Fitbit Versa Lite Review: fitnessmonitoring voor een geweldige prijs

Inhoudsopgave:

Fitbit Versa Lite Review: fitnessmonitoring voor een geweldige prijs
Fitbit Versa Lite Review: fitnessmonitoring voor een geweldige prijs
Anonim

Bottom Line

De Fitbit Versa Lite is een aantrekkelijke smartwatch en fitnesstracker voor minder dan $ 200. Het biedt je de statistieken die je wilt tijdens en na het sporten, samen met een selectie van meegeleverde smartwatch-apps.

Fitbit Versa Lite

Image
Image

We hebben de Fitbit Versa Lite gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Fitbit Versa Lite is een gestroomlijnde fitnesstracker en smartwatch. Hoewel hij minder functies heeft dan zijn grotere broer, de Versa Special Edition, is de nieuwe Versa Lite Edition een krachtig hulpmiddel om je trainingsvoortgang bij te houden en je welzijn te bewaken.

Met een aantrekkelijke prijs die past bij zijn zelfverzekerde smartwatch-identiteit, slaagt de Versa Lite erin om betaalbaarheid en functie te combineren en een fijne balans te vinden tussen een kleine computer om je pols en een afgebakend fitnessapparaat.

Image
Image

Ontwerp: aanpasbaar en instinctief

Met een groot aantal verschillende kleuropties, polsbandjes en downloadbare wijzerplaten is de Fitbit Versa Lite een stijlvol digitaal horloge dat klaar is om te worden aangepast. Het full-color LCD-touchscreen stra alt een smartwatch-look uit met een vierkant scherm en metalen randen die er vlak tegenaan liggen om te voorkomen dat vuil of vocht vast komt te zitten. Het apparaat is door en door waterbestendig, waardoor een dag aan zee of baantjes trekken in het zwembad geen reden tot zorg is.

Het touchscreen meet ongeveer 1,5 bij 1,5 inch en kan op elk moment gemakkelijk worden gewekt met de aangeboren 'screen wake'-functie. Als je wilt, kun je de instellingen eenvoudig wijzigen om alleen wakker te worden wanneer je op de zijknop drukt of het scherm aanraakt, of je kunt het zo instellen dat het continu aan blijft.

Met een groot aantal verschillende kleuropties, polsbandjes en downloadbare wijzerplaten is de Fitbit Versa Lite een stijlvol digitaal horloge dat klaar is om te worden aangepast.

Het Fitbit-besturingssysteem heeft een intuïtieve interface en is gemakkelijk te navigeren. Nuttige schermprompts verschijnen wanneer u verschillende modi in- en uitgaat. Er is ook een pauzeknop, wat handig is voor pitstops halverwege de training die anders je statistieken zouden beïnvloeden.

Aanraak- en veegopdrachten zijn eenvoudig en effectief, zelfs met zweterige vingers. Met de verschillende functies en apps voor welzijnsbewaking neemt de software van de Versa Lite je stap voor stap mee zonder dat je verdwa alt of je overbodig voelt.

Image
Image

Configuratieproces: snelle tips en synchroniseren

De Fitbit Versa Lite is snel en eenvoudig in te stellen - het meest ingewikkelde deel van het proces is het downloaden van de Fitbit-app naar je smartphone en verbinden met je horloge. De Fitbit-app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-platforms en het synchroniseren met de Versa Lite via Bluetooth is heel eenvoudig.

Als je je horloge voor de eerste keer met de app verbindt, leidt het touchscreen je door een reeks 'snelle tips' om je vertrouwd te maken met de lay-out van de Versa Lite. Het hele proces duurt ongeveer 10 minuten en dan ben je klaar om te gaan.

Image
Image

Comfort: aantrekkelijke en zelfverzekerde draagbaarheid

De Fitbit Versa Lite voelt fijn in je handen en om je pols. Het apparaat is relatief licht van gewicht met een gewicht van 1,41 gram en de schermeenheid zit natuurlijk op de achterkant van je pols. De Versa Lite wordt geleverd met twee polsbandjes, een kleine en een grote, met een lengte van 4 en 5,25 inch. Beide zijn iets minder dan 2,5 cm breed en zijn gemaakt van een glad, zacht polymeermateriaal dat zeer comfortabel is bij langdurig gebruik.

Qua grootte is het niet de meest ideale fitnesstracker voor slaapmonitoring. Het voelt echt alsof je een horloge draagt naar bed.

Esthetisch gezien zijn het scherm en de polsband van de Versa Lite aantrekkelijk en zien ze er strak uit. Je kunt de Versa Lite met vertrouwen in elke professionele omgeving dragen - hij ziet er goed uit, maar niet overdreven flitsend. Qua grootte is het niet de meest ideale fitnesstracker voor slaapmonitoring. Het voelt echt alsof je een horloge draagt naar bed en misschien wil je het in plaats daarvan op het nachtkastje laten liggen.

Prestaties: slank en effectief

De Versa Lite gebruikt een optische hartslagmeter die fotoplethysmografie (PPG)-technologie toepast om je hartslag te meten en je hartslag te meten. Deze functie laat een snel pulserende LED in uw huid schijnen en meet hoe uw bloedstroom de verspreiding van licht beïnvloedt, waardoor een constante stroom hartslaggegevens wordt geproduceerd.

De Fitbit Versa Lite heeft ook slaapbewakingsfuncties, dus als je ervoor kiest om in het horloge te slapen, kan de Fitbit-app vertellen hoeveel tijd je doorbrengt in lichte, diepe en REM-stadia en meer meet nauwkeurig uw rusthartslag. Dit is vooral handig voor intensieve training, zoals trainen om een marathon te racen of een PR te behalen. Slaaptracking wordt geactiveerd door een combinatie van volledige rust en veranderingen in uw hartslagpatronen, ook wel hartslagvariabiliteit (HRV) genoemd.

Ondanks het ontbreken van de extra toeters en bellen van de meer geavanceerde modellen van Fitbit (zoals Fitbit Pay en muziekopslagmogelijkheden), heeft de Versa Lite alle functies die elke wandelaar, hardloper, fietser, zwemmer, gewichtheffer of fitnessliefhebber zal hebben doelen stellen en trainen. Het heeft wel een paar smartwatch-functies, zoals een weer-app en oproep- en sms-meldingen, evenals de Strava-fitness-app. Maar hij heeft zelf geen mobiele verbinding en kan alleen meldingen weergeven wanneer hij via Bluetooth met uw smartphone is verbonden.

Zonder aangesloten GPS bleek uit onze tests dat de tempogegevens minder nauwkeurig waren en nogal varieerden.

De GPS-mogelijkheden van de Versa Lite zijn op een vergelijkbare manier beperkt. De smartwatch heeft geen volledige GPS-mogelijkheden, dus benadert hij uw afstand en tempo door uw paslengte te meten met de ingebouwde technologie voor het tellen van stappen. Als u wilt dat deze gegevens relatief nauwkeurig zijn, moet u uw telefoon meenemen zodat het horloge kan gebruiken wat Fitbit 'verbonden GPS' noemt om toegang te krijgen tot het GPS-signaal van uw smartphone. Zonder aangesloten GPS bleek uit onze tests dat de tempogegevens minder nauwkeurig waren en nogal varieerden in vergelijking met de gegevens die onze andere GPS-compatibele horloges verzamelden.

De Versa Lite heeft specifieke modi voor hardlopen, fietsen, zwemmen, wandelen, loopbandtrainingen, gewichtheffen en interv altrainingen. Deze oefen-apps brengen uw trainingen in kaart en stellen u in staat om een re altime weergave van uw statistieken aan te passen om u de gewenste updates te geven in het midden van uw training. De Versa Lite kan u bijvoorbeeld informeren over vooraf bepaalde 'ronde'-afstanden (zoals mijlintervallen) om u uw gemiddelde mijltempo te geven in de modus "Run" of "Walk". Je kunt deze verschillende statistieken eenvoudig aanpassen in de instellingen van de trainingsapp.

De Versa Lite is waterbestendig en geclassificeerd tot een diepte van 50 meter, dus je kunt ermee zwemmen en profiteren van de app voor zwemmodus. De zwem-app brengt een van de gebreken naar voren die we bij onze specifieke Versa Lite hebben gevonden: hij zou niet uitschakelen! Er zijn recente berichten op het Fitbit.com-forum dat sommige gebruikers een vreemd fenomeen tegenkomen waarbij de zwemmodus niet stopt wanneer je op de pauze- en eindknoppen drukt.

Het is onduidelijk hoeveel gebruikers worden getroffen door deze glitch (het lijkt erop dat andere gebruikers niet worden getroffen), maar we hebben het ervaren met de Versa Lite-editie die we hebben getest. De enige manier voor ons om de app voor zwemoefeningen te verlaten, was door de zijknop ongeveer 10 seconden ingedrukt te houden om te ontsnappen met de fabrieksfunctie voor stroomcyclus. Dit was een van de weinige significante tekortkomingen die we bij de Versa Lite vonden, maar het betekende wel dat alle gegevens voor de zwemtraining verloren gingen na het opnieuw opstarten van de Fitbit. Dit maakte de zwemmodus in wezen onbruikbaar op onze unit.

Image
Image

Levensduur batterij: aantal dagen actief

Fitbit beloofde vier of meer dagen batterijduur voor de Versa Lite, en ze logen niet. De Versa Lite die we hebben getest, duurde bijna vier en een halve dag voordat hij helemaal leeg was. Hierdoor leken zoveel dagen van dagelijkse slijtage en dagelijkse runs probleemloos.

Het laadt ook weer op tot 100% in slechts ongeveer twee uur - voor een apparaat dat je een reeks statistieken geeft, betekent deze snelle batterijlading dat de fitnessfreaks onder ons niet te veel hoeven op te offeren tijd verwijderd van onze statistieken.

Image
Image

Belangrijkste kenmerken: Fitbit-basis plus apps voor elke activiteit

Zoals alle Fitbits houdt de Versa Lite bij wat het bedrijf hun 'Fitbit-basics' noemt. Dit zijn belangrijke activiteitsstatistieken voor elke actieve levensstijl en maken het supergemakkelijk voor u om uw gezondheid bij te houden en gemotiveerd te raken.

De basisbeginselen van Fitbit hebben hun eigen sectie op de Versa Lite, los van de andere apps, en ze laten je zien wat je die dag hebt bereikt. Deze statistieken omvatten het aantal dagelijkse stappen, de totale afgelegde afstand voor de dag, het dagelijkse calorieverbruik, actieve minuten voor elke dag en een grafiek van zaterdag tot en met vrijdag van uw gemiddelde dagelijkse stappen.

Een groot aantal andere smartwatch-apps wordt standaard meegeleverd met de Versa Lite, waaronder alarmen, een weer-app, een stopwatch, een ontspannings-app die je door korte mindfulness-oefeningen leidt, en de specifieke oefenings-apps die hierboven zijn genoemd. Wat betreft extra apps voor de Versa Lite, dit is het - de Lite Edition heeft niet de mogelijkheid om extra apps toe te voegen.

Prijs: een deal voor minder dan $200

De Versa Lite, die voor $ 159,95 in de detailhandel wordt verkocht en af en toe voor minder wordt verkocht, is een prijsbewust maar solide stuk technologie dat prioriteit geeft aan lichaamsbeweging. Het is een geweldige introductie tot de smartwatch-levensstijl met alle meldingen die je nodig hebt om verbonden te zijn en zonder een overweldigende hoeveelheid afleiding.

De mogelijkheid om diepgaand te trainen met de Fitbit-app en verschillende Versa Lite-oefenapps maakt deze fitnesstracker een goede deal voor minder dan $ 200. Fanatieke zwemmers, aan de andere kant, willen misschien ergens anders kijken.

Fitbit Versa Lite Edition vs. Apple Watch Series 4

Fitbit en Apple hebben fundamenteel verschillende bedrijfsmodellen, maar één ding is zeker: de Fitbit Versa Lite wint in de prijscategorie en volbrengt alle belangrijke gezondheidsbewakingsfuncties van de Apple Watch Series 4.

De Versa Lite, en de Versa-familie in het algemeen, zijn de belangrijkste onderneming van Fitbit op de smartwatch-markt. De Versa Lite leunt zwaar op de Fitbit-app voor zijn ontwerp en integratie en is gericht op het leveren van een gericht dashboard met statistieken voor zijn gebruikers, inclusief de kernstatistieken van Fitbit, zoals het tellen van stappen en het tellen van calorieën.

De nieuwe Apple Watch daarentegen is, volgens de merkidentiteit van Apple, meer gericht op het synchroniseren en integreren met de levens, apps en producten van degenen die al gewend zijn aan het iPhone- en Mac-merk. Daarnaast zijn de nieuwe Series 4-horloges van Apple opnieuw ontworpen met wellness-monitoringfuncties zoals hartslagmeting en stappentelling.

De Apple Watch heeft een hoger prijskaartje van $ 399 (adviesprijs) zonder mobiele connectiviteit. Als je nog niet verslaafd bent aan de Mac-levensstijl of je digitale leven graag wilt uitbreiden met apps, zou de Fitbit Versa Lite een waardige overweging moeten zijn voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige fitnesstracker en een goed gemaakte eersteklas smartwatch.

Een bedreven en betaalbare smartwatch voor het volgen van fitness voor diegenen die het simpel willen houden

Hoewel we dit horloge niet kunnen aanbevelen aan zwemmers (in afwachting van een mogelijke softwareoplossing voor die storing), is de Fitbit Versa Lite een geweldige manier om je voortgang in kaart te brengen tijdens een trainingsprogramma of competitief seizoen. De combinatie van de Fitbit Basics en speciale trainings-apps maakt dit horloge zowel een inzichtelijke wellnessmonitor voor dagelijkse activiteiten als een geweldig hulpmiddel om je fitnessvoortgang bij te houden.

Specs

  • Productnaam Versa Lite
  • Productmerk Fitbit
  • MPN FB415
  • Prijs $159.95
  • Gewicht 1,41 lbs.
  • Productafmetingen 8,5 x 1,5 x 0,5 inch.
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Compatibiliteit iPhone, Android, Windows 10
  • Connectiviteit Bluetooth 4.0, Bluetooth LE
  • Batterij 1 x lithium-polymeerbatterij (meegeleverd)
  • Batterijcapaciteit Tot 4 dagen
  • Waterdicht Ja, tot 50 meter
  • LCD-touchscreen weergeven
  • Hartslagmeter Ja
  • Geheugencapaciteit 7 dagen aan activiteitsgegevens, 30 dagen aan dagelijkse totalen
  • Wat is inbegrepen Fitbit Versa Lite Edition-horloge, kleine polsband, grote polsband, USB-oplaadstation

Aanbevolen: