Insignia NS-43DF710NA19 Fire TV Edition Review: Alexa en Ultra HD in een betaalbaar pakket

Inhoudsopgave:

Insignia NS-43DF710NA19 Fire TV Edition Review: Alexa en Ultra HD in een betaalbaar pakket
Insignia NS-43DF710NA19 Fire TV Edition Review: Alexa en Ultra HD in een betaalbaar pakket
Anonim

Bottom Line

De 43-inch Insignia NS-43DF710NA19 uit de Insignia-lijn van Best Buy levert een verrassend rijke kijkervaring voor een budget-tv-toestel, met een geweldig beeld, fatsoenlijk geluid en Amazon's Fire TV ingebouwd.

Insignia NS-43DF710NA19 43" 4K Fire TV

Image
Image

We hebben Insignia NS-43DF710NA19 Fire TV Edition gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Insignia NS-43DF710NA19 is een 43-inch 4K Ultra High Definition (UHD) televisie die is gebouwd op Amazon's Fire TV-platform, dus het is voorzien van Alexa-spraakbediening en de bekende Fire TV-interface. Naast de 4K-resolutie beschikt hij ook over HDR-ondersteuning, een behoorlijk aantal HDMI-poorten en ingebouwde stereoluidsprekers.

Insignia is het in-house budgetmerk van Best Buy, wat gematigde verwachtingen oproept, maar we waren op veel fronten aangenaam verrast toen we gingen zitten om onze testunit te bekijken. We hebben zaken als kijkhoeken, kleurweergave, geluidskwaliteit en meer getest om te zien of deze budget Fire TV echt een sport in je woonkamer waard is.

Image
Image

Ontwerp: dikke behuizing, dikke rand, maar licht genoeg voor één persoon om te hanteren

De Insignia NS-43DF710NA19 is dik en boxy, met een vrij brede rand en grote poten die loodrecht worden gemonteerd in plaats van te kantelen zoals veel andere goedkope sets. Het is niets bijzonders om naar te kijken, maar dat is te verwachten van een budgetlijn als Insignia. Het goede ding is dat het vrij licht is, met minder dan 20 pond, en de grote voeten maken het behoorlijk stabiel.

De meeste poorten bevinden zich aan de linkerkant van de set, als je ernaar kijkt, met een paar in plaats daarvan naar beneden gericht.

De aan/uit-knop bevindt zich in een halfdoorschijnende plastic uitstulping bij een van de voeten, waardoor hij gemakkelijk te vinden is, en je kunt dezelfde knop gebruiken om van ingang te wisselen. Er zijn geen andere fysieke knoppen op deze set, dus verlies de afstandsbediening niet.

Bij het kijken naar programma's op Amazon Prime Video, Netflix en HBO Now, kwam de dialoog kristalhelder door en de geluidseffecten hadden genoeg substantie dat we niet de behoefte voelden om onmiddellijk een soundbar aan te sluiten of naar onze Bluetooth te grijpen koptelefoon.

Deze televisie gebruikt een standaard afneembaar C7-netsnoer in plaats van een vast bedrade netsnoer, en het heeft een standaard 200 x 200 millimeter VESA-bevestiging als je de onhandige voeten wilt weggooien en aan een muur wilt hangen.

Hoewel Alexa is ingebouwd in deze set, werkt het als een Fire TV Stick en niet als een Fire TV Cube of Echo-apparaat. Dat betekent dat er geen far-field-microfoons zijn, dus je moet opdrachten geven via de afstandsbediening. De afstandsbediening zelf heeft hetzelfde basisontwerp als bij andere Fire TV-apparaten, maar bevat volumeknoppen, een live-tv-knop en vooraf ingestelde snelkoppelingen voor een paar streamingdiensten.

Image
Image

Configuratieproces: je hebt een kruiskopschroevendraaier en je Amazon-wachtwoord nodig

Ondanks dat het een 43-inch televisie is, is de Insignia NS-43DF710NA19 licht genoeg voor de meeste mensen om te hanteren en op te zetten zonder hulp van buitenaf. Het is zelfs verpakt in een tas met handige handvatten, waardoor het gemakkelijk op te tillen en uit de doos te halen en voorzichtig op een tafel te zetten voor montage.

Deze televisie wordt min of meer gebruiksklaar geleverd, maar de voetjes moeten worden bevestigd als je hem niet aan de muur wilt bevestigen. Op de voetjes staat duidelijk aangegeven welke kant naar de voorkant van de televisie moet wijzen, en ze worden allemaal bevestigd met twee kruiskopschroeven. Als je een kruiskopschroevendraaier bij de hand hebt, heb je binnen een paar minuten alles vastgedraaid en staat de televisie weer rechtop.

Ondanks dat het een 43-inch televisie is, is de Insignia NS-43DF710NA19 licht genoeg voor de meeste mensen om te hanteren en op te zetten zonder hulp van buitenaf.

Zodra de pootjes erop staan of de televisie aan een muurbeugel is gehangen, is het tijd om hem aan te zetten. Dit biedt u de Fire TV-interface, dus u moet klaar zijn om uw favoriete apps te kiezen, verbinding te maken met uw wifi- of bekabelde netwerk en vervolgens in te loggen op uw Amazon-account als u het meeste uit uw nieuwe televisie wilt halen. Er is ook een basismodus als je geen Amazon-account hebt of gewoon niet wilt inloggen.

Het laatste deel van het installatieproces houdt in dat je wacht tot je apps zijn gedownload en vervolgens de Fire TV een firmware-update laat downloaden en installeren. Niets van dit alles is te tijdrovend, maar plan minstens 10 tot 15 minuten voordat uw tv volledig klaar is om naar te kijken.

Beeldkwaliteit: kristalheldere en mooie kleuren, maar HDR laat te wensen over

De Insignia NS-43DF710NA19 is een 4K UHD-televisie met HDR-ondersteuning, en de beeldkwaliteit is een enorme verbetering ten opzichte van televisies met een lagere resolutie (1080p, 720p), vooral als je hardware of media hebt die kunnen profiteren van de verhoogde resolutie. Gameconsoles zoals de voor 4K geschikte Xbox One X en PS4 Pro zien er geweldig uit, net als UHD Blu-rays.

We hebben ook Amazon Prime Video geladen, dat een heleboel 4K-inhoud bevat als je geen UHD-apparaten hebt. Terwijl hij naar een aflevering van The Tick keek, plofte het felblauwe pak van Peter Serafinowicz af tegen het relatief saaie stadsbeeld, en de actie was duidelijk en helder toen hij van gebouw naar gebouw sprong.

De kijkhoeken op onze testunit waren geweldig, met een beetje merkbare kleur- of helderheidsvariatie bij het kijken van dichtbij en vanuit extreme hoeken.

Kleuren zien er geweldig uit in allerlei verschillende inhoud, maar het contrast is niet zo goed. Donkere scènes lijken een beetje modderig, waarbij gebieden die perfect zwart zouden moeten zijn, lichter zijn dan ze in werkelijkheid zouden moeten zijn.

Hoewel deze set UHD-ondersteuning heeft, is deze beperkt tot HDR10 en ondersteunt deze geen lokaal dimmen. Dat betekent dat de HDR niet zo effectief is als bij duurdere televisies, maar het is nog steeds geweldig voor een budget-tv als deze.

De kijkhoeken op onze testunit waren geweldig, met een beetje merkbare kleur- of helderheidsvariatie bij het kijken van dichtbij en vanuit extreme hoeken. Toen we een back-up maakten tot een meer geschikte afstand, hadden we geen enkel probleem om deze televisie vanaf elke stoel in huis te bekijken.

Audiokwaliteit: verrassend goed voor een budgetset

Ingebouwde televisieluidsprekers zijn meestal niet erg goed, daarom zijn soundbars populair. Dat geldt vooral voor budgettelevisies, maar de Insignia NS-43DF710NA19 heeft eigenlijk een behoorlijke geluidskwaliteit. Je zult waarschijnlijk in een soundbar willen investeren als je er nog geen hebt, maar de geluidskwaliteit is goed genoeg om desnoods met de ingebouwde luidsprekers rond te komen.

Bij het kijken naar programma's op Amazon Prime Video, Netflix en HBO Now, kwam de dialoog kristalhelder door en de geluidseffecten hadden genoeg substantie dat we niet de behoefte voelden om onmiddellijk een soundbar aan te sluiten of naar onze Bluetooth te grijpen koptelefoon. We laadden ook Amazon Music op, zetten het volume hoger en ontdekten dat de luidsprekers luid genoeg waren om de kamer te vullen zonder merkbare vervorming. De luidsprekers hebben absoluut geen bas, maar het is nog steeds verrassend goed voor een budgettelevisie.

Image
Image

Poorten: volledige aanvulling van digitale en analoge in- en uitgangen

De poorten zijn gesplitst, sommige bevinden zich aan de linkerkant van de televisie terwijl u ertegenaan kijkt, en andere komen uit naar de onderkant.

Aan de linkerkant vind je een koptelefoonaansluiting, USB-poort en twee HDMI-poorten. De eerste HDMI-poort is ook geschikt voor ARC, wat betekent dat je deze kunt gebruiken om audiosignalen naar een compatibele soundbar te sturen zonder dat je een aparte audiokabel nodig hebt.

Aan de onderkant vind je een ethernetpoort, digitale optische uitgang, RCA-aansluitingen voor analoge video- en audio-ingangen, een coaxiale connector voor je antenne of kabelbox en een derde HDMI-poort.

Alle poorten zijn goed vrij van de VESA-montage, dus je zou de toegang niet moeten verliezen als je ervoor kiest om de set aan een muur te bevestigen. De uitzondering is dat als u een verzonken montage gebruikt, u problemen zult hebben om de naar beneden gerichte reeks poorten te bereiken vanwege de manier waarop het chassis van de televisie aan de onderkant uitpuilt.

Image
Image

Software: ingebouwde Fire TV met Alexa-spraakbediening is pittig en responsief

De Insignia NS-43DF710NA19 is de Fire TV-editie van deze hardware. Het komt ook in een iets andere configuratie die in plaats daarvan op het Roku-platform is gebouwd, maar deze heeft Fire TV ingebakken zonder optie om over te schakelen.

Als Fire TV is deze televisie uitstekend. Het werkt net zo goed als onze Fire TV Cube, en de menu's en apps laden sneller dan op onze Fire TV Sticks. Als je je televisie voornamelijk gebruikt om te streamen via apps als Amazon Prime Video, Netflix, Hulu en YouTube, dan heb je geen problemen met deze televisie.

Het werkt net zo goed als onze Fire TV Cube, en de menu's en apps laden sneller dan op onze Fire TV Sticks.

We hebben ook de Alexa-spraakopdracht-implementatie getest en vastgesteld dat deze erg goed werkt. Zelfs met twee andere Alexa-apparaten binnen gehoorsafstand, waaronder een Fire TV Cube, nam de spraakafstandsbediening van de Insignia onze commando's op en voerde ze feilloos uit.

Als je veel televisie-uitzendingen kijkt of een kabelbox hebt, kan de Fire TV-interface wat frustrerender zijn. Het belangrijkste probleem is dat de Fire TV-afstandsbediening gewoon niet is gebouwd voor normaal televisiegebruik, omdat er geen numeriek toetsenblok is.

Je kunt Alexa vragen om af te stemmen op specifieke kanalen, en de Fire TV-interface heeft een sectie voor over-the-air televisiezenders, maar de implementatie is een beetje onhandig in zijn huidige vorm.

Bottom Line

De Insignia NS-43DF710NA19 heeft een adviesprijs van $ 299,99, maar is meestal beschikbaar voor ongeveer $ 249,99. Met een prijs van ongeveer $ 249,99, bevindt het zich in de buurt van andere 43-inch smart-tv's, waaronder andere Fire TV's, sets die rond Roku zijn gebouwd en andere met eigen systemen. Er zijn veel fatsoenlijke opties in het algemene bereik van $ 200 tot $ 250, maar deze is de beste van het stel als je stevig verankerd bent in het ecosysteem van Amazon.

Concurrentie: verslaat andere Fire TV-modellen

Vergeleken met eerdere 43-inch televisies die zijn gebouwd op het Fire TV-platform, is de Insignia NS-43DF710NA19 de duidelijke winnaar. De Toshiba 43LF421U19 is bijvoorbeeld een 43-inch klassenset die ook is gebouwd op het Fire TV-platform en wordt verkocht voor ongeveer $ 299,99, maar hij is erger dan de Insignia in bijna elke categorie. Het is niet geschikt voor 4K of HDR, de kijkhoeken zijn slechter, kleuren zijn niet zo goed en de ingebouwde Fire TV is traag in vergelijking met de Insignia-eenheid die we hebben getest.

Toshiba's 43LF621U19 Fire TV Edition is een 4K UHD-televisie die dichter bij de Insignia NS-43DF710NA19 komt, met een adviesprijs van $ 329,99, een vergelijkbare set poorten en een basismodus waarvoor geen Amazon-account vereist is. Het heeft ook een slechter contrast en een slechter kleurbereik, dus de Insignia is nog steeds onze aanbeveling van de twee.

Als je niet specifiek gefocust bent op Fire TV, is de TCL 43S517 een goed alternatief voor deze set. Het is een 43-inch klasse smart-tv die is gebouwd op het Roku-platform in plaats van Fire TV, en het werkt een beetje beter als een gewone televisie, met kabel- en over-the-air-uitzendingen, dan de Insignia. Het heeft ook een iets betere kleurweergave. Het heeft een hogere adviesprijs van $ 499, maar het is meestal beschikbaar voor ongeveer $ 240 tot $ 260.

Dit is het budget Fire TV dat je moet hebben als je niet naar een groter model kunt overstappen

De Insignia NS-43DF710NA19 is niet perfect, maar het is waarschijnlijk zo dichtbij als je voor deze prijs kunt krijgen. Dit is absoluut de UHD-tv in de 43-inch klasse als je diep in het Amazon-ecosysteem zit en echt met Fire TV als je smart-tv-platform wilt gaan. Het heeft een geweldige kleurweergave, uitstekende kijkhoeken en zelfs fatsoenlijk geluid uit de ingebouwde stereoluidsprekers.

Specs

  • Productnaam NS-43DF710NA19 43" 4K Fire TV
  • Insignes van het productmerk
  • UPC 600603233920
  • Prijs $300.00
  • Releasedatum september 2018
  • Productafmetingen 8,9 x 38,2 x 24,3 inch.
  • Garantie Een jaar beperkt
  • Compatibiliteit Alexa, Fire TV
  • Platform Fire TV
  • Schermgrootte 42,5 inch
  • Schermresolutie 2160p (4K)
  • Hoog dynamisch bereik (HDR) Ja
  • Vernieuwingsfrequentie 60Hz
  • Maximale contrastverhouding 4000:1
  • Poorten 3x HDMI, USB, digitale optische audio-uitgang, RCA-audio-uitgang, composiet video-ingang, RF-antenne-ingang, hoofdtelefoonaansluiting, Ethernet
  • Speakers Stereo 8-watt luidsprekers
  • Verbindingsopties Wi-Fi, Ethernet
  • Mount Inbegrepen Nee
  • Stand inbegrepen Ja

Aanbevolen: