Samsung Gear S3 Frontier Review: een flinke smartwatch vol functies

Inhoudsopgave:

Samsung Gear S3 Frontier Review: een flinke smartwatch vol functies
Samsung Gear S3 Frontier Review: een flinke smartwatch vol functies
Anonim

Bottom Line

De Samsung Gear S3 Frontier is in wezen als een smartphone om je pols, waardoor dagelijkse routines voor de actieve en verbonden klant een fluitje van een cent worden. Maar het kan ook onhandig en niet intuïtief aanvoelen.

Samsung Gear S3 Frontier

Image
Image

Als je ooit een beetje meer "draagbaarheid" van je smartphone wilde hebben, is de Samsung Gear S3 Frontier misschien een veelbelovende oplossing. In veel opzichten is deze smartwatch als een kleinere versie van een smartphone, waardoor u veel van dezelfde acties kunt uitvoeren: u kunt bellen, sms'jes en andere meldingen ontvangen, activiteiten volgen en zelfs uw aankopen betalen zonder ooit naar een portemonnee.

Er zijn veel toeters en bellen in dit relatief kleine pakket, maar er zijn ook enkele beperkingen. We hebben de geschiktheid van het horloge voor het volgen van fitness getest, evenals het algemene comfort, de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid.

Image
Image

Ontwerp: Groot en vet

Je kunt er niet omheen: de Samsung Gear S3 Frontier heeft een grote wijzerplaat van bijna 5 cm breed, 5 cm hoog en 2,5 cm dik. Het gezicht is gemaakt van heavy-duty Corning Gorilla Glass SR+, dat krassen voorkomt. Een opvallend kenmerk rond de wijzerplaat zelf is de roestvrijstalen ring. De bezel geeft het horloge niet alleen een stoere en sportieve uitstraling, maar dient ook als manier om door apps en instellingen te navigeren. Het is cool en functioneel, maar het is even wennen.

Net achter de ring bevinden zich twee knoppen aan de rechterkant van de wijzerplaat. Deze functioneren als "Terug"- en "Home"-knoppen en worden vaak gebruikt in combinatie met de bezel voor eenvoudigere navigatie.

Het horloge wordt ook geleverd met een dikke en duurzame siliconen band. De standaardband is wat Samsung zijn Active Silicon Band noemt, maar je kunt deze verwisselen met een van de andere 22-millimeterbanden die Samsung of andere merken aanbieden. Dit maakt het nog meer draagbaar voor geklede gelegenheden of wanneer de stemming toeslaat om de look te veranderen.

Hoewel het horloge kan worden geconfigureerd om altijd aan te blijven en het uiterlijk van een traditioneel analoog horloge na te bootsen, kan de batterij sneller leeglopen. Als u geïnteresseerd bent in een beetje variatie in het display, zijn er verschillende om uit te kiezen. En sommige hiervan zijn ook aanpasbaar, wat betekent dat je bepaalde informatie kunt uitwisselen, zodat deze weergeeft wat voor jou het meest relevant is.

In veel opzichten is deze smartwatch als een kleinere versie van een smartphone.

Hoewel we het horloge niet hebben meegenomen om te zwemmen, hebben we het waterbestendige ontwerp getest door het horloge volledig onder te dompelen en te experimenteren met de aanrakingsgevoeligheid terwijl het nat was. Dezelfde beweging van de pols werkte om het scherm opnieuw te activeren, en het was nog steeds gemakkelijk om door de schermen te schakelen met een veeg van een vinger.

Terwijl we te maken hadden met diepten die veel ondieper waren dan de maximale 1,5 meter, zegt Samsung dat dit horloge 30 minuten op die diepte kan worden ondergedompeld. We hebben ervoor gezorgd om het af te spoelen en te drogen zoals de aanbevolen instructies en hadden er geen probleem mee.

De fabrikant zegt ook dat het bestand is tegen een druppel of twee, omdat het robuust is van militaire kwaliteit. We lieten het horloge van een afstand van anderhalve meter op een hardhouten vloer vallen en lieten het los in een rugzak met sleutels, en waren blij dat we geen krassen, scheuren of tekenen van storing aantroffen. Het lijkt zijn beweringen van robuustheid waar te maken. Het is een stevig en stevig horloge, maar dat betekent ook dat het een kleinere pols kan overweldigen.

Image
Image

Configuratieproces: Snel, maar vol extra stappen

In eerste instantie leek het erop dat er veel bewegende delen nodig waren om dit horloge in te stellen. Er is het horloge, een draadloos oplaadstation, een micro-USB-netsnoer en wat lijkt op een soort displaystandaard, en dat is precies wat het is.

Hoewel je het horloge zeker op het oplaadstation kunt plaatsen en het netsnoer gewoon in een stopcontact kunt steken, biedt de verpakking je een andere manier om het oplaadapparaat netjes weer te geven. Door het oplaadstation op de displaystandaard te plaatsen, kunt u het netsnoer gemakkelijk verbergen wanneer deze niet in gebruik is door het snoer op te bergen in de onderkant van de displaystandaard, wat ook de onderkant van de doos is waarin het apparaat wordt geleverd. hier kun je ook de andere extra's bewaren die bij het horloge worden geleverd: de snelstartgids en de extra horlogeband.

We hebben ervoor gekozen om de displaystandaard met het oplaadstation te gebruiken om het apparaat volledig op te laden. Het was voor 78% opgeladen, wat we konden zien door het horloge simpelweg in het oplaadstation te plaatsen, en snel opgeladen tot 100% in ongeveer 30 minuten.

Zodra het de volledige capaciteit had bereikt, hebben we het apparaat ingeschakeld door beide knoppen aan de rechterkant vast te houden. Nadat het was ingeschakeld, ontvingen we een bericht om de Samsung Gear-app te downloaden in de Galaxy Apps, Play Store of App Store. We waren het apparaat aan het installeren op een iPhone, dus gingen we naar de App Store om de bijbehorende app te downloaden.

Nadat we de app hadden gedownload, moesten we de verbinding via Bluetooth instellen, waardoor het koppelen van horloges werd gestart en vervolgens de gebruikersovereenkomsten en het privacybeleid, voorkeuren over meldingen en een optie om in te loggen op een Samsung-account als we gewild. We hebben de inlogstap bij de eerste installatie overgeslagen, waardoor we in slechts drie minuten in de app konden komen nadat we het horloge hadden losgekoppeld.

Toen het horloge eenmaal was gekoppeld, kregen we een rondleiding door de ring-, knop- en veegfuncties en alle belangrijke apps en widgets. En dat was eigenlijk alles wat erbij betrokken was voordat we vrij waren om te beginnen met verkennen.

Hoewel dat alles is wat nodig is om toegang te krijgen tot het horloge, ontdekten we dat het installatieproces veel ingewikkelder leek dan dat. Er zijn eigenlijk veel mogelijkheden om het horloge in te stellen op basis van persoonlijke voorkeur en hoe je het gaat gebruiken. Als u bijvoorbeeld wilt profiteren van de weer-app, moet u de Samsung Gear-app gebruiken om locatietracking toe te staan en apparaatvoorkeuren in te stellen. Er is ook de kwestie van het instellen van uw apparaat om te bellen en gebeld te worden. Dit vereist een tweede koppeling.

Hoewel de initiële installatie snel en eenvoudig is, kan het meer dan een uur of een dag of twee duren om het horloge echt op een punt te krijgen dat het gemakkelijk te gebruiken is voor uw doeleinden.

Image
Image

Comfort: het beste voor grotere polsen

De Samsung Galaxy Watch Active is aantrekkelijk, maar hij is ook groot en zwaar, wat we een beetje oncomfortabel vonden om een kleine pols. Algemene slijtage was niet overdreven oncomfortabel, maar toen we het in de loop van een dag droegen, merkten we dat het in de latere uren zeker zwaarder aanvoelde - en we voelden ons opgelucht om op te stijgen.

Het is een stevig en stevig horloge, maar dat betekent ook dat het een kleinere pols kan overweldigen.

Omdat de band zo robuust is, inclusief de gesp, zit hij erg stevig vast door de twee lipjes die de band vlak tegen de band houden. Dit is geweldig om het om de pols te houden, maar het aan- en uitdoen van het horloge - en het ontgrendelen van de gesp of het vastzetten van de band in de lipjes - kostte wat moeite vanwege de stijfheid en dikte van de horlogeband.

We hebben een volledige nachtrust gehad terwijl we het droegen, en het heeft ons nooit wakker gemaakt of ongemak veroorzaakt. Maar het was het minst comfortabel tijdens intensievere activiteiten, zoals hardlopen. Vanaf het moment dat we met de training begonnen, voelden we het overtollige gewicht op onze pols, wat de algemene zwaaibeweging ongemakkelijk en onevenwichtig maakte. Bij een grotere pols is dit misschien geen probleem.

Prestaties: geschikt voor het volgen van meerdere sporten, maar de nauwkeurigheid is vlekkerig

Als je een actief persoon bent of wilt zijn, kan de Samsung Gear S3 Frontier een geschikte metgezel of bron van motivatie zijn. De Samsung He alth-suite, die rechtstreeks in het apparaat is ingebouwd, kan u helpen alles bij te houden, van calorie-, water- en cafeïne-inname tot slapen, hardlopen en andere trainingen zoals squats, planken en crunches.

Bepaalde activiteiten zoals wandelen en hardlopen worden automatisch gedetecteerd. Omdat we vaak beide doen, stelden we het op prijs dat we geen trainingssessie hoefden te starten. Het enige nadeel was het niet kunnen vastleggen van GPS-gegevens met de automatische sessies.

Bij actief gebruik van het horloge tijdens het hardlopen, merkten we dat de beweging die het horloge wekt en het scherm weergeeft en de pols omhoog beweegt, niet altijd zo responsief was als we hadden gehoopt. In de volle zon was het scherm ook moeilijk af te lezen. Toen we het horloge in de "Always On"-modus schakelden, hielp dat met de leesbaarheid, maar de batterij ging ook sneller leeg.

Qua nauwkeurigheid hebben we de gegevens vergeleken met ons gebruikelijke GPS-horloge voor hardlopen (Garmin Forerunner 35) en de telefoon-app die we af en toe gebruiken om stappen bij te houden (He alth-app voor iOS) tijdens twee wandelingen en twee runs. We hebben een aantal inconsistenties opgemerkt. Hoewel er altijd enige variatie is in GPS-gegevens, veroorzaakt door weersvariaties of bomen en hoge gebouwen die de satellietverbinding blokkeren, stond de Gear S3 Frontier constant uit.

In tegenstelling tot het Garmin-horloge, dat een GPS-verbinding nodig heeft om te werken, konden we gewoon beginnen met hardlopen met de Gear S3 Frontier. Het was fijn om niet op die stap te hoeven wachten, maar we merkten dat de verbinding een aantal keer leek weg te vallen in de loop van onze 2,5 mijl lange excursie. Deze vlekkerige verbinding kan iets te maken hebben gehad met de resultaten die we zagen. Tijdens die run waren de afstanden die alle apparaten registreerden redelijk uniform, maar de hartslag op de Gear S3 was altijd minstens 10 punten hoger dan het Garmin-horloge, de cadans was maar liefst 30 stappen te laag en het tempo was ongeveer 15 seconden langzamer.

Wat betreft de algemene stappen die voor die specifieke run zijn geregistreerd, waren de Gezondheid-app en Garmin binnen een redelijk bereik van respectievelijk 3, 480 en 3, 534, maar de Gear S3 Frontier registreerde slechts 3, 111 stappen.

Image
Image

Software: muziek streamen en betalingen doen

Sinds we de Samsung Gear S3 Frontier hebben getest met een iOS-apparaat, konden we niet profiteren van een paar hoogtepunten van de Tizen 2.3.2-software, waaronder Samsung Pay, sms en e-mail. Samsung Pay komt alleen in aanmerking op bepaalde apparaten (zowel Samsung als niet-Samsung) en bij bepaalde providers. En hoewel we geen berichten konden verzenden en ontvangen, konden we berichtmeldingen zien. Onze e-mail was helemaal niet toegankelijk, wat een groot nadeel is voor mensen buiten het Android-ecosysteem.

We hebben de functie voor het maken van aantekeningen en herinneringen uitgeprobeerd, die hetzelfde toetsenbord of dezelfde handgeschreven functies gebruikt als de tekst- en e-mailfuncties. We ontdekten dat het gebruik van het touchscreen om met de hand letters te tekenen leuk maar traag was, en het gebruik van het toetsenbord, hoewel meer gecontroleerd, voelde zelfs langzamer aan vanwege het gebruik van de ring om leestekens, cijfers en symbolen toe te voegen.

We hebben wel geprofiteerd van de Spotify-app die beschikbaar is in de Galaxy Store. Het was eenvoudig te downloaden en te koppelen aan ons bestaande Spotify-account, maar het kost tijd om afspeellijsten te downloaden voor offline luisteren. Anders is het streamen van Spotify met een Wi-Fi-verbinding de enige andere manier om muziek te streamen.

We speelden ook met de ingebouwde muziekspeler, waarmee we muziekbestanden rechtstreeks van onze computer naar de Gear S3 Frontier konden uploaden. Hoewel dit probleemloos werkte, is de methode om dit te doen niet erg geavanceerd. We moesten Music Manager starten en verbinding maken met hetzelfde wifi-netwerk als onze computer. Vervolgens werden we op het horloge gevraagd om via onze computer een bepaald IP-adres te bezoeken en dat IP-adres in onze webbrowser te bevestigen met het adres dat op uw telefoon staat vermeld. Dat ingewikkelde proces stelde ons uiteindelijk in staat een verbinding tot stand te brengen tussen de apparaten, zodat we bestanden konden uploaden (nog een nadeel van het gebruik met een niet-Android-apparaat).

Als je besluit muziek naar het horloge te uploaden, moet je rekening houden met de interne opslag die je in beslag neemt. Deze opslag kan worden gecontroleerd via de bijbehorende app en het verwijderen van muziekbestanden van het apparaat is eenvoudig als dat nodig is.

Over het algemeen is de Music Manager-interface erg eenvoudig en onopvallend. Zonder de extra voorzorgsmaatregel te nemen om te bevestigen dat u verbinding maakt met het apparaat dat u wilt, voelt het een beetje precair. Het contrast tussen het zeer flitsende en veelzijdige uiterlijk van het horloge en deze al te eenvoudige interface is een flagrante stijltegenstelling.

Met een Samsung- of Android-telefoon gaat dit echter veel soepeler via de bijbehorende Samsung Gear-app, waar je eenvoudig muziek rechtstreeks naar het horloge kunt synchroniseren.

Batterij: goed voor een paar dagen, afhankelijk van hoe je hem gebruikt

Samsung zegt dat de Gear S3 Frontier tot drie dagen meegaat op een enkele lading. We ontdekten dat dit waar was, tenzij we apps zoals Spotify gebruikten om muziek te streamen via wifi en zelfs wanneer we afspeellijsten downloadden en offline luisterden.

Toen we Spotify op een dag actief gebruikten voor korte stints, merkten we dat de batterij in slechts anderhalve dag tot 10% leeg was. We merkten ook dat tijdens het gebruik van de Spotify-app het apparaat meer leek op te warmen dan normaal. Het was niet schrikbarend heet, maar we hebben er nota van genomen. Om het apparaat op te laden, wat we twee keer hebben gedaan, van 12% en vervolgens van 10%, merkten we dat het ongeveer 2,5 uur duurde om de batterij weer bij te vullen.

Prijs: duur maar potentieel de moeite waard

De Samsung Gear S3 Frontier is te koop voor $ 299,99, wat het niet de meest betaalbare smartwatch-optie op de markt maakt. Gezien de enorme hoeveelheid mogelijkheden die het horloge biedt, lijkt de prijs in eerste instantie gerechtvaardigd. Maar als je de functies vergelijkt met die op vergelijkbare apparaten, inclusief het aantal integraties en beschikbare apps, komt de Gear S3 Frontier tekort en ook duurder in prijs.

Voor niet-Android-gebruikers en serieuze atleten heb je misschien meer geluk en betaal je elders minder.

Voor de toegewijde Samsung-gebruiker die kan profiteren van Samsung Pay en alle berichtfuncties die dit horloge biedt op een Android-apparaat, is dit misschien de moeite waard. Maar voor niet-Android-gebruikers en serieuze atleten heb je misschien meer geluk en betaal je elders minder.

Concurrentie: het komt neer op OS en activiteitsvoorkeuren

Het is geweldig dat iOS-gebruikers de Gear S3 Frontier relatief gemakkelijk kunnen gebruiken. Het is moeilijker voor Android-gebruikers om verbinding te maken met Apple wearables. In dat opzicht heeft de Gear S3 Frontier een voorsprong op de Apple Watch Series 3, een potentieel concurrentmodel. Hoewel de Apple Watch Series 3 alleen voor iPhones is, begint hij bij slechts $ 279 voor dezelfde functionaliteit.

Samen met de iets lagere prijs, biedt het 4 GB extra interne opslag, waterbestendigheid tot 50 meter (versus 1,5 meter op de Gear S3), toegang tot veel meer apps en verschillende formaatopties voor een betere (en lichtere) pasvorm. Dit zou de Apple Watch een aantrekkelijkere keuze kunnen maken voor mensen met kleinere polsen.

Wat de Apple Watch echter mist, is de duidelijke rand en de robuuste aantrekkingskracht van de Gear S3 Frontier. Het heeft ook geen optie voor altijd-aan-gebruik, wat het lezen en gebruiken van de Gear S3 als een "normaal" horloge net iets natuurlijker maakt.

Naast de Apple Watch zijn er tal van opties voor zowel Android- als iOS-gebruikers. En de waarde komt echt neer op hoeveel u van uw smartwatch wilt. Voor actieve individuen (vooral zwemmers) is de $ 250 Garmin vívoactive 3 Music misschien het beste alternatief.

Het is vergelijkbaar in vorm en gewicht, en je kunt er veel van dezelfde dingen mee doen. Maar als je een muziek- en fitnessfanaat bent, is dit misschien meer in jouw straatje. Het kan muziek rechtstreeks op uw apparaat opslaan - tot 500 nummers - en de levensduur van de batterij kan tot zeven dagen worden verlengd. Er is ook veel meer inzicht in fitnessgegevens, het volgen van menstruatiecycli en zelfs het volgen van de veiligheid.

Geïnteresseerd in het vergelijken van dit apparaat met andere opties? Bekijk onze verzamelingen van de beste smartwatches voor vrouwen en de beste Samsung smartwatches.

Een indrukwekkende en multifunctionele smartwatch die niet te diep duikt in het volgen van fitness

De Samsung Gear S3 Frontier is in veel opzichten opvallend en welgesteld, maar biedt mogelijk onvoldoende gedetailleerde gegevens voor serieuze fitnessliefhebbers. En hoewel dit apparaat technisch compatibel is met iOS, zullen Android- en Samsung-gebruikers het meeste uit al zijn functies kunnen halen.

Specs

  • Productnaam Gear S3 Frontier
  • Product Merk Samsung
  • Prijs $299,99
  • Gewicht 2.2 oz.
  • Productafmetingen 1,81 x 1,93 x 0,51 inch.
  • Batterijcapaciteit Tot 3 dagen
  • Compatibiliteit Android OS 4.4+, iOS 9.0+
  • Poorten Micro-USB in het draadloze oplaadstation
  • Kabels Micro-USB-kabel
  • Waterbestendigheid Ja, tot 1,5 meter
  • Connectiviteit Bluetooth, 4G LTE, Wi-Fi, GPS, NFC
  • Inbegrepen horloge, draadloos oplaadstation en standaard, USB-netsnoer, reservehorlogepaneel, snelstartgids

Aanbevolen: