BenQ HT2050A Review: voor de thuisbioscoop- en game-ervaring

Inhoudsopgave:

BenQ HT2050A Review: voor de thuisbioscoop- en game-ervaring
BenQ HT2050A Review: voor de thuisbioscoop- en game-ervaring
Anonim

Bottom Line

Deze projector is het beste voor het thuisbioscooppubliek, met enkele voordelen voor beginnende gamers.

BenQ HT2050A

Image
Image

We hebben de BenQ HT2050A gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Projectoren zoals de BenQ HT2050A zijn een intuïtieve optie voor wie op zoek is naar een scherm voor een thuisbioscoop of een soepele game-ervaring. Hiermee kunt u genieten van een enorm schermformaat zonder dat u zich bezig hoeft te houden met de logistiek van het verplaatsen en monteren van een traditionele tv. Het is ook draagbaarder dan een tv, dus het is een fluitje van een cent om hem naar een andere kamer te verplaatsen.

Ja, projectoren volgen doorgaans traditionele tv's op resolutie en hebben meer latentie/invoervertraging dan gamers willen. Maar de HT2050A biedt vertragingsvrije verwerking en is geschikt voor kleine ruimtes, kan een 100-inch lang scherm produceren vanaf slechts 2,5 meter afstand en tot een totaal van 300-inch beeld. Het biedt een helderheid van 2.200 lumen en een contrastverhouding van 15.000:1 voor een weergave die vergelijkbaar is met de beste HD-tv's, met een verscheidenheid aan beeldmodi (bijv. Bright, Vivid TV, Cinema, 3D, enz..)

Image
Image

Ontwerp: groot van formaat met een overvloed aan mogelijkheden

De BenQ HT2050A is een forse maar zeer capabele projector met connectiviteit. Met afmetingen van ongeveer 15 x 10,75 x 4,5 inch is dit geen klein apparaat en neemt het behoorlijk wat ruimte in beslag op een salontafel of aan de muur. We raden u aan de afmetingen te noteren om te zien hoe de projector het beste in uw omgeving zou passen.

De 2D-keystone-functie biedt horizontale en verticale keystone-correctie. Dit elimineert in wezen de trapeziumeffecten wanneer de projector onder een hoek in plaats van frontaal wordt geplaatst. Het apparaat heeft ook een verticale lensverschuivingsfunctie, die het beeld op en neer beweegt zonder in te boeten aan beeldkwaliteit voor eenvoudige installatie op het tafelblad of montage. Zowel de ultralage invoervertraging van 16 milliseconden als de speciale spelmodus moeten gebruikers een soepele spelervaring bieden.

De ingebouwde luidspreker is 10 watt en is niet fantastisch of verschrikkelijk.

Het zit ook boordevol poorten, waaronder twee HDMI-audio-uitgangen, twee USB's en een 12V-trigger. De projector kan worden aangesloten op de meeste grote gameconsoles, mediaspelers en mobiele apparaten.

Image
Image

Instelproces: probleemloos

We vonden de installatie vrij eenvoudig (hoewel niet zo eenvoudig als sommige kleinere projectoren), en de BenQ HT2050A wordt geleverd met een afstandsbediening, batterijen, een netsnoer en een snelstartgids.

Kies uw basisvoorkeuren (bijvoorbeeld als u wilt dat de projector automatisch naar een bron zoekt wanneer deze is ingeschakeld) in vijf eenvoudige stappen bij installatie, en u kunt hem vervolgens aansluiten op een computer, een Blu-ray speler of een kabelbox voor dagelijks gebruik. Het is eigenlijk een eenmalige installatie.

De optie voor zijprojectie met 2D-keystone en de optie om deze te monteren zorgen voor een flexibele opstelling. Je kunt de BenQ HT2050A ondersteboven monteren, zodat je hem desgewenst aan je plafond kunt hangen. Het wordt niet geleverd met montagebeugels, maar de handleiding biedt wel details om u door het proces te helpen. Je kunt het ook gewoon op een vlakke ondergrond plaatsen zonder extra inspanning.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Superieure belichting en beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit is zeker het belangrijkste kenmerk waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een projector voor uw thuisbioscoop, en de BenQ HT2050A levert veel op. Het biedt een resolutie van 1080P en 2.200 lumen en produceert een helder en levendig beeld. De projector maakt gebruik van CinematicColor, een RGBRGB-kleurenwiel met 6x snelheid en een hoge native ANSI-contrastverhouding om gedetailleerde, scherpe en heldere beelden te garanderen die bij uw thuisbioscoopervaring passen.

Het biedt een resolutie van 1080P en 2.200 lumen en produceert een helder en levendig beeld.

Op twee meter afstand van het projectieoppervlak levert de BenQ een prachtig 100-inch beeld en geeft hij echt het gevoel van bioscoopentertainment op een groot scherm. Maar zelfs met zoveel lumen worstelt het apparaat in een goed verlichte kamer. In ideale donkere omstandigheden daarentegen kunnen de kleuren en helderheid wedijveren met een moderne tv.

Geluidskwaliteit: goed voor een projector

Een snelle manier om een thuisbioscoopervaring te verstoren, is door het luide gebrul van een ventilator te introduceren. Tot onze vreugde presteerde deze BenQ-projector erg goed op dit gebied, met stille fans die weinig afleiding veroorzaakten.

De ingebouwde luidspreker is 10 watt en is niet fantastisch of verschrikkelijk. In een grotere kamer raden we een externe luidspreker aan voor een ideale bioscoopervaring.

Image
Image

Bottom Line

De BenQ HT2050A-afstandsbediening is gebruiksvriendelijk, omdat hij veel toetsen voor directe toegang en rode achtergrondverlichting biedt. De gebruikersinterface is gemakkelijk te navigeren. Het enige grote nadeel van bruikbaarheid was dat de BenQ HT2050A erg snel heet wordt.

Prijs: Grote waarde

Met ongeveer $ 700 is de BenQ HT2050A redelijk betaalbaar gezien de beeldkwaliteit en prestaties, en kan in theorie duurdere tv's vervangen, waarvan de prijzen behoorlijk astronomisch beginnen te worden wanneer je het soort schermformaat nadert dat de HT2050A heeft in staat om uit te voeren.

BenQ HT2050A vs. Anker Nebula Capsule II

In tegenstelling tot de andere projectoren die we hebben getest, is de BenQ HT2050A niet bijzonder draagbaar, dus of je besluit te gaan voor iets zo fors als de BenQ HT2050A of zo compact als de Anker Nebula Capsule II hangt grotendeels af van wat je zoekt in een projector.

Bent u een thuisbioscoop aan het bouwen en bent u op zoek naar een kwaliteitsprojector in deze prijsklasse (de Nebula II kost ongeveer $ 579, de BenQ voor $ 700) die maar één keer hoeft te worden ingesteld? Dan is de BenQ HT2050A een prima optie. Als je op zoek bent naar iets dat reisvriendelijk is en je bereid bent helderheid op te offeren voor draagbaarheid (de BenQ HT2050A biedt 2.200 lumen, de Nebula Capsule II slechts 200), dan is de Anker Nebula Capsule II een betere keuze.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste miniprojectoren die momenteel op de markt zijn.

Een grote, gedurfde, heldere projector

Dit is een geweldige optie voor iedereen met een schone muur of een zilveren scherm in een kleine ruimte die op zoek is naar een zeer capabele projector om aan uw film- en gamebehoeften te voldoen. De projector is misschien niet voor jou als je op zoek bent naar iets dat minder omvangrijk of draagbaar is.

Specs

  • Productnaam HT2050A
  • Product Merk BenQ
  • Prijs $700.00
  • Gewicht 7,5 lbs.
  • Productafmetingen 15 x 10,75 x 4,5 inch.
  • Kleur Wit/Grijs
  • Resolutie 1080p
  • Helderheid 2, 200 lumen
  • Contrastverhouding 15, 000:1
  • Luidspreker 10W x 1
  • Ondersteunde formaten NTSC, PAL, SECAM, SDTV
  • HDTV-compatibiliteit 480i, 480p, 576i, 567p, 720p, 1080i, 1080p

Aanbevolen: