Optoma UHD60 4K-projector Review: de grootste en beste 4K-thuisprojector

Inhoudsopgave:

Optoma UHD60 4K-projector Review: de grootste en beste 4K-thuisprojector
Optoma UHD60 4K-projector Review: de grootste en beste 4K-thuisprojector
Anonim

Bottom Line

De Optoma UHD60 is een mooi ontworpen, zij het omvangrijke 4K-thuisprojector met uitstekende helderheid en beeldkwaliteit. Met indrukwekkende fabrieksinstellingen en een vrijwel hoofdpijnvrij installatieproces is dit de perfecte projector voor zowel gewone consumenten als experts.

Optoma UHD60 4K-projector

Image
Image

We hebben de Optoma UHD60 4k-projector gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Slechts een paar jaar geleden betekende een duik in de pool van 4K-projectoren dat je $ 10.000 of meer uitgaf. In de afgelopen twee jaar zijn echter relatief goedkope projectoren zoals de Optoma UHD60 op de markt gekomen, waardoor de prijzen van 4K-projectoren zijn gedaald tot een vijfde van wat ze ooit waren. Deze aanzienlijke prijsdaling heeft ultra-high-definition projectoren veel toegankelijker gemaakt. Maar het heeft ze er niet gemakkelijker op gemaakt om uit te kiezen. Daarom hebben we de Optoma UHD60 getest om te zien of de prestaties, inclusief beeld- en audiokwaliteit, installatie en bruikbaarheid, overeenkwamen met het prijskaartje.

Ontwerp: omvangrijk, maar het extra gewicht waard

De Optoma UHD60 is misschien wel een van de grotere en zwaardere thuisprojectoren op de markt, met een kloksnelheid van 19,6 inch lang en 13 inch breed met een totaalgewicht van 16 pond. Het extra gewicht van de Optoma UHD60 is echter elke pond waard. Dat komt omdat het ongelooflijk krachtig is.

Over het algemeen is het ontwerp strak en luxe. Dat gezegd hebbende, heeft het één ontwerpnadeel: het deksel van het bovenste toegangspaneel is groot en dun. Het is niet in overeenstemming met de rest van de robuuste constructie en het goed ingedeelde ontwerp. Omdat je het niet vaak hoeft open te breken, kan het over het hoofd worden gezien, maar het was verrassend om zo'n ontwerpoverzicht te vinden met een verder mooi uitgevoerde buitenkant.

Het extra gewicht van de Optoma UHD60 is elke pond waard. Dat komt omdat het ongelooflijk krachtig is.

Configuratieproces: snel en pijnloos

Optoma lijkt te begrijpen dat het feit dat de koper misschien graag 4K-projectie wil omarmen, niet betekent dat hij een videofiel of een door details geobsedeerde fiddler is. Het biedt dus op slimme wijze een aantal geweldige kant-en-klare voorinstellingen die meer dan voldoende zijn voor de meeste kijkers. HDR is bijvoorbeeld een sterke preset, vooral voor het projecteren in lichtere kamers. Echt, je zou deze projector gewoon kunnen aansluiten en beginnen met kijken zonder ooit de verlichting en contrastinstellingen aan te raken en heel tevreden te zijn.

Voor degenen die de Optoma UHD60 wat meer willen aanpassen, biedt hij u graag ruimte. Het biedt een volledige reeks menu's. Bovendien projecteert het verschillende testpatronen om ervoor te zorgen dat u de afbeelding vierkant op uw scherm krijgt.

Image
Image

Beeldkwaliteit: 4K van zelfs veraf

Zoals je zou hopen met een 4K-projector, is de beeldkwaliteit waar de Optoma UHD60 in uitblinkt, letterlijk en figuurlijk. Daarom hebben we het gerangschikt als onze tweede plaats voor de beste 4K-gamingprojector van 2019.

We hebben de Optoma UHD60 getest in verschillende kamerindelingen en lichtomstandigheden. Zelfs in verlichte kamers levert deze projector dankzij de vooraf ingestelde HDR-modus een heldere en verbluffende 4K-kwaliteit. HDR verhoogt het contrast voldoende zodat het beeld relatief helder wordt, zelfs buiten verduisterende kameromstandigheden.

Zelfs in verlichte kamers levert deze projector dankzij de vooraf ingestelde HDR-modus een heldere en verbluffende 4K-kwaliteit.

Omdat hij tot 3.000 lumen uitstra alt, is de beeldkwaliteit altijd helder en biedt hij echt rijke en diepe zwarttinten plus uitstekende wit- en kleurhelderheid. Zet deze projector in een verduisterde ruimte en de ervaring wordt alleen maar beter, aangezien het contrast nog meer naar voren komt. Voor donkere instellingen raden we de voorinstellingen voor Cinema of Reference aan.

Deze projector geeft ook echte 4K weer. Resolutie is maximaal 3840 x 2160 (8,3 miljoen pixels). U kunt tot 3 meter van het scherm zitten en toch genieten van het volledige 4K-beeld. Dit in tegenstelling tot 4K-televisies, die op veel kortere afstanden 4K-resolutie verliezen. Dat betekent dat u niet recht op het scherm hoeft te zitten om dezelfde ultra-high-definition kijkervaring te krijgen.

Audio: Verrassend luid

Je zou hopen, gezien de grootte van de Optoma UHD60, dat er een aantal krachtige luidsprekers in zouden zitten. Gelukkig doet het dat met twee 4-watt stereoluidsprekers die verrassend luid worden. Dit maakt ze meer dan goed genoeg om een film of show buiten je normale woonkameropstelling te bekijken, bijvoorbeeld een informeel samenzijn bij een vriend thuis.

We vonden de ingebouwde luidsprekers meer dan krachtig genoeg voor casual video's kijken. Als u echter uw persoonlijke kijkruimte instelt, vooral een buitenruimte, raden we u aan over te stappen op extra, actieve luidsprekers. Je zou het vreselijk vinden als het geluid drastisch wordt overtroffen door de uitstekende visuele ervaring van de projector.

Het aansluiten van extra luidsprekers is eenvoudig, met de meegeleverde uitgangen. Dat wil zeggen, als u het audiosignaal via een tuner stuurt, in plaats van de luidsprekers rechtstreeks op de projector aan te sluiten.

Image
Image

Kenmerken: Goed verdeelde poorten

Bovenop, onder het dunne toegangspaneel, heeft de Optoma UHD60 bedieningselementen voor focus, zoom en verticale lensverschuiving. Zoals we hebben besproken, biedt het echter geen horizontale lensverschuiving.

Aan de achterkant wordt de projector geleverd met een hele reeks invoer- en uitvoerpoorten. Deze omvatten RJ-45, RS232, HDMI 2.2 evenals MHL, VGA, audio-invoer en -uitvoer en USB.

Als je deze kolos eenmaal hebt geplaatst, biedt hij een heldere, ultra-high-definition kijkervaring die ongeëvenaard is door andere projecten in zijn prijsklasse.

Je kunt de functies, kenmerken en modi bedienen via de meegeleverde afstandsbediening en met de aan de zijkant gemonteerde knoppen. De afstandsbediening heeft achtergrondverlichting, wat prettig is om hem te bedienen bij weinig licht. Het is echter zo helder dat het soms verblindend wordt.

Hoewel deze projector ogenschijnlijk is ontworpen voor gebruik in een thuisbioscoop, kan hij gemakkelijk worden gebruikt als een projector op de werkplek. Omdat het eenvoudig kan worden aangesloten via draadloze streaming-sticks, zullen gebruikers die meerdere keren per dag verbinding maken en de verbinding verbreken, waarschijnlijk genieten van de naadloze draadloze connectiviteit van de UHD60.

Image
Image

Software: gebouwd voor draadloos

Optoma weet dat haar klanten hun projector zo overzichtelijk en draadloos mogelijk willen houden. Gelukkig, zoals we net hierboven hebben besproken, zorgt de HDMI MHL-poort ervoor dat draadloze streaming-sticks op de achterkant van de UHD60 kunnen worden aangesloten.

Bovendien biedt Optoma zijn eigen streamingstick, die native compatibel is met de UHD60. Het wordt de HDCast PRO genoemd. Het ondersteunt schermspiegeling via Miracast en Airplay op iOS-, Android-, Mac OS X- en Windows-apparaten. Je kunt natuurlijk kiezen voor je favoriete streamingstick. Het is echter leuk om te weten dat Optoma er een biedt die compatibel is met de meeste besturingssystemen.

Prijs: goed, maar niet de beste

Je kunt een Optoma UHD60 kopen voor $ 1.599 op Amazon in de uitverkoop ($ 1.799 volledige prijs), wat volgens historische normen een koopje is voor een 4K-projector. Daarom heeft het onze eerste plaats ingenomen in de beste algehele 4K-projector voor 2019.

Dat gezegd hebbende, het is niet de enige of minst dure 4K-projector in de stad. Neem bijvoorbeeld de BenQ HT3550, die voor $ 1.499 op Amazon verkrijgbaar is. In ons overzicht van de beste gamingprojectoren van 2019 kwam hij als eerste binnen in de 4K-categorie. Andere toonaangevende 4K-projectoren kosten ongeveer dezelfde prijsklasse, waaronder de Vivitek HK2288-WH, die voor $ 1.999 op Amazon verkrijgbaar is. We hebben de HK2288-WH ook behoorlijk hoog gewaardeerd. Het presteert echter zowel qua prijs als qua prestaties beter dan de Optoma.

Alles bij elkaar genomen is de Optoma UHD60 voor de verkoopprijs van $ 1.799 een sterke waarde als algemene bioscoopprojector.

Optoma UDH60 vs. BenQ HT3550

Aangezien de UHD60 en HT3350 dezelfde prijs hebben en van ons hoge cijfers hebben gekregen in twee afzonderlijke vergelijkingen, is het niet meer dan eerlijk om ze hier ook naast elkaar te plaatsen.

Zowel de UHD60 als de HT3550 bieden echte 4K ultra-high-definition beelden van 3840 x 2160. De UHD60 wint het echter in termen van pure verlichtingskracht. Het geeft 3.000 lumen. Ondertussen pompt de HT3350 slechts 2.000 lumen. En je zult het verschil merken in kamers met wat lichtvervuiling.

De BenQ biedt ook een 1,3x zoom, terwijl de Optoma 1,6x optische zoom heeft. Dat betekent dat je op de UHD60 van verder weg kunt projecteren dan op de HT3350. U kunt de audio echter niet zo goed horen via de ingebouwde luidsprekers van de Optoma, omdat het luidsprekers van 4 watt zijn. De BenQ's zijn 5 watt.

Vanwege de extra output weegt de 16-pond UHD60 aanzienlijk meer dan de 9,2-pond HT3350.

Gezien deze uiteenlopende specificaties, begrijp je misschien waarom we de BenQ-toppositie op de lijst met gamingprojectoren hebben toegekend. Het is lichter, luider, maar niet zo helder. Ondertussen plaatsen we de Optoma de beste algehele 4K-projector. Het is fors, maar het overtreft de concurrentie, zij het een beetje stiller.

Overtreft duidelijk de concurrentie

De Optoma UHD60 4K-projector is misschien wel een van de grootste projectoren op de markt, maar hij komt overeen met zijn proporties met indrukwekkende lumen, resolutie en zoom. Als je deze kolos eenmaal hebt geplaatst, biedt hij een heldere, ultra-high-definition kijkervaring die ongeëvenaard is door andere projecten in zijn prijsklasse. Als u een bijna foutloze en gebruiksvriendelijke 4K-projector wilt, zijn er maar weinig betere keuzes dan de UHD60.

Specs

  • Productnaam UHD60 4K-projector
  • Product Merk Optoma
  • UPC 796435812645
  • Prijs $1, 799,00
  • Productafmetingen 23,5 x 18,5 x 12,5 inch.
  • Garantie 2 jaar beperkte garantie / 90 dagen lampgarantie
  • Compatibiliteit Beeldverhouding 16:9 (native), 4:3, Auto, LBX (2160p en 1080p)
  • Maximale resolutie 4K (4096 x 2160) bij 60 Hz met XPR-technologie
  • Native resolutie UHD (3840 x 2160)
  • Poorten 1xHDMI 1.4a, 1xHDMI 2.0 (met HDCP 2.2, MHL 2.1 en volledige 18 Gbps), VGA-ingang, audio-ingang (3,5 mm), USB 2.0-poort (service), USB-A-voeding, RJ45, RS232C
  • Luidsprekers 2 4-Watt stereo ingebouwde luidsprekers
  • Verbindingsopties Draadloos compatibel

Aanbevolen: