Seagate Backup Plus Hub 6TB Review: een desktop-HDD met een paar voordelen

Inhoudsopgave:

Seagate Backup Plus Hub 6TB Review: een desktop-HDD met een paar voordelen
Seagate Backup Plus Hub 6TB Review: een desktop-HDD met een paar voordelen
Anonim

Bottom Line

De Seagate Backup Plus Hub is een praktische HDD met extra functies die de functionaliteit van het product verbeteren.

Seagate Backup Plus Hub 6TB STEL6000100

Image
Image

We hebben Seagate's Backup Plus Hub 6TB gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Seagate is een bekende naam in de wereld van externe harde schijven en de Seagate Backup Plus Hub is een van de desktop-HDD's van het merk. Met grote capaciteiten tussen 4 TB en 10 TB, platformonafhankelijke compatibiliteit en dubbele functionaliteit als datahub en oplaadstation, zou de Seagate Backup Plus Hub een waardevolle aanvulling moeten zijn op elk thuiskantoor. Ik heb de 6TB-versie van de Backup Plus Hub een week lang getest om te zien of het ontwerp, de prestaties en de functies het een waardevolle investering maken.

Image
Image

Ontwerp: Past goed bij elkaar

De Seagate Backup Plus Hub is groter dan een typische draagbare harde schijf, maar hij is op geen enkele manier enorm. Het is 4,6 inch lang, 1,6 inch breed, 7,8 inch diep en dankzij het volledig zwarte kleurenschema past hij goed bij andere kantoorapparatuur. Het ziet er strak uit op een bureau naast een laptop of desktopmonitor, en het heeft geen onaantrekkelijke kenmerken waardoor het als een zere duim uitsteekt.

De zijkanten zijn glanzend en er is een honingraatpatroon aan de boven- en onderkant van de schijf, wat bijdraagt aan de algehele esthetiek. Aan de onderkant bevinden zich vier kleine rubberen voetjes, die voorkomen dat de schijf op het bureau gaat schuiven.

De AC- en USB-aansluitingen bevinden zich aan de achterkant van de Seagate Backup Plus Hub, waardoor het gemakkelijker is om de draden van de schijf te verbergen en een schone bedradingsconfiguratie samen te stellen.

Hoewel het geen 7200 RPM harde schijf is, heeft hij toch een behoorlijke gegevensoverdrachtsnelheid, met een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 160 MB/s.

De Seagate Hub is redelijk duurzaam en krast niet gemakkelijk. Het is niet waterdicht of schokbestendig, maar als je per ongeluk met je pen of een ander voorwerp op je bureau over het glanzende oppervlak schraapt, laat het geen merkbare kras achter. Ik krabde doelbewust het glanzende oppervlak met een munt, een pen en met de zijkant van mijn laptop toen ik hem opende, en het liet geen merkbare sporen achter. Het oppervlak vertoont wel vingerafdrukken, maar je kunt ze gemakkelijk wegvegen.

Prestaties: snel, met eenvoudige installatie

Aan de voorkant van de Seagate Hub bevinden zich de twee USB-poorten, die u kunt gebruiken om uw telefoon, tablet, camera of andere apparaten aan te sluiten en op te laden. De Hub is klaar voor NTFS en bevat het NTFS-stuurprogramma voor Mac, zodat u de HDD eenvoudig en zonder veel gedoe op uw Mac kunt aansluiten.

De interne HDD is 3,5 inch en draait op 5.400 RPM. Hoewel het geen 7, 200 RPM harde schijf is, heeft hij nog steeds een behoorlijke gegevensoverdrachtsnelheid, met een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 160 MB/s. Om de lees-/schrijfsnelheden te testen, heb ik twee benchmarktools gebruikt: CrystalDiskMark en Atto Disk Benchmark. Ik heb de Seagate Backup Plus Hub van 6 TB aangesloten op een budgetlaptop die gloednieuw was uit de doos (een Lenovo IdeaPad S145). Voor een bestand van 1 GB bleven de leessnelheden stabiel rond de 169 MB/s en de schrijfsnelheid gemiddeld rond de 159 MB/s na verschillende testruns op CrystalDiskMark. Op Atto waren sommige resultaten iets lager, maar niet veel, met leessnelheden die uitkwamen op ongeveer 157 MB/s en schrijfsnelheden op ongeveer 160 MB/s voor een bestand van 1 GB.

Image
Image

Ik heb vervolgens de Seagate aangesloten op een Macbook Pro. Het proces kostte me ongeveer vijf minuten om de schijf aan te sluiten met behulp van de meegeleverde software. Ik heb 1,5 TB aan films naar de schijf overgebracht, wat naar schatting zes uur zou duren. Het voltooide het proces echter in ongeveer vier en een half uur.

Prijs: Minder dan twee cent per GB

De prijs voor dit apparaat is fenomenaal, aangezien je de 6TB-versie kunt vinden voor slechts $ 110. Dit betekent dat u minder dan 2 cent per GB beta alt voor externe opslag, een uitzonderlijke waarde.

Je beta alt minder dan 2 cent per GB voor externe opslag, een uitzonderlijke waarde.

Seagate Backup Plus Hub versus Toshiba Canvio Advance

De Toshiba Canvio Advance is een andere betaalbare HDD. Het wordt geleverd in capaciteiten variërend van 1 TB tot 4 TB, maar in tegenstelling tot de Seagate Backup Plus is Toshiba Canvio Advance een draagbare schijf die op USB-stroom werkt. De Toshiba Canvio Advance is een veel kleinere eenheid, die slechts ongeveer 10 bij 3 inch meet, en je kunt hem gemakkelijk meenemen voor onderweg. De Canvio Advance biedt geen hubfunctionaliteit zoals zijn Seagate-tegenhanger, maar biedt wel zijn eigen reeks unieke voordelen (draagbaar, felgekleurd, aantrekkelijk, enz.).

De Seagate Backup Plus Hub is een van de betere beschikbare HDD-opties voor desktops

Het biedt functionaliteit en handige extra functies in een schijf met grote capaciteit tegen een redelijke prijs.

Specs

  • Productnaam Backup Plus Hub 6TB STEL6000100
  • Productmerk Seagate
  • Prijs $110.00
  • Gewicht 2.34 lbs.
  • Productafmetingen 4,6 x 1,6 x 7,8 inch.
  • Kleur Zwart
  • Capaciteit 6TB
  • Overdrachtssnelheid 160 MB/s
  • RPM 5, 400

Aanbevolen: