Macro's begrijpen in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Macro's begrijpen in Microsoft Word
Macro's begrijpen in Microsoft Word
Anonim

Een macro is een reeks opdrachten die wordt opgenomen zodat deze op een later tijdstip kan worden afgespeeld (uitgevoerd). Macro's zijn geweldig voor het verminderen van de hoeveelheid werk die u moet doen bij een reeks stappen die u vaak uitvoert. Hier leest u hoe u een macro maakt en test in Microsoft Word.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Waarom een macro gebruiken

Met een macro kun je dezelfde resultaten krijgen door op een commando te klikken in plaats van alle stappen te doorlopen. Enkele manieren om macro's te gebruiken om uw productiviteit te verhogen zijn:

  • Voeg uw bedrijfslogo en naam in een bepaald lettertype in.
  • Voeg een tabel in die je regelmatig moet maken.
  • Maak een document op met bepaalde kenmerken, zoals paginanummering en alinea's met dubbele regelafstand.

Macro's maken en gebruiken is een aangeleerde vaardigheid, maar de resulterende efficiëntie is de moeite meer dan waard.

Maak een macro

Er zijn meer dan 950 opdrachten in Word, waarvan de meeste in menu's en werkbalken staan en waaraan sneltoetsen zijn toegewezen. Sommige van deze opdrachten zijn echter standaard niet toegewezen aan menu's of werkbalken. Voordat u uw eigen Word-macro maakt, moet u controleren of deze bestaat en kan worden toegewezen aan een werkbalk.

Volg deze stappen om de beschikbare opdrachten in Word te zien:

  1. Selecteer de View tab.

    Image
    Image
  2. Kies Macro's.

    Image
    Image
  3. Selecteer Macro's bekijken.

    Of druk op de Alt+F8 sneltoets om het Macros dialoogvenster te openen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Macro's in vervolgkeuzepijl en kies Woordopdrachten.

    Image
    Image
  5. In de alfabetische lijst met opdrachtnamen markeert u een naam om een beschrijving van de opdracht weer te geven onderaan het Macros dialoogvenster onder de Descriptionlabel.

    Image
    Image

Als de opdracht die u wilt maken bestaat, dupliceer deze dan niet met uw eigen Word-macro. Als het niet bestaat, gaat u verder met het maken van uw Word-macro.

Plan voor effectieve woordmacro's

De belangrijkste stap bij het maken van effectieve Word-macro's is een zorgvuldige planning. Deze planning omvat het hebben van een duidelijk idee van wat u wilt dat de Word-macro doet, hoe het uw toekomstige werk gemakkelijker zal maken en de omstandigheden waaronder u het wilt gebruiken.

Zodra je deze dingen in gedachten hebt, plan je de daadwerkelijke stappen. Dit is belangrijk omdat de recorder alles wat u doet onthoudt en in de macro opneemt. Als u bijvoorbeeld iets typt en het vervolgens verwijdert, maakt Word elke keer dat u die macro uitvoert dezelfde invoer en verwijdert het vervolgens, waardoor het een slordige en inefficiënte macro wordt.

Wanneer u uw macro's plant, zijn hier enkele dingen om te overwegen:

  • Plan de opdrachten en de volgorde waarin u wilt dat de macro de opdrachten uitvoert.
  • Ken de sneltoetsen voor de opdrachten die u wilt gebruiken. Dit is vooral belangrijk voor navigatie, aangezien u de muis niet kunt gebruiken voor navigatie binnen het documentgebied wanneer u de recorder uitvoert. Verder maakt u een slankere macro als u een sneltoets gebruikt in plaats van de pijltoetsen.
  • Plan berichten die Word kan weergeven en die de macro stoppen.
  • Gebruik zo min mogelijk stappen om de macro efficiënt te houden.
  • Doe ten minste één testrun voordat u begint met opnemen.

Nadat je je Word-macro hebt gepland en een doorloop hebt gedaan, ben je klaar om hem op te nemen. Als je je macro zorgvuldig hebt gepland, is het opnemen ervan voor later gebruik het gemakkelijkste deel van het proces. Het enige verschil tussen het maken van een macro en het werken aan het document is dat je een paar extra knoppen moet indrukken en een aantal selecties moet maken in dialoogvensters.

Neem de macro op

Wanneer u een macro begint op te nemen, heeft de muisaanwijzer een klein pictogram dat eruitziet als een cassettebandje ernaast, wat aangeeft dat Word uw acties opneemt. U kunt dan de stappen volgen die u in de planningsfase hebt uiteengezet. Als u klaar bent, drukt u op de Stop-knop (dit is het blauwe vierkant aan de linkerkant). Zodra u op de knop Stop drukt, is uw Word-macro klaar voor gebruik.

Hier leest u hoe u een macro opneemt.

  1. Ga naar het tabblad View, selecteer Macros en kies vervolgens Record Macro om te openen het Macro opnemen dialoogvenster.

    Image
    Image
  2. Typ een unieke naam in het Macronaam tekstvak.

    Namen kunnen maximaal 80 letters of cijfers bevatten (geen symbolen of spaties) en moeten beginnen met een letter. De naam moet uniek zijn, zodat u kunt bepalen wat deze doet zonder naar de beschrijving te hoeven verwijzen.

  3. Voer in het Description tekstvak een beschrijving in van de acties die de macro uitvoert.

    Image
    Image
  4. Selecteer of u wilt dat de macro beschikbaar is in alle documenten of alleen in het huidige document. Als u ervoor kiest om de beschikbaarheid van de opdracht te beperken, markeert u de documentnaam in het Opslaan Macro in vervolgkeuzemenu.

    Standaard maakt Word de macro beschikbaar voor al uw documenten, en u zult waarschijnlijk merken dat dit het meest logisch is.

    Image
    Image
  5. Wanneer u de informatie voor de macro hebt ingevoerd, selecteert u OK. De werkbalk Macro opnemen verschijnt in de linkerbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image

Om de opname te pauzeren, selecteer de Opname pauzeren/Resume Recorder knop (deze is rechts). Om de opname te hervatten, selecteert u deze opnieuw.

Test de macro

Het doel van het maken van macro's in Word is om uw werk te versnellen door repetitieve taken en complexe reeksen opdrachten binnen handbereik te brengen. Zorg ervoor dat uw macro wordt uitgevoerd zoals bedoeld door de macro te testen.

  1. Om de macro uit te voeren, drukt u op de Alt+F8 sneltoets om het Macros dialoogvenster weer te geven.

    Image
    Image
  2. Markeer de macro in de lijst en selecteer vervolgens Uitvoeren.

    Image
    Image

Als je je macro niet ziet, zorg er dan voor dat de juiste locatie in het vak Macro's in staat.

Maak sneltoetsen voor macro's

Als je meerdere macro's hebt gemaakt, kost het zoeken in het Macros dialoogvenster tijd. Als u macro's een sneltoets toewijst, kunt u het dialoogvenster omzeilen en uw macro rechtstreeks vanaf het toetsenbord openen op dezelfde manier waarop u sneltoetsen gebruikt om toegang te krijgen tot andere opdrachten in Word.

  1. Selecteer File en kies vervolgens Options.

    Image
    Image
  2. Ga in het dialoogvenster Woordopties naar het linkerdeelvenster en selecteer Aangepast lint.

    Image
    Image
  3. Selecteer Aanpassen.

    Image
    Image
  4. Scroll in de Categories lijst omlaag naar Macros en selecteer de macro waarvoor u een nieuwe snelkoppeling wilt maken.

    Als aan de macro momenteel een sneltoets is toegewezen, verschijnt de sneltoets in het vak onder het Huidige toetsen label.

    Image
    Image
  5. Als er geen sneltoets is toegewezen aan de macro, of als u een tweede sneltoets voor de macro wilt maken, selecteert u het Druk op nieuwe sneltoets tekstvak.

    Image
    Image
  6. Voer de sneltoets in die u wilt gebruiken om toegang te krijgen tot uw macro.

    Als de sneltoets is toegewezen aan een opdracht, wordt in het bericht Momenteel toegewezen aan weergegeven, gevolgd door de naam van de opdracht. Wijs de sneltoets opnieuw toe door verder te gaan, of selecteer een nieuwe sneltoets.

  7. Selecteer de Wijzigingen opslaan in vervolgkeuzepijl en kies Normaal om de wijziging toe te passen op alle documenten die in Word zijn gemaakt.

    Als u de sneltoets alleen in het huidige document wilt gebruiken, selecteert u de documentnaam in de lijst.

    Image
    Image
  8. Selecteer Toewijzen.

    Image
    Image
  9. Selecteer Sluiten om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: