Oculus Quest 2 Hands On: solide prestaties met enkele bezuinigingen

Inhoudsopgave:

Oculus Quest 2 Hands On: solide prestaties met enkele bezuinigingen
Oculus Quest 2 Hands On: solide prestaties met enkele bezuinigingen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Oculus Quest 2 VR-headset is in veel opzichten beter dan de eerste.
  • De kostenbesparende maatregelen zijn van invloed op de riem- en pack-in power-opties.
  • Het goede weegt uiteindelijk zwaarder dan het slechte voor een fantastisch VR-apparaat voor een vriendelijke prijs.
Image
Image

Ik heb in augustus een Oculus Quest gekocht, voornamelijk voor de fitness-apps die ik rond mijn sociale feeds had gezien. Kijk, door de pandemie zat ik thuis opgesloten en ik had iets anders nodig dan Zoom-yoga om mijn lichaam in beweging te houden.

Het was een enorme hit bij iedereen in mijn huishouden. Supernatural en Beat Saber hielden ons allemaal in beweging, en de mogelijkheid om uit ons kleine huis te ontsnappen naar uitgestrekte werelden zoals Moss en Shadow Point zorgde voor een veel leukere quarantaine van zes maanden.

Toen hoorde ik over de Quest 2, slechts een maand nadat ik de originele Quest had gekocht. Het moest lichter en helderder zijn en een hogere resolutie hebben. Het beloofde betere controllers en een lagere prijs. Ik heb het vooraf besteld, want dat is het soort versnellingshoofd dat ik ben.

Ik heb de nieuwe Oculus Quest 2 nu ongeveer een week in mijn kleine handjes en hij is precies zo goed als ik dacht dat hij zou zijn, met een paar kanttekeningen.

Het goede

De originele Quest heeft dubbele OLED-schermen met een resolutie van 1600x1440 met een verversingssnelheid van 72 Hz. De Quest 2 heeft een enkel LCD-scherm dat tussen ogen schakelt met 1832x1920 pixels per oog. Het ondersteunt ook een verversingssnelheid van 72 Hz, met het potentieel om dat in de toekomst te verhogen tot 90 Hz. Ter vergelijking: VR-systemen die verbinding maken met een pc, zoals de Oculus Rift en HTC Vive, hebben een verversingssnelheid van 90 Hz, terwijl de PSVR een verversingssnelheid van 120 Hz heeft.

Beide headsets hebben tracking met zes vrijheidsgraden (6DOF), waarmee u zich vrij kunt bewegen in een virtuele omgeving. Ze kunnen allebei je handen of de Oculus Touch-controllers volgen terwijl je speelt.

Image
Image

Wat al deze specificaties betekenen, is dat de Quest 2 iets helderder en scherper wordt weergegeven dan de originele Oculus.

De Quest 2-headset is ook zeker lichter, komt uit op 18 gram (het origineel is 20,6 gram op mijn keukenweegschaal), maar de controllers zijn iets zwaarder (5,3 gram versus de originele 4,6).

De luidsprekers lijken ook een upgrade te hebben gekregen. Ze klinken luider in mijn oor, met een diepere basrespons en helderheid die niet helemaal in de eerste Oculus zit. Ik merk dat ik steeds minder koptelefoons gebruik (hoewel een koptelefoonaansluiting aan de zijkant een pluspunt is als je games speelt en je familie niet wilt storen.

Ik kan met minimale inspanning VR induiken, het vizier op mijn ogen schuiven en in een mum van tijd aan de slag.

The Bad

Klinkt geweldig, toch? Helaas voelt het alsof Oculus een paar bochten heeft gemaakt bij het uitbrengen van deze nieuwe headset, mogelijk om ervoor te zorgen dat ze hem voor $ 299 kunnen verkopen, waardoor de originele Quest-prijs met $ 100 wordt verslagen.

Ten eerste is de hoofdband gewoon verschrikkelijk. Het duwt de headset op een behoorlijk ongemakkelijke manier op mijn gezicht, en als ik mijn bril draag (met behulp van de meegeleverde vizierafstandshouder), kan het voelen alsof er hoofdpijn opkomt. Je kunt natuurlijk de "Elite Strap" van Oculus kopen voor de prijs van $ 50, de helft van het verschil tussen de oude en nieuwe headsets.

De originele Oculus Quest had de mogelijkheid om de oogafstand (IPD) in kleine stappen in te stellen met behulp van een schuifregelaar. De Quest 2 heeft slechts drie vergrendelde posities (door met uw vingers op de daadwerkelijke oogschermen te klikken) om IPD in te stellen. De helderheid van de beelden in VR hangt af van het afstemmen van uw IPD op die van de headset, dus u kunt maar beter hopen dat ze voor uw ogen werken. Ik weet niet zeker of een van de drie precies is wat ik nodig heb, maar eerlijk gezegd lijkt de middelste sleuf het beste voor mij.

Nog een kostenbesparende maatregel? De meegeleverde USB-C-kabel is superkort, in tegenstelling tot de lange die bij de eerste Quest werd geleverd. Die zorgt voor aangesloten spelen terwijl je staat. Je kunt nog steeds een batterij voor de Quest 2 kopen en deze aan de achterkant van je hoofdband vastmaken, maar dat kost extra gewicht en extra kosten.

De Middenweg

Eerlijk gezegd? Ik geniet nog steeds van de Quest 2. De lichtere headset heeft niet zo veel tegenwicht nodig als de eerste, en ik kan de riem nog steeds gebruiken door de zijkanten en de bovenkant royaal los te maken, terwijl ik nauwgezet ben bij het steunen het op mijn gezicht. Ik heb echter wel een eliteriem besteld in de hoop er niet zo veel mee te knoeien.

Image
Image

Het draadloze aspect van de Quest 2, net als het originele apparaat, maakt dit een game changer-apparaat. Ik kan met minimale inspanning VR induiken, het vizier op mijn ogen schuiven en in een mum van tijd aan de slag.

Sporten met een gezichtsmasker is helemaal geen probleem, hoe gek ik het in eerste instantie ook zou vinden. Hoewel ik geen omgekeerde yogahoudingen zou willen proberen met een VR-headset op, helpt dansen in de woonkamer en het dagelijks snijden van bewegende doelen op muziek zeker mijn conditie en algemene stemming.

Ik heb de nieuwe Oculus Quest 2 nu ongeveer een week in mijn kleine handjes en hij is precies zo goed als ik dacht dat hij zou zijn.

De levensduur van de batterij is hetzelfde als die van de originele Quest (ongeveer 2,5 uur), wat geweldig is gezien de visuele, audio- en processorupgrades. Je kunt (nog) geen energie-intensievere games zoals Minecraft, No Man's Sky of Star Wars: Squadrons spelen met deze headset, maar ontwikkelaars moeten nog steeds echt profiteren van de Snapdragon XR2 van Quest 2 (de originele Quest draait een minder capabele Snapdragon 835).

Kortom, ik heb er geen spijt van dat ik de Oculus 2 heb opgepikt. Hij heeft meer kracht, een betere resolutie en draait allemaal dezelfde games en apps als de originele, wat in mijn huis twee VR betekent consoles om multiplayer-games zoals Beat Saber en zombieshooter Arizona Sunshine te spelen. Dat alles voor $ 299 (plus die verdomde riem van $ 50 die nog steeds met de post komt), en je hebt een heel leuk klein VR-apparaat om je (virtuele) omgeving gemakkelijk te veranderen.

Update 19/10/20: 17:50 ET: De oorspronkelijke prijs van de Oculus Quest was $ 399, niet $ 349 zoals vermeld. We hebben het artikel bijgewerkt om dit weer te geven.

Aanbevolen: