Alexa Smart Home-groepen werken niet?

Inhoudsopgave:

Alexa Smart Home-groepen werken niet?
Alexa Smart Home-groepen werken niet?
Anonim

Naarmate de populariteit van Amazon Alexa groeit, het gebruik op grotere schaal wordt gebruikt en de functies overvloediger worden, neemt ook het aantal fouten dat gebruikers tegenkomen toe. Een van de meest voorkomende fouten die gebruikers tegenkomen, is dat de slimme thuisgroepen van Alexa niet werken.

Een smart home-groep is een verzameling smarthome-apparaten die zich in een enkele kamer of categorie in het hele huis bevinden; de smart home-groep "Hoofdslaapkamer" zou bijvoorbeeld alle smarthome-apparaten in de grote slaapkamer bevatten.

Oorzaken van Alexa Smart Home Group-fouten

Alexa Smart Home-groepsfouten kunnen op verschillende manieren verschijnen:

  • De naam van de groep is al in gebruik.
  • De Philips Hue-integratie heeft een fout veroorzaakt.
  • Alexa kan het apparaat niet vinden.

Deze fouten treden meestal op bij het opzetten van een groep of bij het uitvoeren van opdrachten via de Alexa naar de groep.

Image
Image

Alexa biedt standaard verschillende keuzes voor slimme thuisgroepen, waaronder Eetkamer, Slaapkamer en Den. Een van de meest voorkomende fouten is het uitsluiten van apparaten uit een smart home-groep. Als de gebruiker geen apparaat in de groep opneemt, zal Alexa er geen commando naar sturen wanneer de groep wordt gebruikt.

Apparaten invoeren in Alexa (en groepen maken) vereist precisie. Namen kunnen niet opnieuw worden gebruikt, dus u moet ervoor zorgen dat het apparaat zich in de opgenomen groep bevindt. Maar zelfs als je fout iets gecompliceerder is, zal dit artikel je helpen de oorzaak te vinden en je Alexa-thuisgroepen weer aan het werk te krijgen.

Hoe Amazon Alexa Smart Home Group-fouten op te lossen

In sommige gevallen kan Alexa het apparaat waarnaar je een opdracht probeert te sturen niet vinden. De meest voorkomende reden hiervoor is dat een update van de Alexa of het individuele apparaat ervoor heeft gezorgd dat de koppeling is verbroken. De eerste stap bij het oplossen van het probleem is om het apparaat opnieuw te koppelen.

  1. Zorg ervoor dat de naam niet al in gebruik is Als je een foutmelding krijgt die waarschuwt dat een naam al in gebruik is, betekent dit dat de id die je voor de groep hebt ingevoerd al is elders in gebruik. Houd er rekening mee dat Alexa standaard kamers heeft ingebouwd en dat een smart home-groep niet dezelfde naam kan hebben als een van de kamers.

    Als je dezelfde naam typt als een bestaande groep, moet deze die groep uit de lijst selecteren. Als de app dit niet doet, scrolt u gewoon naar beneden en vindt u deze in uw app. Eenmaal geselecteerd, zou de thuisgroep (en alle apparaten erin) moeten reageren op spraakopdrachten.

  2. Kijk naar andere smart home-apparaten voor dubbele namen De Amazon Alexa werkt met Philips Hue met weinig tot geen problemen, maar net zoals je kamer- en groepsnamen in Alexa instelt, kan hetzelfde doen in de Philips Hue-app. Af en toe veroorzaakt een dubbele naam die wordt gedeeld tussen Hue en Alexa problemen met groepen.

    De oplossing is simpel: verander de naam van een van de groepen zodat ze niet identiek zijn. Door de naam te wijzigen, zijn uw opdrachten uniek en duidelijk te onderscheiden tussen de twee apparaten en worden de meeste fouten vermeden.

  3. Update je Alexa In veel gevallen zal een snelle firmware- of app-update het probleem oplossen. Controleer de app store van je telefoon om er zeker van te zijn dat er geen Alexa-update is die je hebt gemist, en zorg ervoor dat het fysieke Echo-apparaat correct is verbonden met internet voor automatische firmware-updates.

  4. Verbind het apparaat opnieuw met je Amazon Echo. Als het apparaat niet reageert op Alexa-invoer of uw Echo het apparaat niet kan vinden, is het mogelijk ontkoppeld van het systeem. Stel het apparaat opnieuw in en synchroniseer het met de Echo.
  5. Zorg ervoor dat het Alexa-apparaat zich op dezelfde wifi-band bevindt als de andere apparaten. Veel smarthome-apparaten werken alleen op de 2,4 GHz wifi-band, dus het is een goed idee om ervoor te zorgen dat Alexa ook op die band zit.

    Zorg ervoor dat alle aangesloten apparaten hetzelfde netwerk delen. Dit zorgt ervoor dat ze soepel communiceren en maakt het gemakkelijk om apparaten gescheiden te houden; gameconsoles, laptops en telefoons kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van de 5 GHz-band. Minder apparaten op één netwerk betekent minder kans op interferentie.

  6. Power cycle je Alexa Soms werkt het oude gezegde van "zet het uit en weer aan" echt, en het doet dit door het RAM-geheugen van elk geheugen te wissen. Koppel het apparaat dertig seconden los en sluit het weer aan. Na een paar minuten maakt het opnieuw verbinding met wifi. Als dit het geval is, probeer dan de smart home-groep opnieuw in te stellen.

  7. Wacht op een updateHoe frustrerend het ook mag zijn, veel gebruikers zijn fouten tegengekomen die niet logisch waren en niet konden worden opgelost met normale methoden. Deze waren meestal te wijten aan een bug die werd geïntroduceerd door een recente Amazon-update. In deze gevallen moesten gebruikers wachten tot Amazon een nieuwe update of patch uitbracht voor de Echo die het probleem corrigeerde. Gelukkig heeft Amazon de neiging om deze patches snel uit te brengen.
  8. Reset je Alexa Als het power-cycling van het apparaat niet werkt, kun je een harde reset uitvoeren op het Echo-apparaat. Zoek naar de resetknop op uw Echo, maar houd er rekening mee dat elke generatie de knop op een iets andere locatie plaatst. Nadat je de reset hebt uitgevoerd, moet je de app openen en het apparaat opnieuw instellen.

    Overweeg een harde reset van de nucleaire optie. Zodra u de reset uitvoert, gaan alle instellingen die op het fysieke apparaat zijn opgeslagen verloren en moet u het opnieuw instellen en al uw verbonden apparaten synchroniseren.

Aanbevolen: