Waarom Xiaomi het op één na grootste telefoonbedrijf ter wereld is

Inhoudsopgave:

Waarom Xiaomi het op één na grootste telefoonbedrijf ter wereld is
Waarom Xiaomi het op één na grootste telefoonbedrijf ter wereld is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Xiaomi verdrong Apple van de tweede plek onder smartphoneleveranciers, op basis van verkoop en marktaandeel.
  • Het merk is vooral populair in China en India.
  • Xiaomi betrad de markt met betaalbare smartphones, maar richt zich op het toevoegen van duurdere modellen.
Image
Image

Apple verloor onlangs zijn plek als de op één na grootste smartphoneverkoper aan een bedrijf dat veel Amerikanen misschien niet kennen, wat een licht werpt op de groeiende populariteit van betaalbare telefoons van opkomende merken over de hele wereld.

Beijing, het in China gevestigde Xiaomi behaalde voor het eerst de nummer 2 plek voor smartphones na Samsung uit Zuid-Korea, volgens een onderzoek naar gegevens over het tweede kwartaal door onafhankelijk analistenbedrijf Canalys. De ranglijst is gebaseerd op het marktaandeel van elk bedrijf voor zendingen.

Xiaomi heeft bewezen populair te zijn vanwege zijn betaalbare apparaten, maar vertakt zich nu en wil ook zijn geavanceerde apparaten laten groeien, vertelde Ben Stanton, onderzoeksmanager bij Canalys, aan Lifewire in een e-mail. Het onderzoeksbureau berekent dat de gemiddelde verkoopprijs van Xiaomi-telefoons ongeveer 40% goedkoper is dan die van Samsung-telefoons en 75% minder dan die van Apple.

"Xiaomi-apparaten zijn geworteld in prijs-kwaliteitverhouding", zei Stanton. "De vroege vooruitgang van het merk was geworteld in een ongelooflijk slanke operationele structuur, met zeer gerichte marketinguitgaven, waardoor de apparaten de concurrentie konden ondermijnen. Sindsdien is het echter veel verder gegroeid dan deze aanvankelijke focus."

Xiaomi heeft veel telefoonopties

Xiaomi staat bekend om het voortdurend innoveren van zijn telefoons, die onder drie grote merken vallen: het vlaggenschip Mi Phones, Redmi en de Pocophone.

De telefoons variëren van betaalbaar tot duurder, afhankelijk van het specifieke model. De Redmi 9A kost bijvoorbeeld ongeveer $ 100 of minder, terwijl de Mi 11 Ultra in Europa werd gelanceerd met een prijs die gelijk is aan ongeveer $ 1.400.

"Dus een belangrijke prioriteit voor Xiaomi dit jaar is om de verkoop van zijn geavanceerde apparaten, zoals de Mi 11 Ultra, te laten groeien ", zei Canalys in zijn verkooprapport voor smartphones. "Maar het zal een zware strijd worden, met Oppo en Vivo die hetzelfde doel delen, en beiden bereid zijn veel geld uit te geven aan above-the-line marketing om hun merken op te bouwen op een manier die Xiaomi niet is."

Internationaal groeien

Als je nog geen Xiaomi-telefoon hebt gebruikt, kun je in de toekomst meer van het merk gaan zien als het zich uitbreidt naar internationale markten. Het merk heeft zijn bereik in verschillende landen net zo uitgebreid als zijn productlijnen.

Verzendingen van Xiaomi-telefoons groeiden snel in het tweede kwartaal. Volgens Canalys stegen de zendingen met meer dan 300% in Latijns-Amerika, 150% in Afrika en 50% in West-Europa.

Een deel van het succes is te danken aan de merkenopbouwende netwerken van loyale klanten.

Xiaomi-apparaten zijn geworteld in prijs-kwaliteitverhouding.

"Een grote inspanning die resonantie heeft gehad op internationale markten, is het creëren van een cultstatus onder jonge demografische groepen, door gemeenschappen van 'Mi Fans' samen te stellen om hun producten te promoten," zei Stanton. "Buiten China is het vooral succesvol geweest in India, waar het al enige tijd het leidende merk is."

Xiaomi is echter niet het enige merk buiten Apple en Samsung dat vecht om marktaandeel. Twee andere Chinese topmerken zijn Oppo en Vivo. Canalys schat dat elk na Apple ongeveer 10% van het marktaandeel wereldwijd heeft en met dubbele cijfers groeit.

Waarom Xiaomi niet van de grond is gekomen in de VS

Ondanks zijn populariteit in vele uithoeken van de wereld, moet Xiaomi nog een begrip worden in de VS

Het moederbedrijf van het merk stond in januari op de zwarte lijst van het ministerie van Defensie (DoD) nadat het ervan werd beschuldigd banden te hebben met het Chinese leger, meldde NBC. De Amerikaanse regering heeft dat verbod in mei echter ongedaan gemaakt.

Xiaomi's wrijving met de Amerikaanse regering lijkt te zijn opgelost, zei Stanton. Het is daar echter nog steeds geen toonaangevend merk, wat ook te wijten is aan andere factoren.

Image
Image

"Het is nog geen actieve speler op de Amerikaanse smartphonemarkt, maar dat komt vooral omdat de VS hoge toetredingsdrempels heeft voor elk nieuw merk," zei Stanton. "Omdat de meeste klanten hun apparaat via de netwerkaanbieder kopen, hebben deze providers een enorme macht om de merken te dicteren die daadwerkelijk worden gerangschikt en daarom succesvol zijn."

Dus, zullen Amerikaanse smartphonegebruikers meer telefoons van merken als Xiaomi, Oppo en Vivo in elektronicawinkels zien? Ondanks de uitdagingen zou het nog steeds mogelijk kunnen zijn.

"De jongere Chinese merken hebben moeite om overeenkomsten te sluiten met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, maar het is niet onmogelijk, zoals sommige van de meer gevestigde leveranciers zoals Lenovo (Motorola) en ZTE hebben bewezen," zei Stanton.

Hoe dan ook, de laatste verkoopcijfers herinneren ons eraan dat er een hele wereld aan smartphones bestaat die verder gaat dan alleen wat Samsung en Apple aanbieden.

Aanbevolen: