Alles wat u moet weten over de eerste generatie iPad

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over de eerste generatie iPad
Alles wat u moet weten over de eerste generatie iPad
Anonim

De eerste generatie Apple iPad debuteerde voor het eerst in april 2010. Sinds de release heeft Apple het product voortdurend verbeterd door talloze nieuwe versies en iPad-modellen uit te brengen. Of je er nu een hebt gekocht toen deze voor het eerst uitkwam, of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe het allemaal begon, hier zijn enkele van de belangrijkste details over de 1e generatie iPad.

Eerste generatie iPad-hardwarespecificaties

De iPad heeft in de loop der jaren verschillende functies gekregen, maar sommige dingen zijn constant gebleven. Ze komen bijvoorbeeld met verschillende opbergmogelijkheden. Hier zijn de specificaties voor de originele iPad:

  • Het besturingssysteem: de eerste iPad had een aangepaste versie van het iPhone-besturingssysteem (in dit geval versie 3.2). Het voegde dingen toe zoals contextuele menu's die op dat moment niet beschikbaar waren op de iPhone of iPod Touch. Later begon de iPad met iOS, hetzelfde als een iPhone. Uiteindelijk kreeg de tablet van Apple echter een eigen besturingssysteem: iPadOS.
  • Opslag: 16GB, 32GB of 64GB.
  • Afmetingen en gewicht: de eerste iPad woog 1,5 pond (1,6 pond in de 3G-versie) en was 9,56 inch lang x 7,47 breed x 0,5 dik. Het scherm was 9,7 inch.
  • Schermresolutie: 1024 x 768 pixels.

Originele iPad OS en apps

Image
Image

Hoewel er op het moment dat het werd uitgebracht vrijwel geen native iPad-apps waren (behalve de apps die er vooraf op waren geïnstalleerd), was de iPad van de eerste generatie destijds compatibel met bijna alle bestaande iPhone-apps. Die iPhone-apps konden in twee modi worden uitgevoerd: in een venster ter grootte van een iPhone-scherm of opgeschaald naar de modus Volledig scherm. Volledig scherm profiteerde van het grotere scherm van de iPad, maar omdat de graphics van de apps over het algemeen waren ontworpen voor het kleinere iPhone-scherm, zagen de afbeeldingen er vaak gekarteld of wazig uit.

Native iPad-apps werden al snel uitgebracht en apps werken niet langer in twee modi: alle iPad-apps zijn nu op volledig scherm. Er zijn nu meer dan 1 miljoen native iPad-apps beschikbaar.

Het downloaden van apps naar de originele iPad was net zo eenvoudig als nu, maar bleek bij elke iOS-update moeilijker. Apple stopte officieel met het ondersteunen van de 1e generatie iPad met de iOS 6-update, maar je hebt nog steeds manieren om apps te downloaden naar de eerste generatie iPad.

De draadloze functies van wifi en 3G

De originele iPad debuteerde als een apparaat met alleen wifi. Kort na de eerste lancering debuteerde Apple echter met een Wi-Fi/3G-model dat volledige Assisted GPS (A-GPS) bood, zoals de iPhone 3GS die destijds werd aangeboden (en alle daaropvolgende iPhones en mobiele iPads). Net als het originele iPhone-model, dat geen gps bevatte, gebruikte de iPad met alleen wifi wifi-triangulatie voor zijn locatieservices.

Net als de originele iPhone was AT&T ook het enige telefoonbedrijf dat bij de lancering 3G-service leverde aan de originele iPad. (Verizon bood service aan via zijn Mi-Fi-abonnementen, maar iPads konden niet rechtstreeks verbinding maken met Verizon totdat latere modellen werden uitgebracht).

Apple bracht het apparaat op de markt als ontgrendeld, maar de eerste generatie iPad werkte niet met Sprint, T-Mobile of Verizon in de VS vanwege verschillen in de netwerken en de chips die in de iPad worden gebruikt.

De iPad van de eerste generatie toen en vandaag gebruiken

Het synchroniseren van de eerste generatie iPad was vrij eenvoudig en leek erg op het synchroniseren van een iPhone. Het instellen van een nieuwe iPad is sindsdien echter veranderd met elke volgende versie van iOS.

Hoewel de originele iPad voor de meeste gebruikers verouderd is, zijn er nog steeds enkele geweldige manieren om een oude iPad van de eerste generatie te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, gezien de enorme verbeteringen in iPad-hardware die in de loop der jaren zijn aangebracht, en aangezien de 1e generatie iPad 6 versies van het besturingssysteem verouderd is, is het de hoogste tijd om te upgraden naar een nieuw model.

Aanbevolen: