Google Pixel 3a Review: goedkoop, plastic en fantastisch

Inhoudsopgave:

Google Pixel 3a Review: goedkoop, plastic en fantastisch
Google Pixel 3a Review: goedkoop, plastic en fantastisch
Anonim

Bottom Line

De Pixel 3a is een van de beste middenklasse telefoons die je kunt kopen dankzij de uitstekende camera en aantrekkelijke Android-ervaring.

Google Pixel 3a

Image
Image

We hebben Google Pixel 3a gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Google's benadering van zijn Pixel-smartphones lijkt op die van Apple's iPhone, met een minimaal ontwerp met verfrissend schone, gebruiksvriendelijke software en een bovengemiddelde prijs. Alle eerdere Pixel-telefoons, inclusief de Pixel 3 van 2018, waren duurdere smartphones in vlaggenschipstijl, maar de nieuwe Pixel 3a breekt met die trend.

Het is een echte telefoon uit het middensegment, waarbij de stijl van de Pixel 3 intact blijft terwijl er wat lagere componenten worden ingewisseld om de prijs aanzienlijk te verlagen. Het resultaat halveert de prijs van de Pixel 3 bijna, terwijl twee van zijn beste elementen intact blijven: de briljante 12,2-megapixel camera aan de achterkant en het superhandige en gloednieuwe Android 10-besturingssysteem. Als je een camera op vlaggenschipniveau wilt zonder geld op vlaggenschipniveau uit te geven, dan is de Google Pixel 3a misschien de telefoon voor jou.

Image
Image

Ontwerp: minder premium, maar prima

De Google Pixel 3a is qua visueel ontwerp bijna identiek aan de Pixel 3 van vorig jaar, die zijn ups en downs heeft. Aan de positieve kant heeft het subtiele tweekleurige achtergrondpatroon een matte afwerking met een glanzend stuk aan de bovenkant, waardoor het een onderscheidende allure heeft - en de oranje aan / uit-knop is een leuke, speelse toets. Aan de voorkant is er echter nog steeds een buitensporige hoeveelheid rand rond het scherm, vooral aan de boven- en onderkant. Hierdoor voelt de telefoon groter aan dan nodig is.

Als je een camera op vlaggenschipniveau wilt zonder geld op vlaggenschipniveau uit te geven, dan is de Google Pixel 3a misschien de telefoon voor jou.

Je merkt het op het eerste gezicht niet, maar er is één heel groot verschil met de Pixel 3a: het frame en de achterkant zijn volledig gemaakt van plastic, terwijl de standaard Pixel 3 een aluminium frame en glas heeft op de rug. Hierdoor voelt de Pixel 3a minder aan als een high-end toestel, maar na een paar dagen merkten of merkten we het verschil niet echt. Het voelt nog steeds duurzaam gebouwd en klaar om de dagelijkse ontberingen van het gebruik van smartphones te weerstaan.

De overstap naar plastic brengt echter één functioneel verlies met zich mee: de Pixel 3a verliest de draadloze oplaadmogelijkheid die bij het debuut van de Pixel 3 was toegevoegd. Het verliest ook de waterbestendigheid. De Pixel 3 had dezelfde IP68-classificatie voor stof- en waterbestendigheid als veel andere toptelefoons, maar de plastic Pixel 3a heeft geen classificatie.

De Pixel 3a heeft echter nog steeds de vingerafdruksensor aan de bovenzijde en is nog steeds snel genoeg om je telefoon te ontgrendelen. De telefoon heeft ook drukgevoelige zijkanten, zodat je het frame fysiek in je hand kunt knijpen om de Google Assistent snel te openen. Maak je geen zorgen, je kunt de gevoeligheid aanpassen om onbedoeld knijpen te voorkomen. We hebben de onze zo ingesteld dat ze stevig moeten knijpen en hebben de functie nooit per ongeluk geactiveerd, maar konden deze nog steeds gemakkelijk activeren wanneer we dat echt wilden. En in tegenstelling tot de Pixel 3 heeft de Pixel 3a een standaard 3,5 mm koptelefoonpoort aan boord.

Er is één heel groot verschil met de Pixel 3a: het frame en de achterkant zijn volledig gemaakt van plastic, terwijl de standaard Pixel 3 een aluminium frame en glas aan de achterkant heeft.

De Google Pixel 3a wordt geleverd in drie kleuropties: duidelijk wit, gewoon zwart en een nieuwe paarsachtige optie, die heel subtiel is, maar een neongele aan / uit-knop heeft als een ander welkomsaccent. De Pixel 3a wordt alleen verkocht met 64 GB interne opslag en er is geen optie om een microSD-kaart te plaatsen om dat uit te breiden, dus dit is niet de juiste telefoon voor iedereen die zijn handset vol met gedownloade video's, games en andere media.

Configuratieproces: Extreem eenvoudig

Elke Pixel-telefoon is bedoeld om het beste van het beste in Android-ervaringen te vertegenwoordigen, waardoor het ongelooflijk gebruiksvriendelijk is. De Pixel 3a is wat dat betreft niet anders. Het duurt maar een paar minuten om de telefoon aan de praat te krijgen en door de eenvoudige en duidelijke aanwijzingen te volgen, kan bijna iedereen de telefoon voor het eerst inschakelen, bellen en apps downloaden. Je kunt zelfs gegevens overzetten van een iPhone of een andere Android-telefoon om het proces te versnellen en te voorkomen dat je handmatig apps, foto's en contacten downloadt.

Image
Image

Weergavekwaliteit: het ziet er goed uit

Google heeft een paar aanpassingen gedaan aan het scherm voor de Pixel 3a, maar het is nog steeds een erg mooi scherm. Het gebruikt een OLED-paneel in plaats van Super AMOLED, maar beide zijn gemaakt door Samsung en de verschillen zijn klein. Alles ziet er gedurfd en levendig uit, en met een resolutie van 1080p propt het 5,6-inch scherm in 441 pixels per inch en is het voldoende scherp. De kleuren zien er echter een beetje oververzadigd uit en het ziet er niet zo precies of natuurlijk uit als het scherm van de Pixel 3.

Quad HD-panelen met een hogere resolutie bieden verbeterde helderheid, maar u zult er geen vinden op een smartphone van $ 399. Het scherm van de Pixel 3a mist HDR10-compatibiliteit voor ondersteunde inhoud, dus je krijgt bij bepaalde video's niet het voordeel van krachtigere kleuren. Dat is echter een kleine concessie.

Het scherm van de Pixel 3a heeft nog steeds de energiezuinige, altijd ingeschakelde weergavemodus, die de tijd, datum, het weer, de batterijduur en meldingspictogrammen toont, zelfs als je telefoon niet in gebruik is. OLED-schermen kunnen ongebruikte pixels uitschakelen, dus de modus heeft op geen enkele manier een significante invloed op de levensduur van de batterij, maar je kunt hem nog steeds uitschakelen als je probeert elk procentpunt eruit te persen.

Prestaties: net genoeg vermogen voor de meeste taken

Een van de belangrijkste gebieden waarop de Pixel 3a afstapt van de volbloed Pixel 3, is op het gebied van geavanceerde technologie. In plaats van de Qualcomm Snapdragon 845-chip op vlaggenschipniveau te gebruiken, kiest de Pixel 3a voor een middenklasse Qualcomm Snapdragon 670. Ja, het is redelijk om te concluderen dat het kleinere aantal een minder krachtige chip betekent, maar wat betekent dat in het dagelijks gebruik?

Gelukkig niet zo veel: de schone en duidelijke versie van Android 10 van Google voelt in de meeste gevallen nog steeds erg soepel aan, of je nu door menu's bladert, apps gebruikt, op internet surft of sms-berichten opneemt. We zagen hier en daar kleine haperingen, maar het was niets bijzonders. In de PCMark Work 2.0-benchmarktest scoorde de Pixel 3a een bescheiden 7, 413-a dip van de zeer goede 8, 808-score van de Pixel 3.

De gaming-prestaties hebben er echter een beetje onder te lijden, met racer Asph alt 9: Legends die er een beetje vager uitziet dan we hebben gezien op toptelefoons met af en toe een beetje vertraging. Benchmark-tests bevestigen dat ook, met GFXBench's Car Chase-demo die een ongelooflijk schokkerige 10 frames per seconde (fps) opleverde in onze test, terwijl de minder uitgebreide T-Rex-demo een piek van 52 fps bereikte. Vergelijk dat met 29 fps op Car Chase en 61 fps op T-Rex met de standaard Pixel 3, en je kunt de impact zien van een zwakkere Adreno 615 GPU aan boord. Je kunt de Pixel 3a helaas ook niet gebruiken met de Daydream VR-headset van Google.

Bottom Line

De Pixel 3a is ontworpen om verbinding te maken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken en presteerde uitstekend met beide in onze tests. Met behulp van Ookla's Speedtest-app haalden we typische downloadsnelheden tussen 30-32 Mbps en uploadsnelheden rond 8-11 Mbps met behulp van Verizon's 4G LTE-netwerk. Dat is in hetzelfde bereik als veel andere handsets die we in de omgeving hebben getest.

Geluidskwaliteit: Luid en duidelijk

De Pixel 3a produceert een zeer goed stereogeluid uit zijn luidsprekers, met één aan de bovenkant met de oortelefoon en de andere aan de onderkant van de telefoon. Het is niet zo indrukwekkend als de standaard Pixel 3, die dubbele luidsprekers aan de voorkant heeft, maar de Pixel 3a stelt niet teleur. Het afspelen blijft vrij helder, zelfs bij luidere instellingen, voor het geval je het wilt gebruiken om ter plekke muziek af te spelen of media te kijken zonder koptelefoon. De gesprekskwaliteit was ook geweldig in onze ervaring op het 4G LTE-netwerk van Verizon.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: een serieus indrukwekkende shooter

Camerakwaliteit is het visitekaartje van Google sinds de komst van de eerste Pixel, en dat is waar geweest, ook al heeft het bedrijf vastgehouden aan een enkele camera aan de achterkant in plaats van opstellingen met twee of drie camera's. Het voordeel van Google zit hem allemaal in de software, en we zien het weer in actie met de Pixel 3a.

Verbazingwekkend genoeg heeft de Pixel 3a dezelfde 12,2-megapixel (f/1.8 diafragma) camerahardware als zijn duurdere broer of zus. Het enige dat ontbreekt is de Pixel Visual Core-chip in de telefoon, die de beeldverwerking op de Pixel 3 versnelt. Het kan iets langer duren voordat de opnames zijn verwerkt op de Pixel 3a, maar het is meestal de moeite waard als je eenmaal een glimp van de resultaten hebt opgevangen.

Dankzij de tovenarij van de algoritmen van Google zijn de opnamen van de Pixel 3a gedetailleerder dan zowat elke andere smartphone die we hebben gebruikt, inclusief die op telefoons die twee keer zo duur zijn. Scènes die we keer op keer hebben opgenomen, krijgen een nieuw leven met de Pixel-camera, of het nu gaat om het vastleggen van de hond die op een bal in de achtertuin kauwt of een levendig veld vol bloemen. Het blinkt ook uit in het maken van portretfoto's van mensen met wazige achtergronden, zelfs zonder een tweede camera aan de achterkant om te helpen bij diepteberekeningen.

Je houdt de telefoon een paar seconden stil terwijl deze meerdere belichtingen vastlegt, en het resultaat is vaak schokkend, met een flitsloze, natuurlijk ogende verlichting, zelfs in de donkerste omgevingen.

De Night Sight-functie verdient een speciale shout-out. Er zijn nachttelefoons voor nodig die totaal anders zijn dan alle niet-Pixel-telefoons die er zijn. Je houdt de telefoon een paar seconden stil terwijl deze meerdere belichtingen vastlegt, en het resultaat is vaak schokkend, met een flitsloze, natuurlijk ogende verlichting, zelfs in de donkerste instellingen. Het voelt als magie.

Video-opnamen zijn geweldig op de Pixel 3a, waardoor je 4K-resolutiebeelden kunt vastleggen met 30 fps, evenals 1080p met maximaal 60 fps. Elektronische videostabilisatie maakt indruk met zijn vermogen om zelfs de meest schokkerige bewegingen glad te strijken, plus er is een slow-mo-modus om snelle scènes met grote helderheid te bekijken.

De Pixel 3a blijft hangen met slechts één camera aan de voorkant (minder dan twee op de Pixel 3), en dat is prima. De 8MP-camera maakt mooie selfies en stevige portretfoto's, en dat is ongeveer alles wat we er echt van nodig hadden of verwachtten.

Batterij: je komt de dag door

De Google Pixel 3a heeft een batterijcel van 3.000 mAh, wat bij gemiddeld gebruik een solide dag zou moeten opleveren. De meeste dagen tijdens onze tests eindigden we de nacht met ongeveer 30 procent over na een volledige lading, hoewel een zwaardere dag van media- en gamegebruik ons op slechts 2 procent bracht voor het slapengaan. De batterij is niet stevig genoeg om overmatig gebruik te weerstaan zonder dat deze tegen het einde van de middag moet worden bijgevuld, maar op de meeste dagen zou je het prima moeten doen.

Zoals hierboven vermeld, mist de Pixel 3a de draadloze oplaadmogelijkheden van de standaard Pixel 3, maar hij heeft wel een snellaadkabel van 18 W, waarmee je volgens Google tot 7 uur gebruik kunt maken in slechts 15 minuten. Het is zeker snel.

Software: Android 10 is een genot

Google is het bedrijf achter Android, en de Pixel-telefoons waren bedoeld om een ideaal, Apple-achtig huwelijk van hardware en software te leveren. En hoewel de hardware niet altijd zo flitsend of rijk aan functies is geweest als sommige concurrenten, pakt Google voortdurend de software aan.

Dat is weer waar op de Pixel 3a, zelfs met de zwakkere processor erin, aangezien de nieuwste Android 10-update hier erg goed werkt (het werd oorspronkelijk geleverd met Android 9.0 Pie). Terwijl andere apparaatmakers zich meestal druk maken over het uiterlijk van Android om hun eigen stempel op de software te drukken, is de eigen kijk van Google gelukkig schoon, gemakkelijk te begrijpen en ronduit nuttig. Zich verplaatsen is een fluitje van een cent en de minimale esthetiek ziet er geweldig uit.

Terwijl andere apparaatfabrikanten zich meestal druk maken over het uiterlijk van Android om hun eigen stempel op de software te drukken, is Google's eigen kijk gelukkig schoon, gemakkelijk te begrijpen en ronduit nuttig daarbij.

Google voegt ook voortdurend nuttige functies toe, zoals de mogelijkheid om oproepen te screenen, een donker thema, gebarennavigatie, verbeterde privacycontroles en de nieuwe Focus-modus waarmee u uw gebruik van afleidende apps kunt beperken. Zelfs de kleine extraatjes worden op prijs gesteld, zoals een kleine herinnering direct op het slot- en startscherm dat er een afspraak uit je agenda gaat plaatsvinden.

Prijs: Perfect geprijsd

De Pixel 3a voelt erg goed geprijsd voor wat je krijgt, gezien de kwaliteit van de camera. Het is $ 399 voor het enige model met 64 GB interne opslag, en voor die prijs krijg je een krachtige telefoon met de snelle Android 10-update (en drie jaar gegarandeerde updates), een zeer goed scherm en een van de beste camera's op elke smartphone vandaag.

Als je van een grotere telefoon houdt, kun je iets meer uitgeven en de Pixel 3 XL krijgen - die een 6-inch scherm en een zwaardere batterij heeft - voor $ 479. Je zou ook kunnen overwegen om tegen iets aan te lopen als de OnePlus 6T, die meer kracht en een premium-build heeft voor $ 549.

Google Pixel 3a versus Samsung Galaxy S10e

Zowel de Google Pixel 3a als de Samsung Galaxy S10e zijn ontworpen als uitgeklede versies van veel duurdere telefoons, maar ze benaderen die taak op heel verschillende manieren. Zoals in deze review is opgemerkt, kiest de Pixel 3a voor minder stroom, een goedkoper aanvoelende build en het verwijderen van voordelen zoals draadloos opladen en VR-ondersteuning om de prijs van $ 399 te bereiken.

De Galaxy S10e doet niet helemaal dezelfde concessies, maar verpakt in dezelfde vlaggenschip Snapdragon 855-chip als de S10, met behoud van een slank ontwerp van glas en aluminium en met behoud van zowel draadloos als omgekeerd draadloos opladen. Er is echter een aanzienlijk prijsverschil, aangezien de Galaxy S10e voor $ 749 wordt verkocht. Het is nauwelijks een budgetoptie.

De beste middengeprijsde telefoon die je kunt kopen

Voor slechts $ 399 is de Google Pixel 3a een serieus indrukwekkende telefoon. Het is niet zo snel, premium-gevoel of rijk aan functies als de standaard Pixel 3, maar het houden van een camera van vlaggenschipkwaliteit helpt de goedkopere Pixel op te vallen tussen zijn middenklasse concurrentie. Als je je smartphone-uitgaven op een betaalbaar niveau wilt houden, is de Pixel 3a een van je beste opties.

Specs

  • Productnaam Pixel 3a
  • Productmerk Google
  • UPC 842776111562
  • Prijs $399.00
  • Releasedatum mei 2019
  • Productafmetingen 0,3 x 2,8 x 6 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • processor Qualcomm Snapdragon 670
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Camera 12.2MP
  • Batterijcapaciteit 3, 000mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: