Hoe te vernieuwen op Mac

Inhoudsopgave:

Hoe te vernieuwen op Mac
Hoe te vernieuwen op Mac
Anonim

Wat te weten

  • Door op Command+R te drukken, worden de meeste Mac-apps vernieuwd.
  • Om een harde verversing uit te voeren, drukt u op Command+Option+R of Shift+Command+R (afhankelijk van de browser).
  • Als u op F5 drukt, wordt de achtergrondverlichting van uw toetsenbord op Macbook Air en MacBook Pro verminderd.

Dit artikel leert je wat het equivalent van de F5-sleutel is op Mac en hoe je alle belangrijke browsers kunt vernieuwen, inclusief Safari, Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge.

Hoe ververs je op een Mac?

Het indrukken van F5 is een bekende snelkoppeling voor het vernieuwen van een webbrowser, website of webpagina op Windows-platforms, maar het gebruik van deze snelkoppeling op een Mac levert een ander resultaat op.

In plaats van F5 te gebruiken, is Command+R (of cmd+r) de sneltoets die u wilt gebruiken om een opfrisbeurt op Mac-platforms. Dit geldt natuurlijk ook voor de meeste Mac-webbrowsers.

Als je merkt dat Command+R een pagina niet ververst, kan dat komen door conflicterende snelkoppelingen. Ga naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Snelkoppelingen om te controleren of de snelkoppeling correct is toegewezen.

Soms is een standaardvernieuwing niet voldoende om een webpagina te repareren die niet correct wordt weergegeven of verouderde informatie toont. In dit geval wilt u een harde verversing proberen.

Een harde verversing dwingt de webbrowser om de lokale kopie van de webpagina (cache) te wissen en de nieuwste versie van de siteserver te downloaden.

Om een harde verversing uit te voeren, moet je de standaard Command+R-invoer wijzigen, maar de toetsencombinatie zal een beetje anders zijn, afhankelijk van de browser die je gebruikt.

  • Safari en Opera: Druk op Command+Option+R
  • Chrome, Firefox en Edge: Druk op Shift+Command+R

U kunt ook een harde verversing uitvoeren door de Shift-toets ingedrukt te houden en op de ververs-knop in uw browser te klikken.

Waar is de verversknop op een Mac?

Naast de cmd+r snelkoppeling, hebben de meeste Mac-browsers een verversingsknop in hun werkbalk.

Hier vind je de verversingsknop in een selectie van Mac-browsers:

Safari

Rechts van de adresbalk:

Image
Image

Google Chrome

Links van de adresbalk:

Image
Image

Firefox

Links van de adresbalk en het startpaginapictogram:

Image
Image

Microsoft Edge

Links van de adresbalk:

Image
Image

Bottom Line

In plaats van webpagina's te vernieuwen, verlaagt de F5-toets op een Mac meestal de helderheid van je toetsenbord (als het verlicht is). Je ziet dit meestal alleen op compatibele MacBook Air- en MacBook Pro-modellen. Anders doet het niets.

Hoe ververs ik mijn Mac-bureaublad?

Naast browsers kun je de Command+R-snelkoppeling gebruiken om veel Mac-apps te vernieuwen, zoals de Mac App Store. Een opmerkelijke uitzondering is Mac's bestandssysteembeheerder (de Finder genaamd), die geen directe verversingsknop heeft. Helaas betekent dit ook dat je geen sneltoets kunt gebruiken om de Finder te vernieuwen, wat vervelend kan zijn als je bijvoorbeeld net nieuwe bestanden aan een map hebt toegevoegd en de Finder ze niet weergeeft.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. U kunt de Back-knop (<-) gebruiken, gevolgd door de Forward-knop (->) in de linkerbovenhoek van de Finder-app, die ververs de inhoud van een map. Als dat niet werkt, kunt u Command+Option+Escape (ESC) gebruiken om de app geforceerd te stoppen.

Image
Image

FAQ

    Hoe ververs ik de e-mailinbox op mijn Mac?

    Hoe u uw e-mailinbox ververst, hangt af van uw e-mailclient. Als je Apple Mail gebruikt, selecteer je de Send/Receive-knop, die eruitziet als een brief, om te controleren op nieuwe berichten en je inbox te vernieuwen. Of selecteer het tabblad Mailbox en klik op Nieuwe e-mail ophalen Er is ook een sneltoets: druk op Shift + Command + Nom je inbox te vernieuwen. Als u Gmail gebruikt, selecteert u de knop Refresh net onder de balk Zoeken in e-mail.

    Hoe ververs ik iMessage op een Mac?

    Als je iMessages op je Mac ontvangt en merkt dat je berichten niet worden gesynchroniseerd, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om iMessage te vernieuwen. Probeer eerst iMessage uit te schakelen op uw iPhone en uw Mac. Ga op je iPhone naar Instellingen > Berichten en schakel iMessage uit. Open op je Mac de Berichten app, ga naar Voorkeuren, kies je account en log uit. Log vervolgens weer in op beide apparaten en kijk of dit het probleem oplost. Nog een stap voor probleemoplossing: ga op uw iPhone naar Instellingen > Berichten > Verzenden en ontvangen OnderU kunt iMessage ontvangen en antwoorden van , zorg ervoor dat u het juiste telefoonnummer of e-mailadres heeft aangevinkt.

    Hoe ververs ik iPhoto op een Mac?

    Om iPhoto te forceren om te vernieuwen, probeer je Mac opnieuw op te starten. Of sluit iPhoto af en typ Activity Monitor in Spotlight Search en open Activity Monitor. Zoek de term photo en zoek vervolgens naar een iCloud Photos-proces. Selecteer de X bovenaan om het proces af te sluiten. Wanneer je iPhoto opnieuw opent, zou de app de fotostream moeten vernieuwen.

Aanbevolen: