Hoe Avast Antivirus uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Avast Antivirus uit te schakelen
Hoe Avast Antivirus uit te schakelen
Anonim

Er zijn momenten waarop u de antivirus van Avast moet uitschakelen, zodat u software kunt installeren of kunt testen of Avast netwerkgerelateerde problemen veroorzaakt.

Er zijn verschillende manieren om Avast uit te schakelen, afhankelijk van wat u probeert te testen. U kunt Avast gedeeltelijk uitschakelen door afzonderlijke schilden uit te schakelen of door de software volledig uit te schakelen.

Bij Avast is een schild een term die wordt gebruikt om specifieke beschermingsgebieden aan te duiden die de software biedt. Deze schilden van bescherming omvatten bestanden, applicaties, webverkeer en e-mail.

Avast tijdelijk uitschakelen door individuele schilden uit te schakelen

Als u een webtoepassing moet testen, kunt u alleen het Avast-schild voor webbescherming uitschakelen, maar alle andere schilden actief laten zodat u uw veiligheid kunt behouden tijdens het testen.

Avast-schilden afzonderlijk uitschakelen:

  1. Klik op de Windows-taakbalk met de linkermuisknop op het oranje Avast-pictogram om de Avast-gebruikersinterface te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Bescherming pictogram in het linkerdeelvenster om de gebieden van Avast-beveiliging te openen. Selecteer vervolgens Core Shields om te zien welke schilden zijn ingeschakeld.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Core Shields-venster het groene selectievakje naast een schildtype om dat individuele Avast-schild uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Je ziet een pop-upvenster waarin je wordt gevraagd te bevestigen dat je het individuele schild wilt uitschakelen. Selecteer het tijdsbestek dat u Avast tijdelijk wilt uitschakelen voor dat schild.

    Image
    Image
  5. Mogelijk ziet u een secundair waarschuwingsvenster waarin u wordt gevraagd of u door wilt gaan met het uitschakelen van Avast met dat schild. Selecteer gewoon OK om te bevestigen.

    Image
    Image
  6. Na bevestiging zul je zien dat de status van dat schild OFF toont.

    Image
    Image
  7. Nu kunt u doorgaan met testen. Als u klaar bent, kunt u terugkeren naar het scherm van Avast Shields en de knop OFF selecteren om dat schild terug te zetten On.

Avast uitschakelen door alle schilden uit te schakelen

Als je niet zeker weet welk schild je moet uitschakelen, kun je ervoor kiezen om Avast volledig uit te schakelen door alle schilden tegelijk uit te schakelen.

Dit is vooral handig als je hebt geprobeerd te testen met één schild ingeschakeld, maar nog steeds problemen ondervindt.

Avast volledig uitschakelen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het oranje Avast-pictogram in de taakbalk en plaats de muisaanwijzer op Avast shields control. Hier kunt u het tijdsbestek selecteren waarin u Avast volledig wilt uitschakelen.

    Image
    Image
  2. Zodra je hebt geselecteerd hoe lang je wilt dat de schilden worden uitgeschakeld, zie je een pop-upvenster waarin je wordt gevraagd om je selectie te bevestigen. Selecteer OK om te voltooien.

    Image
    Image
  3. U kunt bevestigen dat Avast daadwerkelijk is uitgeschakeld door met de linkermuisknop op het oranje Avast-pictogram te klikken om de gebruikersinterface van Avast te openen. U zou een status moeten zien dat alle Avast-schilden momenteel zijn uitgeschakeld.
  4. Als u Avast-beveiligingen wilt inschakelen, kunt u gewoon de knop Resolve selecteren om alle schilden weer in te schakelen.

    Image
    Image

Hoe Avast te sluiten

Avast laat je alleen bepaalde beveiligingsmaatregelen uitschakelen, maar geen van de menu's staat je toe om de software volledig te sluiten of af te sluiten.

Zelfs als u probeert de Avast-taak in Taakbeheer te beëindigen, ziet u een foutmelding. Dit komt omdat Avast ingebouwde zelfbescherming heeft die voorkomt dat u (of eventuele malware waarmee uw computer is geïnfecteerd) de virusbescherming van Avast uitschakelt.

U kunt deze functie echter uitschakelen zodat u Avast kunt sluiten en uitschakelen.

  1. Klik op de Windows-taakbalk met de linkermuisknop op het oranje Avast-pictogram om de Avast-gebruikersinterface te openen. Selecteer Menu en selecteer vervolgens Instellingen in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het menu Instellingen Algemeen in het linkerdeelvenster en Problemen oplossen in het submenu.

    Image
    Image
  3. In dit venster kunt u het selectievakje Zelfverdediging inschakelen uitschakelen. Hiermee worden alle zelfverdedigingsfuncties van Avast uitgeschakeld, zodat u de Avast-taak kunt beëindigen.

    Image
    Image
  4. Je wordt gevraagd om te bevestigen dat je zelfverdediging wilt uitschakelen. Klik op OK om te bevestigen.
  5. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de Windows-taakbalk en selecteer Taakbeheer om Taakbeheer te openen.

    Image
    Image
  6. Selecteer in Taakbeheer het tabblad Processen. Scrol omlaag naar de taak Avast Antivirus, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Taak beëindigen. Herhaal dit proces voor alle andere actieve taken die beginnen met het woord "Avast".

    Image
    Image
  7. De taak zal verdwijnen zonder enige foutmelding of waarschuwingsbericht. U zult merken dat het oranje Avast-pictogram niet langer aanwezig is in de taakbalk. Dit betekent dat Avast niet meer actief is.

    Het is nooit een goed idee om uw computer verbonden te houden met een netwerk of internet zonder enige virusbescherming. Beëindig de Avast-service alleen lang genoeg om uw tests te voltooien en start de Avast-toepassing opnieuw om alle beveiligingsmaatregelen opnieuw in te schakelen.

Avast uitschakelen door het te verwijderen

Als u overweegt andere antivirussoftware te installeren en u wilt Avast volledig uitschakelen door het te de-installeren, dan kunt u dit op dezelfde manier doen als elke andere software.

Maar voordat u dit kunt doen, moet u dezelfde procedure hierboven volgen om de functie Zelfverdediging inschakelen in Avast Instellingen uit te schakelen.

Zodra dit is uitgeschakeld, kunt u Avast verwijderen.

  1. Selecteer het Start menu, typ Configuratiescherm en selecteer de Configuratiescherm app.

    Image
    Image
  2. In het Configuratiescherm, selecteer Programma's en onderdelen.

    Image
    Image
  3. Scroll in Programma's en onderdelen door de lijst om Avast Free Antivirus te zoeken en te selecteren. Selecteer vervolgens Uninstall om het verwijderingsproces te starten.

    Image
    Image
  4. Je ziet een pop-upvenster met verschillende opties. Selecteer de Uninstall knop onderaan dit venster.

    Image
    Image
  5. Hiermee wordt het verwijderingsproces gestart en wordt Avast volledig van uw computer verwijderd.

    Deïnstalleer Avast alleen als u een andere antivirustoepassing in gedachten heeft om te installeren, of als u een andere methode heeft om uw computer te beschermen tegen de dreiging van virussen en malware van internet.

Aanbevolen: