SYMA X5C RC Quadcopter Review: een betaalbaar instapmodel

Inhoudsopgave:

SYMA X5C RC Quadcopter Review: een betaalbaar instapmodel
SYMA X5C RC Quadcopter Review: een betaalbaar instapmodel
Anonim

Bottom Line

De SYMA X5C RC Quadcopter is een hoop plezier en een gemakkelijke aanbeveling voor mensen die voor het eerst een drone kopen die willen leren op een platform dat de bank niet zal breken.

Syma X5C RC Quadcopter

Image
Image

We hebben SYMA X5C RC Quadcopter gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De SYMA X5C RC Quadcopter is een erg leuke quadcopter op instapniveau. Zittend aan de onderkant van het prijsspectrum, is het zeker aan de goedkopere kant als het gaat om materialen en constructie, maar gebruikers die een beetje voorzichtig zijn, zouden geen probleem moeten hebben om deze drone lang genoeg in leven te houden om veel waarde uit hun aankoop te halen.

De XC5 heeft een 2,4 Ghz-controller en is uitgerust met een zeer rudimentaire camera voor het maken van foto's en video's, hoewel je zonder de mogelijkheid om je foto's op afstand te bekijken meestal alleen maar op het beste hoopt. Over het algemeen hadden we een geweldige ervaring met het testen van de X5C, maar er zijn een paar eigenaardigheden en beperkingen die de moeite waard zijn om te beschrijven, dus we zullen ervoor zorgen dat we zowel de goede als de slechte goed bekijken.

Image
Image

Ontwerp: lichtgewicht en ontworpen met beginners in gedachten

Met een vierkant van 12,2 inch is de SYMA X5C RC Quadcopter een middelgrote drone die enigszins draagbaar zal zijn, maar niet noodzakelijk draagbaar met een rugzak. Dit kan een beetje een nadeel zijn voor degenen die hem overal mee naartoe willen nemen, maar door de iets grotere afmetingen en grotere bladen is de X5C veel stabieler in de lucht dan veel andere goedkope drones. Dit is vooral belangrijk voor beginners, die vaak moeite hebben om de mechanica van horizontale beweging in de lucht te begrijpen.

De constructie van de X5C is enigszins dun en erg licht, wat weer een tweesnijdend zwaard is. Een kind of een huisdier zou het vrij gemakkelijk hebben om deze drone per ongeluk te vernietigen. Tegelijkertijd zorgt de vederlichte constructie ervoor dat de drone tegen een stootje kan, of een onverwachte val uit de lucht.

Zolang je tijdens de vlucht enkele basisvoorzorgsmaatregelen in acht neemt, zou je met deze drone lange tijd moeten kunnen vliegen.

De SYMA X5C RC Quadcopter is uitgerust met een camera, hoewel het zeker een bijzaak is. Je krijgt geen bekroonde foto's of video's uit de kleine sensor van deze supergoedkope camera.

En tot slot, de afstandsbediening. Dit is misschien wel het meest prominente onderdeel van de X5C dat "budget" schreeuwt. De constructie van de afstandsbediening is erg dun, met een aantal functieloze rudimentaire knoppen die onnodig afleiden. Het bevat ook een van de slechtste controleschema's die we hebben gezien, die we in een later gedeelte meer zullen onderzoeken.

Configuratieproces: Een makkie uit de doos

In de doos vind je de quadcopter, afstandsbediening, vier hoofdbladen, vier schroeven, een schroevendraaier, USB-oplaadkabel, batterij en handleiding. Niet inbegrepen zijn de vier AA-batterijen die nodig zijn om de afstandsbediening te bedienen, dus zorg ervoor dat u deze van tevoren aanschaft.

Wanneer je de inhoud van de doos voor het eerst uitpakt, zoek je het batterijklepje aan de onderkant van de drone en verwijder je de batterij, waarbij je ervoor zorgt dat je de batterijkabel uit de voedingspoort trekt voordat je hem uit de behuizing ha alt. Deze batterij wordt vervolgens aangesloten op de meegeleverde USB-oplaadkabel en kan eenvoudig worden opgeladen via elke USB-poort. Na ongeveer 100 minuten moet de batterij volledig zijn opgeladen en klaar zijn voor de vlucht.

Image
Image

We vonden het installatieproces vrij eenvoudig en duidelijk, en vereist de meeste van de gebruikelijke stappen die we gewend zijn als het gaat om het instellen van drones. De bladen zijn al in de doos bevestigd, in tegenstelling tot veel drones, maar de bladbeschermers moeten nog worden geïnstalleerd met behulp van de meegeleverde schroeven.

Na deze stappen zou je klaar moeten zijn om te vliegen. Met de batterij terug in het frame en een microSD-kaart voor alle foto's die je wilt maken, volg je gewoon de instructies in de handleiding om de afstandsbediening te bedienen en de drone te besturen. Houd er rekening mee dat er een pre-flight-routine is die moet worden uitgevoerd om de zender te synchroniseren en de pre-fly-status in te voeren.

Controls: eenvoudige vluchtbesturing, ingewikkelde al het andere

De SYMA X5C RC Quadcopter heeft een vrij standaard bedieningsschema voor vliegen, waarbij de linker joystick voor gas/hover en rotatie (yaw) zorgt, en de linker joystick voor voorwaartse, achterwaartse en zijwaartse bewegingen (pitch and roll). Dit is de standaardlay-out, die SYMA Mode 1 noemt. Als je wilt, kun je overschakelen naar Mode 2, die de gier- en rolbesturing omdraait.

We hadden geen moeite om de X5C van de grond te krijgen en in de lucht te manoeuvreren - de bedieningselementen reageerden en de drone had geen onverwachte dispositie in een bepaalde richting. De belangrijkste tekortkoming is het ontbreken van een echte hover-modus, maar de gashendel op de linker joystick blijft in ieder geval op zijn plaats om onbedoeld dalen te voorkomen. Dit is vrij standaard voor veel op afstand bestuurbare luchtapparatuur, maar modernere en geavanceerdere drones hebben de mogelijkheid om een bepaalde hoogte constant te houden.

Image
Image

De bedieningselementen van de SYMA X5C RC Quadcopter zijn eenvoudig genoeg om door beginnende vliegers te worden bediend, met een paar kanttekeningen. De drone is licht genoeg om op grote hoogte door de wind te worden meegenomen. Het bereik van de controller is ook enigszins beperkt tot ongeveer 50 meter (164 voet), dus zorg ervoor dat je in een gebied vliegt dat groot en open genoeg is. Anders, als je buiten bereik komt, moet je misschien achter de drone aan gaan en zou je de controle helemaal kunnen verliezen.

Twee andere trucs die door de X5C worden ondersteund, zijn iets dat ze "3D Eversion" noemen, waarmee de gebruiker een flip in een bepaalde richting kan uitvoeren door een schakelaar op de zender om te draaien en de rechter joystick in een willekeurige richting te drukken, en gooien, zodat u uw vlucht kunt beginnen door de quadcopter letterlijk de lucht in te gooien en het gaspedaal vast te houden totdat de 6-assige gyroscoop de juiste oriëntatie heeft bepaald en zichzelf rechten geeft.

Ten slotte is er niets dat lijkt op het vermijden van objecten of automatisch veilig landen als het gaat om de SYMA X5C Quadcopter. Je bent grotendeels alleen, dus neem zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen en vlieg alleen weg van bomen, hoogspanningslijnen en andere veelvoorkomende obstakels.

Camerakwaliteit: kijk ergens anders

De camera op de SYMA X5C RC Quadcopter heeft de allerlaagste cameraprestaties die we bij drones hebben gezien. Het is een 2-megapixelcamera die redelijk korrelige 720p-video kan maken. Om het nog erger te maken, wordt het besturen van de camera en het bepalen of je zelfs een foto of video hebt gemaakt, bemoeilijkt door het vreemde bedieningsschema dat in de handleiding wordt beschreven.

Dat gezegd hebbende, als je de tijd neemt om te leren hoe je het optimaal kunt gebruiken, en je foto's maakt op klaarlichte dag, kun je misschien een fatsoenlijke foto maken. We veronderstellen dat het beter is dan niets te hebben om vast te leggen wat je drone vanuit de lucht ziet.

Je krijgt geen bekroonde foto's of video's uit de kleine sensor van deze supergoedkope camera.

We zijn misschien niet super enthousiast over de kwaliteit van de camera, maar voor de prijs van de X5C zouden we eerlijk gezegd niet veel meer verwachten, dus we kunnen niet zeggen dat we zo teleurgesteld zijn.

Prestaties en bereik: alleen sprintafstanden

Vliegtijd varieert van ongeveer 5,5 tot 7 minuten tijdens onze tests, wat nogal varieert, afhankelijk van het weer en andere bijdragende vluchtfactoren. Aangezien de oplaadtijd ongeveer 100 minuten is, wil je zeker extra batterijen aanschaffen als je voor langere sessies wilt vliegen. We hebben online een sixpack met compatibele batterijen gevonden voor ongeveer $ 20. Eén ding om in gedachten te houden: de handleiding waarschuwt ervoor om hete batterijen niet rechtstreeks uit de drone te halen en ze onmiddellijk op te laden, waarbij wordt gewaarschuwd dat dit een potentieel brandgevaar kan opleveren. Deze waarschuwing wordt alleen versterkt door gebruikersrapporten die we online hebben gevonden over de drone die onverwachts in brand vloog.

Image
Image

Zoals eerder vermeld, is het bereik een beetje zorgwekkend op een zeer bescheiden 150 voet. We vonden het gemakkelijk om tegen die limiet aan te lopen, en nieuwe gebruikers moeten zeker enkele voorzorgsmaatregelen nemen voordat ze de drone aan het uiteinde van zijn controlebereik vliegen.

En als het om stabiliteit gaat, kunnen we niet hopen op meer van zo'n bescheiden geprijsde drone. De SYMA X5C RC Quadcopter is erin geslaagd om zeer stabiel te blijven, zelfs in omstandigheden met lichte wind. Als je het echter op grotere hoogte vliegt, kan het moeilijk zijn om de controle te behouden.

De SYMA X5C RC Quadcopter is een middelgrote drone die enigszins draagbaar zal zijn, maar niet noodzakelijk draagbaar met een rugzak.

Batterij: Redelijke vliegtijd, geen veilige landing

De 3.7V 500 mAh-batterij is goed voor tussen de 5,5 en 7 minuten vliegtijd bij gemiddeld gebruik, maar heeft geen enkele veilige landingsfunctie wanneer de batterij leeg raakt. Gebruikers moeten de drone op een veilige hoogte en afstand houden tegen het einde van de levensduur van de batterij, tenzij je de drone uit nabijgelegen bomen wilt vissen, iets wat we hebben meegemaakt.

Zoals eerder vermeld, kunnen back-upbatterijen worden gekocht om langere vliegsessies mogelijk te maken, en degenen die meer dan een paar minuten om de 2 uur willen vliegen, moeten dit waarschijnlijk als een optie bekijken.

Image
Image

Prijs: elke cent waard

Voor alle gebieden waar je de SYMA X5C RC Quadcopter zou kunnen bekritiseren, is de prijs er niet een van. Voor ongeveer $ 40 op Amazon krijg je veel drone voor de prijs. Zolang je tijdens de vlucht enkele basisvoorzorgsmaatregelen in acht neemt, zou je deze drone lang moeten kunnen vliegen - zeker lang genoeg om je vliegvaardigheden te verbeteren en over te stappen naar een serieuzere drone.

Het enige waar we op hadden gehoopt, was een cameravrije optie. We weten niet zeker hoeveel deze kleine camera kost, maar we weten zeker dat veel gebruikers er liever helemaal niet voor hoeven te betalen.

SYMA X5C RC Quadcopter vs. HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone

Een van de grootste rivalen van de SYMA X5C RC Quadcopter was de HS170 Predator Mini RC Helicopter Drone. In tegenstelling tot de X5C is de HS170 een extreem kleine en draagbare drone die met een rugzak kan worden verkocht voor ongeveer $ 10 minder. Dit is echter waar de sterke punten van deze specifieke drone eindigen. De HS170 is een stuk kwetsbaarder, wordt gemakkelijk door de wind meegenomen en waarschijnlijk een minder levensvatbaar platform om te leren vliegen. Als speelgoed daarentegen is de HS170 perfect geschikt.

Geweldig voor het geld

We hadden geen hoge verwachtingen van de SYMA X5C RC Quadcopter, dus het had geen moeite om snel de lage lat te overschrijden die we ervoor hadden gesteld. Het vliegen met de X5C is leuk, de installatie is eenvoudig en de drone bleek veerkrachtig genoeg om een paar gebruikersfouten te weerstaan die sommige andere concurrerende drones niet hadden. Als je op zoek bent naar een quadcopter op instapniveau, is de X5C een vrij gemakkelijke aanbeveling.

Specs

  • Productnaam X5C RC Quadcopter
  • Product Merk Syma
  • UPC 844949021678
  • Prijs $40.00
  • Releasedatum februari 2016
  • Productafmetingen 16,5 x 12,2 x 3,8 inch.
  • Garantie 1 jaar beperkt
  • Compatibiliteit Windows, macOS
  • Max fotoresolutie 20MP
  • Video-opnameresolutie 1280 x 720
  • Connectiviteitsopties USB, WiF

Aanbevolen: