Links klikken op een Mac

Inhoudsopgave:

Links klikken op een Mac
Links klikken op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Met een muis: sluit hem aan en ga naar System Preferences > Mouse > en selecteer Leftonder Primaire muisknop.
  • Zonder muis: Schakel in Systeemvoorkeuren > Trackpad het vinkje uit naast Tik om te klikken.
  • De functie voor klikken met de linkermuisknop wordt ook wel een primaire klik genoemd.

Dit artikel legt uit hoe je met de linkermuisknop op een Mac kunt klikken met een muis of met het ingebouwde trackpad. Instructies zijn van toepassing op Macs die draaien op macOS Big Sur (11.0), macOS Catalina (10.15) en macOS Mojave (10.14).

Links klikken op een Mac met een muis

Volg deze stappen om de primaire klikfunctie in te stellen op de linkerknop op een compatibele draadloze of bedrade muis.

  1. Sluit een bedrade of draadloze muis aan. Als het een Bluetooth-muis is, opent u Systeemvoorkeuren > Bluetooth of klikt u op het Bluetooth-pictogram in de menubalk om uw accessoire te zoeken en te verbinden.

    Image
    Image
  2. Ga naar Systeemvoorkeuren > Muis > Primaire muisknop. Selecteer het keuzerondje naast Left.

    Image
    Image
  3. Nu zal uw muis de linkerpositie gebruiken als het primaire klikgebied.

Hoe klik je met de linkermuisknop op een Mac zonder muis?

Gebruik zonder muis het ingebouwde trackpad van je Mac om het linkerklikgedrag in te stellen.

  1. Ga vanuit het Apple menu naar Systeemvoorkeuren > Trackpad.

    Image
    Image
  2. Op het Point & Click tabblad, verwijder het vinkje uit het vakje naast Tik om te klikken.
  3. Stel de hoeveelheid druk in die u moet uitoefenen om een klik te registreren met behulp van de schuifregelaar onder Click om Light,te selecteren Medium , of Firm.

    Image
    Image

    Het geluid van de klik verandert volgens uw keuze. Klikken is het stilst als Licht is geselecteerd en produceert het hardste geluid met Stevig. De optie Stil klikken is alleen van toepassing op de Force Touch Trackpad-instellingen.

Links klikken met een Force Touch-trackpad op een Mac

Als je Mac een Force Touch-trackpad heeft, nemen primaire of linksklikacties geavanceerd gedrag in specifieke programma's over door op een item te klikken en erop te drukken. Om van deze tools te profiteren, moet u er eerst voor zorgen dat u de Force Touch-functionaliteit hebt ingeschakeld.

Apple introduceerde het Force Touch-trackpad in de 2015 15-inch en 13-inch Retina MacBook Pro-modellen. Het staat op de nieuwste MacBooks en de Apple Magic Trackpad 2.

Force Touch Trackpad-gedrag inschakelen

Vanuit System Preferences > Point & Click, selecteer het vakje naast Look up & data detectorsen kies Klik forceren met één vinger.

Image
Image

Zorg ervoor dat u onder aan het Aanwijzen & klikken dialoogvenster Klik forceren en haptische feedback hebt geselecteerd. Als u deze selectie inschakelt, kunt u kiezen tussen klik- en tikgedrag voor Look up & data detectors.

Voorbeelden van Force Touch Trackpad-functionaliteit

Gebruik het Force Touch-trackpad om een aantal van deze snelkoppelingen op uw MacBook uit te voeren door met de linkermuisknop te klikken.

  • Toon alle actieve vensters van een applicatie: Klik in het Dock op een app om de App Expose weer te geven, een menu met opties gerelateerd aan de app. Selecteer vervolgens Show All Windows om alle actieve vensters voor dat specifieke programma weer te geven.
  • Informatie opzoeken: Zoek in Safari of Mail een woord of adres op om een definitie uit het woordenboek of een routebeschrijving uit de Kaarten-app te halen.
  • Een bestandsnaam wijzigen: Klik met kracht op een bestandsnaam of map om deze te bewerken.
  • Een voorbeeld van een bestand bekijken: klik met kracht op een bestand om het te bekijken met de Quick Look-functie op macOS.

FAQ

    Hoe klik je met rechts en links tegelijk op een Mac?

    Als je tegelijkertijd met de rechtermuisknop en met de linkermuisknop moet klikken, probeer dan Muistoetsen in te schakelen. Ga naar Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid en selecteer vervolgens Aanwijzerbesturing > Alternatieve controlemethoden Plaats een vinkje naast Enable Mouse Keys F11 is gelijk aan een linkermuisklik met muistoetsen ingeschakeld, en F12 is gelijk aan een rechtermuisknop.

    Hoe verander je rechtsklikken in linksklikken op een Mac?

    Ga eerst naar Systeemvoorkeuren > Muis en ga dan naar de Primaire muisoptiessectie om uw linker- en rechtermuisknop te wisselen. Selecteer vervolgens onder Primaire muisknop Rechts Uw gebruikelijke rechtsklikken zijn nu linksklikken.

Aanbevolen: