Wat zijn de voor- en nadelen van cloud computing?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de voor- en nadelen van cloud computing?
Wat zijn de voor- en nadelen van cloud computing?
Anonim

Cloud computing evolueert nu als nooit tevoren, met bedrijven in alle soorten en maten die zich aanpassen aan deze nieuwe technologie. Experts uit de sector zijn van mening dat deze trend de komende jaren alleen maar zal blijven groeien en zich nog verder zal ontwikkelen. Hoewel cloudcomputing ongetwijfeld gunstig is voor middelgrote tot grote bedrijven, is het niet zonder nadelen, vooral voor kleinere bedrijven.

Bottom Line

Als het op de juiste manier en voor zover nodig wordt gebruikt, kan het werken met gegevens in de cloud veel voordelen opleveren voor alle soorten bedrijven. Hieronder worden enkele voordelen van deze technologie genoemd.

Kostenefficiënt

Cloud computing is waarschijnlijk de meest kostenefficiënte methode om te gebruiken, te onderhouden en te upgraden. Traditionele desktopsoftware kost bedrijven veel geld op het gebied van financiën. Het optellen van de licentiekosten voor meerdere gebruikers kan voor de betreffende vestiging erg duur uitvallen. De cloud daarentegen is beschikbaar tegen veel lagere tarieven en kan daarom de IT-kosten van het bedrijf aanzienlijk verlagen. Bovendien zijn er veel eenmalige betaling, pay-as-you-go en andere schaalbare opties beschikbaar, wat het zeer redelijk maakt voor het bedrijf in kwestie.

Bijna onbeperkte opslag

Het opslaan van informatie in de cloud geeft je bijna onbeperkte opslagcapaciteit. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over onvoldoende opslagruimte of het vergroten van uw huidige beschikbare opslagruimte.

Image
Image

Bottom Line

Aangezien al uw gegevens in de cloud worden opgeslagen, is het maken van een back-up en het herstellen ervan relatief veel eenvoudiger dan het opslaan op een fysiek apparaat. Bovendien zijn de meeste cloudserviceproviders meestal competent genoeg om het herstel van informatie af te handelen. Dit maakt het hele proces van back-up en herstel dus veel eenvoudiger dan andere traditionele methoden voor gegevensopslag.

Automatische software-integratie

In de cloud gebeurt software-integratie meestal automatisch. Dit betekent dat u geen extra inspanningen hoeft te doen om uw toepassingen aan uw voorkeuren aan te passen en te integreren. Dit aspect regelt zich meestal vanzelf. Niet alleen dat, cloud computing stelt u in staat om uw opties met groot gemak aan te passen. Daarom kunt u met de hand alleen die services en softwaretoepassingen kiezen waarvan u denkt dat ze het beste bij uw specifieke onderneming passen.

Bottom Line

Zodra je jezelf registreert in de cloud, heb je overal toegang tot de informatie, waar er een internetverbinding is. Met deze handige functie kunt u verder gaan dan problemen met de tijdzone en geografische locatie.

Snelle implementatie

Ten slotte en vooral, cloud computing biedt u het voordeel van snelle implementatie. Als u eenmaal voor deze manier van werken kiest, kan uw hele systeem binnen enkele minuten volledig functioneel zijn. De hoeveelheid tijd die hier nodig is, hangt natuurlijk af van het exacte soort technologie dat u nodig heeft voor uw bedrijf.

Bottom Line

Ondanks de vele voordelen, zoals hierboven vermeld, heeft cloud computing ook nadelen. Bedrijven, vooral kleinere, moeten zich bewust zijn van deze nadelen voordat ze deze technologie gaan gebruiken.

Technische problemen

Hoewel het waar is dat informatie en gegevens in de cloud altijd en overal toegankelijk zijn, kan dit systeem soms ernstig disfunctioneren. U dient zich ervan bewust te zijn dat deze technologie altijd gevoelig is voor storingen en andere technische problemen. Zelfs de beste cloudserviceproviders lopen tegen dit soort problemen aan, ondanks het hoge onderhoudsniveau. Bovendien hebt u een zeer goede internetverbinding nodig om te allen tijde op de server te kunnen inloggen. U zult steevast vastlopen in het geval van netwerk- en verbindingsproblemen.

Bottom Line

Het andere grote probleem in de cloud is dat van beveiligingsproblemen. Voordat u deze technologie toepast, moet u weten dat u alle gevoelige informatie van uw bedrijf overdraagt aan een externe cloudserviceprovider. Hierdoor kan uw bedrijf een groot risico lopen. Daarom moet u er absoluut zeker van zijn dat u de meest betrouwbare serviceprovider kiest, die uw informatie volledig veilig houdt.

Vreemd voor aanvallen

Het opslaan van informatie in de cloud kan uw bedrijf kwetsbaar maken voor externe hackaanvallen en bedreigingen. Zoals u heel goed weet, is niets op internet volledig veilig en daarom ligt er altijd de mogelijkheid op de loer om gevoelige gegevens te verbergen.

Bottom Line

Net als al het andere heeft ook cloud computing zijn voor- en nadelen. Hoewel technologie een grote aanwinst voor uw bedrijf kan zijn, kan het ook schade veroorzaken als het niet goed wordt begrepen en gebruikt.

Aanbevolen: