Wat is Bixby Vision en wat doet het?

Inhoudsopgave:

Wat is Bixby Vision en wat doet het?
Wat is Bixby Vision en wat doet het?
Anonim

Bixby Vision is een functie die in sommige Samsung Galaxy-modellen is ingebouwd en die de camera-app verbetert met kunstmatige intelligentie. Met de camera van de telefoon kun je Bixby Vision gebruiken om plaatsen en objecten te identificeren die de camera kan zien, producten te kopen die je fotografeert, tekst te vertalen en meer.

Wat is Bixby Vision?

Bixby Vision is een combinatie van verschillende gerelateerde technologieën. Omdat het aanbiedt om actie te ondernemen op wat de software in de camera detecteert, is het deels een persoonlijke assistent. In feite is het de beeldcomponent van Bixby, de persoonlijke assistent van Samsung, die op vrijwel dezelfde manier moet werken als Apple's Siri en Google's Google Assistant.

Het is ook gedeeltelijk een augmented reality-toepassing. Augmented reality plaatst afbeeldingen en informatie over afbeeldingen uit de echte wereld. In het geval van Bixby Vision identificeert Bixby dingen in de cameraweergave en kan het uiterlijk veranderen (zoals wanneer het tekst in een vreemde taal verta alt) of overlay-opties waarop u actie kunt ondernemen, zoals winkelen voor een item waarop u de camera richt.

Achter de schermen is dit allemaal mogelijk omdat Bixby Vision is gebaseerd op een machine learning-platform voor kunstmatige intelligentie.

Aan de slag met de Bixby Vision-app

Bixby Vision is volledig geïntegreerd in de Camera-app. In het algemeen, om Bixby Vision te gebruiken:

  1. Start de Camera app.
  2. Tik op Bixby Vision linksboven in het scherm.
  3. Richt de camera op een object. Bixby Vision probeert het te identificeren en na een moment verschijnen er een of meer kaarten met suggesties voor wat u met het object kunt doen of welke aanvullende informatie de telefoon kan weergeven. Bekijk en tik op kaarten die je leuk vindt.

    Image
    Image

Voor sommige Bixby-functies moet je een extra stap nemen door eerst de juiste Bixby Vision-app te starten.

Wat u kunt doen met Bixby Vision

Bixby Vision bevat veel verschillende mogelijkheden, en over het algemeen is de software slim genoeg om de juiste opties te tonen voor elk object waar je de telefoon op richt. Hier is een lijst met de belangrijkste mogelijkheden van Bixby Vision en hoe u ze kunt bereiken:

Gebruik Bixby Vision om tekst uit afbeeldingen te extraheren

Bixby Vision werkt als een scanner en scannersoftware voor optische tekenherkenning. Richt de camera op wat tekst en tik vervolgens op Extract. Het wordt gekopieerd naar het klembord, waar je het kunt bewerken of gewoon kopiëren en plakken in een ander document.

Image
Image

Gebruik Bixby Vision om te winkelen bij Amazon

Als je de camera op een object richt, biedt Bixby Vision aan om de Amazon Assistant-app te openen en dat product (of een vergelijkbaar product) te koop te zoeken. Deze functie werkt het beste wanneer u de camera op een product in de originele winkelverpakking richt.

Image
Image

Vind informatie over plaatsen met Bixby Vision

Tik op het Place-pictogram in de rechterbenedenhoek van het venster (het heeft de vorm van een kaartspeld). Beweeg de telefoon rond, wijzend in verschillende richtingen. Bixby Vision probeert informatie over de locatie te vinden en geeft deze in augmented reality-modus weer als overlays over het scherm.

Image
Image

Zoek vergelijkbare afbeeldingen met Bixby Vision

Richt de camera op een willekeurig object en tik op Images. Bixby Vision geeft alle vergelijkbare afbeeldingen weer die het online heeft gevonden.

Image
Image

Vertalen met Bixby Vision

Bixby Vision kan tekst in een vreemde taal vertalen en Engelse tekst over de vreemde tekens in het camerascherm heen leggen. Om tekst te vertalen, tikt u op de knop Translate in de linkerbenedenhoek van het venster en richt u de telefoon op de tekst die u wilt vertalen. Zorg ervoor dat u de telefoon stilhoudt voor het beste resultaat.

Image
Image

Gebruik Bixby Vision voor wijn zoeken

Er is een speciaal hulpmiddel voor het zoeken naar wijn ingebouwd. Richt de camera op het etiket van een wijnfles en tik vervolgens op Zoeken.

Image
Image

Extra visuele apps

Tik onderaan het scherm op Apps.

Image
Image

Je ziet de pagina Spelen en verkennen, met een aantal extra Bixby Vision-apps. Dit zijn allemaal op zichzelf staande ervaringen die kunstmatige intelligentie en visie gebruiken om speciale functies uit te voeren. Huisinrichting is bijvoorbeeld een AR-app waarmee je het plaatsen van meubels in een kamer in je huis kunt visualiseren. Make-up gebruikt de selfiecamera aan de voorkant om je te laten zien hoe je gezicht eruitziet met verschillende cosmetische producten. Er zijn een aantal vision-apps in deze sectie om mee te experimenteren.

Aanbevolen: