3 manieren om bloginhoud te schrijven en te posten met MS Word

Inhoudsopgave:

3 manieren om bloginhoud te schrijven en te posten met MS Word
3 manieren om bloginhoud te schrijven en te posten met MS Word
Anonim

Als bloggen nieuw voor je is en je worstelt met de editor die bij je blogplatform hoort, hoef je het niet te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan Microsoft Word, waarmee veel mensen bekend zijn, om uw blogposts samen te stellen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 en Word Starter 2010.

Gebruik Microsoft Word om het bericht op te stellen

De eenvoudigste manier om een blogbericht in Word te maken, is door het te maken en vervolgens uw concept vanuit Word te kopiëren en te plakken in de bewerkingsinterface van uw blogplatform.

Omdat Word een opmaak maakt die moeilijk naar HTML te converteren is, kunnen er problemen zijn met de manier waarop de tekst wordt weergegeven. Als dat het geval is, neem dan een extra stap en plak de tekst die u in Word hebt gemaakt in een tussenliggende teksteditor zoals Google Documenten of Kladblok, kopieer en plak vervolgens in de editor van uw blogplatform.

Een andere optie is om een HTML-opschoningstool zoals HTML Cleaner te gebruiken, die de extra opmaak uit Word verwijdert.

Maak blogberichten rechtstreeks vanuit Microsoft Word

Een directere manier om Word te gebruiken om uw blogberichten te publiceren, is door Word aan uw blogaccount te koppelen. Hier is hoe het te doen.

  1. Met Word geopend, selecteer File > New > Blogpost. Selecteer indien nodig Create.

    Als je de Blogpost-sjabloon niet ziet, voer dan een zoekopdracht uit met behulp van de zoekbalk bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  2. In het Register a Blog Account dialoogvenster, selecteer Register Now. De informatie die u in de volgende stappen verstrekt, is nodig zodat Word op uw blog kan posten.

    Als je dit dialoogvenster niet ziet nadat je een nieuwe blogpostsjabloon hebt geopend, ga dan naar het tabblad Blogpost en in de Bloggroep, selecteer Accounts beheren > Nieuw.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Nieuw blogaccount dialoogvenster de Blog vervolgkeuzepijl, kies uw platform en selecteer vervolgensVolgende.

    Image
    Image
  4. Voer in het dialoogvenster Nieuw account de gevraagde informatie in, inclusief de blog-URL, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord. Gebruik dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord die u gebruikt om in te loggen op uw blog. Als u niet zeker weet hoe u de URL-sectie moet invullen, raadpleegt u Microsoft's hulp bij bloggen in Word.

    Selecteer Picture Options om te bepalen hoe afbeeldingen naar uw blog worden geüpload via Word: gebruik de beeldhostingservice van uw blogprovider, kies uw eigen afbeeldingen of kies ervoor om afbeeldingen niet via Word te uploaden.

  5. Als je klaar bent voor Word om je voor het eerst aan te melden bij je account, selecteer je OK.

    Image
    Image
  6. Als de registratie niet is gelukt, moet u de stappen mogelijk herhalen. Of misschien moet u Word koppelen aan uw blogaccount via de instellingen van uw blogaccount. Deze optie is meestal te vinden in het Admin of Dashboard gedeelte van de blog-instellingen. Het kan het label Remote Publishing of iets dergelijks hebben.

Blogberichten schrijven, publiceren, opstellen of bewerken

Zodra je Word aan je blogplatform hebt gekoppeld, kun je je blogbericht opstellen. Om dit te doen, schrijft u uw tekst in de Blogpost sjabloon.

Schrijven in de blogmodus van Word is gestroomlijnd en heeft minder hulpmiddelen. De Word-blogmodus kan echter meer functies hebben dan de editor van uw blog en in een vertrouwd Word-formaat zijn.

  1. Als u op uw blog wilt posten, selecteert u Publish of Blog Post > Publish, afhankelijk van de versie van Word.

    Image
    Image
  2. Als u het bericht als concept wilt opslaan, selecteert u de vervolgkeuzepijl Publiceren en selecteert u vervolgens Publiceren als concept. Selecteer in oudere versies van Word Blogpost > Publiceren als concept.
  3. Als u een blogbericht in Word wilt bewerken, selecteert u Bestand > Open en kiest u vervolgens een bestaand bericht. Voor sommige versies van Word kiest u Blogpost > Open Existing en selecteert u vervolgens de blogpost.

    Image
    Image

Aanbevolen: