LG Gram 15 Review: dun en licht met een geweldige batterijduur

Inhoudsopgave:

LG Gram 15 Review: dun en licht met een geweldige batterijduur
LG Gram 15 Review: dun en licht met een geweldige batterijduur
Anonim

Bottom Line

De LG Gram 15 is een verbazingwekkend lichte laptop met een verrassend groot scherm, een ongelooflijk lange batterijduur en een elegant, minimalistisch ontwerp.

LG Gram 15

Image
Image

We hebben de LG Gram 15 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De LG Gram 15 is het nieuwste item in de lijn van ultralichte laptops van LG. Het heeft een full HD-touchscreen, een snelle processor en een batterijlevensduur die je moet ervaren om het te geloven. Dit alles wordt geleverd in een verrassend licht pakket dat zo duurzaam is dat het bestand is tegen militaire MIL-STD-810G-tests.

Specificaties vertellen niet altijd het volledige verhaal, dus we hebben onlangs een LG Gram 15 genomen voor een langere rit op kantoor, thuis en onderweg. We hebben dingen getest zoals hoe lang de batterij echt meegaat, hoe goed hij basis- en geavanceerde productiviteitstaken uitvoert, hoe het scherm werkt in verschillende omstandigheden en meer.

Image
Image

Ontwerp: slank, ingetogen en vederlicht

Als je de LG Gram 15 voor het eerst oppakt, kun je er niet omheen hoe licht hij is. Zelfs na een paar weken met deze kleine krachtpatser, worden we nog steeds getroffen door hoe onbeduidend het aanvoelt. Ondanks het feit dat hij een 15,6-inch scherm heeft, weegt deze kleine jongen minder dan veel 13-inch laptops die we hebben getest.

Het past gemakkelijk in de meeste kleine tassen en rugzakken, en in een mum van tijd is het licht genoeg om met slechts twee vingers te dragen.

Met een frame (inclusief de rand) van ongeveer 14 inch breed, is de LG Gram 15 groter dan de meeste ultradraagbare apparaten, maar hij is zo licht dat we het niet erg vonden. Het past gemakkelijk in de meeste kleine tassen en rugzakken, en in een mum van tijd is het licht genoeg om met slechts twee vingers te dragen.

Als je eenmaal doorhebt hoe ongelooflijk licht de LG Gram is, is het ontwerp vrij eenvoudig en minimalistisch. Van het wigvormige profiel tot de donkergrijze kleur en zelfs het logo in kleine letters, niets aan deze laptop v alt echt op. Als u op zoek bent naar een laptop die u zowel op kantoor als onderweg kunt gebruiken, dan is dat een goede zaak.

De LG Gram is niet alleen licht, maar voelt ook een beetje dun en hol aan. LG beweert dat de volledig metalen behuizing eigenlijk sterker en duurzamer is dan de meeste laptops, dankzij wat ze "nano-koolstofmagnesiumconstructie" noemen, maar er zit genoeg flex in het deksel dat we niet helemaal verkocht zijn op dat idee.

Ondanks de lichte en slanke vormfactor, slaagt het er toch in om een bijna complete set poorten en aansluitingen in te pakken.

Ondanks de lichte en slanke vormfactor, slaagt het er nog steeds in om een bijna complete set poorten en aansluitingen in te pakken. Aan de ene kant vind je een stroomaansluiting, een USB 3.0-poort, een HDMI-poort en een USB-C-poort. De andere heeft een microSD-kaartlezer, audio-aansluiting en nog twee USB 3.0-poorten. De behuizing is gewoon te dun voor een Ethernet-aansluiting, maar er zit een USB-C naar Ethernet-adapter in de doos.

Configuratieproces: standaardtarief

De LG Gram 15 wordt geleverd met Windows 10 Home-editie vooraf geïnstalleerd, dus het installatieproces is snel en eenvoudig. Met de hulp van Cortana ben je binnen een paar minuten helemaal klaar voor gebruik. LG bevat een behoorlijke hoeveelheid bloatware die sommige gebruikers willen verwijderen als onderdeel van het installatieproces, maar er is niets te zwaar of moeilijk.

Image
Image

Display: bedrieglijk groot voor zo'n klein pakket

De LG Gram 15 verbergt, ondanks de bedrieglijk kleine vormfactor, inderdaad een 15.6-inch 1080p IPS-touchscreen in zijn dunne clamshell-frame. De randen zijn uitzonderlijk dun, een noodzaak om zo'n groot scherm in zo'n klein pakket te verpakken, en het scherm is uitstekend. De kleuren zijn rijk en krachtig, het contrast is uitstekend, de kijkhoeken zijn breed en het is helder genoeg om in de meeste omgevingen te gebruiken.

Het touchscreen reageert en we hadden geen problemen met het manipuleren van vensters, pictogrammen of websites met aanraakbedieningen. Het glanzende scherm is echter niet zo glad als we zouden willen zien op een touchscreen, dus het kan zijn dat je vinger af en toe hapert als je klikt en sleept.

Het touchscreen reageert en we hadden geen problemen met het manipuleren van vensters, pictogrammen of websites met aanraakbedieningen.

Hoewel het scherm helder genoeg is voor de meeste omgevingen, vonden we het een beetje te zwak in alles dat zelfs in de buurt van vol zonlicht komt. Het glanzende scherm helpt daar ook niet, omdat het het licht gemakkelijk opvangt, last heeft van verblinding en extreem reflecterend is.

Prestaties: geweldige CPU met teleurstellende geïntegreerde graphics

De LG Gram 15 heeft een 8e generatie Intel Core i7-8550U CPU die draait op 1,8 GHz, wat uitstekend is, maar de afhankelijkheid van de Intel UHD Graphics 620-chip remt de algehele capaciteiten af. We ontdekten dat het basistaken, zoals tekstverwerking, surfen op het web en lichte beeldbewerking, probleemloos afhandelt.

Toen we de PCMark-banktest uitvoerden, kwamen de resultaten overeen met wat we zagen tijdens hands-on testen. De LG Gram 15 behaalde een algemene score van 3.218, met scores van 6.618 in de categorie essentials, 5, 159 in productiviteit en 2.626 in het maken van digitale inhoud.

Om die cijfers nog verder op te splitsen, is de LG Gram 15 zeer competente en elementaire productiviteitstaken zoals tekstverwerking en manipulatie van spreadsheets, hij handelt videoconferenties met vlag en wimpel af en apps worden razendsnel geladen. De LG Gram is ook in staat tot elementaire beeldbewerking en lichte videobewerking, maar dat is het dan ook. Als je echt werk moet doen op het gebied van videobewerking en -weergave, of iets anders dat GPU-intensief is, zal de LG Gram het moeilijk hebben.

Hoewel de LG Gram echt niet bedoeld is om te gamen, hebben we ook enkele gaming-benchmarks van GFXBench uitgevoerd. We hebben eerst de Car Chase-benchmark uitgevoerd en deze behaalde een redelijk lage 24 frames per seconde (fps). Het deed het beter bij de T-Rex-benchmark en beheerde 84 fps, wat aangeeft dat het in staat is om oudere games te spelen die niet erg veeleisend zijn.

Als een echte marteltest hebben we Monster Hunter World geladen, en dat bevestigde alleen maar het idee dat deze laptop niet gemaakt is om te gamen. We hebben het in de venstermodus gezet, de instellingen naar laag verlaagd, de resolutie verlaagd naar 720p en toch maar ongeveer 18 fps gehaald.

Image
Image

Productiviteit: worstelt met zware beeld- en videobewerking

Het verlichte toetsenbord met mooi gespreide toetsen, bijna volledig numeriek toetsenblok, centraal geplaatst touchpad en responsief touchscreen maken de LG Gram 15 een genot om mee te werken, zowel binnen als buiten het kantoor. Het toetsenbord is comfortabel, met een behoorlijke toetsaanslag en respons, en je zult zelfs een vingerafdruksensor vinden die rechtstreeks in de aan / uit-knop is ingebouwd.

Met al die geweldige ontwerpfuncties hebben we de LG Gram 15 echt aan het werk gezet, voornamelijk voor taken zoals tekstverwerking, e-mail, surfen op het web, naar muziek luisteren en wat lichte beeldbewerking. Het kwam door al deze met vlag en wimpel.

Verre van onze verwachtingen van een slechte levensduur van de batterij, blies de LG Gram voorbij een veel grotere, zwaardere concurrenten.

Zoals we in de vorige sectie al hebben besproken, zijn de geïntegreerde grafische afbeeldingen en het beperkte RAM-geheugen niet ideaal voor zware beeld- en videobewerking. Dus als u dit soort taken echt moet uitvoeren wanneer u niet op kantoor bent, is de LG Gram misschien niet wat u zoekt. Er zijn tal van grotere, zwaardere machines met speciale grafische kaarten die het bewerken van foto's en video's beter aankunnen.

Audio: Luid genoeg, maar de geluidskwaliteit laat te wensen over

Het is niet verwonderlijk dat het moeilijk is om fatsoenlijke luidsprekers in een laptop te passen die zo klein en licht is als de LG Gram 15. Vergeleken met andere, grotere laptops in zijn klasse, laat de geluidskwaliteit enigszins te wensen over. Het is luid genoeg om een kleine kamer te vullen, maar de luidsprekers aan de onderkant laten veel te wensen over. Het geluid is enigszins gedempt doordat de luidsprekers naar beneden flitsen in plaats van omhoog, en het is vooral blikkerig bij hogere volumes. We konden dialogen en zang prima onderscheiden, maar geluidseffecten en muziek klinken gewoon niet zo geweldig.

Image
Image

Netwerk: snelle 802.11ac draadloos maar geen ingebouwd Ethernet

De LG Gram 15 wordt geleverd met een 802.11ac draadloze chip, die verbinding kan maken met zowel 5GHz- als 2,4GHz-wifi-netwerken. Wanneer verbonden met ons 5GHz-netwerk, klokten we het met een snelle 243Mbps down en 59,75Mbps up, op een bekabelde verbinding die ongeveer 300Mbps down leverde.

Er is geen Ethernet-poort, maar dat is geen vergissing. De behuizing is gewoon niet dik genoeg om er een te huisvesten. Veel dunnere laptops omzeilen die beperking met een onopvallende poort, maar ook daar is de LG Gram 15 te dun voor. LG levert wel een adapter die u kunt aansluiten op de USB-C-poort, zodat u erop kunt rekenen dat u een USB-C-apparaat of een bekabelde Ethernet-verbinding gebruikt, maar niet beide tegelijk.

Bottom Line

Ondanks een uitzonderlijk dunne rand, slaagt de LG Gram 15 er nog steeds in om een 720p-webcam boven het scherm te verbergen. Dit is een verbetering ten opzichte van eerdere modellen, die de camera in het scharnier plaatsten, maar de hardware zelf is nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Het is goed genoeg voor standaard videochats en videoconferenties, maar alles dat veel fijne details vereist, is uitgesloten.

Batterij: gaat de hele dag mee en dan nog wat

Als een laptop zo klein en licht is, hebben we geleerd om de verwachtingen op het gebied van batterijduur te temperen. Met de LG Gram 15 waren we aangenaam verrast. Verre van onze verwachtingen van een slechte batterijduur, blies de LG Gram voorbij een veel grotere, zwaardere concurrenten. Met licht gebruik, inclusief surfen op het web en zelfs wat video, vonden we dat de batterij meer dan 14 uur meeging. Zwaar gebruik, zoals videobewerking en multitasking met meerdere apps tegelijk geopend, vermindert dat enigszins, maar de LG Gram 15 scoort nog steeds ver boven zijn gewichtsklasse in termen van levensduur van de batterij.

Image
Image

Software: veel bloatware en het controlecentrum van LG

De LG Gram 15 wordt geleverd met Windows 10 Home vooraf geïnstalleerd, samen met een assortiment bloatware en software van LG. Je zult een half dozijn games vinden, zoals Candy Crush Saga en Farmville 2, geïnstalleerd, samen met sociale media-apps zoals LinkedIn en productiviteits-apps zoals PowerDirector en PhotoDirector.

Je moet meestal kiezen uit functies zoals een lichtgewicht frame, een lange batterijduur, geweldige prestaties en een groot scherm, maar de LG Gram 15 komt heel dicht in de buurt van alles.

LG biedt ook een aantal eigen apps, waaronder LG Control Center, LG Easy Guide, LG Troubleshooting en het LG Help Center. De meeste gebruikers kunnen deze apps veilig negeren of afschaffen, maar ze zijn handig om onervaren gebruikers te helpen het meeste uit de Gram te halen.

Bottom Line

De LG Gram heeft een adviesprijs van $ 1.549,99, dus het is duidelijk geen budgetlaptop. Voor die prijs is het eigenlijk een beetje aan de dure kant als je kijkt naar de eigenlijke componenten die zijn inbegrepen, maar die prijs is vrij duidelijk gekoppeld aan het werk en de materialen die nodig waren om zo'n opmerkelijk lichte en compacte laptop te maken. U kunt krachtigere laptops vinden voor een vergelijkbare prijs, maar u zult moeite hebben om er een te vinden die zo klein en licht is met een 15,6-inch 1080p IPS-touchscreen.

Concurrentie: onovertroffen qua gewicht en batterijduur met een geweldig scherm

Je moet meestal kiezen uit functies zoals een lichtgewicht frame, een lange batterijduur, geweldige prestaties en een groot scherm, maar de LG Gram 15 komt heel dicht in de buurt van alles. Als je een laptop wilt die zo licht is, zo goed presteert en een scherm heeft dat zo groot is, dan zul je geen concurrentie vinden die het bekijken waard is.

Als je maar een paar van die dingen nodig hebt, of als prestaties belangrijker zijn dan gewicht en draagbaarheid, dan begint het echt te worden.

Een naaste concurrent, de Huawei MateBook X Pro, heeft dezelfde CPU gecombineerd met een discrete NVIDIA GPU, dus hij is beter in taken als videobewerking en gamen. De MateBook X Pro heeft ook een scherper scherm, maar hij weegt een halve pond extra ten opzichte van de LG Gram 15. Toch is hij met een adviesprijs van $ 1.499 een beetje betaalbaarder en biedt hij betere prestaties.

De Dell XPS 15 is een andere concurrent die het bekijken waard is, met een i7-8750H CPU en NVIDIA GeForce GTX 1050Ti GPU. Het is een veel capabelere machine en heeft een adviesprijs van slechts $ 1.399, maar het heeft geen aanraakscherm en weegt bijna twee keer meer dan de LG Gram 15.

De HP Spectre x360 15t is nog zwaarder, ongeveer 4.81 pond, en heeft een frame dat zo veel groter is dan de LG Gram 15 dat het moeilijk te geloven is dat ze dezelfde schermgrootte hebben. Met zijn veel grotere formaat bevat het ook een NVIDIA GeForce GTX 1050Ti en een 4K-touchscreen. De Spectre kost $ 1.549, net als de LG Gram.

Dit is de lichtgewicht 15-inch laptop om te bezitten

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht 15-inch laptop die je de hele dag met je mee kunt dragen en waar je ook je werk kunt doen, dan is de LG Gram 15 moeilijk te verslaan. Voor iedereen die zich vooral zorgen maakt over de grootte en het gewicht van zijn laptop, is dit de juiste keuze. Het is niet krachtig genoeg voor echt intensieve videobewerking of gaming, maar dat is de afweging voor een 15-inch laptop die net zo licht is als veel 13-inch laptops.

Specs

  • Productnaam Gram 15
  • Product Merk LG
  • MPN A515-43-R19L
  • Prijs $1, 549,99
  • Gewicht 2,41 lbs.
  • Productafmetingen 14,1 x 9 x 0,7 inch.
  • Garantie Een jaar (beperkt)
  • Compatibiliteit Windows
  • Platform Windows 10 Home
  • Processor 8e generatie Intel Core i7-8550U 1,8 GHz
  • GPU Intel UHD Graphics 620
  • RAM 8 GB
  • Opslag 256 GB SSD
  • Fysieke media Geen
  • Kaartlezer Micro SD
  • Beeldscherm 15,6” 1920 x 1080 IPS
  • Camera 720p-webcam
  • Batterijcapaciteit 4-cels 72Wh lithium-ion
  • Poorten 3x USB 3.0, 1x USB C, inclusief ethernetadapter
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: