Sony Ultra: de 4K-streamingservice die niet meer bestaat

Inhoudsopgave:

Sony Ultra: de 4K-streamingservice die niet meer bestaat
Sony Ultra: de 4K-streamingservice die niet meer bestaat
Anonim

Sony stopte zijn 4K Ultra-streamingservice op 18 april 2019, maar er zijn tientallen vergelijkbare premium filmstreamingservices.

Sony's streamingdienst gaf eigenaren van geselecteerde Sony 4K Ultra HD-tv's die zijn uitgerust met het Android TV-besturingssysteem toegang tot 4K Ultra HD-films. Deze service omvatte ook films die HDR-codering ondersteunden (op voorwaarde dat de tv ingebouwde HDR-decodering had).

Hoe Sony Ultra werkte

Sony Ultra maakte deel uit van de Sony Pictures Store en was ook beschikbaar via de Windows App Store voor gebruik op pc's. Films die toegankelijk waren via Sony Ultra werden opgeslagen in en gestreamd vanuit de cloud. Er was geen maandelijks abonnement zoals Netflix of pay-per-view-kosten zoals Vudu. Sony bood alleen de mogelijkheid om films te kopen met prijzen tot $ 30 voor elke film.

Na aankoop kunnen de films echter op elk moment worden gestreamd, zonder vervaldatums (zolang ze in de cloud blijven). De aankoopprijs omvat ook toegang tot digitale kopieën voor weergave op draagbare en mobiele apparaten (minus de 4K-resolutie en HDR-codering). Toen titels beschikbaar kwamen, konden consumenten die eerdere niet-4K/niet-HDR-titels digitaal kochten, tegen een gereduceerde prijs upgraden naar de nieuwste versies.

De kwaliteit van 4K-streaming is afhankelijk van je internetverbinding. De aanbevolen snelheid voor videostreaming is minimaal 15 mbps, waarbij 20 mbps wenselijk is.

Wat stond er op Sony Ultra?

Titelselecties waren meestal afkomstig van studio's die eigendom zijn van Sony (Sony Pictures Animation, Columbia, Tri-Star). 4K Ultra HD-HDR filmtitels werden periodiek in en uit gefietst. Voorbeelden van films die werden aangeboden zijn Jumanji: Welcome to the Jungle, Peter Rabbit, Concussion, The Night Before, The Walk, Chappie, Captain Philips, evenals nagebouwde films uit de Sony-bibliotheek, waaronder Crouching Tiger Hidden Dragon en Ghostbusters.

Image
Image

Andere weergaveopties voor Sony's 4K-films

Nu Sony Ultra niet meer leverbaar is, heb je toegang tot veel van zijn 4K-titels op andere diensten zoals Netflix, Amazon en Vudu. Al deze services zijn beschikbaar als apps voor Roku, Amazon Fire TV en de meeste smart-tv's. In tegenstelling tot Sony Ultra kunnen andere diensten verhuur aanbieden, waardoor er meer opties zijn tegen lagere kosten.

Met de Ultra-service probeerde Sony zich te positioneren als concurrent met het Ultra HD Blu-ray Disc-formaat. Sony Home Entertainment blijft films en video-inhoud op Ultra HD Blu-ray Discs uitbrengen. Sony Electronics biedt 4K Ultra HD-modellen aan in zijn productlijn Blu-ray/DVD-spelers.

Aanbevolen: