IOS 15 en macOS Monterey introduceren ruimtelijke stereo

IOS 15 en macOS Monterey introduceren ruimtelijke stereo
IOS 15 en macOS Monterey introduceren ruimtelijke stereo
Anonim

Zowel iOS 15 als macOS Monterey zouden een nieuwe functie moeten hebben met de naam Spatialize Stereo, die een 3D-soundscape simuleert voor niet-Dolby Atmos-audio, waardoor de manier waarop je audio hoort verandert.

Onlangs ontdekt door reddit-gebruiker hzfan, zal de nieuwe Spatialize Stereo-optie in iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey virtuele ruimtelijke audio creëren voor stereo-audiomixen. Dit betekent dat geluiden afkomstig lijken te zijn van verschillende locaties en afstanden rond de luisteraar.

Image
Image

Dit is vergelijkbaar met de Spatial Audio-functie van Apple Music, die een 3D-soundscape simuleert voor audio die is opgenomen met Dolby Atmos. Wat Spatialize Stereo onderscheidt, is dat het deze gesimuleerde 3D-audio kan creëren, specifiek voor niet-Dolby-muziek en video.

Zoals gemeld door appleinsider, is de optie Spatialize Stereo te vinden in het Control Center onder volume controls Het vereist ook iOS 15, iPadOS 15 of macOS Monterey en een paar AirPods Pro of AirPods Max. Van Spatialize Stereo is bevestigd dat het werkt met Spotify, video's in de fotobibliotheek en vergelijkbare audio-inhoud, maar apps met hun eigen spelers, zoals YouTube, zijn momenteel niet compatibel.

Toen hij hoorde over deze niet-openbaar gemaakte functie, schreef hzfan op reddit: "Het enige dat ik eerder van zoiets heb gezien, was bij het kijken naar niet-Atmos-inhoud in de tv-app met ruimtelijke audio aan."

Image
Image

Ze legden verder uit: "Het beste hieraan is dat het ELKE audiotrack ondersteunt. Natuurlijk zou ik elke keer Atmos Spatial Audio-mixen boven Spatialize Stereo kiezen, maar op dit moment zijn er slechts een dozijn of dus opties voor Atmos beschikbaar op Apple Music, dus dit is zo'n geweldige functie om te hebben!"

Degenen die geïnteresseerd zijn in het zelf uitproberen van de nieuwe Spatialize Stereo-functie, moeten misschien wat langer wachten. iOS 15 is momenteel in bèta, beschikbaar voor ontwikkelaars, met een openbare bèta gepland voor juli. De publieke release van iOS 15 zal pas dit najaar zijn.

Aanbevolen: