OneNote-apps en services van derden

Inhoudsopgave:

OneNote-apps en services van derden
OneNote-apps en services van derden
Anonim

OneNote, de notitietoepassing van Microsoft, is op zichzelf een krachtige productiviteitstool geworden, maar je kunt het ook uitbreiden met aanbevolen apps, extensies, services en tools van derden, invoegtoepassingen genaamd. Het beste van alles is dat veel hiervan gratis zijn.

Invoegtoepassingen toevoegen of verwijderen

Image
Image

Het beheren van invoegtoepassingen kan iets ingewikkelder zijn dan voor andere programma's in Office, omdat OneNote niet hetzelfde volgt Insert > Add-inproces in alle versies. Om die reden moet u mogelijk naar File > Options > Add-ins gaan om toe te voegen of verwijder elke invoegtoepassing.

  1. Selecteer vanaf daar COM Add-ins > GoIn het dialoogvenster dat verschijnt, zou u alle bestaande invoegtoepassingen voor OneNote moeten kunnen zien. Klik op een en selecteer Remove om de installatie ongedaan te maken of Add om een andere invoegtoepassing toe te voegen die u hebt gedownload en opgeslagen op uw computer of apparaat.
  2. Houd er rekening mee dat je voor sommige downloads moet weten of je een 32-bits of 64-bits versie van OneNote hebt. Zoek die informatie door OneNote te openen en vervolgens File > Account > Over OneNote te selecteren (rechts van de interface).
  3. Kijk helemaal bovenaan de pagina die verschijnt om te zien welke versie je hebt. Als u dit weet, kunt u de juiste versie van sommige invoegtoepassingen downloaden.

Nu bent u klaar om enkele handige functies aan OneNote toe te voegen.

Schrijf- en leesvaardigheid verbeteren met de invoegtoepassing Leerhulpmiddelen

Image
Image

De invoegtoepassing Leerhulpmiddelen voor OneNote kan elke schrijver of lezer helpen de leervaardigheden te verbeteren. Degenen die te maken hebben met dyslexie of andere aandoeningen kunnen het bijzonder nuttig vinden.

Functies zijn onder meer verbeterd dicteren, focusmodus, meeslepend lezen, spatiëring en korte regels, woordsoorten, syllabificatie en begripsmodus.

Als je spraakherkenning of een programma als Dragon gebruikt, zul je het vooral waarderen dat je geen interpunctie hoeft uit te spreken.

In de modus Insluitende lezer kunt u tekstafstand, steminstellingen, kleur van woordsoorten en meer selecteren.

Maak OneNote meer als Word of Excel met de gratis Onetastic-invoegtoepassing

Image
Image

Onetastic brengt enkele van de functies die u gewend bent in Word naar OneNote. U kunt bijvoorbeeld:

  • Gebruik tools zoals Zoeken en vervangen (vergelijkbaar met Zoeken en vervangen).
  • Maak favorieten aan in de vorm van menu- of bureaubladsnelkoppelingen, zodat u direct naar specifieke notities kunt springen. Met deze invoegtoepassing kunt u ook gemakkelijker een inhoudsopgave maken in OneNote.
  • Pas meer stijlen aan in OneNote om structuur in uw document te creëren zoals u zou doen in Word.
  • Gebruik enkele functies of vergelijkingen zoals u zou doen in Excel.

Ontwikkelaar Omer Atay biedt een video op zijn site om u op weg te helpen. Merk op dat u dit op het tabblad Home vindt, tenzij u naar Settings gaat (op het tabblad Home) en kies ervoor om deze invoegtoepassing in zijn eigen MACROS menutabblad te laten zien.

Uitbreiden hoe u toegang krijgt tot informatie in OneNote, dankzij OneCalendar

Image
Image

OneCalendar kan deel uitmaken van de Onetastic-invoegtoepassing, maar is ook beschikbaar als stand-alone.

Bekijk hoeveel u kunt doen met deze veelzijdige invoegtoepassing:

  • Pas de week aan om op zondag of maandag te beginnen.
  • Overschakelen naar andere maanden en jaren zonder te wisselen.
  • Beweeg over OneNote-paginatitels om een voorbeeld van de pagina te bekijken.
  • Kies om pagina's te bekijken op dag gemaakt of gewijzigd.
  • Geef alleen bepaalde notebooks weer.

Als u alleen de agendafunctie van de Onetastic-invoegtoepassing wilt, verwijdert u eenvoudig de hoofdinvoegtoepassing en kiest u deze slankere optie: OneCalendar van Omer Atay.

Dynamische berichten maken met de app Verzenden naar Sway

Image
Image

Sway stelt je in staat om informatie op vloeiende, dynamische manieren te presenteren die je niet kunt in een meer rigide programma zoals PowerPoint.

Sway maakt deel uit van sommige Microsoft 365-accounts, dus als je het nog niet hebt uitgecheckt, zal het je misschien verbazen dat het beschikbaar kan zijn in je abonnement.

Zodra je toegang hebt tot de Sway-service, kan deze app je helpen je OneNote-notities, onderzoek, bijlagen en andere elementen te integreren in een Sway-presentatie.

Gebruik Zapier en IFTTT Web Services om OneNote uit te breiden

Image
Image

Zapier en IFTTT (If This Then That) zijn eigenlijk webservices, geen add-ins. Met deze services kunt u aangepaste relaties maken tussen verschillende webprogramma's zoals Microsoft OneNote.

IFTTT stelt je in staat om taken die je vaak doet te automatiseren. U kunt bijvoorbeeld de volgende "recepten" instellen:

  • "Als ik een foto leuk vind op Instagram, stuur hem dan naar OneNote."
  • "Voeg nieuwe Alexa-boodschappenlijstitems toe aan OneNote."
  • "Stuur YouTube-video's voor later bekijken naar OneNote."

Bekijk de IFTTT-pagina voor OneNote om honderden andere services te vinden die beschikbaar zijn voor dit soort aanpassingen.

Als alternatief kunnen Zapier-gebruikers vergelijkbare OneNote-integraties maken die "zaps" worden genoemd, zoals:

  • "Kopieer Evernote-notities naar OneNote."
  • "Maak nieuwe notitiepagina's voor Google Agenda-evenementen."
  • "Voeg notities toe aan OneNote voor onvolledige Todoist-taken."

Beheer werkgroepen en klaslokalen met de Teacher Notebook Add-In

Image
Image

Deze Class Notebook-invoegtoepassing voor Microsoft OneNote helpt docenten en andere leiders om de groepservaring als geheel te organiseren. De invoegtoepassing brengt een volledig extra menutabblad met veel nieuwe functies.

Beheerders kunnen deze in organisaties aanbieden, maar individuele instructeurs kunnen de functies ook interessant en nuttig vinden. Of gebruik de invoegtoepassing om andere professionele of educatieve groepen te beheren, indien van toepassing.

Clip naar OneNote of OneNote Web Clipper-extensies voor eenvoudiger webonderzoek

Image
Image

Webbrowserextensies zoals Clip to OneNote of OneNote Web Clipper kunnen u helpen snel informatie in digitale notitieboeken vast te leggen.

Misschien hebt u Verzenden naar OneNote geïnstalleerd toen u OneNote voor desktop downloadde. Het kan in uw taakbalk verschijnen, zodat u items op uw desktopcomputer kunt vastleggen. Deze extensies zijn echter extra; ze zijn voor gebruik in uw internetbrowser.

Zodra je het in je favoriete browser hebt geïnstalleerd, zou je het OneNote-logo tussen de pictogrammen van de browser moeten zien. Klik hierop, meld u aan bij uw Microsoft-account en stuur vervolgens informatie van internet rechtstreeks naar een OneNote-notitieblok, waardoor onderzoek een stuk soepeler wordt.

Ga papierloos terwijl u onderweg bent met de Office Lens-app of add-in

Image
Image

Beschouw Office Lens als een app voor een functie die je al in sommige versies van OneNote hebt: de documentcamera. Fotografeer woorden en deze invoegtoepassing verandert ze in doorzoekbare tekst.

Waarom zou je een aparte app willen voor iets dat je misschien al hebt? Toegankelijkheid. Als dit iets is dat je altijd gebruikt, vind je het misschien gemakkelijker om het als een speciale app te gebruiken.

Bovendien integreert dit direct weer in uw OneNote-bestanden, dus dit kan een leuke manier zijn om informatie thuis, op kantoor of onderweg vast te leggen.

Overweeg de Gem-invoegtoepassing met 230+ extra functies

Image
Image

Als je je OneNote-ervaring echt wilt verfijnen, bekijk dan de OneNote Gem-invoegtoepassingen. Dit voegt 230+ functies toe op zes tabbladen in de Microsoft OneNote-interface.

Deze hebben de neiging om zeer specifieke functies uit te voeren, veel met betrekking tot andere programma's in de Office-suite of andere producten zoals Evernote. Nogmaals, hierdoor kan OneNote meer lijken op andere Office-programma's die u gewend bent, en nog wat. U vindt herinneringen, batchtools, tabelfuncties, zoekfuncties, ankertools en nog veel meer. Je kunt deze apart of in bulk kopen.

Aanbevolen: