Apple iPod Touch (7e generatie) Review: een smartphone Stop-Gap-muziekspeler

Inhoudsopgave:

Apple iPod Touch (7e generatie) Review: een smartphone Stop-Gap-muziekspeler
Apple iPod Touch (7e generatie) Review: een smartphone Stop-Gap-muziekspeler
Anonim

Bottom Line

De iPod Touch (2019) is voor degenen die bijna alle functies van een smartphone nodig hebben, maar geen iPhone-prijs willen uitgeven.

Apple iPod touch (7e generatie)

Image
Image

We hebben de Apple iPod Touch (7e generatie) gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De iPod Touch, onlangs bijgewerkt voor 2019, is een beetje een raadsel in de ruimte van draagbare apparaten. De meeste volwassenen hebben al een apparaat dat eigenlijk alles kan wat een iPod Touch kan: een smartphone. Maar dat betekent niet dat de iPod geen duidelijke toepassingen heeft in de wereld van vandaag. We vonden het zelfs een geweldig alternatief voor diegenen die niet altijd verbonden willen zijn met een smartphone zoals jongere kinderen, of voor diegenen die een op wifi gericht apparaat willen tijdens het reizen in het buitenland.

Natuurlijk werkt het ook perfect als een muziekspeler voor onderweg, dus we kunnen zien dat het waardevol is voor diegenen die iets kleiners en lichters willen meenemen naar de sportschool. We bestelden een blauwe iPod Touch (2019) en brachten er ongeveer een week mee door. Lees verder om te zien hoe het voor ons werkte.

Image
Image

Ontwerp: Enigszins gedateerd, maar beslist Apple

Een van de meest irritante aspecten van de nieuwe iPod Touch is het ontwerp. Om te beginnen is het niet echt eerlijk om het "nieuw" te noemen. Dit is in wezen hetzelfde ontwerp als toen Apple een paar jaar geleden zijn iPod Touches bijwerkte met nieuwe kleuren. Dat wil zeggen, we zijn er vrij zeker van dat het exact dezelfde shell is. Er zijn grote, verouderde bezels en een gekleurde aluminium achterkant. Er is een gigantische home-knop aan de voorkant en een enkele cameralens aan de voor- en achterkant. Dit alles komt neer op een verouderde look. Maar toen we de onze uit de doos haalden en het in onze handen kregen, waren we verrast hoe fijn het aanvoelde.

We zullen meer ingaan op het premiumgevoel in het gedeelte over bouwkwaliteit, maar alleen al qua uiterlijk is dit apparaat een verfrissend alternatief voor de gigantische apparaten die elke smartphonefabrikant verzendt. Het is iets minder dan 5 centimeter lang, slechts ongeveer 2,3 centimeter breed en heeft een indrukwekkende dikte van minder dan een kwart inch (0,24 inch). Dit maakt het een van de kleinste en dunste muziekspelers die je nog kunt krijgen van elk technisch merk. Het is belangrijk op te merken dat dit formaat je beperkt tot een 4-inch scherm, wat je beperkt bij het consumeren van media (daar komen we later op terug), maar alleen al vanwege het formaat krijgt de Touch een duim omhoog van ons.

Je kunt de iPod Touch in zes kleuren krijgen: het klassieke Apple Silver, Gold en Space Grey, plus het levendigere roze, de (PRODUCT)RED-kleur en degene die we hebben ontvangen, blauw. Bij elke kleur bestaat de voorkant van het toestel uit grote, witte bezels (een halve inch of zo aan de boven- en onderkant). Maar als je kiest voor de Space Grey, krijg je slankere zwarte randen.

De rest van het ontwerp leunt op het prachtige Retina-display. Het scherm geeft je een indrukwekkende resolutie van 1, 136 bij 640 met 326 pixels per inch, wat betekent dat het vrij modern aanvoelt vanuit het oogpunt van pixeldichtheid. Het ziet er echt geweldig uit, maar het formaat van 4 inch betekent dat het kijken naar YouTube-video's of scrollen op Instagram een beetje claustrofobisch aanvoelt. Al met al is het een geweldig uitziend ontwerp, passend bij het merk Apple. Maar verwacht niet dat het baanbrekend zal zijn.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: mooi, licht en misschien een beetje kwetsbaar

Zoals we in de ontwerpsectie hebben laten doorschemeren, is de bouwkwaliteit een van de beste aspecten van het apparaat. De hele achterkant is gemaakt van aluminium, terwijl de voorkant volledig van glas is. Dit geeft je een veel meer premium gevoel dan zelfs een andere smartphone op dit prijsniveau. Apple heeft ook een aantal premium accenten aangebracht, zoals een chromen metalen ring rond de camera en flitser, evenals rond de oplader en koptelefoonaansluiting. Deze details zorgen allemaal voor een echt solide iPod.

De hele achterkant is gemaakt van aluminium, terwijl de voorkant volledig van glas is. Dit geeft je een veel meer premium gevoel dan zelfs een andere smartphone op dit prijsniveau.

Met slechts ongeveer 3 ons is het ook een van de lichtste apparaten die we hebben gebruikt. Het is indrukwekkend dat Apple een premium gevoel heeft bereikt met zo'n lichtgewicht apparaat, en we hebben dit zeker in de pro-kolom geplaatst. Maar iets om op te merken, is dat we denken dat de duurzaamheid een beetje kan lijden met deze build. Het is van metaal, dus het zal niet aan de achterkant barsten zoals de "glazen sandwich" -telefoons die er zijn, maar het lijkt iets meer flex te hebben dan we zouden willen. Met zo'n mager apparaat raden we niet aan om het op de bodem van een tas te gooien of op de grond te laten vallen - het LCD-scherm loopt vrijwel zeker gevaar.

Image
Image

Configuratieproces en gebruikerservaring: opties op vlaggenschipniveau, met enkele kanttekeningen

Eenvoudige installatie is verreweg de grootste pro van de iPod Touch uit 2019. Kies je voor een mp3-speler van Sony, of een budgetmerk als AGPTEK, dan laat je alles behalve het afspelen van muziek buiten beschouwing. De iPod Touch geeft je alles wat je van een smartphone mag verwachten, behalve mobiele service. Je stelt hem op exact dezelfde manier in als een iPhone, compleet met het gebruik van een Apple ID om in te loggen en de App Store om apps te downloaden. U kunt zelfs iMessage gebruiken.

Dit maakt het een geweldige optie voor diegenen die gewoon een intermitterend smartphone-achtig apparaat willen. Het is geweldig voor kinderen die te jong zijn voor mobiele telefoons, of voor degenen die de stekker uit het stopcontact willen halen, maar toch verbinding willen maken met wifi in noodgevallen. Het scherpe scherm en de pittige processor zorgen ook samen voor een geweldige gebruikerservaring.

Je krijgt ook tal van andere opties, waaronder Bluetooth 4.1-connectiviteit, bewegingsregistratie met de ingebouwde versnellingsmeter, een gyrometer met drie assen en zelfs de optie om Siri-spraakondersteuning op te roepen.

De standaard, pittige multi-touch iOS-ervaring is hier volledig van kracht (zonder 3D-aanraking echter). Er is een 8 MP-hoofdcamera aan de achterkant, die behoorlijk indrukwekkende foto's maakt gezien de resolutie, en waarmee je 1080p-video's kunt opnemen. De 1,2 MP camera aan de voorkant voelt behoorlijk troebel en gedateerd aan, maar het is fijn om de optie voor FaceTime te hebben.

Je krijgt ook tal van andere opties, waaronder Bluetooth 4.1-connectiviteit, bewegingsregistratie met de ingebouwde versnellingsmeter, een drieassige gyrometer en zelfs de optie om Siri-spraakassistentie op te roepen. U krijgt geen extra beveiligingsfuncties, zoals een vingerafdruksensor of Face ID, en als gevolg daarvan zal het moeilijk zijn om het gebruik van de Touch als uw hoofdapparaat te rechtvaardigen. Maar zoveel van de iOS-ervaring is nog steeds intact, met HDR-foto's, beeldstabilisatie en de volledige App Store. We waren echt onder de indruk van hoeveel we konden bereiken met wat wordt gefactureerd als een muziekspeler.

Image
Image

Geluidskwaliteit en prestaties: vereist en verrassend pittig

Het is vreemd om de iPod Touch een mp3-speler te noemen, maar het is belangrijk om hem te associëren met zijn afkomst in de baanbrekende iPod-lijn van Apple. Als een muziekspeler alleen werkt het echt goed. Je kunt mp3's en lossless audio afspelen, net zoals met de meeste andere mp3-spelers (compatibiliteit omvat AAC, AIF, FLAC en zelfs de digitale formaten van Dolby). Omdat dit een volwaardig iOS-apparaat is, kun je ook audio streamen van Spotify, Soundcloud, etc., mits je verbinding kunt maken met een wifi-verbinding. Dit maakt het een stuk veelzijdiger dan alleen een gewone muziekspeler. Houd er ook rekening mee dat Apple een paar EarPods in de doos heeft, die gewoon goed zijn op het gebied van geluidskwaliteit. We raden aan om een paar mooiere oordopjes te kopen als muziek je primaire focus is.

Prestaties waren niet alleen geweldig voor de dagelijkse interactie (scrollen op websites, vegen tussen pagina's en apps, enz.), maar het betekende ook dat videostreaming en zelfs gaming zonder vertraging konden doorgaan.

Wat meer is, is dat Apple twee jaar geleden heeft genomen wat goed werkte voor de iPod, en het heeft geladen met de A10 Fusion-chip. Dit is in wezen dezelfde processor die de iPhone 7 aandrijft. Dit komt neer op een echt pittige uitvoering, een die je in geen enkele andere speciale muziekspeler zult vinden. De prestaties waren niet alleen geweldig voor de dagelijkse interactie (scrollen op websites, swipen tussen pagina's en apps, enz.), maar het betekende ook dat videostreaming en zelfs gaming zonder vertraging konden doorgaan. Dat gezegd hebbende, hoewel het fijn is om verwerkingskracht op smartphoneniveau te hebben, is de processor overkill als je dit apparaat alleen als muziekspeler koopt.

Image
Image

Opslag en batterijduur: geschikt, met grote schommelingen afhankelijk van gebruik

Opslag is een vrij eenvoudig aspect van de iPod Touch. Het basisniveau biedt 32 GB aan opslagruimte, maar je kunt kiezen voor 128 GB of 256 GB, wat betekent dat je veel ruimte hebt voor muziek als je bereid bent meer uit te geven. Als u het apparaat wilt gebruiken als optie voor het opslaan van foto's, of als u van plan bent veel films of apps te downloaden, zult u merken dat die capaciteit snel vol raakt. Het is echter leuk om zoveel opslagruimte te zien in zo'n slank pakket.

De levensduur van de batterij is een ander verhaal. De lithium-ionbatterij is dezelfde die in het oudere model van deze iPod zat. Apple klokt de gebruikstijd op maximaal 40 uur muziekweergave en maximaal 8 uur videoweergave. Dit zijn enigszins vreemde statistieken, want zoals we al zeiden, dit is zoveel meer dan een apparaat voor het afspelen van media.

We brachten een week met de onze door in New York City als een begeleidend apparaat voor onze belangrijkste smartphone - we gebruikten het toen we een wifi-verbinding hadden om muziek af te spelen, naar slimme luidsprekers te streamen en andere taken. Hoewel de levensduur van de batterij veel beter was dan wat je op de iPhone XS krijgt, was het niet verbluffend. Het LCD-scherm met een lagere resolutie vereist niet zoveel stroom als een scherper OLED-scherm, dus je krijgt meer dan een dag bij standaardgebruik. Maar we ontdekten dat onze eenheid sneller stierf dan we hadden verwacht bij incidenteel gebruik (ongeveer 2 dagen voor het opladen). Nogmaals, het is niets flagrants, maar het wint ook geen prijzen.

Bottom Line

Een gesprek over de prijs kan niet ver komen zonder de iPod Touch te vergelijken met een iPhone 7. Je kunt tenslotte een iPhone 7 krijgen voor $ 449 op het basisniveau als je een nieuwe koopt. Dat betekent dat als je voor de 32 GB iPod gaat, die $ 199 kost, het echt een goed idee is. Maar om te upgraden naar de maximale 256 GB opslagruimte op de iPod, betaal je $ 399. In dat tempo zou je moeten kiezen voor de iPhone 7 en zijn beveiligingsfuncties, betere camera en mobiele optie. Op instapniveau is het prijskaartje van $ 199 voor de iPod Touch meer dan redelijk als je bedenkt hoeveel je krijgt, inclusief de premium build. Als je iets in huis wilt hebben, of je jonge kinderen wilt geven als noodapparaat voor logeerpartijtjes of speelafspraakjes, dan is dit een geweldig apparaat. En natuurlijk, als je een grote muziekcollectie op een lichtgewicht apparaat wilt zetten om te rennen, is $ 199 te rechtvaardigen.

Concurrentie: moeilijk te vergelijken en moeilijk te verslaan

Sony Walkman: Sony's Walkman-lijn van MP3-spelers geeft je echt geweldige muziekafspeelfuncties, en eigenlijk niets anders. Onze stem gaat in dit geval naar de iPod.

AGPTEK-spelers: er zijn een paar buitenlandse merken zoals AGPTEK die u voordelige MP3-spelers bieden. Als je alleen een muziekspeler nodig hebt, kun je met deze optie veel geld besparen.

iPhone 7: Zoals we in de prijssectie vermeldden, is een iPhone 7 bij hogere opslagniveaus voor de iPod eigenlijk een concurrerende keuze, die u meer functies biedt voor een vergelijkbare prijs. Bovendien heb je nog steeds de mogelijkheid om een telefoonabonnement en volledige LTE-connectiviteit te krijgen als je besluit dat je dat wilt.

Een betaalbare vervanging voor een smartphone

We hadden niet veel verwacht bij het testen van de iPod Touch, bijgewerkt voor 2019. Maar van de premium unboxing tot de prachtige muziek, helemaal tot de app-ondersteuning op smartphone-niveau, we waren aangenaam verrast over hoe Nou, dit apparaat houdt het bij in 2019. Als je een goedkoop communicatieapparaat wilt en het niet erg vindt om op wifi aan te sluiten, en je wilt je MP3's afspelen terwijl je bezig bent, dan kan dit een goede keuze voor je zijn.

Specs

  • Productnaam iPod touch (7e generatie)
  • Product Merk Appel
  • UPC 885909565559
  • Prijs $199.00
  • Gewicht 3,1 oz.
  • Productafmetingen 4,86 x 2,31 x 0,24 inch.
  • Kleurruimte Grijs, Zilver, Goud, Roze, Rood, Blauw
  • Batterijlevensduur 40 uur muziek, 8 uur video
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 4.1
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: