Een downloadlink maken

Inhoudsopgave:

Een downloadlink maken
Een downloadlink maken
Anonim

Het is interessant hoe sommige dingen de cirkel rond zijn. In de begindagen van het web downloadden browsers automatisch koppelingen naar bestanden die geen webpagina waren, zoals afbeeldingen, pdf-bestanden en documenten. Toen werden browsers zo geavanceerd dat ze bijna elk bestand in re altime konden openen. Dat zorgde echter voor een probleem voor ontwikkelaars. Hoe zou je een browser dwingen een bestand te downloaden in plaats van het te openen? Er ontstonden een heleboel hacks en oplossingen om het probleem op te lossen, maar geen enkele was een echte oplossing. Dat veranderde allemaal met HTML5 toen de Download Attribute werd geïntroduceerd.

Ontwikkelaars kunnen nu een speciaal downloadkenmerk toevoegen aan hun HTML-ankertags om browsers te vertellen dat ze een link als een download moeten behandelen in plaats van het doelbestand te openen. Er zijn een paar verschillende manieren waarop u het downloadkenmerk kunt gebruiken om te bepalen hoe browsers uw downloadlinks verwerken. Sterker nog, alle moderne browsers ondersteunen het downloadkenmerk, dus je zou geen problemen moeten zien met compatibiliteit of de noodzaak van een fallback.

Image
Image

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u het downloadkenmerk kunt gebruiken. Elk heeft zijn eigen voordeel en ze werken allemaal soepel in verschillende browsers.

Het duidelijke downloadkenmerk

De eenvoudigste manier om het downloadkenmerk te gebruiken, is door het in de meest eenvoudige vorm in uw ankertags op te nemen. U hoeft geen extra bestandsnaam of ondersteunende informatie op te nemen. Het resultaat ziet er als volgt uit:

Nu downloaden!

Image
Image

Door "download" toe te voegen, vertel je elke browser die de pagina leest om de doellink te downloaden in plaats van deze te openen. In dit geval downloadt de browser het bestand precies zoals het is met dezelfde naam.

Image
Image

De bestandsnaam wijzigen

Wat gebeurt er als je de naam echt wilt veranderen. Er zijn genoeg gelegenheden waar je dit zou willen doen. Automatisch gegenereerde bestandsnamen zijn een goed voorbeeld. Ze hebben meestal belachelijk lange namen met reeksen afvalkarakters. Dat is niet de ervaring die u wilt voor uw bezoekers. U kunt dingen standaardiseren met het downloadkenmerk.

Als u een bestandsnaam wilt specificeren, stelt u het downloadkenmerk er gelijk aan in. Sluit de bestandsextensie uit. De browser kan en wil het bestandstype niet converteren, dus het heeft geen zin om het te proberen.

Nu downloaden!

Uw bezoekers zullen het bestand downloaden als uw-bestand.pdf.

Een afbeelding downloaden

Hierbij komt een vereenvoudigde manier om uw gebruikers afbeeldingen rechtstreeks te laten downloaden. Dit is niet revolutionair en u kunt het waarschijnlijk zelf samenstellen, maar u kunt het downloadkenmerk gebruiken om een downloadbare afbeeldingslink te maken.

Image
Image

Begin met het opzetten van een afbeelding zoals je normaal zou doen op je pagina. Dit is natuurlijk de afbeelding die kan worden gedownload.

Encapsuleer vervolgens het geheel in een ankertag, die linkt naar het afbeeldingspad.

Voeg ten slotte het downloadkenmerk toe aan uw ankertag. Je kunt de naam van je afbeelding wijzigen als je wilt.


Image
Image

Als een bezoeker nu op de afbeelding klikt, wordt deze automatisch rechtstreeks van uw server gedownload. Het is niet nodig, en het lijkt misschien overdreven voor een ontwikkelaar, maar hoeveel sitebezoekers zouden denken dat ze met de rechtermuisknop op een afbeelding moeten klikken om deze te bekijken of te downloaden?

Aanbevolen: