Madden 19 Review: geweldige modi, maar begint oud te worden

Inhoudsopgave:

Madden 19 Review: geweldige modi, maar begint oud te worden
Madden 19 Review: geweldige modi, maar begint oud te worden
Anonim

Bottom Line

Het vervolg op het Longshot-verhaal is meestal vergeetbaar, maar Madden 19 blijft fantastische fantasie- en franchisespelmodi leveren.

EA Sports Madden NFL 19

Image
Image

We hebben Madden 19 gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als de nummer één sport in de Verenigde Staten heeft Madden 19 veel waar te maken. American Football is een complexe sport van fysieke bekwaamheid, tactisch bewustzijn en on-the-fly aanpassingen, waardoor het een van de moeilijkste sporten is om te simuleren. EA Sports heeft bewezen de taak meer dan aan te kunnen. De nieuwe Real Player Motion-technologie maakt het rennen van de bal veel dynamischer en bevredigender, waardoor het gevoel ontstaat van een atleet van hoog kaliber die beslissingen in een fractie van een seconde neemt. Madden 19 kan een uitdagende game zijn om te spelen, maar ook enorm bevredigend, en het uitzendpakket en de beelden blijven een van de beste in sportgames.

Image
Image

Instelproces: hetzelfde als gewoonlijk

Zoals bij de meeste games tegenwoordig, is het instellen slechts een kwestie van de schijf plaatsen en wachten op updates om te downloaden of een digitale download uitvoeren. Hoe dan ook, het is snel en gemakkelijk.

Image
Image

Gameplay: Ren de bal

Voetbal is een complexe sport en Madden 19 duikt vrolijk in die complexiteit door volledige controle te geven over playcalls, het horen van nieuwe routes en wisselende verdedigingen en het maken van spannende keuzes op ontvangers. Gelukkig heeft het spel handige speelsuggesties en geautomatiseerde aanpassingen als je ervoor kiest om je te concentreren op de meer dynamische elementen van het spel. We vonden het geweldig om de snelle uitsplitsing van statistieken voor onze speelopties te zien, inclusief het percentage voor succes, gemiddelde gewonnen yards en hoe goed het werkt tegen de typische defensieve spread van onze tegenstanders.

De game heeft handige speelsuggesties en geautomatiseerde aanpassingen als je ervoor kiest om je te concentreren op de meer dynamische elementen van de game.

Eenmaal onder het midden kun je terugzoomen om een bovenaanzicht van onze ontvangers en hun routes te krijgen. Elke ontvanger heeft zijn eigen speciale knop en je kunt de bal gooien met kogel-, medium-, lob-, hoge of lage passen. Aan de andere kant kan de ontvanger de bal pakken en onmiddellijk het veld opdraaien, of een dramatische sprong maken om ervoor te zorgen dat ze ermee naar beneden komen als ze worden omsingeld.

Het rennen van de bal voelt nu veel bevredigender dankzij de nieuwe Real Player Motion-technologie. De baldrager kan kleine aanpassingen maken met de linker joystick, of full-on jukes met de rechter joystick. Als je R2 vasthoudt, krijg je een uitbarsting van snelheid, en als verdedigers dichtbij komen, kun je stijve armen, hindernissen of draaien om uit de weg te gaan. Al die bewegingen kunnen aan elkaar worden geketend, waardoor een getalenteerde running back net zo intimiderend is als in de NFL. Het is een erg leuk systeem dat er meestal geweldig uitziet in het veld en in herhalingen, met af en toe een ongemakkelijke stotter.

Image
Image

Spelmodi: tientallen hapklare uitdagingen

Naast de standaard oefenwedstrijden, verdubbelt Madden 19 zijn twee hoofdmodi: Franchise en Madden Ultimate Team (MUT). Madden Ultimate Team is jouw go-to voor fantasieteams met boosterpacks van vroegere en huidige spelers. Je kunt je ontluikende team online nemen, door CPU-gestuurde, door spelers gemaakte teams spelen of genieten van een reeks solo-uitdagingen.

Deze uitdagingen zijn veel meer dan een bijzaak. Ze bieden een enorme reeks taken waardoor we snel in de actie sprongen, of het nu ging om het scoren van een 30-yard fieldgoal, het voorkomen van onze tegenstander om een enkele yard te behalen op een kritieke 3e down, of het wegkomen met een TD in het rood zone. Solo-uitdagingen zijn een geweldige manier om hapklare voetbal te spelen en je te concentreren op de leuke, dramatische stukjes terwijl je goud verdient voor nieuwe kaartpakketten.

Coöp-spelers kunnen nu genieten van MUT Squads tegen de CPU, met hun eigen reeks uitdagingen en beloningen. Het is een welkome toevoeging, hoewel we geïrriteerd waren dat het en andere modi zoals Draft achter een bepaald MUT-niveau zijn vergrendeld, waardoor elke MUT-speler gedwongen wordt de pre-season-uitdagingen voor beginners te spelen om de basisspelmodi volledig te ontgrendelen.

Het rennen van de bal voelt nu veel bevredigender dankzij de nieuwe Real Player Motion-technologie.

Madden 19's franchisemodus heeft misschien wel de beste algehele presentatie en toegankelijkheid in elke sportgame. Elk menu en elke optie is ontworpen om u zo snel en gemakkelijk mogelijk beslissingen te laten nemen, van het kiezen van de spelers waarop u zich wilt concentreren tijdens de training tot het gemakkelijk zien waar uw grootste behoeften zijn bij het zoeken naar potentiële aanwinsten.

Door ervoor te kiezen om alleen Moments te spelen, kun je het grootste deel van een game simuleren, pop-upberichten krijgen om binnen te komen tijdens kritieke 3e down-conversies of late gamedrives, een geweldige manier om alleen de hoogtepunten te spelen terwijl je nog steeds een verschil. Het verkrijgen van vaardigheidspunten en het kiezen van upgradepaden voor spelers is snel en plezierig, maar door ervoor te zorgen dat je leunstoel quarterback een beter team kan bouwen dan welke NFL-hoofdcoach dan ook.

Image
Image

Longshot: Thuiskomst: Denk aan de brulkikkers

Net als in FIFA's The Journey, heeft EA ervoor gekozen om het Longshot-verhaal dat voor het eerst werd geïntroduceerd in Madden 18 direct voort te zetten. Hoopvolle QB Devin Wade (JR Lemmon) en wide receiver Colt Cruise (Scott Porter) bevinden zich op veel verschillende plaatsen in Madden 19. Wade heeft zijn droom bereikt om de Dallas Cowboys te worden, maar moet zichzelf nu bewijzen in een trainingskamp voor het recht om deel uit te maken van de oefenploeg terwijl hij een grote handel doorstaat voordat hij eindelijk zijn NFL-debuut maakt.

Cruise's verhaal is compleet anders en veel intrigerender. Hij heeft zijn NFL-dromen niet verwezenlijkt, maar door een speling van het lot keert hij naar huis terug om zijn oude middelbare schoolvoetb alteam in Matthis, Texas te helpen coachen, terwijl hij helpt bij het opvoeden van een tienerhalfzus. Het probeert enkele van de beste stukjes Friday Night Lights en Varsity Blues met een behoorlijk succesniveau te kanaliseren.

De franchisemodus van Madden 19 heeft misschien wel de beste algehele presentatie en toegankelijkheid in elke sportgame.

Nieuwe toevoegingen Joey King (The Conjuring) en Ron Cephas Jones (Luke Cage) brengen veel pathos met zich mee, en het schrijven is minstens zo solide als elk ander tv-drama. Maar in tegenstelling tot andere sportcarrièremodi, probeert Longshot: Homecoming zelfs geen RPG-elementen op te nemen. Er zijn geen vaardigheidsbomen, ervaringspunten of zelfs echte dialoogkeuzes. Het is een film met af en toe een voetbalwedstrijd of oefensessie. Er is ook weinig ruimte voor fouten; als Wade niet over het veld kan marcheren en een TD kan scoren tijdens zijn zoveelste start van het voorseizoen, vervaagt de actie naar zwart en zijn we genoodzaakt om het gewoon opnieuw te proberen, waardoor de eigenlijke voetbalelementen meer een karwei worden dan wat dan ook.

De enige goedmaker is dat Homecoming relatief kort is, en na het voltooien van het verhaal kunnen we de carrières van Wade (als QB van de Houston Texas) en Cruise (als hoofdcoach van de Matthis Bullfrogs) voortzetten in Franchise-modus en Ultimate Team respectievelijk, die dienen als een leuke springplank naar beide modi.

Image
Image

Graphics: Realistisch en vloeiend

Het lijdt geen twijfel dat Madden 19 een goed uitziende game is, hoewel het moeilijk is om een echt oordeel te vellen over spelersmodellen die zo zwaar verduisterd zijn in vulling en helmen. We vermoeden dat het resultaat niet zo mooi zou zijn zonder de uitrusting, aangezien de meeste hoofdcoaches (waar de herhalingscamera helaas graag op focust) er slecht uitzien.

De actie op het veld ziet er vloeiend en realistisch uit, waarbij Real Player Motion de ingewikkelde bewegingen laat zien die aanvallende baldragers snel achter elkaar kunnen uitvoeren. Madden heeft ook een van de betere directe herhalingen in sportgames, met een dynamische camera die verschillende camerahoeken biedt (inclusief een TD-pyloncamera), indicatoren op het scherm en geweldig commentaar. We hebben ook genoten van het met video's gevulde menu-ontwerp, dat een mooie interface in evenwicht bracht met echte gamebeelden direct op de menuknoppen.

Audio: Gaudin en Davis keren terug

Brandon Gaudin en Charles Davis zijn twee van de beste commentatoren onder sportgames. Als je bedenkt hoe uitstekend de uitzendingen van de meeste moderne voetbalwedstrijden zijn geworden, hebben Gaudin en Davis fantastisch werk geleverd door inzichtelijke opmerkingen te maken, te klagen over slechte play-calls en af en toe een achtergrondverhaal of anekdote van een speler te motregenen.

De soundtrack heeft ons echter niet helemaal overtuigd, met namen als Post Malone, Cardi B, Nicki Minaj en Migos, die exclusief voor Madden 19's Longshot: Homecoming-carrièremodus een nummer hebben geleverd. Homecoming bevat ook een lange originele partituur gecomponeerd door John Debney (The Jungle Book).

Bottom Line

Madden werd gelanceerd voor een volledig prijskaartje van $ 60, maar is bijna een jaar later gedaald tot ongeveer $ 40 of minder. Zonder aanpasbare carrièremodus en een korte, voornamelijk filmische verhaalcampagne, rust Madden op zijn lauweren van Ultimate Team- en Franchise-spelmodi. Beide modi zijn uitstekend en de moeite waard om te spelen, met genoeg weken aan uitdagingen om door te karnen. Maar het eindresultaat is dat Madden 19 een beetje leger en schaarser aanvoelt in vergelijking met sommige andere sportgames.

Concurrentie: gebrek aan aangepaste spelers en teams houdt het tegen

EA Sports heeft geen echte concurrentie als het gaat om NFL-gelicentieerde sportvideogames met een groot budget. In vergelijking met andere sportgames (inclusief de eigen FIFA- en NHL-serie van EA Sports) houdt het zeer goed stand, waarbij de meeste vakken worden afgevinkt die we zouden verwachten, terwijl het een visueel prachtige ervaring biedt met veel gameplay. Het enige gebied dat Madden 19 met de bal rommelt, is het aanpassen van spelers en teams. Het ontbreken van een carrièremodus waarin je je eigen NFL-speler kunt maken, wordt een standaard, en het Longshot-verhaal is een slechte vervanging.

Nog steeds solide, maar steunend op zijn erfenis

Als de grootste sport in de VS, zou Madden de beste sportgame moeten zijn, en de verbeteringen met baldragende vaardigheden en nieuwe toevoegingen zoals solo-uitdagingen helpen om het tot een succes te maken. Maar het zijn twee stappen vooruit, en één zak voor een verlies, aangezien het Longshot-vervolg geen zinvolle gameplay- of RPG-elementen levert, en we zitten zonder een goede aangepaste carrièremodus. Als je vooral geïnteresseerd bent in Madden for the Ultimate Team en Franchise-modi, zul je veel vinden om van te houden, maar we hopen op een aantal extra gamemodi in toekomstige afleveringen.

Specs

  • Productnaam Madden NFL 19
  • Productmerk EA Sports
  • Prijs $39,99
  • Releasedatum augustus 2018
  • Beoordeling E voor iedereen
  • Multiplayer Online, Lokaal
  • Platforms PC, PlayStation 4, Xbox One

Aanbevolen: