Uitvloeien gebruiken in Photoshop

Inhoudsopgave:

Uitvloeien gebruiken in Photoshop
Uitvloeien gebruiken in Photoshop
Anonim

Met de tool Uitvloeien van Adobe Photoshop kun je met een paar eenvoudige aanpassingen veelvoorkomende fouten herstellen of zelfs artistieke afbeeldingen maken. U kunt enkele van de basisopties gebruiken om van die gewone foto's buitengewone foto's te maken zonder een Photoshop-goeroe te zijn. Blijf lezen om erachter te komen wat het gereedschap Photoshop Liquify is, wat het kan en hoe u het kunt gebruiken.

Instructies in deze tutorial zijn van toepassing op Adobe Photoshop CC 2019.

Wat is het gereedschap Uitvloeien in Photoshop?

Adobe Photoshop heeft honderden opties, filters en andere hulpmiddelen om een afbeelding te manipuleren. Het gereedschap Uitvloeien is een filter in Photoshop dat een gebied van een foto manipuleert met instellingen als Forward Warp, Twirl, Pucker en Bloat, om er maar een paar te noemen.

Image
Image

Deze instellingen vervormen een afbeelding op verschillende manieren, afhankelijk van de instelling die je gebruikt om Liquify te gebruiken. Hoewel de meeste aanpassingen niet zo overdreven zullen zijn, kan het gereedschap Uitvloeien kleine aanpassingen maken om je foto's subtieler te verfijnen.

Wat doet Liquify en waarom kan het mij schelen?

Het gebruik van Liquify kan een leuk filter zijn voor het maken van wilde en abstracte afbeeldingen, maar het kan ook geweldig zijn voor het corrigeren van kleinere items in je foto's. We weten dat Uitvloeien een deel van een foto vervormt, maar dit krachtige, maar toch gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel is meer dan alleen kromtrekken. Het filter Uitvloeien heeft verschillende hulpmiddelen binnen dit handige filter.

Forward Warp Tool

De Forward Warp Tool duwde pixels naar voren terwijl je je muis beweegt. Zoals bij de meeste gereedschappen, kan de grootte van de borstel van invloed zijn op hoeveel naar voren wordt geduwd. Wanneer u dit of een van de tools selecteert, ziet u aan de rechterkant een deelvenster Eigenschappen waar u aanpassingen kunt maken aan het penseel, het masker en andere opties.

Image
Image

De Forward Warp Tool is meestal de meest gebruikte tool in het Liquify-arsenaal, omdat je zo ongeveer alles in je foto's kunt aanpassen en aanpassen.

Hulpmiddel reconstrueren

De Reconstruct Tool keert elke vervorming om die je aan je foto hebt toegevoegd. Om te gebruiken, selecteert en sleept u het gewoon.

Image
Image

Vloeiend gereedschap

The Smooth Tool doet precies wat het zegt; het verzacht eventuele wiebels in uw afbeelding door rondingen minder hoekig en natuurlijker te maken. Dit is handig voor kromgetrokken randen die optreden tijdens het manipuleren van de afbeelding.

Image
Image

Dit hulpmiddel is perfect voor het verwijderen van rimpels of vouwen in kleding. Dus als je dat shirt niet voor de foto hebt gestreken, is dat geen probleem voor de Smooth Tool.

Twirl Clockwise Tool

De Twirl Clockwise Tool vervormt je foto's met de klok mee of tegen de klok in, als je de "Beeld"-toets ingedrukt houdt. Deze tool kan worden gebruikt om wat beweging toe te voegen aan water of wolken. alt="

Image
Image

Pucker-tool

De Pucker Tool verplaatst pixels naar het midden van het penseelgebied. Dit kan handig zijn om bepaalde gelaatstrekken kleiner te maken, zoals ogen, kuiltjes of andere gelaatstrekken.

Image
Image

Bloat Tool

De Bloat Tool doet het tegenovergestelde van de Pucker Tool door pixels weg te verplaatsen van het midden van het penseelgebied. Dit kan handig zijn om een plat kapsel op te fleuren, wat extra rondingen aan een figuur toe te voegen of zelfs wolken meer golvend te maken.

Image
Image

Duw links gereedschap

De Push Left Tool verplaatst pixels naar links of naar rechts als je de "Image"-toets ingedrukt houdt. Hoewel het geen hulpmiddel is dat vaak wordt gebruikt, kan het helpen bij het maken van kleine aanpassingen om een licht gekanteld beeld recht te trekken. Als je je onderwerp niet goed hebt uitgelijnd, kan deze tool je helpen het recht te zetten. alt="

Image
Image

Bevries Masker-tool

Het gereedschap Masker bevriezen wordt gebruikt om een gebied te selecteren dat u niet wilt wijzigen, zodat het onaangetast blijft terwijl u andere verfijningen aanbrengt in het filter Uitvloeien. Dit is een handige functie om uw bewerkingen gecontroleerd en nauwkeurig te houden.

Image
Image

Ontdooimasker

The Thaw Mask Tool verwijdert het masker dat je in je foto hebt geplaatst. Door een combinatie van Freeze en Thaw te gebruiken, kunt u uw bewerkingen nauwkeurig beheren.

Image
Image

Gezichtstool

The Face Tool wordt specifiek gebruikt om functies in gezichten te manipuleren. Wanneer u deze tool voor het eerst selecteert, probeert Photoshop een gezicht te detecteren. Als het geen gezicht ziet, zal het programma u hiervan op de hoogte stellen.

Image
Image

Zo word je een virtuele plastisch chirurg. Wil je wat tanden rechtzetten, die dubbele kin verwijderen of jezelf een pruilende glimlach geven? Dit is de tool om elk gezicht er perfect uit te laten zien.

Handgereedschap

Het handje is precies hetzelfde als het handje in de rest van Photoshop. Het wordt gebruikt om je afbeelding te verplaatsen of te manipuleren.

Image
Image

Zoomtool

Het zoomgereedschap wordt gebruikt om in en uit te zoomen op uw afbeelding. Dit wordt gebruikt voor het maken van kleine aanpassingen waarbij u eerst moet inzoomen en vervolgens moet uitzoomen om de voltooide resultaten te zien. Houd de "Beeld"-toets ingedrukt om uit te zoomen. alt="

Image
Image

Uitvloeien in Photoshop

Nu je bekend bent met wat elk gereedschap in het filter Uitvloeien doet, is het tijd om te leren hoe je daar komt en hoe je het kunt gebruiken. Deze functie gebruiken is een fluitje van een cent.

  1. Open in Photoshop een afbeelding die u wilt bewerken.
  2. Selecteer Filter > Liquify, of druk op Shift+Ctrl+X.

    Image
    Image
  3. Er wordt een nieuw venster geopend als de tool Uitvloeien. Vanaf hier kun je kiezen uit een van de tools die hierboven zijn uitgelegd.

    Image
    Image

Gereedschapseigenschappen vloeibaar maken

Als je eenmaal in de Liquify-interface bent, bevat de rechterkant alle eigenschappen van elke tool. Van het wijzigen van de penseeldichtheid tot het aanpassen van de instellingen van uw maskergebied, er zijn talloze instellingen die u kunt aanpassen voor precies de juiste look. Hieronder worden de beschikbare instellingen uitgelegd.

Voor opties voor het penseel kunt u de grootte van het penseel, de dichtheid, de druk en de snelheid wijzigen. Dit is wat elke instelling doet.

  • Size: Wijzigt de penseelgrootte net zoals op de hoofdpagina van Photoshop. Hoe groter het penseel, hoe subtieler de veranderingen.
  • Density: Bepa alt hoe de randen worden uitgevaagd tijdens het gebruik.
  • Pressure: Hoe harder (hoger) de druk, hoe ingrijpender de veranderingen. Gebruik doorgaans lichtere druk voor subtiele veranderingen.
  • Rate: Hiermee stelt u de snelheid van de penseelwijzigingen in wanneer u de borstel beweegt of stilhoudt.
  • Stylusdruk: Alleen beschikbaar als je een stylus hebt. Als je er een hebt en het vakje aanvinkt, worden de instellingen voor het penseel in plaats daarvan toegepast op de stylus.
  • Pin Edges: voorkomt dat u te veel van de rand trekt wanneer u een afbeelding vervormt met een van de gereedschappen. Dit is handig om de hoeveelheid achtergrondvervorming te verminderen, die verschijnt als een transparant grijs-wit geblokt patroon.

Je hebt ook een paar extra opties als je de tool Uitvloeien gebruikt, waarmee je verder kunt bepalen hoe je de tool gebruikt en wanneer.

  • Face-Aware Liquify: Heeft individuele instellingen voor elke functie op het gezicht, zodat u kleinere wijzigingen kunt aanbrengen in een kleiner gebied. Er zijn instellingen voor ogen, neus, mond en gezichtsvorm. Elk van deze heeft aanpassingen aan onder andere breedte, hoogte, kanteling.
  • Load Mesh Options: Biedt een manier om uw Liquify-vervormingen op te slaan en op een andere afbeelding toe te passen.
  • Maskeropties: Geeft je instellingen om delen van je foto te maskeren.
  • Bekijk opties: Geeft je extra weergave-instellingen, zoals het tonen van de mesh en het inschakelen van de gids zodat je de mesh kunt zien terwijl je aanpassingen maakt.
  • Brush Reconstruct Options: Hiermee kunt u aanpassen hoeveel van de wijzigingen u in uw afbeelding ongedaan wilt maken.

Aanbevolen: