Pioneer BDR-XS06 Blu-ray Burner Review: draagbaarheid en prestaties

Inhoudsopgave:

Pioneer BDR-XS06 Blu-ray Burner Review: draagbaarheid en prestaties
Pioneer BDR-XS06 Blu-ray Burner Review: draagbaarheid en prestaties
Anonim

Bottom Line

Met een solide bouw, behoorlijke prestaties en een slank profiel is de Pioneer BDR-XS06 Slot Loading Portable Blu-ray Burner een uitstekende draagbare Blu-ray-oplossing.

Pioneer BDR-XS06 Sleuf voor het laden van draagbare Blu-ray-brander

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Pioneer BDR-XS06 Slot Loading Portable Blu-ray Burner gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hoewel de meeste computergebruikers zijn afgestapt van fysieke media zoals cd's, dvd's en Blu-rays, zijn er nog steeds veel mensen die branderschijven willen gebruiken om hun gegevens te bewaren en te back-uppen. Er is een heel veld van draagbare Blu-ray-branders, zoals de Pioneer BDR-XS06 Slot Loading Portable Blu-ray Burner, die probeert een deel van die markt te veroveren. We hebben de BDR-XS06 getest om te zien of hij boven een druk veld kan uitsteken.

Bekijk onze kopersgids voor meer informatie over waar u op moet letten bij een optische drive.

Ontwerp: solide constructie voor draagbaarheid

De Pioneer BDR-XS06 Blu-ray Burner is een glanzende, zilveren schijf. Het is een klein 5,3 "vierkant, slechts 0,7" lang, met een zilveren bovenkant en zijkanten en een zwarte onderkant. De onderkant heeft twee rubberen voetjes die over de hele breedte van het apparaat lopen, waardoor het stabiel blijft op gladde oppervlakken, leuk als je' gebruik hem weg van je bureau. De zilveren buitenschaal veegt niet gemakkelijk uit, dus hij ziet er mooi uit zonder constant schoon te maken.

De Pioneer BDR-XS06 voelt solide aan. Als je hem oppakt, voelt niets los, en het wekt vertrouwen dat deze draagbare schijf veilig wat gedrang kan opvangen terwijl je onderweg bent.

Het is een schijf voor het laden van slots, die precies werkt zoals je zou verwachten. Het kan persoonlijke voorkeur zijn, maar slotlaadsystemen lijken schoner en minder kieskeurig dan clamshell- of traysystemen. De achterkant heeft twee poorten, een USB 3.0 micro-B en een poort voor een DC-voedingsingang (niet meegeleverd met de drive). De drive wordt ook geleverd met een micro-B naar USB-A-kabel, waardoor u de Pioneer BDR-XS06 eenvoudig op uw computer kunt aansluiten.

Image
Image

Configuratieproces: zo eenvoudig

De Pioneer BDR-XS06 Blu-ray Burner is heel eenvoudig in te stellen. We hebben zojuist de USB-kabel in de Blu-ray-brander en de computer gestoken en hij was klaar voor gebruik. Macs hebben native software voor lezen en branden met een Blu-ray-drive, dus het was een fluitje van een cent om aan de slag te gaan.

De BDR-XS06 wordt ook geleverd met een exemplaar van Roxio Toast Lite. We hebben de installatieschijf in de BDR-XS06 geplaatst om het proces op gang te brengen. Toen het station de schijf monteerde, toonde het een venster met de toepassing en een alias voor de toepassingsmap. De installatie was net zo eenvoudig als het slepen van het pictogram naar onze applicatiemap. Toen we de app openden, was de enige instellingsstap de registratie, en toen waren we klaar om te gaan.

Bottom Line

Zelfs zonder de software werkte de BDR-XS06 meteen. Dit model werkt direct uit de doos met zowel Windows als MacOS met weinig tot geen extra gedoe. Het is een van de meest plug-and-play branders die we hebben getest.

Prestaties: zoals geadverteerd

Zoals de meeste Blu-ray-branders, vertraagt de BDR-XS06 de leessnelheid wanneer u een film- of audioschijf plaatst. Dat houdt het geluidsniveau laag voor die media. Wanneer het echter gegevensschijven leest, neemt de snelheid toe, wat meer ruis betekent. Het geluid tijdens het installeren van Roxio Toast Lite bereikte een irritant luid niveau. Het is misschien niet te veel in een druk kantoor, maar het was verrassend in de stille kamer waar we het hebben getest.

Het is een van de meest plug-and-play branders die we hebben getest.

Om de lees-/schrijfsnelheden te testen, hebben we een kopie van Die Hard, een bestand van 37 GB, geript met behulp van een programma met de naam MakeMKV. Het hele proces duurde een uur en 13 minuten en de schijf haalde snelheden tussen 5,2x en 6x. Om de schrijfsnelheden te testen hebben we een reservekopie gemaakt van een 14GB fotobibliotheek. Het duurde iets minder dan 42 minuten, hoewel dezelfde taak 32 minuten duurde op Roxio Toast. Hoewel deze snelheden niet de snelste op de markt zijn, voldoen ze aan de reclame van Pioneer. Tijdens het gebruik van Roxio Toast heeft de software een gemiddelde schrijfsnelheid van 3x gemeten bij gebruik van een BD-R, hoewel de maximale snelheid 6x is voor dat formaat.

Image
Image

Bottom Line

Hoewel Blu-ray-branders en optische stations niet echt zijn ontworpen om films af te spelen, hebben we het toch geprobeerd. We gebruikten een gratis Blu-ray-speler voor Mac en het beeld was redelijk goed. Op de Mac was het scherp, bijna net zo goed als een Blu-ray-speler die voor de tv is ontworpen. Vervolgens hebben we een HDMI-kabel op de Mac aangesloten om te zien hoe het eruit zou zien op een HDTV. Het was niet zo goed als op de computer, maar het was ook niet slecht. De tv meldde dat de resolutie 768p bij 60 hz was, niet zo goed als een Blu-ray-speler die voor dat doel is gebouwd, maar beter dan SD.

Geluidskwaliteit: geluid van Blu-ray-kwaliteit

Hoewel veel mensen enthousiast zijn over de HD-beeldkwaliteit, denken we dat de diepte van het geluid de meest opwindende eigenschap van het Blu-ray-formaat is. Wanneer je al het high-end en low-end geluid krijgt, voelt het meer meeslepend, en de Pioneer BDR-XS06 Slot Loading Portable Blu-ray Burner levert de geluidskwaliteit die je van een Blu-ray mag verwachten. Als je de vermindering van de beeldkwaliteit in vergelijking met een speciale speler niet erg vindt, kan de BDR-XS06 ook dienst doen als Blu-ray-speler voor je pc of tv.

Software: eigenzinnig maar nuttig

De schijf wordt geleverd met Roxio Toast Lite v11 voor het maken of kopiëren van gegevensschijven. U moet upgraden naar de volledige versie om een audioschijf of videoschijf te maken of om bestanden naar een ander formaat te converteren.

Het is in principe eenvoudig, maar we kwamen wat problemen tegen om te beginnen. Toen we Toast Lite voor het eerst openden, opende het een zelfstudie-/snelmenuvenster met tabbladen bovenaan voor elk soort project. De upgradeprojecten hadden een pijl omhoog op elk tabblad. Toen we op het tabblad met een pijl-omhoog klikten, opende het een leeg venster in de standaardbrowser en crashte Toast. Dit gebeurde elke keer totdat we op "sluiten" klikten in het openingshandleiding / snelmenu-venster. Toen schakelde het ons over naar een ander, vergelijkbaar menu, waardoor we probleemloos door de tabbladen konden klikken.

Toen we Toast eindelijk aan het werk kregen, ontdekten we dat er niet al te veel voordelen zijn ten opzichte van de native Mac Blu-ray-branderondersteuning. Het werkt ongeveer op dezelfde manier. Er zijn echter een paar coole functies. In tegenstelling tot MacOS houdt Toast bij hoeveel ruimte er nog over is op de lege schijf en kan het ook bestanden over meerdere schijven schrijven. Als je een groot project moet branden, kun je al je bestanden in één groep laden en Toast het laten uitzoeken. De software laat je ook de gemiddelde schrijfsnelheid zien terwijl je aan het branden bent, een leuke manier om in de gaten te houden hoe de schijf presteert.

Die extra duurzaamheid is de iets hogere prijs waard dan de concurrenten van deze schijf.

Bottom Line

Voor de prijs levert het sterke prestaties en draagbaarheid. Met een adviesprijs van $ 120 is de BDR-XS06 iets duurder dan sommige van zijn concurrenten, maar hij voelt steviger aan dan zelfs de eigen modellen van Pioneer in deze prijsklasse. Die extra duurzaamheid is de iets hogere prijs waard dan die van de concurrenten van deze schijf.

Concurrentie: Een stap vooruit

Pioneer BDR-XD05B 6x slanke draagbare USB 3.0 Blu-ray-brander: De Pioneer BDR-XD05B is Pioneers nieuwe model externe Blu-ray-branders. Het heeft een clamshell-behuizing, wat betekent dat de bovenkant openklapt, zodat u de Blu-ray in de schijf kunt plaatsen. De schijf is zwart en heeft een veegmagneet en voelt ook niet zo stevig aan als de Pioneer BDR-XS06. Over het algemeen geven we de voorkeur aan de BDR-XS06 vanwege het stevige, veegvrije ontwerp, maar de BDR-XD05B is een prima keuze als je je vooral zorgen maakt over de prijs.

Sea Tech Archgon MD 8107 Aluminium externe USB Blu-ray-schrijver: De Sea Tech Archgon MD 8107 is een mooie schijf. Met een behuizing van geborsteld aluminium en een zwarte wijzerplaat is hij erg stijlvol. De adviesprijs op de website van de fabrikant is $ 184, maar je kunt het voor veel minder online vinden, vaak zo laag als $ 90. Helaas heeft de fabrikant ook geen informatie over de formaten die het ondersteunt of de lees-/schrijfsnelheden van de schijf. We hebben zelfs de fabrikant gebeld om die informatie te krijgen, en ze zeiden dat ze contact moesten opnemen met de ingenieur in Taiwan, en ons toen volledig in de maling genomen. Als u bereid bent het risico te nemen dat dit uw favoriete schijfformaat ondersteunt, is dit een geweldige prijs, maar het gebrek aan duidelijke ondersteuning en veel over hoe dit bedrijf werkt, maakt ons aarzelend.

Verbatim Slimline Blu-ray-schrijver: Het lijkt erop dat de meeste slanke, draagbare Blu-ray-drives ongeveer dezelfde specificaties hebben, en de Verbatim-drive is niet anders. Hij leest en schrijft met ongeveer dezelfde snelheid als de BDR-XS06 en ondersteunt USB 3.0. De zwarte afwerking zal echter waarschijnlijk vlekken aantrekken en de adviesprijs is veel hoger dan die van de Pioneer BDR-XS06 voor $ 211,60 (hoewel je hem vaak voor ongeveer $ 100 kunt vinden). Uiteindelijk is het eigenlijk dezelfde schijf van een andere fabrikant.

Een solide draagbare Blu-ray-brander

De Pioneer BDR-XS06 Slot Loading Portable Blu-ray Burner is een solide, draagbare Blu-ray-brander. Het is klein genoeg om in te pakken om op reis te gaan, en het is stevig genoeg om ons het vertrouwen te geven dat het onderweg wat gedrang kan doorstaan. Het kost iets meer dan zijn concurrenten, maar we denken dat de solide constructie het waard is.

Specs

  • Productnaam BDR-XS06 Sleuf voor het laden van draagbare Blu-ray-brander
  • Pionier van het productmerk
  • Prijs $120.00
  • Releasedatum april 2016
  • Gewicht 10,5 oz.
  • Productafmetingen 5,3 x 0,7 x 5,3 inch.
  • Afmetingen in doos 1,75 x 4,75 x 9,5 inch.
  • Poorten USB 3.0 micro B-poort, DC-voedingspoort
  • Ondersteunde formaten BD-R, BD-R DL, BD-R TL, BD-R QL, BD-RE, BD-RE DL, BD-RE TL, BDXL; DVD-R, DVD+R, DVD-R DL, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-RW, DVD-RAM; CD-R, CD-RW
  • Maximale schrijfsnelheden Blu-ray: 2x - 6x afhankelijk van het formaat; DVD: 6x - 8x afhankelijk van formaat; CD: 24x
  • Maximale leessnelheden Blu-ray: 4x - 6x afhankelijk van formaat; dvd: 8x; CD: 24x
  • Besturingssysteem Mac OS X 10.6 -10.12/ Windows XP SP3/ Windows Vista/ Windows7/ Windows8/ Windows8.1/ Windows10
  • Garantie 1 jaar
  • Kleuropties Zilver

Aanbevolen: