Brother MFCJ895Dw Printer Review: hoogwaardig printen en kopiëren

Inhoudsopgave:

Brother MFCJ895Dw Printer Review: hoogwaardig printen en kopiëren
Brother MFCJ895Dw Printer Review: hoogwaardig printen en kopiëren
Anonim

Bottom Line

De Brother MFC-J895DW is een all-in-one printer op instapniveau met een geweldige afdrukkwaliteit en een aantal leuke functies, maar de bedrijfskosten zijn slechts gemiddeld en lijden op sommige gebieden, zoals het scannen van kleurenfoto's.

Broer MFC-J895DW

Image
Image

We hebben de Brother MFCJ895Dw-printer gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Brother MFC-J895DW is een lichte alles-in-één printer die is ontworpen voor gebruik thuis en in kleine kantoren. Het heeft een aantrekkelijk minimalistisch ontwerp dat de papierlade en automatische documentinvoer (ADF) verbergt wanneer deze niet in gebruik is. Het heeft ook aparte inktcartridges voor magenta, cyaan, geel en zwart, bekabelde en draadloze netwerkconnectiviteit, en Near Field Communication (NFC) ondersteuning voor directe interface met smartphones.

Ik heb een Brother MFC-J895DW in mijn kantoor geïnstalleerd en in de loop van vijf dagen op de proef gesteld. Ik heb afgedrukt en gescand vanaf mijn werkpaard Windows-machine en mijn telefoon, documenten met tekst en afbeeldingen verwijderd, een aantal 4x6- en 8x10-foto's afgedrukt en deze printer echt op de proef gesteld om te zien of hij opv alt in de drukke AIO-markt.

Ontwerp: Strak en ingetogen

De Brother MFC-J895DW is een vrij standaard alles-in-één printer, met een rechthoekige vorm die een beetje is aangekleed met rondingen en afschuiningen. Het ziet er heel netjes uit als het niet in gebruik is, omdat de papierlade stevig in de behuizing schuift en de automatische documentinvoer plat neerklapt om naadloos op te gaan in de bovenkant van de printer.

Wanneer u de ADF openklapt, wordt u begroet door een papiergeleider met een vrij lage capaciteit die kan worden aangepast voor verschillende documentformaten. De andere kant van het deksel gaat ook open, maar alleen om toegang te geven tot de binnenkant in geval van een storing.

Als u het deksel openklapt, wordt het scannerbed zichtbaar voor het geval u een enkel document wilt scannen of iets moet scannen dat te dik is om door de automatische documentinvoer te passen.

Het hoofdbedieningspaneel bevindt zich onder het scannerbed. Met een groot kleurentouchscreen en een handvol fysieke knoppen was de MFC-J895DW gebruiksvriendelijker dan de meeste printers in deze categorie die ik heb getest.

Aan de linkerkant van het bedieningspaneel verbergt een neerklapbare klep een SD-geheugenkaartsleuf en een USB-poort als u rechtstreeks vanaf opslagmedia wilt afdrukken. Aan de rechterkant verbergt een andere neerklapbare klep de inktcartridges, waardoor installatie en vervanging zeer gemakkelijk te bereiken zijn.

Onder het bedieningspaneel vind je een opklapmechanisme om je gedrukte materiaal op te vangen en vast te houden, en daaronder de papiercassette. De enkele papiercassette is eenvoudig aan te passen aan verschillende papierformaten en kan ongeveer 150 vellen standaard A4-papier bevatten.

Image
Image

Configuratieproces: snel en gemakkelijk

De eerste installatie omvat het verwijderen van de beschermende tape van verschillende bewegende componenten, het verwijderen van een shim die in het inktcompartiment is geïnstalleerd en vervolgens het installeren van de inkt. Handige instructies op het scherm leiden u door het proces om ervoor te zorgen dat u niets mist.

Installatie van de inktcartridges is opmerkelijk eenvoudig, dankzij de handige neerklapbare klep die gemakkelijke toegang biedt. De printer heeft vier cartridges nodig: magenta, cyaan, geel en een enkele zwarte voor zowel foto's als tekstdocumenten, en ze zijn zeer snel te installeren.

Uw exacte installatieproces is afhankelijk van het type computer of telefoon dat u gebruikt, maar mijn ervaring was soepel met de Android-app. Nadat ik de printer op mijn netwerk had aangesloten met behulp van mijn Android-telefoon en de Brother iPrint&Scan-app, drukte ik mijn eerste documenten en foto's af, slechts een paar minuten nadat ik klaar was met het installeren van de inktcartridges.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: scherpe tekst en degelijke fotokwaliteit

Als ik puur met tekstdocumenten werk, levert de Brother MFC-J895DW de beste kwaliteit die ik ooit van een inkjetprinter heb gezien. De tekst is donker en scherp. Je kunt echt niets beters verwachten van een printer in deze prijsklasse. Ik ben niet zo'n grote fan van de duplexmodus, die afdrukken van mindere kwaliteit produceert, maar het is een leuke functie als je het absoluut nodig hebt.

De Brother MFC-J895DW verwerkte ook vrij goed grafische afbeeldingen voor mijn testafdrukken, met een behoorlijke kleurreproductie en een acceptabel detailniveau bij het afdrukken op normaal papier.

Photos kwam er beter uit dan ik had verwacht voor een all-in-one printer in deze prijsklasse. De kleurreproductie was geweldig en zeer mooi verzadigd, zwarten zien er best goed uit voor het gebruik van slechts één type zwarte inkt, en fijne details komen helder door als de dag.

De Brother MFC-J895DW verwerkte ook vrij goed grafische afbeeldingen voor mijn testafdrukken, met een behoorlijke kleurreproductie en een acceptabel detailniveau bij het afdrukken op normaal papier.

Afdruksnelheid: snel zwart-wit, maar daar houdt het dan ook mee op

De Brother MFC-J895DW drukt snel genoeg af om gebruik in een thuiskantooromgeving te rechtvaardigen, en spuugt zwart-wittekst uit met een snelheid van iets minder dan 11 ppm (pagina's per minuut). Dat is ook in standaardkwaliteit, met scherpe, donkere tekst, geen conceptmodus.

Bij het afdrukken van documenten die afbeeldingen in kleur bevatten, da alt de snelheid behoorlijk. Ik heb een snelheid van iets minder dan 5 ppm gemeten bij het afdrukken van documenten met afbeeldingen in kleur. Niet bepaald een slakkengang, maar aanzienlijk langzamer dan andere printers die ik heb getest.

De MFC-J895DW verslikt zich nog meer bij het printen van kleurenfoto's op glanzend papier. Ik klokte het op iets minder dan vier minuten om een randloze 8x10-inch foto af te drukken. Kleinere 4x6-inch foto's kwamen veel sneller uit, elk ongeveer 30 seconden.

Image
Image

Scan- en kopieerkwaliteit: beter met zwart-wit dan kleur

Door zowel de ADF als de flatbedscanner te gebruiken, maakt de Brother MFC-J895DW scherpe, duidelijke scans van documenten die puur zwart-wit waren. De resulterende PDF's zagen er geweldig uit en het afdrukken vanuit PDF of de functie voor direct kopiëren resulteerde beide in scherpe tekst en nauwkeurig gereproduceerde afbeeldingen.

De scanner heeft meer moeite met het scannen van kleurenfoto's, waarbij de resulterende scans dezelfde kleurdiepte en verzadiging van de originele foto's missen. De resultaten waren redelijk, maar ik zou dit apparaat niet willen gebruiken voor het archiveren van belangrijke foto's.

Het scannen van kleurenfoto's duurt ook veel langer dan zou moeten, vooral gezien de kwaliteit van de uitvoer. Zwart-wit scans zijn veel sneller.

Hoewel deze printer automatisch dubbelzijdig kan afdrukken, heeft hij niet de mogelijkheid om automatisch beide zijden van een dubbelzijdig document te scannen. U kunt een stapel enkelzijdige documenten scannen en kopiëren en deze afdrukken als dubbelzijdige documenten, maar het scannen van dubbelzijdige documenten moet handmatig worden uitgevoerd.

Bedrijfskosten: Midden op de weg

Als je hebt gehoord dat Brother voor deze lijn geen cartridge met hoog rendement aanbiedt en dat de afdrukkosten onbetaalbaar zijn, leg dan je hooivorken neer. Hoewel de MFC-J895DW wordt geleverd met cartridges met een standaardopbrengst die een beetje licht zijn in de inktafdeling, kunt u vervangingen met een hoog rendement kopen die helpen de totale afdrukkosten te verlagen.

Cartridges met een normaal rendement hebben een adviesprijs van $ 9 voor elke kleurencartridge en $ 14 voor de zwarte cartridge, waarbij elke cartridge voldoende inkt bevat voor ongeveer 200 pagina's. Cartridges met hoog rendement verdubbelen dat tot 400 pagina's, met een adviesprijs van $ 14 voor de kleurencartridges en $ 23 voor de zwarte.

Over het algemeen vallen de afdrukkosten voor de Brother MFC-J895DW vrijwel in het midden. De kosten per pagina houden dit gedrukt min of meer gevangen in de lichte categorie, maar ze zijn niet hoog genoeg om over te klagen.

Hoewel de MFC-J895DW wordt geleverd met cartridges met een standaardopbrengst die een beetje licht zijn in de inktafdeling, kunt u vervangingen met een hoog rendement kopen die helpen de totale afdrukkosten te verlagen.

Connectiviteit: een reeks bekabelde en draadloze opties

De Brother MFC-J895DW heeft Wi-Fi-connectiviteit, zodat u hem kunt aansluiten op uw netwerk en vervolgens kunt afdrukken en scannen via AirPrint en Cloud Print. Het ondersteunt ook Wi-Fi Direct, Mopria en de Brother iPrint&Scan-app, en je kunt zelfs compatibele telefoons verbinden via NFC zonder enige initiële installatie.

Ik gebruikte de iPrint&Scan-app voor de eerste installatie en het aansluiten van de Brother MFC-J895DW op mijn draadloze netwerk was een fluitje van een cent. De app maakte het gemakkelijk om rechtstreeks vanaf mijn telefoon af te drukken en te scannen, en doordat de printer op mijn netwerk was aangesloten, werd de installatie nog eenvoudiger toen ik overschakelde naar testen met mijn Windows-pc in plaats van met mijn telefoon.

De Brother MFC-J895DW heeft ook een Ethernet-poort als u de voorkeur geeft aan de betrouwbaarheid van een bekabelde verbinding en u uw printer dicht genoeg bij uw router kunt plaatsen om hiervan te profiteren.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 130 is de Brother MFC-J895DW goed geprijsd. Het heeft een aantal functies die je normaal niet ziet in deze prijsklasse, zoals de mogelijkheid om dubbelzijdig af te drukken en een stapel enkelzijdige documenten te kopiëren naar een kleinere stapel dubbelzijdige documenten, en het presteert best goed voor een licht- all-in-one printer.

Brother MFC-J895DW vs. Canon Pixma TR4520

Met een adviesprijs van $ 100 is de Canon Pixma TR4520 (zie op Best Buy) doorgaans iets lager geprijsd dan de MFC-J895DW. Het zijn vergelijkbare lichte alles-in-één printers, waarbij de Pixma-eenheid een beetje meer barebones is. Ze printen, scannen en kopiëren allebei, en ze kunnen beide dubbelzijdig printen.

Het eerste verschil dat je waarschijnlijk zult opmerken, is dat de Pixma een eenvoudig LCD-scherm heeft met een enorm fysiek bedieningspaneel, waardoor het een beetje gedateerd lijkt in vergelijking met de Brother MFC-J895DW.

De Pixma heeft maar twee inktcartridges, één voor zwart en één voor kleur, dus je zult waarschijnlijk meer inkt verbruiken dan met een printer zoals de Brother MFC-J895DW die afzonderlijke cartridges gebruikt voor verschillende kleuren.

De Canon Pixma TR4520 is het bekijken waard als je behoeften aan de lichtere kant van het lichte werk zijn, en als hij beschikbaar is voor aanzienlijk minder dan de MCF-J89DW. Als u meer doet dan af en toe afdrukken in kleur, zou de Brother-eenheid met meerdere cartridges zuiniger moeten zijn.

Een goede en betaalbare alles-in-één printer, tenzij je veel kleurenfoto's moet scannen

Als een lichte alles-in-één printer met een redelijk lichtgewicht prijskaartje, maakt de Brother MFC-J895DW indruk. De afdrukkwaliteit is geweldig voor zwart-witdocumenten, documenten met afbeeldingen in kleur en zelfs foto's die in verschillende formaten zijn afgedrukt. Het was een genot om mee te werken, afgezien van een paar problemen met scannen naar Windows die gemakkelijk konden worden omzeild door in plaats daarvan naar de Android-app te scannen. Met de toevoeging van dubbelzijdig printen en kopiëren, zou deze printer een prima aanvulling zijn op veel thuiskantoren.

Specs

  • Productnaam MFC-J895DW
  • Product Merk Brother
  • SKU MFCJ895Dw
  • Prijs $129,99
  • Gewicht 18,1 lbs.
  • Productafmetingen 15,7 x 13,4 x 6,8 inch.
  • Garantie Twee jaar beperkt
  • Compatibiliteit Windows, macOS, Android, iOS
  • Type printer Inkjet AIO
  • Ondersteunde papierformaten etter, Legal, Executive, A4, A5, A6, Index Card (5" x 8"), Envelop (C5), Envelop (DL), Envelop (Monarch), Foto (4" x 6"), foto (5" x 7")
  • Patronen Zwart, Cyaan, Blauw, Geel
  • Duplex printen Ja

Aanbevolen: