Echo Dot (3e generatie) Review: alles wat Alexa te bieden heeft in een klein pakket

Inhoudsopgave:

Echo Dot (3e generatie) Review: alles wat Alexa te bieden heeft in een klein pakket
Echo Dot (3e generatie) Review: alles wat Alexa te bieden heeft in een klein pakket
Anonim

Bottom Line

De Amazon Echo Dot (3e generatie) is een behoorlijk cool klein apparaat en een geweldige introductie tot de wereld van slimme apparaten, en Alexa is een zeer responsieve stemassistent. Als je geïnteresseerd bent in slimme apparaten, maar niet veel geld wilt uitgeven om erachter te komen of ze geschikt voor je zijn, is de Echo Dot een geweldige koop.

Amazon Echo Dot (3e generatie)

Image
Image

We hebben de Amazon Echo Dot (3e generatie) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Echo Dot (3e generatie) is een kleine slimme hub en maakt deel uit van een bredere reeks slimme apparaten van het merk Echo die wordt aangeboden door Amazon. Met Echo-apparaten kun je een enorm scala aan smart home-producten bedienen, zoals Philips Hue-lampen, huisbeveiliging en zelfs sleutelloze deursloten. We hebben getest hoe de Echo Dot zich verhoudt tot andere vergelijkbare apparaten en hoe deze past in het Amazon Echo-ecosysteem.

Image
Image

Ontwerp: ziet en voelt veel beter dan de 2e generatie

De Amazon Echo Dot (3e generatie) meet slechts 3,9 x 3,9 x 1,7 inch en weegt minder dan een pond. Het is de kleinste van Amazon's Echo-apparaten en past vrijwel overal. Zelfs met zijn minimale ontwerp en kleine vormfactor is hij nog steeds erg esthetisch, en je kunt de lichtringindicator gemakkelijk vanuit de hele kamer zien.

Alle nieuwste generatie slimme Echo-luidsprekers delen dezelfde algemene ontwerprichtlijnen: cilindrische, met stof beklede behuizingen, voedingspoort en 3.5 mm audiopoort aan de zijkant met de bedieningselementen bovenop. De 3e generatie Dot is verkrijgbaar in houtskool, heidegrijs en zandsteenwit.

We hebben de fysieke knoppen op de Echo Dot nooit gebruikt, behalve om ze te testen. Ze voelen prettig aan als ze ingedrukt zijn en maken een kleine klik, de auditieve en tactiele feedback die je wilt van zulke kleine knoppen, maar we gebruikten de Dot volledig met de stem of met een mobiel apparaat.

Tussen de stoffen behuizing en de bovenkant van het apparaat bevindt zich een lichtring die wordt gebruikt om aan te geven wat het apparaat actief aan het doen is. De ring omsluit de hele omtrek, dus hoe je de Echo Dot ook plaatst, je zult kunnen zien dat hij je stem herkent. De LED-ring is helder en heeft een aangenaam kleurenpalet met mooie gradiënten.

De Echo Dot wordt geleverd met een 15W voedingsadapter. De voedingsadapter is iets kleiner dan de Echo Plus en hetzelfde als de nieuwe Echo Show 5, maar voor zo'n kleine hub voelt hij een beetje te groot aan.

Mensen zijn vaak verrast door de kwaliteit van Amazon-producten die tegen zulke lage prijzen worden verkocht en er is veel gezegd over de prijsstelling en marketingmethoden van Amazon. We waren zeker verrast dat we een apparaat konden krijgen dat aanvoelt alsof het twee keer zoveel waard is voor zo'n lage prijs. Over het algemeen voelt de Echo Dot aan als een duurzaam kwaliteitsproduct.

Image
Image

Configuratieproces: verwarrend, irritant, maar uiteindelijk succesvol

We vonden het installatieproces voor de Amazon Echo Dot (3e generatie) moeilijker dan verwacht, maar het was allemaal softwaregerelateerd - de fysieke installatie is ongelooflijk eenvoudig. Na het uitpakken hebben we hem gewoon aangesloten met de meegeleverde stroomadapter. De LED licht op om aan te geven dat hij klaar is om te worden verbonden met de Amazon Alexa mobiele app, en hier werd het lastig voor ons.

De app is een uitdaging en de gebruikersrecensies bevestigen het (de versie in de Apple Store heeft een score van 2.6 van de 5, waarbij de Google-versie binnenkomt op 3,4 van de 5). Het aantal beoordelingen met één ster is buitengewoon hoog en we zijn het eens met veel van de klachten over de gebruikersinterface, het ontwerp en ontbrekende functionaliteit.

Elk Amazon Echo-apparaat dat we probeerden in te stellen naast de Echo Show 5 maakte aanvankelijk geen verbinding. We hebben het meerdere dagen geprobeerd, de handleidingen voor probleemoplossing gelezen, apparaten opnieuw ingesteld en geprobeerd ze handmatig aan te sluiten door ze in de koppelingsmodus te dwingen. De Echo Dot (3e generatie), Echo Plus (2e generatie) en Echo Sub konden allemaal ondraaglijk lang geen verbinding maken met de app. Het rare was dat ze later allemaal snel en gemakkelijk verbinding maakten, op schijnbaar willekeurige tijden.

De app is een uitdaging en de gebruikersrecensies bevestigen het.

Na uren en dagen van frustratie hebben we de Echo Dot voor de nacht verlaten. De volgende dag openden we de Alexa-app, gingen naar het scherm Apparaten, kozen de Echo Dot uit de lijst en deze maakte bij de eerste poging verbinding. We dachten dat dit betekende dat de andere apparaten nu ook konden worden aangesloten, maar ontdekten dat ze nog steeds niet werkten, ook al was de Echo Dot zojuist succesvol verbonden.

We hebben absoluut geen idee waarom het zo moeilijk was om al deze apparaten aan te sluiten, maar uiteindelijk hebben we ze allemaal werkend gekregen. We kunnen niet echt advies geven als je een soortgelijk probleem tegenkomt, omdat we niet eens weten wat het probleem was. Het kostte een paar weken om meerdere keren per dag te proberen om eindelijk alle apparaten aangesloten te krijgen.

Software: Voice slaagt waar de mobiele app fa alt

Als we het hebben over Amazon Echo-apparaten, zijn er eigenlijk twee totaal verschillende aspecten van de software: de Alexa mobiele app en de handsfree, spraakgestuurde Alexa-interface. We noemden onze slechte ervaring met de Alexa mobiele app tijdens de installatie, maar niet alle functies van de app zijn even frustrerend of verlamd door fouten.

Apparaten kunnen worden benoemd en in groepen worden gesorteerd. We hebben de Echo Dot in de keuken geplaatst omdat hij door zijn kleine formaat perfect is voor krappe ruimtes. De Echo Show 5 is een mooi apparaat voor naast het bed met zijn visuele weergave en schuine scherm, terwijl de Echo Plus en Echo Sub aan elkaar waren gekoppeld in wat Amazon een luidsprekergroep noemt. Met luidsprekergroepen kun je twee luidsprekers gebruiken voor stereogeluid en de Echo Sub toevoegen als je wat extra bas wilt, wat ook mogelijk is met de Dot.

We noemden onze drie groepen Slaapkamer, Keuken en Woonkamer. Creatief toch? Andere slimme apparaten kunnen aan groepen worden toegevoegd, maar toen we probeerden enkele Philips Hue-lampen aan te sluiten, duurde het weken voordat ze verbinding maakten. Nogmaals, we hebben geen idee waarom.

De Echo Dot is een goede prijs, vooral als je wilt zien waar alle hype van de stemassistent over gaat zonder een hoop geld te laten vallen.

We vonden het meest verwarrende aspect van onze Alexa Echo-huisovername Alexa-vaardigheden. Amazon zegt dat vaardigheden als apps zijn die je niet hoeft te installeren. We vroegen Alexa naar het weer en het maakte een weervaardigheid / app mogelijk. Toen we vroegen om naar NPR News te luisteren, werd die vaardigheid ingeschakeld. Voor het grootste deel lijken vaardigheden gewoon kernfuncties van het apparaat, en het is onduidelijk waarom ze anders zijn gecategoriseerd - ze hebben zelden het gevoel dat ze iets hebben dat de veelzijdigheid of de functieset van een complete app benadert.

Oké, dus de Alexa-app is een beetje klote en het was echt slopend om alles in te stellen. Bij Alexa draait alles echter om spraakopdrachten, dat is echt het hele punt. Hoe werkte Alexa voor ons? Super goed. We hielden ervan om willekeurige vragen aan Alexa te stellen, om muziek, podcasts en lichten met je stem te kunnen bedienen en nooit de Alexa-app te hoeven openen. De Echo Dot heeft een geweldige microfoonarray en we kwamen zelden problemen tegen met stemherkenning.

Toen we aan dit avontuur begonnen, waren we op onze hoede voor het hebben van een stemassistent in elke kamer, maar na een paar weken dat alles echt goed werkte, zijn we er dol op. Het was best leuk om te leren wat Alexa kan doen, en het lijkt erop dat ze veel kan. Hoewel de software van de mobiele app en de algemene connectiviteit veel verbeterd moeten worden, werkt de spraakgestuurde kant van de software van Amazon echt goed.

Audiokwaliteit: overtreft de concurrentie

Een van de belangrijkste aspecten van elk smart hub-luidsprekerapparaat is de audiokwaliteit, en de 3e generatie Echo Dot is een enorme verbetering ten opzichte van de laatste generatie. Met 1,6 inch is de ingebouwde luidspreker een halve inch groter dan de vorige generatie en levert hij verrassend goede geluidskwaliteit voor zijn formaat. We hebben het getest met een verscheidenheid aan muziek en andere audio en ontdekten dat het volume voor ons voldoende luid genoeg was.

We zeggen "bruikbaar" audiovolume omdat de audiokwaliteit met ongeveer 80% verslechtert. Op dat moment worden aanzienlijke hoeveelheden vervorming merkbaar. In vergelijking met andere apparaten van zijn formaat, doet het uitstekend werk om het lage gedeelte met middentonen en hoge tonen te balanceren zonder te blikkerig te klinken. De bas is niet erg sterk omdat de Echo Dot geen subwoofer heeft, maar de lage frequenties klinken hoe dan ook best goed.

De microfoonarray pikte onze stem gemakkelijk op, zelfs als er muziek speelde. Spraakoproepen klonken ook goed. Over het algemeen denken we dat de meeste mensen erg blij zullen zijn met de audiokwaliteit van de Echo Dot, maar als je op zoek bent naar een luidspreker van hogere kwaliteit in je slimme hub, raden we de Echo Plus aan. De Echo Plus heeft een woofer van 3 inch en een tweeter van 0,8 inch, waardoor hij veel beter geschikt is voor muziek.

Image
Image

Kenmerken: gebruik het als een walkietalkie

De Amazon Echo Dot (3e generatie) heeft een paar extra functies waarvan we dachten dat ze best cool waren en waarschijnlijk nog veel meer die we nog niet hebben ontdekt. Naast gewone spraakoproepen en berichten wanneer gekoppeld aan uw telefoon, kunt u gratis audiogesprekken voeren naar de VS, Mexico en Canada. De microfoon- en audiokwaliteit is geweldig en we vonden dit vooral handig in de keuken toen we bezig waren met het maken van het avondeten.

De microfoon- en audiokwaliteit is geweldig.

De Echo Dot heeft ook twee functies die werken als walkietalkies. De Announce-functie kan worden gebruikt om Alexa een aankondiging te laten doen op elk apparaat dat je kiest, zoals "Het avondeten is klaar in 5 minuten!" De Drop In-functie lijkt meer op een traditionele walkietalkie: je praat in het ene Echo-apparaat en je stem komt uit een ander.

De meeste functies die beschikbaar zijn via een slimme hub komen via de apparaten die u ermee verbindt. Afgezien van Alexa is de Dot op zichzelf eigenlijk gewoon een controlecentrum en audiospeler, hoewel coole extra functies zoals Aankondigen en Drop In leuke voordelen zijn. En Alexa heeft ook tienduizenden vaardigheden, en er worden er steeds meer toegevoegd, dus er is veel functionaliteit om te verkennen. De Echo Dot is een vrij veelzijdig klein apparaat en in sommige scenario's een geweldige handsfree vervanging voor je telefoon, tablet of pc.

Prijs: verrassend lage prijs voor de kwaliteit

De Amazon Echo Dot (3e generatie) is erg goedkoop voor slechts $ 50 en is vaak te koop voor slechts $ 30. Met zijn mooie bouwkwaliteit en uiterlijk voelt het als een apparaat dat meer zou moeten kosten. Andere vergelijkbare apparaten zoals de Google Home Mini bevinden zich in dezelfde prijsklasse, maar tot nu toe heeft de Echo Dot de beste luidsprekerkwaliteit van het veld.

Hoewel Alexa goed concurreert met Google Assistant en Siri, is de Alexa mobiele app zeker een zwakte. Dat gezegd hebbende, denken we nog steeds dat de Echo Dot een goede prijs is, vooral als je wilt zien waar de hype van de stemassistent over gaat zonder een hoop geld te laten vallen.

Amazon Echo Dot (3e generatie) versus Google Home Mini

De directe concurrentie van Amazon Echo Dot (3e generatie) is de Google Home Mini. Ze hebben vergelijkbare hockeypuck-vormfactoren en mixen stof en plastic met kleurrijke LED-feedback. Terwijl de Echo Dot fysieke knoppen heeft, heeft de Google Home Mini aan weerszijden capacitieve aanraaksensoren. De luidspreker is ongeveer even groot als de Echo Dot, maar de Dot wint het van de audiokwaliteit.

Terwijl de Echo Dot een array met vier microfoons heeft, heeft de Home Mini slechts twee microfoons. Audio-opname voor spraakopdrachten werkt goed, maar de kwaliteit aan de ontvangende kant van telefoongesprekken ontbreekt. Wat betreft de digitale assistent-tip, Google Assistant kan bijna alles wat Alexa kan doen, en beide apparaten zijn compatibel met bijna alle slimme apparaten.

Of je nu de voorkeur geeft aan Google Assistant of Alexa, zal waarschijnlijk bepalen welk product je koopt, maar als je geen voorkeur hebt, ha alt de Echo Dot de Home Mini uit als het gaat om kwaliteit. De kwaliteit van de luidspreker en microfoon op de Echo Dot is merkbaar beter en de Home Mini lijkt dichter bij de 2e generatie Echo Dot dan deze nieuwste versie. De verbeteringen die Amazon met de 3e generatie Echo Dot heeft aangebracht, zijn zeker te zien.

Een leuke introductie tot slimme hubs

De Amazon Echo Dot (3e generatie) is een geweldige kleine slimme hub en luidspreker voor thuis. Het heeft een aantal uitstekende, handige functies en een goede geluidskwaliteit, maar heeft last van een ongelooflijk frustrerende mobiele app, die de installatie enorm belemmert. Uiteindelijk konden we alles aan de gang krijgen, zodat we konden genieten van het gebruik van Alexa als controlehub voor onze slimme apparaten en als stemassistent, en het is een robuuste optie in een compact, veelzijdig apparaat.

Specs

  • Productnaam Echo Dot (3e generatie)
  • Productmerk Amazon
  • Prijs $50.00
  • Gewicht 10,6 oz.
  • Productafmetingen 3,9 x 3,9 x 1,7 inch.
  • Kleur Charcoal, Heather Grey, Sandstone
  • Garantie 1 jaar garantie
  • Compatibiliteit Fire OS 5.3.3 of hoger, Android 5.1 of hoger, iOS 11.0 of hoger, Desktop Browsers door te gaan naar:
  • Poorten Stereo 3,5 mm audio-uitgang
  • Ondersteunde stemassistenten Alexa
  • Internetstreamingservices Amazon Music Unlimited, Pandora, Spotify
  • Connectiviteit Bluetooth, IEEE 802.11a/b/g/n/ac
  • Microfoons 4
  • Luidsprekers Volledig bereik 1,65” ingebouwde luidspreker.

Aanbevolen: