IOS-games voor fans van The Walking Dead

Inhoudsopgave:

IOS-games voor fans van The Walking Dead
IOS-games voor fans van The Walking Dead
Anonim

Na decennia van wegkwijnen aan de rand, is de zombiecultuur de afgelopen jaren echt doorgedrongen tot de mainstream. Het is misschien gemakkelijk om deze moderne renaissance van de ondoden te herleiden tot boeken als World War Z, maar als er één ding is dat ons allemaal in hersendode zombies kan veranderen, dan is het wel televisie.

Het is daarom alleen maar passend dat Amerika's liefde voor zombies het meest uitgesproken is bij het kijken naar AMC's The Walking Dead, gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Robert Kirkman.

Terwijl een tv-programma je slechts 60 minuten per week zombie-apocalypsplezier kan bieden, kun je met een mobiel spel de horde terugvechten wanneer je maar wilt. Met dat in gedachten onderschrijven we van harte de volgende zeven games als een perfecte pasvorm voor Walking Dead-fans met een iPhone of iPad om op te spelen.

The Walking Dead: Niemandsland

Image
Image

The Walking Dead: No Man's Land laat spelers hun eigen team van overlevenden bouwen terwijl ze de wereld om hen heen afspeuren en proberen nog maar één dag te leven.

De gameplay hier lijkt veel op de immens populaire XCOM-franchise van 2K, waarbij spelers wordt gevraagd actiepunten uit te geven om te bewegen en aan te vallen terwijl ze een reeks missies navigeren, waarbij verschillende soorten overlevenden in staat zijn om verschillende aanvallen uit te voeren. Er zijn maar weinig dingen in deze post-apocalyptische wereld die zo bevredigend zijn als het opstellen van een paar zombies en het gebruik van het jagersgeweer om ze in één keer aan een ketting te executeren.

Tussen missies zullen spelers hun kamp opbouwen en hun radio gebruiken om meer (en hopelijk sterkere) overlevenden te vinden om zich bij hun gelederen te voegen.

The Walking Dead: Road to Survival

Image
Image

Gebaseerd op de strip in plaats van op het tv-programma, vertelt The Walking Dead: Road to Survival het verhaal van Phillip Blake's transformatie van een frisse aankomst in Woodbury tot de crimineel gestoorde gouverneur van de stad.

De game richt zich voornamelijk op turn-based gevechten, met dodelijke golven zombies die na elke beurt dichter bij je groep helden komen.

Er is ook een PVP-element en de mogelijkheid voor spelers om hun eigen Woodbury te bouwen, want wat zou het leuk zijn om in een door zombies geteisterde woestenij te wonen als je niet van tijd tot tijd een naburige stad zou kunnen overvallen voor middelen?

The Crossing Dead

Image
Image

Gevangen ergens tussen een parodie en een eerbetoon is The Crossing Dead, een door fans gemaakte game die een eerbetoon brengt aan zowel The Walking Dead als Crossy Road.

En terwijl die beschrijving gevaarlijk dicht bij elke andere Crossy Road-kloon danst, voegt The Crossing Dead op slimme wijze wapens en tal van zombies toe om te verslaan. Dit vereist andere strategieën van de speler, waardoor The Crossing Dead meer evolutie is dan een schaamteloze copycat.

The Walking Dead Pinball

Image
Image

De enige game die bovenaan deze lijst had moeten staan, is Telltale's The Walking Dead-serie, maar op het moment van schrijven is de game niet langer beschikbaar in de App Store. Gelukkig bestaat de spin-off van de serie door Zen Studios nog steeds, waardoor we nog een laatste connectie hebben met protagonisten Lee en Clementine.

The Walking Dead-flipper biedt een enkele tafel en weerspiegelt het verhaal van het eerste seizoen van de Telltale-game, waarbij belangrijke locaties worden gereproduceerd en missies worden aangeboden waarbij je kiest wie blijft leven en wie sterft. Dat is zwaar spul voor een spel met twee flippers en een zilveren bal.

Rebuild 3: Gangs of Deadville

Image
Image

Overleven gaat niet alleen over zombies in het gezicht steken; het gaat ook over plannen voor de toekomst. Een goede leider weet hoe hij moet delegeren en is niet bang om het juiste team te rekruteren en ze op pad te sturen om je strijd aan te gaan. Rebuild 3 combineert het beheer van overlevenden met het bouwen van steden, en daagt spelers uit om de mensheid moedig naar het volgende tijdperk te leiden…

…meestal door andere arme eikels te sturen als zombievoedsel.

In tegenstelling tot eerdere Rebuild-games, heb je de keuze tussen een re altime of turn-based ervaring. Natuurlijk kun je het rustig aan doen en over elke beweging nadenken, maar het is niet zo dat je tijd hebt om na te denken over de echte zombie-toekomst.

Ongedood

Image
Image

Met de juiste hoeveelheid vuurkracht kan elk zombieprobleem worden opgelost. Unkilled is de nieuwste game van de zombie-jagende makers van de Dead Trigger-serie, en het geeft spelers meer dan genoeg zware wapens om mee te werken.

Gewoon richten en schieten. Het beheersen van een zombieplaag is iets dat je met één kogel tegelijk moet doen.

The Walking Dead: Assault

Image
Image

Een van de vroegste Walking Dead-games in de App Store is ook een van de beste. The Walking Dead: Assault speelt zich af aan het begin van het verhaal, tijdens Rick's ontsnapping uit het ziekenhuis. The Walking Dead: Assault is een re altime strategiespel gebaseerd op de wereld van de stripboeken van Kirkman, compleet met zwart-wit esthetiek.

Oorspronkelijk uitgebracht in 2012, lijkt het erop dat de toekomstige hoofdstukken (zoals beloofd in het menu "Meer afleveringen") op dit moment waarschijnlijk niet zullen uitkomen, en dat is jammer, want wat je in hoofdstuk één zult vinden is ronduit fantastisch.

Aanbevolen: