Apple Airpods Max Review: koptelefoon voor een flinke prijs

Inhoudsopgave:

Apple Airpods Max Review: koptelefoon voor een flinke prijs
Apple Airpods Max Review: koptelefoon voor een flinke prijs
Anonim

Bottom Line

Deze hoofdtelefoon is een investering, maar als je het beste wilt dat Apple te bieden heeft, dan zijn ze voor jou.

Apple AirPods Max

Image
Image

We hebben de Apple AirPods Max gekocht zodat onze recensent ze op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Apple AirPods Max zijn de eerste echte inval van de techgigant in de premium (d.w.z. dure) koptelefoonruimte. De in-ear AirPods zijn absoluut eersteklas oordopjes op zich, maar als je serieus bent over audio van hogere kwaliteit, dan is een over-ear-koptelefoon de juiste keuze. Er werd jarenlang gespeculeerd over hoe de over-ear Bluetooth-hoofdtelefoon van Apple eruit zou zien, en toen de AirPods Max eind 2020 uitkwam, was dat een beetje verrassend.

Eerst en vooral is deze hoofdtelefoon duur, een goede $ 200 duurder dan zelfs de duurste reguliere Bluetooth-koptelefoon die nu verkrijgbaar is. Deze prijs plaatst ze eigenlijk in dezelfde klasse als een mid-tier bedrade hoofdtelefoon met hoge resolutie.

De grotendeels van metaal gebouwde en boordevol functies in deze hoofdtelefoon voelen beslist Apple aan, en de meeste ervaring van het daadwerkelijk luisteren naar de AirPods Max is echt geweldig. Maar zijn ze de prijs waard? Ik heb het grootste deel van een week met mijn paar doorgebracht, en hier kom ik op die vraag terecht.

Ontwerp: heel specifiek en erg Apple

In alle opzichten zien de AirPods Max er zeker goed uit. Als je naar alle consumentenproducten van Apple kijkt, van de originele AirPods tot Apple Watches, zie je een duidelijke inspiratie die is doorgevoerd in de bouw van de AirPods Max. De Digital Crown aan de bovenkant van de rechter oorschelp is een direct gekopieerde, oversized versie van de kroon die op Apple-horloges te vinden is. De kleuropties zijn hetzelfde voor de nieuwste iPad Air 4. Zelfs de vorm van elke metalen oorschelp is vergelijkbaar met de vorm van de Apple Watch-behuizing.

Image
Image

Over het algemeen vind ik het uiterlijk van de AirPods mooi. De machinaal bewerkte, telescopische hoofdbandarmen zijn aangenaam glanzend en de mesh en siliconencoating aan de bovenkant voelen erg gevormd aan om bij elkaar te passen. De oorschelpen daarentegen zijn een beetje een verworven smaak. De meeste consumentenkoptelefoons gaan voor een meer ronde look, maar Apple heeft gekozen voor een afgeronde rechthoekige vorm.

De oorschelpen zijn ook objectief massief. Dit is handig voor grotere oren (daar ga ik op in in het gedeelte Comfort), maar het betekent wel dat het vrij duidelijk is wanneer je de AirPods Max draagt. Dit is misschien geen probleem - toen de eerste AirPods uitkwamen, spotten mensen met het bungelende steelontwerp dat nu synoniem is geworden met premium oordopjes. De tijd zal uitwijzen of het uiterlijk van deze hoofdtelefoon zo alomtegenwoordig zal worden, maar één ding is zeker: deze zijn erg "Apple".

Comfort: mooie materialen, tot een fout

Het is moeilijk om over een Apple-product te praten zonder de bouwkwaliteit ter sprake te brengen, en hoewel ik in het volgende gedeelte meer in detail zal treden, is het belangrijk op te merken dat de aandacht voor detail veel doet voor het maken van deze hoofdtelefoon voel je goed op je hoofd.

De zacht aanvoelende siliconen die de hoofdband omhullen en het delicate stoffen gaas zorgen voor een bijna niet-detecteerbaar contactpunt op de bovenkant van je hoofd. De oorschelpen gebruiken een soortgelijke geweven stof als bekleding.

Met een gewicht van meer dan 13 gram is deze hoofdtelefoon in feite de zwaarste over-ear die ik ooit heb gedragen.

Op het eerste gezicht lijkt dit een misser, omdat het niet zo soepel is als een zachter aanvoelend kunstleer (te vinden op de meeste consumentenkoptelefoons). Maar het traagschuim in deze bekleding is de perfecte balans tussen veerkrachtig en nauwsluitend. En omdat de oorschelpen zo groot zijn, zullen zelfs gigantische oorlellen zoals de mijne een fijn thuis vinden zonder al te veel oververhitting.

Maar al deze keuzes - de versterkte hoofdband, de extra grote oorschelpen, enz. - werken tot op zekere hoogte eigenlijk tegen het comfort. Met een gewicht van meer dan 13 gram zijn deze hoofdtelefoons in feite de zwaarste over-ears die ik ooit heb gedragen. Dat is niet overdreven; Alleen al op de schaal zou het moeilijk zijn om zwaardere consumentenblikken te vinden. Dus als je bijzonder gevoelig bent voor zware koptelefoons, zou ik deze vermijden.

Image
Image

Apple heeft echter iets opmerkelijks gedaan met de manier waarop ze het gewicht op je hoofd verdelen. Dankzij de ultrasterke hoofdband en de verspreide mesh-luifel die op je hoofd rust, wordt veel van het gewicht naar beide oren geleid. Dit betekent dat de koptelefoon niet zo zwaar aanvoelt als het specificatieblad zou impliceren. Ze zijn echter na een paar uur merkbaar.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: Premium, premium, premium

Een van de grootste verkoopargumenten voor elk Apple-product is de sterke bouwkwaliteit. De AirPods Max vormen hierop geen uitzondering, met echt premium aanvoelende materialen. Het eerste dat opv alt als je ze uit de doos ha alt, zijn de oorschelpen. Elke beker is gemaakt van een enkel stuk geanodiseerd aluminium dat zowel hoogwaardig als stevig duurzaam aanvoelt.

De punten van de armen die op deze cups zijn aangesloten, zijn gemaakt van hooggepolijst roestvrij staal dat doet denken aan de zijkanten van de meest recente iPhones van Apple. De zwakkere punten (de geweven oorkussens en de kap die op je hoofd rust) voelen alleen maar delicaat aan. Ik ben onder de indruk van hoe duurzaam deze eigenlijk lijken onder gemiddelde stress.

En dan is er de ervaring van interactie met de koptelefoon. De meeste hoofdtelefoons gebruiken een kliksysteem in de vorm van een ratel, maar de AirPods Max gebruiken een telescopisch, bijna hydraulisch mechanisme om het formaat van de hoofdband soepel aan te passen. Zelfs de manier waarop de oorschelpen draaien, draaien en naar buiten buigen, voelt als een opzettelijk mechanisme, in plaats van de delicate plastic punten te belasten.

Elke beker is gemaakt van een enkel stuk geanodiseerd aluminium dat zowel hoogwaardig als stevig duurzaam aanvoelt.

In feite is het enige deel van dit hele pakket dat onbedoeld aanvoelt, het geval. Ik zal later meer ingaan op deze zaak en waarom het niet geweldig is, maar omdat het niet de hele koptelefoon volledig bedekt, zou ik aanraden voorzichtig te zijn met het product. Voor deze prijs, zelfs als het voelt alsof het standhoudt, zul je teleurgesteld zijn als kleine cosmetische slijtage in beeld komt.

Geluidskwaliteit en ruisonderdrukking: glanzend en indrukwekkend

De waarheid over de geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoon: ze klinken geweldig. Zijn dit de best klinkende koptelefoons die ik ooit heb gebruikt? Nee. Maar zijn ze net zo goed als de rest van de Bluetooth-koptelefoons die op de markt verkrijgbaar zijn? Ja, voor het grootste deel.

In echte Apple-vorm worden er veel mooie termen op de website gegooid, zoals "de dubbele neodymium-ringmagneetmotor van de bestuurder minimaliseerde de totale harmonische vervorming", bijvoorbeeld. Wat betekent dat?

Image
Image

Nou, de meeste hoofdtelefoons in deze klasse gebruiken vergelijkbare luidsprekerarrays, dus het enige concept waarop u hoeft te vertrouwen, is de digitale signaalverwerking van Apple. Ik kan zeggen dat deze hoofdtelefoon ongelooflijk goed uitgebalanceerd klinkt voor een paar consumentenblikjes.

Ze bieden eigenlijk een goede hoeveelheid bas, met een bijzondere oomph in de subbas om voldoende ondersteuning te bieden voor zelfs bijzonder dreunende mixen. De hoge tonen zijn een beetje zachter dan ik zou willen, en sommige middentonen worden een beetje ingeslikt bij lage volumes. Maar wat het meest indrukwekkend is, is dat je deze koptelefoon heel hard kunt zetten en dat het geluid nog steeds goed standhoudt, zonder de vervorming die bij hoge volumes op andere koptelefoons wordt aangetroffen.

Dan is er de actieve ruisonderdrukking (ANC). Eerder zou ik je hebben verteld dat Sony's WH-lijn het beste ANC heeft dat er is. En dat geldt nog steeds voor veel accounts. Maar wat Apple hier goed lijkt te doen, is het adaptieve deel van de vergelijking. Er zijn zes naar buiten gerichte microfoons en twee naar binnen gerichte microfoons om de hoofdtelefoon te helpen uw omgeving met een indrukwekkende mate van precisie te lezen en alleen de ruis uit te wissen.

Ik kan zeggen dat deze hoofdtelefoon ongelooflijk goed uitgebalanceerd klinkt voor een paar consumentenblikjes. Ze bieden eigenlijk een goede hoeveelheid bas, met een bijzondere oomph in de subbas.

De "straalvormende" eigenschappen van de microfoons helpen ook om veelvoorkomende geluiden zoals stemmen en wind te isoleren. Ik denk dat de ruisonderdrukking van Sony iets subtieler is, en in mijn oren voelt het een beetje natuurlijker, maar als onderdompeling je doel is, dan zal deze hoofdtelefoon indrukwekkend voor je werken. Er zijn natuurlijk een heleboel andere functies, zoals een kleine mate van EQ-aanpassing (ik raad aan om de vocale isolerende instelling in je iPhone-menu te activeren), maar voor het grootste deel is het geluid dat Apple bedoeld heeft wat je krijgt.

Batterijlevensduur: redelijk betrouwbaar voor de functionaliteit

In veel opzichten kan de AirPods Max worden beschouwd als een "accessoire voor auditieve vergroting", net zo goed als een traditionele hoofdtelefoon. Ik zal in een later gedeelte ingaan op de ruimtelijke audio- en transparantiemodi die deze dingen zo cool maken, maar al deze extra functies hebben veel invloed op de levensduur van de batterij. Dus het feit dat Apple tot 20 uur gebruik belooft voor de meeste gebruikers, zelfs als ze veel van deze functionaliteit benutten, is geweldig om te zien.

Om eerlijk te zijn, bieden de opties voor Bose en Sony je een paar uur meer op een enkele lading, dus de AirPods Max zijn in dit opzicht verre van toonaangevend. Maar in de vijf dagen dat ik de koptelefoon heb gebruikt, ben ik onder de indruk van hoe goed ze vasthouden. Wat meer is, is dat wanneer je ze aansluit, je ongeveer anderhalf uur extra tijd krijgt met slechts vijf minuten aan de oplader.

Image
Image

Een andere belangrijke opmerking is een van de vreemdste aspecten van de AirPods Max: je kunt ze niet handmatig uitschakelen. De hoes die bij de AirPods Max wordt geleverd, heeft magneten die de hoofdtelefoon in een diepe energiebesparende modus dwingen. Apple heeft beweerd dat de hoofdtelefoon na verloop van tijd automatisch in deze modus zal gaan, maar als je de batterij echt wilt sparen, moet je de case meenemen.

Connectiviteit: naadloos met het Apple-ecosysteem

Zoals bij elk Apple-product, vindt u de meest naadloze integratie als u volledig bent geïnvesteerd in het ecosysteem van Apple. Dit betekent dat als je een iPad, Mac en een iPhone hebt, je snel van het ene bronapparaat naar het andere kunt schakelen. En omdat er een H1-chip in elke hoofdtelefoon zit, zou je moeten worden gevraagd om automatisch verbinding te maken wanneer je een Apple-apparaat gebruikt (je hoeft niet door de Bluetooth-menu's te bladeren).

Image
Image

Het eigenlijke verbindingsprotocol is Bluetooth 5.0 en de codecs zijn SBC en AAC, afhankelijk van het apparaat. Dit betekent dat alle latentie en geluidskwaliteit worden overgelaten aan de signaalprocessorsoftware van Apple aan boord. Je kunt de hoofdtelefoon technisch gezien op elk Bluetooth-apparaat aansluiten (inclusief Android), maar je hebt niet de ruimtelijke audio of extra connectiviteitsfuncties.

Op mijn iPhone en Mac vond ik de latentie vrijwel ondetecteerbaar en de geluidskwaliteit uitstekend. Maar toen ik verbinding wilde maken met een niet-Apple-tablet, was het veel moeilijker: ik moest de verbinding met mijn Apple-apparaten verbreken voordat ik het in de Bluetooth-koppelingsmodus dwong. Mijn algemene conclusie hier is dat deze koptelefoon waarschijnlijk te duur is als je van plan bent ze te gebruiken met niet-Apple-producten, maar als je een echte Apple bent, is er veel waarde te winnen.

Software en extra's: genoeg om van te houden, maar niet veel dat je nodig hebt

Omdat Apple je niet veel controle geeft over de aanpassing van de functies van deze hoofdtelefoons, krijg je uiteindelijk een heleboel flitsende extra's die al dan niet van waarde voor je kunnen zijn.

Als eerste is er de Spatial Audio van Apple. Deze functie is ook beschikbaar in de AirPods Pro, maar komt echt tot leven in het volledig geïsoleerde geluid van de AirPods Max. Deze software is bedoeld om een surround sound-systeem na te bootsen, maar stelt u ook in staat een referentiepunt in te stellen, zodat het geluid dat u hoort in de richting van uw bronapparaat blijft (zoals uw telefoon of uw laptop), zelfs als u beweeg je hoofd. Het is een leuk trucje en zou een geweldige aanvulling zijn op een virtual reality-ervaring.

Dan is er de transparantiemodus. Hoewel de meeste koptelefoons deze optie hebben, voeren ze gewoon een platte feed in van de microfoons die worden gebruikt voor telefoongesprekken. Apple gebruikt zijn indrukwekkende microfoonarray om een schokkend natuurlijke transparantiemodus te leveren die echt aangenaam is om gesprekken te voeren terwijl je de koptelefoon aanhoudt. Dit alles is cool, maar kan een beetje te niche zijn voor de gemiddelde gebruiker, vooral voor de prijs.

Image
Image

En dan is er nog het geval. Waarschijnlijk de meest besproken functie van de AirPods Max is de kleine, opvouwbare behuizing die alleen de onderkant van de hoofdtelefoon bedekt, waardoor de mesh-hoofdbandkap zichtbaar blijft. Dit is een vreemde keuze; als een deel van de koptelefoon bezwijkt voor slijtage, zal het de hoofdband zijn. De behuizing is dus echt niet bedoeld om mee te reizen, maar om te voorkomen dat de metalen behuizingen tegen elkaar "klikken". Het zet de hoofdtelefoon ook in een diepe, energiezuinige modus. Hoewel de behuizing fysiek mooi aanvoelt, is het gewoon niet genoeg voor deze prijs.

Een laatste extra feature is het mechanisme waarmee de oorkussens worden bevestigd. Deze slim ontworpen geweven oorkussens worden met sterke magneten aan de hoofdtelefoon bevestigd. Hierdoor zijn ze veel gemakkelijker te verwijderen en weer vast te maken dan de meeste leren oorschelpen op de markt. Dit betekent ook dat als je bereid bent om de $ 70 te besteden om vervangende oorkussens van Apple te kopen, je mogelijk kleuren kunt mixen en matchen (ik denk dat Sky Blue en Pink er best cool uitzien).

Prijs: Objectief te duur

Ik denk niet dat iemand, inclusief Apple, zou beweren dat de prijs voor deze koptelefoon echt in verhouding staat tot de markt. Apple heeft dit gedaan voordat ze producten lanceerden tegen een enorme meerprijs om te proberen een pasvorm en afwerking of gebruiksgemak te bieden die momenteel niet beschikbaar is, allemaal voor een serieuze premie.

Hoewel het waar is dat de substantiële bouwkwaliteit en eenvoudige integratie met Apple-producten niet wordt geëvenaard, bieden Bose en Sony behoorlijk goede hoofdtelefoons voor ongeveer de helft van de prijs. De vraag komt dus neer op hoe belangrijk het merk van Apple voor u is. De geschiedenis heeft ons geleerd dat Apple een heel segment van een markt kan beheersen die anders als niche zou worden beschouwd (echte draadloze oordopjes en smartwatches zijn geweldige voorbeelden van dit fenomeen). Maar zijn deze ultra-premium koptelefoons daar een voorbeeld van? Dat is echt aan jou.

Apple AirPods Max versus Sony WH-1000XM4

Voor $ 549 zijn er echt geen echt vergelijkbare hoofdtelefoons. Bluetooth ANC-hoofdtelefoons voor consumenten komen uit op ongeveer $ 300, en alle hoofdtelefoons voor $ 550+ zijn bekabelde, DAC-gerichte, audiofiele modellen.

De naaste concurrent hier is mijn huidige favoriete premium Bluetooth-koptelefoon: de Sony WH-1000XM4s. Deze hoofdtelefoon biedt een ongelooflijke geluidskwaliteit, geweldige ANC en uitstekende aanpasbaarheid. AirPods Max hebben een substantiëlere bouwkwaliteit en de op Apple gerichte extra's zijn nergens anders te vinden. Als wat Apple hier aanbiedt belangrijk genoeg voor je is, zou het het extra geld waard kunnen zijn, maar mijn voorkeur voor de aangeboden waarde neigt nog steeds naar de XM4's.

Ongelooflijk voor een heel specifieke luisteraar

Als je kijkt naar alles wat deze hoofdtelefoon te bieden heeft - een ongelooflijke bouwkwaliteit, geavanceerde functies en een rijk, gebalanceerd geluid - is het bijna onmogelijk om ze slechte cijfers te geven. In feite is het eigenlijk alleen de prijs die hen naar twijfelachtig gebied sleept. Voor $ 350 zou ik de zwaarte op mijn hoofd en de verschrikkelijke onhandigheid van de zaak hebben vergeven. Voor $ 549 zijn dit factoren waarmee u echt rekening moet houden.

Uiteindelijk vind ik dit geweldige luxe hoofdtelefoons voor dagelijks gebruik, maar voor op reis, waar een betere behuizing en een betaalbaarder prijskaartje worden gewaardeerd, is dit moeilijker te verkopen. Maar Apple-fans zullen zeker blij zijn met hun aankoop hier, en we weten allemaal dat Apple een premium merk is. Dus de uiteindelijke beslissing ligt bij wat je je kunt veroorloven en hoeveel je van het ecosysteem houdt.

Specs

  • Productnaam AirPods Max
  • Product Merk Appel
  • MPN MGYH3AM/A
  • Prijs $549.00
  • Releasedatum december 2020
  • Gewicht 13,6 oz.
  • Productafmetingen 7,4 x 6,6 x 3,3 inch.
  • Kleur Groen, Roze, Zilver, Hemelsblauw, Ruimtegrijs
  • Levensduur batterij Tot 20 uur, afhankelijk van gebruik
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Draadloos bereik 30 ft.
  • Garantie 1 jaar, beperkt
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5
  • Audiocodecs SBC, AAC

Aanbevolen: