PowerPoint-achtergrondafbeeldingen verbergen om af te drukken

Inhoudsopgave:

PowerPoint-achtergrondafbeeldingen verbergen om af te drukken
PowerPoint-achtergrondafbeeldingen verbergen om af te drukken
Anonim

Het gebruik van een ontwerpsjabloon geeft uw presentatie een aantrekkelijke aantrekkingskracht. De felgekleurde sjablonen springen in het oog en geven uw presentatie een professionele uitstraling. Voor afdrukdoeleinden belemmeren de achtergrondafbeeldingen die er op het scherm zo goed uitzien echter de leesbaarheid van de dia's op de hand-outs. Een eenvoudig proces onderdrukt tijdelijk de achtergrondafbeeldingen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Mac en PowerPoint voor Microsoft 365.

Verwijder achtergrondafbeeldingen in afgedrukte dia's

Verberg, voordat u uw presentatiedia's, hand-outs en notities afdrukt, de achtergrondafbeelding om het gemakkelijker te maken om de afgedrukte pagina's te lezen.

  1. Ga naar Design.

    Image
    Image
  2. In de Customize groep, selecteer Format Background om het Format Background paneel weer te geven.

    Image
    Image
  3. In de Fill sectie, plaats een vinkje naast Hide Background Graphics.

    Image
    Image
  4. De achtergrondafbeeldingen verdwijnen van elke dia en de presentatie kan worden afgedrukt zonder de achtergrondafbeeldingen. Om de achtergrondafbeeldingen weer in te schakelen, verwijdert u het vinkje naast Verberg achtergrondafbeeldingen.

Druk af in zwart-wit voor extra duidelijkheid

Dia's zijn mogelijk moeilijk te lezen als u ze in een lichte kleur afdrukt. Bij afdrukken in grijstinten of effen zwart wordt alleen de tekst op een witte achtergrond weergegeven. Deze instelling maakt de dia's gemakkelijk leesbaar en alle belangrijke inhoud is nog steeds aanwezig.

Om deze wijziging aan te brengen, gaat u naar File > Print en selecteert u Grayscale of Puur zwart-wit, in plaats van Kleur.

Aanbevolen: