LG Cinebeam PH550 Review: een volledig uitgeruste reisprojector voor al uw schermbehoeften

Inhoudsopgave:

LG Cinebeam PH550 Review: een volledig uitgeruste reisprojector voor al uw schermbehoeften
LG Cinebeam PH550 Review: een volledig uitgeruste reisprojector voor al uw schermbehoeften
Anonim

Bottom Line

Als je op zoek bent naar een HD-reisprojector, dan is de LG Cinebeam PH550 een geweldige 720p-projector met tal van handige functies voor reizigers en af en toe een thuisbioscoopfeestje.

LG Cinebeam PH550 Minibeam-projector

Image
Image

We hebben de LG Cinebeam PH550-projector gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De ruimte voor kleine/zakelijke/reisprojectoren is een rare, gevuld met veel projectoren met een lage resolutie die beweren 1080p of 4K te bieden via hun "ondersteunde" opschaling. Een projector met “4K-ondersteuning” heeft een lagere native resolutie (bijvoorbeeld (1080p); het ontvangt 1080p-invoer, verwerkt het beeld en scha alt het vervolgens op met een algoritme dat schat hoe aangrenzende pixels eruit zouden zien als het een echt 4K-beeld was. Het produceert een beeld dat scherper is dan een standaard 1080p-projector, maar het is niet nauwkeurig voor de 4K-bron en genereert veel artefacten.

De LG Cinebeam PH550 is een native 720p resolutie projector die weinig compromissen sluit in zijn klasse. Het heeft een volledige reeks functies, van Bluetooth tot kabel-tv, om ervoor te zorgen dat elke soort eigenaar het gemakkelijk kan gebruiken. Het is niet de kleinste projector, maar hij is nog steeds ultradraagbaar, ongeveer even groot en gewicht als een paperback-roman. Met dit formaat is het moeilijk om native 720p-projectoren te vinden, en de Cinebeam slaagt erin een helder beeld te bieden met een hoge levenskwaliteit voor ongeveer de prijs van een Playstation 4.

Image
Image

Ontwerp: versierd met poorten

Alles in de PH550 is geoptimaliseerd voor reizen. Hij weegt 1,43 pond en meet 6,9 "x 1,7" x 4,3 ", waardoor hij super gemakkelijk mee te nemen is in een door luchtvaartmaatschappij goedgekeurde handbagage. Hij wordt zelfs geleverd met een zachte vilten hoes om hem te beschermen tegen krassen en zacht gedrang. In totaal, deze projector is qua grootte en gewicht vergelijkbaar met een groot paperbackboek. De behuizing van de projector is gemaakt van glanzend wit plastic met zijopeningen voor luchtcirculatie. Het is een mooie afwerking, maar is helaas niet krasvast. De aan/uit-knop op de top is ook een richtingspad, waarmee je door de menu's kunt navigeren als je de meegeleverde afstandsbediening niet bij de hand hebt (wat vaak voorkomt tijdens het reizen).

Aan de achterkant bevindt zich een aan/uit-schakelaar, een HDMI-poort, een USB type A-poort, een AV-ingang, een hoofdtelefoonaansluiting, een VGA-ingang, een DC-voedingspoort en een antennekabelconnector. Het is een overvloed aan compatibiliteit op een geweldige manier, met ondersteuning voor zowel de nieuwste technologieën (Bluetooth) als de oudste standaarden (VGA), waardoor de PH550 zich kan aanpassen aan elke kamer waarin je hem gebruikt. Aan de onderkant heeft de projector vijf niet-verstelbare rubberen poten voor stabiliteit en een standaard camera-statiefbevestiging. (Leuk technisch feitje: omdat het vijf poten heeft, heeft het vijf contactpunten met een oppervlak. Drie contactpunten is ideaal voor stabiliteit, omdat je maar drie punten nodig hebt om een vlak te definiëren. Vier of meer contactpunten maken de object overbelast, wat kan leiden tot een wiebelig product. Een veelvoorkomend voorbeeld van een te beperkt product is een stoel met vier poten.)

Alles in de PH550 is geoptimaliseerd voor reizen.

We zijn erg blij met de statiefbevestiging, omdat deze compatibel is met elk statief voor fotografie of videografie dat je misschien al bij de hand hebt. Bekijk deze geweldige statieven als je wat suggesties nodig hebt.

De lens is gehuisvest in een glanzend zilveren frame en er is een handmatige focushendel aan de bovenkant. We zijn dol op de focushendel, die soepel beweegt en een redelijk breed scala aan brandpuntsafstanden geeft. De meegeleverde LED-lamp heeft een levensduur van 30.000 uur en gaat zeker langer mee dan de projector zelf. Als je deze projector vier uur per dag gebruikt, gaat de lamp 20,5 jaar mee. We hopen dat je tegen 2036 kunt upgraden naar de $ 200 16k-reisprojector die te koop is bij je plaatselijke elektronicawinkel, als deze nog steeds in de buurt is - we horen dat Amazon verzending in dezelfde seconde zal aanbieden als je bestelt via je draadloze oogimplantaten. Voor 2019 is deze 720p LG-projector echt gaaf.

Het wordt ook geleverd met een geweldige afstandsbediening, die op ware grootte is en gemakkelijk te manoeuvreren is. Het ligt geweldig in de hand, dankzij de gelijkenis met een klassieke tv-afstandsbediening, maar het is een beetje omslachtig voor lichtgewicht reizen. Als de afstandsbediening na intensief gebruik doodgaat, kan deze gemakkelijk weer tot leven worden gewekt met twee nieuwe AAA-batterijen.

Image
Image

Configuratieproces: snel en eenvoudig

De statiefbevestiging maakt het gemakkelijk om de projector op een perfecte hoogte en afstand van elk scherm of muur te plaatsen. Volgens het officiële specificatieblad kun je vanaf 4 een diagonaal van 40 inch krijgen.7 meter afstand, en de projector heeft geen optische zoom. Dit komt neer op een projectieverhouding van 1,40, dus de projector moet 3,67 voet verwijderd zijn voor een 100-inch breed beeld. De gemiddelde projector heeft een projectieverhouding van 1.5, dus dit is nog steeds korter dan gemiddeld, waardoor de Cinebeam goed geschikt is voor kleinere ruimtes.

De PH550 heeft een interne batterij die 2,5 uur meegaat als hij volledig is opgeladen, en hij wordt geleverd met een DC-oplader. Het duurt echter drie uur om volledig op te laden. De luidsprekers van 2 watt zijn verrassend luid, dus je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over het volume in een rumoerige kamer met gasten, maar er is ook Bluetooth-connectiviteit en een koptelefoonaansluiting als je iets stil wilt kijken.

Image
Image

Beeldkwaliteit: geweldige prestaties voor een reisprojector

Het is een 720p-beeld, dat in 2019 een beetje wazig aanvoelt, maar dit is niet zozeer een tekortkoming van de PH550, het is een teken van de huidige staat van kleine en pico-projectoren. De meeste projectoren van dit formaat projecteren WVGA-resolutie, en de kleinste 1080p-projectoren zijn nog steeds omvangrijk in vergelijking met hun 720p- en VGA-neven. Dus we zullen de LG PH550 beoordelen zoals hij is: een geweldige 720p reisprojector.

De projector kan tot 550 lumen uitzenden, wat genoeg is voor een 60-inch scherm in een donkere of slecht verlichte kamer. Zoals bij elke projector geldt: hoe helderder de kamer, hoe vager de donkere kleuren worden, maar zelfs in een donkere kamer zijn de zwarten een beetje licht. Onder ideale omstandigheden is het beeld van de Cinebeam verrassend helder en scherp. De kleuren zijn een beetje oververzadigd, maar dit helpt om de contrastverhouding hoog te houden.

Over het algemeen is het beeldprofiel van deze reisprojector een van de beste in zijn klasse.

LG meldt dat de PH550 een contrastverhouding van 100.000:1 heeft, en hoewel dat een beetje te mooi klinkt om waar te zijn voor een projector van minder dan $ 500, zullen we de Cinebeam een fantastisch contrast geven dat vergelijkbaar is met onze thuisbioscoop BenQ-projectoren, de HT2070 en de HT3550. Hoewel de Cinebeam een 720p-projector is, ziet hij er erg scherp uit en produceert hij een helder beeld zonder duidelijke regenboogartefacten.

Over het algemeen is het beeldprofiel van deze reisprojector een van de beste in zijn klasse. Dankzij de levendige kleuren is het ook een uitstekende keuze voor informele kijkervaringen en voor zakelijk gebruik, waar een hoog contrast belangrijk is voor een presentatie. De zwarttinten zijn niet bijzonder donker, maar het contrast is weer sterk genoeg om dit te compenseren en een licht verteerbaar beeld te bieden. Het beeld is uniform over het scherm, met bijna geen variaties in helderheid of kleur waarneembaar voor het menselijk oog.

We weten niet zeker of het helder genoeg zou zijn voor een gemiddelde woonkamer met daglicht, maar de PH550 is een geweldige projector voor filmavonden, buitenevenementen en op kantoor. Het enige wat je nodig hebt is een paar gordijnen en je kunt genieten van het geweldige kleurengamma van de PH550.

Audio: behoorlijk ondermaats

We zullen niet doen alsof dit de beste audio is die we ooit hebben gehoord, maar het is niet teleurstellend voor een doos op reisformaat. Het heeft twee stereoluidsprekers van 1 watt die elk luid genoeg kunnen worden om een kleine kamer te vullen. Ze kunnen echter geen enkele bas produceren en hun hoge tonen zijn behoorlijk vermoeiend. Gebruik indien mogelijk een extern luisterapparaat, zoals een van de beste Bluetooth-luidsprekers voor een verbeterde audio-ervaring. Toch is het onredelijk om veel te eisen van een reisprojector, aangezien deze nooit is ontworpen als een muziekgeoriënteerd apparaat.

Wat nog belangrijker is, laten we het hebben over de Bluetooth- en hoofdtelefoonuitgangsprestaties. De ingebouwde geluidsprocessor is niet geweldig, dus het geluid is een beetje blikkerig, zelfs met hoogwaardige hoofdtelefoons of luidsprekers. Het gebruik van de koptelefoonaansluiting was een iets betere luisterervaring dan het gebruik van Bluetooth, maar het was voor ons geen groot verschil om de voorkeur te geven aan de aansluiting. Het geluid mist bas en de lagere middentonen zijn ook verzonken, waardoor er wat zang en hoge tonen op de voorgrond blijven. Het zou in een mum van tijd moeten werken, maar we zouden geen uren besteden aan het luisteren naar audio van deze projector. Als u van plan bent deze als hoofdprojector te gebruiken, overweeg dan om uw audio rechtstreeks vanaf uw mediabron, zoals uw laptop, te routeren voor een meer natuurgetrouwe audio-ervaring.

Image
Image

Kenmerken: Klaar voor (bijna) alles

De PH550 zit boordevol functies, waardoor draagbaar entertainment eenvoudig en handig is. De Bluetooth werkt in één richting, van projector naar audioapparaat, dus u kunt niet naar muziek luisteren op de projector tenzij u deze door de 3,5 mm AV-breakout-kabel voert. De Bluetooth werkt echter goed met onze Bose QuietComfort-hoofdtelefoons en onze JBL Flip 3-luidsprekers, zonder merkbare invoervertraging van de projector.

De USB-poort is een medialezer, dus u kunt probleemloos verschillende bestanden van een USB-station afspelen. De HDMI-poort werkt ook perfect en ondersteunt de meeste grote streaming-apparaten en elke standaard HDMI-kabel. Het is jammer dat de USB-poort geen stroom krijgt, wat handig zou zijn geweest voor apparaten zoals de Fire TV-stick.

Een belangrijke connectiviteitsfunctie die ontbreekt bij deze LG-projector is een SD-kaartlezer. Tijdens het reizen maken veel mensen graag foto's en video's van hun reis met een camera, dus een SD-kaartlezer zou bijzonder handig zijn. Aan de andere kant van de functieset is het een beetje moeilijk voor te stellen wanneer je een kleine reisprojector met een antennekabel zou gebruiken om live tv te kijken - overal waar kabel-tv is, heeft waarschijnlijk ook een tv die bij de antenne past.

Aan de andere kant ondersteunt deze projector draadloos delen van schermen met Android-smartphones en tablets. Dit is vooral leuk om te ontspannen en een YouTube-video op de projector te zetten vanaf je favoriete Android-apparaat.

Ongeacht hoe je de PH550 gebruikt, er is relatief weinig latentie. Sommige gebruikers hebben een vertraging van 34 ms gemeld, wat niet slecht is voor een projector, maar het zal een verschil maken in sommige videogames, zoals ritme- of vechtgames. Het is prima geschikt voor casual gaming en films.

Bottom Line

Als je een goede reisprojector nodig hebt of wilt, is de LG PH550 een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het is afkomstig van een vertrouwde projectorfabrikant met een geweldige garantie op onderdelen, biedt bijna alle levenskwaliteitsfuncties die u zich onderweg kunt wensen, en het ziet er geweldig uit in een schemerige kamer. Het wordt verkocht voor $ 500, maar je kunt het vaak in de uitverkoop vinden voor slechts $ 375.

Concurrentie: een druk veld met goede keuzes

Kodak Luma 350: Deze kleine projector is iets groter dan een pak plaknotities, en hij scha alt zijn VGA-native resolutie op naar 4K. Deze is misschien niet zo scherp als een echte 4K-projector, maar heeft toch een prima beeldkwaliteit voor zo'n klein product. Het is ook uitgerust met Wi-Fi- en Bluetooth-mogelijkheden, een HDMI-poort, een USB Type A-medialezer en een op Android gebaseerde interface. Het is slechts 350 lumen helder, maar bij subjectief gebruik hebben recensenten het voldoende helder gevonden voor filmavonden in de buitenlucht en werkpresentaties. Het kost ongeveer $ 350, waardoor het een behoorlijke waarde is voor een kleine projector.

Optoma ML750: Deze compacte Optoma-projector heeft een resolutie van iets meer dan 720p (WXGA), biedt 700 lumen en een geweldig kleurcontrast. Het kost ongeveer $ 500, waardoor het een beetje duurder is dan de Cinebeam PH550, maar het is kleiner, lichter en heeft slechts 17 ms latentie. Als je merkt dat je moet kiezen tussen de Optoma en de LG PH550, is het een moeilijke keuze, maar je zult met beide tevreden zijn. We vinden dat de LG-projector er strakker uitziet, maar de ML750 heeft een mini-SD-kaartlezer.

LG PF50KA: Twee jaar nadat LG de PH550 uitbracht, onthulden ze de PF50KA. Deze projector is in vrijwel alle opzichten superieur: native 1080p-projectie, LG Smart TV-interface, een USB-C-connector, 2 HDMI-poorten en een LAN-poort. Het behoudt de coaxiale kabelverbinding, USB-A-connector, 2,5 uur en klein profiel van de PH550. Hij is iets groter dan de PH550, weegt 2 pond en meet 6,7"x6,7"x1,9", maar dat is geen enorm verschil voor de grote upgrades die de PF50KA biedt. Momenteel is deze schattige projector te koop voor ongeveer $ 600.

Een oudere reisprojector die nog steeds standhoudt

De LG Cinebeam PH550-projector is een geweldige optie voor road warriors, die iets nodig hebben dat is opgebouwd rond diverse verbindingen in een kleine vormfactor. Met HDMI, kabel-tv-antenne, USB-A, Bluetooth-audio en ondersteuning voor het delen van schermen, zit er veel in deze projector van 1,5 pond. Vanwege de resolutie van 720p is het misschien niet de beste keuze voor een hoofdscherm in de woonkamer, maar het biedt nog steeds enkele van de beste beelden in het ecosysteem van projectoren op reisformaat. Het is slechts ongeveer $ 350 als je een uitverkoop kunt vinden, maar als de resolutie een dealbreaker is, is er een bijgewerkt model van LG dat een native 1080p-resolutie biedt voor ongeveer $ 600.

Specs

  • Productnaam Cinebeam PH550 Minibeam Projector
  • Product Merk LG
  • MPN PH550
  • Prijs $500.00
  • Releasedatum januari 2016
  • Gewicht 1,43 lbs.
  • Productafmetingen 6,9 x 1,7 x 4,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Native resolutie 720p x 1280p
  • Helderheid (lumen) 550 Lumen
  • Contrastverhouding (FOFO) 100.000:1
  • 3D-compatibiliteit Ja
  • Luidsprekerkamer Luidspreker 1W x 2
  • Audio Out Bluetooth, 3,5 mm koptelefoonaansluiting
  • Projectiesysteem DLP
  • Levensduur lichtbron tot 30, 000 uur
  • Gooiverhouding 1.40
  • Helder beeldformaat (diagonaal) 25” tot 100”
  • Batterijduur 2,5 uur
  • Poorten 1x HDMI USB Type A coaxiale kabel TV-ingang 3,5 mm ingang, 3,5 mm uitgang 1 x RGB in Connectiviteit Bluetooth draadloos scherm delen (alleen Android OS)

Aanbevolen: