Linksys EA8300 Router Review: gegevens intelligent naar veel apparaten sturen

Inhoudsopgave:

Linksys EA8300 Router Review: gegevens intelligent naar veel apparaten sturen
Linksys EA8300 Router Review: gegevens intelligent naar veel apparaten sturen
Anonim

Bottom Line

De Linksys EA8300-router is een moderne AC2200-router met MU-MIMO-mogelijkheden en drie afzonderlijke banden. Het heeft een 716Mhz Quad-core processor, vier antennes, vier LAN-poorten en een USB 3.0-poort. Het kan een middelgroot huishouden dekken met snelheden tot 2,2 Gbps. Hoewel de dekking uitstekend is en de Linksys EA8300 een betrouwbaar apparaat is, zijn de algehele prestaties niet zo goed als sommige andere routers in zijn prijsklasse.

Linksys EA8300 Max-Stream AC2200 tri-band router

Image
Image

We hebben de Linksys EA8300-router gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Linksys EA8300 Router is ontworpen voor middelgrote huishoudens zoals onze testruimte. We hebben de router op verschillende manieren getest om te zien wat voor prestaties we uit deze moderne AC2200-specificaties konden halen. De Linksys EA8300 heeft drie onafhankelijke radiobanden met intelligente bandbesturing. Het zit boordevol moderne routertechnologie en opties die u mag verwachten, waaronder Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) datastreaming en beamforming. Het is een solide prestatie voor een router in zijn klasse, maar er zijn andere routers in zijn prijsklasse die het gemakkelijk kunnen overtreffen.

Image
Image

Ontwerp: een eenvoudige, compacte look

De Linksys EA8300-router is 8,42 x 6,37 x 2,16 inch zonder de antennes, die elk 5 inch lang zijn, wat bijdraagt aan de hoogte. Hij weegt 21,45 gram en heeft hetzelfde algemene ontwerp als andere Linksys-routers uit de EA-serie. Net als de monsterlijke Linksys EA9500, heeft het een geheel zwarte behuizing met een klein display bovenop, omringd door kleine ventilatiegaatjes. De onderkant heeft een servicelabel, vier antislip rubberen voetjes, optionele sleuven voor wandmontage en is ook bedekt met ventilatiegaten.

Als u op zoek bent naar een goede dekking en geweldige snelheden voor dat gebied, doet de Linksys EA8300 het werk, hoewel het moeilijk zou zijn om een gebouw met meerdere verdiepingen te dekken.

De Linksys EA8300 heeft vier verstelbare antennes die niet kunnen worden verwijderd, twee aan de achterkant en één aan de linker- en rechterkant. Het scherm bovenop het apparaat geeft de internetconnectiviteit, MU-MIMO-status, WPS-activiteit (Wi-Fi Protected Setup) weer en heeft een verlicht Linksys-logo. We konden geen manier vinden om het scherm uit te schakelen of de helderheid te verminderen, en het produceert veel omgevingslicht, niet ideaal als het in een slaapkamer wordt geparkeerd.

Aan de achterkant bevinden zich vier gigabit LAN-poorten, een WAN-poort, een USB 3.0-poort, een resetknop, een voedingspoort en een aan/uit-knop. De rechterkant heeft een enkele WPS-knop. Over het algemeen heeft Linksys veel verpakt in een middelgrote, compacte behuizing en we hielden van de esthetiek, die goed past bij ons interieur.

Configuratieproces: zo eenvoudig als het maar kan

Het installatieproces voor de Linksys EA8300 Router was zo eenvoudig als het maar kan. Er is een snelstartgids met zeven stappen in de doos inbegrepen. We hebben gewoon de router uitgepakt, de antennes rechtop gedraaid, de stroom aangesloten en aangezet. Het display licht op en we hebben de meegeleverde ethernetkabel aangesloten op onze modem en op de gele internetpoort aan de achterkant van de router. We hebben gewacht tot het verlichte Linksys-logo stopt met knipperen en effen wit wordt en vervolgens ons nieuwe netwerk instelt.

We maakten verbinding met het netwerk met onze laptop, openden onze browser en volgden de stappen op https://LinksysSmartWiFi.com. Voordat we alle configuratie-opties bekeken, hebben we besloten om een standaard standaardconfiguratie uit te voeren, en het was heel eenvoudig. Het proces is eenvoudig, met gemakkelijk te begrijpen online instructies.

U moet een Linksys Smart Wi-Fi-account maken als u er nog geen heeft en deze vervolgens koppelen aan uw nieuwe router. We hebben ons e-mailadres ingevoerd en terwijl we nog steeds verbonden waren met ons nieuwe thuisnetwerk, klikten we op de verificatielink in de e-mail. Dat was het! Linksys heeft de basisconfiguratie zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Als alternatief kunt u de app voor Android of iOS downloaden van Linksys en alles goed doen vanaf uw mobiele apparaat. Er zijn ook een aantal geavanceerde instellingsopties waar je je in kunt verdiepen als je technisch aangelegd bent.

Image
Image

Connectiviteit: geschikt voor AC2200 en MU-MIMO

De Linksys EA8300 is een AC2200 MU-MIMO Tri-band Gigabit-router met snelheden van 400+867+867 Mbps. De kern is een 716Mhz Quad-core processor en de router gebruikt 802.11ac-netwerkstandaarden. De enkele 2,4 GHz-band en twee 5 GHz-banden kunnen allemaal onafhankelijk van elkaar werken, wat betekent dat ze theoretische snelheden kunnen bereiken van 400 Mbps op de 2,4 GHz-band en 867 Mbps op elk van de 5 GHz-banden - allemaal tegelijkertijd.

De Linksys EA8300 is geschikt voor Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO). MU-MIMO is een relatief nieuwe standaard die is ontworpen om efficiënt om te gaan met bandbreedte in huizen met apparaten met verschillende snelheidsgraden. Elk apparaat maakt op de hoogste snelheid verbinding met de router, zonder de snelheden van andere apparaten te verminderen. Het maakt gebruik van gelijktijdige gegevensoverdracht in plaats van sequentieel, dus het is bijna alsof elk apparaat zijn eigen speciale router heeft. Je kunt games spelen op je telefoon, Netflix streamen op je tv en midden in een videoconferentiegesprek op je pc zitten, en elk apparaat maakt verbinding met de hoogste snelheid.

Zoals de meeste moderne draadloze technologie in zijn klasse, heeft de Linksys EA8300 vier bedrade ethernetpoorten en één USB 3.0-poort. Op de USB-poort kunt u netwerkopslagapparaten aansluiten, zodat u uw videocollectie kunt delen met alle apparaten in het netwerk. De ethernetpoorten zijn allemaal gigabit, dus je kunt ze rechtstreeks aansluiten op apparaten zoals smart-tv's of je spelsysteem. Over het algemeen heeft de Linksys EA8300 geweldige bedrade en draadloze connectiviteit.

Netwerkprestaties: vertraagt op afstand

We hebben de doorvoernetwerkprestaties getest op een Comcast Business-abonnement, gebruikmakend van de 5ft/30ft-techniek, voor zowel 2,4 Ghz- als 5GHz-banden. Op de 2,4 GHz-band waren we gemiddeld 90 Mbps op 5 ft en een aanzienlijke daling naar 52 Mbps op 30 ft. Op de 5 GHz-banden haalden we consequent een gemiddelde van 495 Mbps op 5 ft, maar zagen nog een grote daling op 30 ft, tot 200 Mbps. Zelfs die verminderde snelheden zijn echter respectabel, en meer dan genoeg voor onze behoeften.

Dekking was genoeg voor het geheel van onze ongeveer 2.000 vierkante meter ruimte, zelfs de verre hoeken en kasten. In tegenstelling tot krachtigere routers die we hebben getest, zoals de Linksys EA9500, was de EA8300 niet zo betrouwbaar in onze kelder en reikte hij niet erg ver in onze tuin of parkeerplaats. Als we de Linksys EA8300 in onze ruimte zouden installeren, zouden we waarschijnlijk een range extender kopen voor de kelder en zouden we gebruik maken van de naadloze roamingtechnologie van Linksys.

Over het algemeen dachten we dat de Linksys EA8300 zeer goed presteerde in onze hoofdruimte van 2.000 vierkante meter. Als u op zoek bent naar een goede dekking en geweldige snelheden voor dat gebied, doet de Linksys EA8300 het werk, hoewel het moeilijk zou zijn om een gebouw met meerdere verdiepingen te dekken.

Image
Image

Software: intuïtief en gebruiksvriendelijk

Linksys heeft geweldige software en we hebben altijd genoten van hun dashboardinterface. De huidige versie is nog gebruiksvriendelijker. Het instellen van de router via een webbrowser of hun mobiele app is een fluitje van een cent en Linksys biedt tal van extra functies.

Standaarden zoals gasttoegang, ouderlijk toezicht en mediaprioriteit zijn allemaal eenvoudig in te stellen en te gebruiken. U kunt afzonderlijke, met een wachtwoord beveiligde wifi-netwerken maken voor maar liefst 50 gasten, waarschijnlijk meer dan u ooit nodig zou hebben. Met ouderlijk toezicht kunt u de toegang beperken, het gebruik beheren en de toegang van specifieke apparaten tot internet blokkeren. Mediaprioriteit is net zo eenvoudig als het slepen en neerzetten van apparaten van het normale prioriteitsgedeelte naar hoge prioriteit.

Als je vertrouwd bent met opgeknapte producten en deze kunt vinden voor minder dan $ 70, dan is de Linksys EA8300 onverslaanbaar.

De Linksys EA8300 heeft ook Alexa-ondersteuning als je hem wilt koppelen met een Alexa-apparaat, zoals Amazon's Echo Plus+ of Echo Show 5. Er is een ingebouwde snelheidstest zodat je de snelheid van je internetverbinding kunt controleren terwijl je breng wijzigingen aan in de instellingen en een netwerkkaart zodat u kunt zien welke apparaten zijn verbonden en wat ze doen.

Er zijn ook een aantal geavanceerde instellingen beschikbaar waarmee u bandbesturing kunt inschakelen, SSID's en wachtwoorden kunt wijzigen, MAC-filtering kunt instellen en de instellingen voor de firewall, VPN en poortdoorschakeling kunt aanpassen. U kunt zelfs toegangsschema's voor specifieke apparaten maken, waardoor de toegang tot bepaalde tijden van de dag wordt beperkt. Linksys heeft uitstekend werk geleverd op het gebied van software, en zowel de webinterface als de mobiele app zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Prijs: goede deal bij renovatie

De Linksys EA8300-router heeft een adviesprijs van $ 200, maar is regelmatig te vinden voor ongeveer $ 155 (of opgeknapt voor gemiddeld $ 90). Gerenoveerd, deze routers zijn echt een grote waarde, maar tegen hun normale straatprijs voor een nieuwe eenheid, hebben ze te maken met stevige concurrentie.

Er zijn veel AC2200-routers op de markt en zelfs enkele modellen met een hogere specificatie die een betere waarde kunnen hebben als we kijken naar de prijsklasse van $ 150 tot $ 200. Dat gezegd hebbende, als je vertrouwd bent met opgeknapte producten en deze kunt vinden voor minder dan $ 70, kan de Linksys EA8300 niet kloppen.

Linksys EA8300-router versus Asus RT-AC86U-router

De Asus RT-AC86U is eigenlijk een dual-band AC2900-router met iets hogere specificaties dan de Linksys EA8300. Er zijn enkele grote verschillen tussen de twee routers, maar de Asus RT-AC86U komt als beste uit de bus als het gaat om doorvoersnelheden en algehele dekking. Laten we eerst eens kijken naar de fysieke verschillen.

De Asus RT-AC86U ziet er heel anders uit dan de Linksys EA8300. Het is een rechtopstaande router en heeft geen sleuven voor wandmontage. Het heeft slechts drie antennes in plaats van zes en werkt op twee banden in plaats van drie. Die twee bands kunnen echter piekprestaties bereiken die hoger zijn dan de Linksys EA8300. De 2,4GHz-band is 750 Mbps en de 5GHz-band is 2167 Mbps, voor gegevensoverdrachtsnelheden tot een theoretische 2917 Mbps.

De Asus RT-AC86U draait op een snellere 1,8GHz 64bit Dual-Core-processor en is ontworpen voor grote huishoudens. Het wordt ook op de markt gebracht voor gamers en kijkers van 4K-streamingvideo. Het doet zeker zijn werk en bereikt 2,4 Gz-snelheden van ongeveer 100 Mbps in de buurt van de router en 85 Mbps op afstand. Met zijn enkele 5,4 GHz-band kan hij gemakkelijk beter presteren dan de Linksys EA8300 met 550 Mbps in de buurt van de router en ongeveer 300 Mbps op afstand.

Als het gaat om kracht, snelheid en algemene dekking, wint de Asus RT-AC86U zonder twijfel. Gloednieuw, het heeft een prijskaartje dat dicht in de buurt komt van de MSRP van de Linksys EA8300 van ongeveer $ 170, maar de laagste renovatieprijzen die we vonden waren rond de $ 140.

We hebben altijd geweldige ervaringen gehad met Linksys-producten, hun klantenservice en hun garantie. We hebben ervaring met veel ASUS-producten, waaronder tablets, moederborden, grafische kaarten en meer. Als ze werken, werken ze geweldig, maar als ze falen, hebben we de ASUS-klantenservice en hun garantieprogramma als een vreselijke ervaring ervaren. Alleen al om die reden zouden we een Linksys-product verkiezen boven een ASUS-product.

Een geweldige router als je hem in de uitverkoop kunt vinden

De Linksys EA8300-router is een geweldige router en heeft een grote waarde voor zijn refurb-prijs, maar presteert beter dan andere routers op zijn adviesprijs. We houden van Linksys-producten en hebben altijd een geweldige ervaring gehad. De Linksys EA8300 heeft snelheden die voor veel kleine tot middelgrote huishoudens ruim voldoende zijn en het bereik kan eenvoudig worden uitgebreid met een range extender. Als geld een punt van zorg is, raden we u aan op zoek te gaan naar een refurb-eenheid, maar als u rondkijkt in de prijsklasse van $ 150-200, kijk dan eens naar enkele van de krachtigere alternatieven van Linksys.

Specs

  • Productnaam EA8300 Max-Stream AC2200 Tri-Band Router
  • Productmerk Linksys
  • SKU EA8300
  • Prijs $200.00
  • Gewicht 21,45 oz.
  • Productafmetingen 8,42 x 6,37 x 2,16 inch.
  • Wi-Fi-technologie AC2200 MU-MIMO Tri-band Gigabit, 400+867+867 Mbps
  • Netwerkstandaarden 802.11b, 802.11a/g, 802.11n, 802.11ac
  • Wi-Fi-snelheid AC2200 (N400 + AC867 + AC867)
  • Wi-Fi-banden 2,4 en 5 GHz (2x) (gelijktijdige tri-band)
  • Gegevensoverdrachtsnelheid 2,2 Gb per seconde
  • Minimale systeemvereisten Nieuwste versies van Google ChromeTM, Firefox®, Safari® (voor Mac® en iPad®), Microsoft Edge en Internet Explorer® versie 8 en nieuwer
  • Poorten 1x Gigabit WAN-poort, 4x Gigabit LAN-poorten, 1x USB 3.0-poort, Voeding
  • Aantal antennes 4x externe verstelbare antennes
  • Draadloze versleuteling 64/128-bit WEP, WPA2 Personal, WPA2 Enterprise
  • Bewerkingsmodi Draadloze router, toegangspunt (bedrade brug), draadloze brug, draadloze repeater
  • IPv6-compatibel JA
  • Processor 716Mhz Quad-core
  • Bereik middelgroot huishouden (tot 2.000 vierkante voet)
  • Ouderlijk toezicht JA

Aanbevolen: