Welke apparatuur is nodig voor podcasts?

Inhoudsopgave:

Welke apparatuur is nodig voor podcasts?
Welke apparatuur is nodig voor podcasts?
Anonim

Podcasters hebben alleen een computer, microfoon, koptelefoon en opnamesoftware nodig om audiocontent te creëren waar luisteraars van kunnen genieten. In feite heb je waarschijnlijk al een deel van de apparatuur die nodig is om een podcast te maken. Je publiek bereiken is echter iets moeilijker.

Voor een conventionele podcast heb je minimaal een microfoon, koptelefoon, een computer, opname- en mixsoftware en internettoegang nodig.

Image
Image

Basismicrofoons

Om je stem in je computer te krijgen voor opname, heb je een microfoon nodig. Je hoeft er niet veel geld aan uit te geven als je niet bezig bent met hoge kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit, hoe professioneler je audio klinkt. Niemand luistert naar je podcasts als de audio inferieur is. Overweeg een upgrade uit te voeren van de microfoon en headset die u voor Skype hebt gebruikt.

USB-microfoons zijn ontworpen om gemakkelijk met computers te werken. De meeste zijn plug-and-play. Het is de gemakkelijkste manier om te beginnen en is voldoende voor de meeste podcasts voor één persoon.

Hoogwaardige microfoons

Nadat je een tijdje in podcasting bent geweest, wil je misschien je spel verbeteren en naar een microfoon met een XLR-aansluiting gaan. Deze vereisen een audio-interface of mixer, waardoor je meer controle hebt over je opname. Sommige microfoons bieden zowel USB- als XLR-aansluitingen. Begin met de USB-aansluiting en voeg vervolgens een mixer of audio-interface toe om later met de XLR-mogelijkheden te gebruiken.

Er zijn twee soorten microfoons: dynamisch en condensator. Dynamische microfoons zijn robuust met minder feedback, wat goed is als je niet in een geluiddichte studio bent. Ze zijn minder duur dan condensatormicrofoons, maar dat voordeel komt met een slechter dynamisch bereik. Condensatormicrofoons zijn duurder en gevoeliger met een hoger dynamisch bereik.

Microfoons hebben geluidsopnamepatronen die omnidirectioneel, bidirectioneel of cardioïde zijn. Deze termen verwijzen naar het gebied van de microfoon dat het geluid opvangt. Als je niet in een geluiddichte studio bent, wil je waarschijnlijk een cardioïde microfoon, die alleen het geluid direct ervoor oppikt. Als je een microfoon wilt delen met een co-host, is bidirectioneel de beste keuze.

Dit lijkt allemaal misschien veel om over na te denken, maar er zijn microfoons op de markt die zowel USB- als XLR-plug-ins hebben, dynamische of condensatormicrofoons zijn en een keuze aan opnamepatronen hebben. U kiest er gewoon een voor uw behoeften.

Mixers

Als je een XLR-microfoon kiest, heb je een mixer nodig. Ze zijn er in alle prijsklassen en met verschillende aantallen zenders. Je hebt een kanaal nodig voor elke microfoon die je met de mixer gebruikt. Kijk naar mixers van Behringer, Mackie en de Focusrite Scarlett-serie.

Image
Image

Hoofdtelefoon

Met een hoofdtelefoon kun je het geluid volgen terwijl het wordt opgenomen. Blijf uit de buurt van soft-shell hoofdtelefoons, die alleen schuim aan de buitenkant hebben. Deze onderdrukken het geluid niet, wat feedback kan veroorzaken. Het is het beste om een hoofdtelefoon met harde schaal te gebruiken, een met een stevige buitenkant van plastic of rubber die het geluid opvangt.

Je hoeft niet veel uit te geven aan een koptelefoon, maar goedkope geven je goedkoop geluid. Als je het niet erg vindt, is dat prima, maar als je van plan bent om uiteindelijk multitrack audio te mixen, wil je een paar dat discriminerend genoeg is om je in staat te stellen je audio te tweaken.

Bottom Line

Elke computer die in de afgelopen jaren is gekocht, is snel genoeg om het soort opname aan te kunnen dat u voor een typische podcast wilt maken. Er is geen reden om op te raken en meteen iets te kopen. Werk met de computer die je hebt. Als het werkt, prima. Als je na een tijdje denkt dat het niet voldoet aan je behoeften, koop dan een nieuw exemplaar met meer geheugen en een snellere processor.

Opname- en mixsoftware

Een podcast kan alleen jouw stem bevatten. Veel podcasters gebruiken standaard een eenvoudige presentatie omdat ze een gemakkelijke methode hebben gekozen of omdat ze weten dat de informatie die ze verstrekken geen verbetering behoeft. Sommige mensen gebruiken echter een vooraf opgenomen show-intro met af en toe ingevoegde stukjes audio, mogelijk zelfs commercials.

Gratis softwaretools maken het opnemen en bewerken vrij eenvoudig. Audio opnemen is één ding; het mixen van audio is een beetje meer betrokken. Je kunt ervoor kiezen om al je audio op te nemen en statisch te mixen, of je kunt in re altime opnemen en mixen.

Mixen in re altime legt een zekere spontaniteit vast. Door je audio te mixen als een statisch project, heb je meer tijd om je eindproduct gepolijst en professioneel te maken.

Je hebt software nodig om je podcast op te nemen en te bewerken. Hoewel er veel software is, wil je misschien beginnen met een van de goedkope of gratis pakketten. GarageBand wordt geleverd met Macs, Audacity is gratis en multi-platform, en Adobe Audition is beschikbaar voor een redelijk maandelijks abonnement. Interviews afnemen via Skype met een opname-plug-in. Nadat je ervaring hebt of wanneer je podcast van start gaat, kun je de software upgraden.

Internettoegang

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar je hebt een manier nodig om je voltooide podcast te uploaden wanneer deze klaar is voor de wereld om te horen. Podcasts zijn meestal grote bestanden, dus je hebt een goede breedbandverbinding nodig.

Die bestanden worden trouwens ofwel gehost op je website en doorgestuurd naar podcast-aggregators via Really Simple Syndication (RSS), of je moet uploaden naar een gespecialiseerde podcastingprovider.

Optionele accessoires

Koop een popfilter, vooral als je microfoon aan de goedkope kant is. Het doet wonderen voor het geluid dat je opneemt. Als je van plan bent veel podcasts te doen, koop dan een tafelstandaard en een microfoonarm, zodat je comfortabel zit. Misschien wilt u ook een draagbare recorder voor interviews onderweg.

Aanbevolen: