WD 8TB My Book Review: een verstandige opslagoplossing met beperkte draagbaarheid

Inhoudsopgave:

WD 8TB My Book Review: een verstandige opslagoplossing met beperkte draagbaarheid
WD 8TB My Book Review: een verstandige opslagoplossing met beperkte draagbaarheid
Anonim

Bottom Line

De 8 TB My Book-harde schijf van Western Digital is de perfecte opslagoplossing als u op zoek bent naar een statische schijf voor een enorme hoeveelheid video- en projectbestanden, maar het is niet echt de moeite waard als u op zoek naar draagbaarheid.

WD 8TB My Book Desktop externe harde schijf

Image
Image

We hebben de WD 8TB My Book gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je naar de markt voor draagbare opslag kijkt, kom je misschien in de verleiding om te denken dat groter beter is. Dit is precies het uitgangspunt achter de 8 TB My Book van Western Digital, een grote externe harde schijf met een compromisloze opslagcapaciteit. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en extra softwarefuncties lijkt het een veilige gok, maar uiteindelijk offer je draagbaarheid op voor pure capaciteit.

Image
Image

Ontwerp: een forse schijf voor forse opslag

Met een gewicht van 3 pond is de 8TB My Book zwaarder dan de meeste externe harde schijven en zal uw rugzak zwaar belasten. Dit is echter niet voor niets, aangezien het een gigantische acht terabyte aan opslagruimte bevat. Hoe dan ook, dit maakt het moeilijk om aan te bevelen vanuit het oogpunt van draagbaarheid. Met 5,5 x 6,7 inch (HW) is het ongeveer zo groot als een dik boek met harde kaft.

Gelukkig maken veel van de ontwerpkeuzes het gewicht goed. Er zijn twee stevige handgrepen aan de onderkant om hem aan elk bureau te bevestigen, en de glanzende / getextureerde splitsing aan de boven- en onderkant van het apparaat is esthetisch aantrekkelijk en zal niet misstaan in een kantooromgeving. Het is een minimalistisch, uniform ontwerp dat wordt gebruikt in het hele productassortiment van Western Digital.

Met een gewicht van drie pond is de 8TB My Book zwaarder dan de meeste externe harde schijven, en zal uw rugzak zwaar belasten.

Zoals je je kunt voorstellen, betekent dit dat het niet echt geschikt is voor de reizende maker, tenzij je alleen maar pendelt tussen werk en huis. Dit komt door het feit dat het een externe stroombron nodig heeft om te functioneren en vrij zwaar is. Door het gebruik van uw opslag aan een stopcontact te koppelen, is het moeilijk te gebruiken wanneer u onderweg bent in het openbaar, dus dit is zeker beter geschikt voor consumenten die een opslagapparaat willen dat aan huis gebonden is. Geeft bij gebruik een brom en wat trillingen af, maar het geluid zou niet luid genoeg moeten zijn om u te storen zolang u het rechtop houdt.

Poorten: stroom nodig, geen USB-C

Afgezien van de 12V-aansluiting aan de achterkant van het apparaat die nodig is om het van stroom te voorzien, is er maar één enkele connector, een micro-B-uitgang. Je krijgt een USB-A 3.0-kabel meegeleverd in de doos, maar dat is het dan ook. Het is een standaardkabel waarmee je verbinding kunt maken met een hele reeks apparaten, maar met de komst van USB-C zou het leuk geweest zijn om ook een van deze in de doos te zien.

Veel moderne apparatuur begint over te schakelen naar USB-C, zoals Apple's iPad- en MacBook-producten. Het is ook niet helemaal uitgesloten voor andere apparaten, aangezien Samsung's T5 draagbare SSD zowel USB-A- als C-kabels biedt. Gelukkig kost een USB-C-kabel bij de meeste online verkooppunten minder dan $ 10, dus het is een relatief goedkope oplossing als je de connectiviteit van de My Book moet upgraden.

Image
Image

Configuratieproces: Meegeleverde software en encryptie

Als je klaar bent met het uitpakken van de My Book, sluit je hem aan via de USB-A-poort op je pc en een stopcontact in de buurt. Zodra het is opgewarmd, vindt u het in uw bestandsverkenner. Start de Install Discovery-app op het opslagapparaat zelf. Hiermee kunt u bestanden importeren uit cloudopslag en sociale media en al uw inhoud synchroniseren.

Vanaf hier kunt u een wachtwoord voor het apparaat instellen en een reeks apps downloaden als onderdeel van het Western Digital-softwarepakket. Deze omvatten Creative Cloud, WD Backup, Plex en Norton Antivirus. Daarna bent u vrij om het te gebruiken zoals elke andere harde schijf. De gebruiksvriendelijke gebruikersinterface is intuïtiever dan andere kale apparaten die alleen op de bestandsverkenner vertrouwen.

Een laatste opmerking: de My Book is compatibel met het Time Machine-systeem van Apple en heeft ingebouwde 256-bits AES-hardwareversleuteling als u de behoefte voelt om uw bestanden met een wachtwoord te beveiligen.

Prestaties: Enorme opslagcapaciteit, solide lezen/schrijven

Een van de belangrijkste voordelen van de My Book is de enorme opslagcapaciteit van 8 TB, maar dat is waardeloos tenzij het op een behoorlijke snelheid werkt. Gelukkig waren de resultaten van onze tests erg indrukwekkend.

Met CrystalDiskMark haalde de My Book een leessnelheid van 190,6 MB/s en een schrijfsnelheid van 189,5 MB/s, wat bovengemiddeld is. Met bijna 200 MB/s neemt de My Book afstand van de My Passport en Seagate's Backup Plus, die rond het bereik van 130 Mb/s werken. Het kan nog steeds niet het razendsnelle lezen/schrijven bereiken van een draagbare SSD zoals Samsung's T5, die snelheden heeft die dicht bij de 500 Mb/s liggen, maar het is nog steeds erg indrukwekkend voor een harde schijf die geen concessies doet aan opslagruimte.

My Book haalde een leessnelheid van 190,6 Mb/s en een schrijfsnelheid van 189,5 Mb/s, wat meer is dan bovengemiddeld.

In een andere test hebben we de overdracht van een map van 2 GB tussen de schijf en het bureaublad getimed. My Book van Western Digital slaagde erin in 13 seconden, wat veel beter is dan de concurrentie. My Passport en Seagate's Backup Plus voltooiden beide dezelfde taak in respectievelijk 18 en 19 seconden. Het is een vrij gedetailleerd verschil, maar als u de tijd wilt verkorten die moet worden gewacht op het overzetten van uw bestanden, kan dit wel eens het apparaat voor u zijn.

Prijs: duur maar de capaciteit waard

Voor $ 299,99 (adviesprijs) is de My Book duurder dan de meeste concurrenten, maar dit is begrijpelijk vanwege het feit dat je maar liefst 8 TB aan opslagruimte krijgt. Het duikt vaak rond de $ 160, wat een veel concurrerendere prijs is. De meeste kleinere harde schijven wagen zich niet in dit bereik en komen uit op ongeveer 4TB, dus het kan een hele deal zijn als je het in de uitverkoop krijgt.

Wat betreft de kenmerken is het M Book zeker meer uitgewerkt dan de concurrentie met zijn intuïtieve softwarepakket, automatische back-up en coderingstools. Het wordt ook geleverd met een beperkte garantie van drie jaar.

Concurrentie: Meer draagbare uitdagers

De WD 8TB My Book is gemakkelijk aan te bevelen als je een grote hoeveelheid compromisloze opslag voor je bestanden nodig hebt, maar hij is niet erg draagbaar, wat het gebruik ervan ondermijnt. Het is allemaal goed en wel als je het thuis op je bureau wilt houden, maar je kunt het niet meenemen zoals andere zelfvoorzienende harde schijven vanwege de behoefte aan een externe stroombron.

Deze harde schijf is gemakkelijk aan te bevelen als u een grote hoeveelheid compromisloze opslagruimte voor uw bestanden nodig heeft.

De WD My Passport heeft slechts 1 TB aan opslagruimte (met ook een optie van 4 TB), maar je kunt hem in je achterzak stoppen en hem eenvoudig via USB aansluiten om aan de slag te gaan. Het is ook een fractie van de prijs, meestal rond de $ 50. Als je een snelheidsduivel bent die niet zo veel geeft om de hoge opslagcapaciteit, kom je misschien ook in de verleiding door de Samsung T5 draagbare solid-state drive, die een maximale snelheid heeft van 540 Mb/s.

Het hangt allemaal af van hoeveel opslagruimte je nodig hebt, maar het is moeilijk aan te bevelen wanneer je gewoon twee My Passport-schijven van 4 TB zou kunnen kopen (die elk $ 159,99 kosten) voor een compactere manier om je gegevens te vervoeren, zonder de stopcontact nodig. Het kost een beetje extra, maar het kan de moeite waard zijn als je constant onderweg bent met reizen of werk. Aan de andere kant biedt de 8TB My Book als harde schijf die thuis op tafel blijft staan voldoende ruimte voor de prijs.

Goed voor thuisgebruikers, maar niet draagbaar

De Western Digital My Book is gemakkelijk aan te bevelen voor thuisgebruikers die een statische schijf willen met een compromisloze hoeveelheid opslagruimte. Met zijn forse prijskaartje en gewicht is hij echter niet erg draagbaar in vergelijking met de concurrentie, waarvan er vele geen stopcontacten nodig hebben en gemakkelijk in je achterzak passen.

Specs

  • Productnaam 8TB My Book Desktop externe harde schijf
  • Product Merk WD
  • SKU 718037850764
  • Prijs $163.99
  • Productafmetingen 5,5 x 3 x 7,6 inch.
  • Poorten micro-B
  • Opslag 8 TB
  • Compatibiliteit USB-A 3.0
  • Garantie Drie jaar beperkt
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: