Google Nest Hub 2e generatie Review: had het maar een camera

Inhoudsopgave:

Google Nest Hub 2e generatie Review: had het maar een camera
Google Nest Hub 2e generatie Review: had het maar een camera
Anonim

Bottom Line

De Google Nest Hub 2 heeft veel te bieden voor zijn lage prijs, maar het ontbreken van een camera beperkt de slimme weergave op meer dan één manier.

Google Nest Hub 2e generatie

Image
Image

We hebben de Google Nest Hub 2e generatie gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor hun volledige productbeoordeling.

Slimme schermen bieden extra voordelen ten opzichte van slimme luidsprekers, zodat u zowel visueel kunt communiceren met een spraakassistent als via spraak kunt communiceren. Google's Nest Hub 2e generatie is de opvolger van de originele Nest Hub van het merk (voorheen Google Home Hub genoemd).

Aangezien Google zijn hardware voor slimme luidsprekers en beeldschermen niet zo vaak bijwerkt als Amazon, verwachtten we een hele reeks nieuwe functies en hardware-upgrades te zien. Wat is er nieuw en anders aan de nieuwe Nest Hub? Hoe verhoudt het zich tot andere slimme schermen op de markt? Ik heb de Nest Hub 2e generatie getest om erachter te komen en het ontwerp, de configuratie, het geluid, het scherm, de spraakherkenning en de functies te evalueren.

Ontwerp: Een soortgelijke look

De Nest Hub 2e generatie lijkt op de originele Nest Hub en het is moeilijk om op het eerste gezicht het verschil te zien tussen de nieuwe en oude modellen. Net als het origineel heeft de nieuwe Nest Hub een 7-inch scherm dat rust op een met stof omgeven basis. De nieuwe Hub heeft echter een meer naadloze uitstraling, aangezien de rand van het scherm aanzienlijk minder uitgesproken is. De Nest Hub 2 gebruikt ook 54 procent gerecycled plastic om de behuizing te maken.

De Hub 2 is 4,7 inch lang, 7,0 inch breed en 2,7 inch diep en is verkrijgbaar in vier kleuren: Chalk, Charcoal, Mist of Sand. Het is klein genoeg om als wekker of bedassistent te gebruiken zonder al te veel ruimte op je nachtkastje in beslag te nemen. Het dient ook goed als keukenhulp voor kleinere keukens of voor degenen die een slim scherm willen dat niet te veel ruimte in beslag neemt.

"De Hub 2 heeft een array met drie microfoons in plaats van een array met twee microfoons zoals de originele Hub. De nieuwe Hub heeft ook een snellere processor, dus je krijgt overal betere prestaties."

De bedieningselementen zijn goed geplaatst, met de microfoon uit-knop op de achterkant van het apparaat, zodat het toegankelijk is, maar niet in de weg. De harde volumeknoppen bevinden zich aan de achterkant rechts, maar je kunt het volume ook aanpassen met je stem.

Configuratieproces: volg de aanwijzingen

Als je de Google Home-app al hebt gedownload, kun je de Nest Hub in ongeveer 15 minuten instellen en gebruiken. Als dat niet het geval is, moet u de app downloaden op uw mobiele apparaat. Zodra je de app hebt, sluit je het apparaat gewoon aan en voeg je de Hub toe aan je account door de QR-code op het scherm te scannen.

Image
Image

De Hub 2 leidt je door verschillende prompts en vraagt of je functies zoals voice match, sleep sensing, tv-services en meer wilt gebruiken. Hoewel het lastig kan zijn om deze allemaal tegelijk in te stellen, kan het u later een hoop gedoe besparen.

Wat is er nieuw: Soli Radar en snellere verwerking

Hoewel er niet veel is veranderd op het gebied van uiterlijk, heeft de Nest Hub 2 een paar belangrijke verschillen in vergelijking met de originele Nest Hub. De nieuwe Hub voegt Soli Radar toe, die minuutbewegingen kan volgen. Hierdoor kan het slaapgegevens volgen en gebarenbediening mogelijk maken.

Qua hardware heeft de Hub 2 een array met drie microfoons in plaats van een array met twee microfoons. De nieuwe Hub heeft ook een snellere processor, dus je krijgt overal betere prestaties.

Geluidskwaliteit: een extra microfoon

De Nest Hub 2 heeft een 1,7-inch driver met volledig bereik. Muziek klinkt rijk en vol, en ik kon de tekst, melodie en bas duidelijk horen op elk volumeniveau. Ik was onder de indruk van de muziekkwaliteit gezien de grootte van dit apparaat. Er is ook een equalizer als ik de muziek meer bas of treble zwaar wil maken. Bovendien kun je met een slim display de songteksten op het scherm zien en meezingen.

Voor shows, films en video's is de audio krachtig en helder genoeg om je in een actiescène te betrekken, en je kunt de dialoog duidelijk horen zonder dat de achtergrondmuziek de spraak overheerst. De Nest Hub 2 klinkt lang niet zo goed als de duurdere Echo Show 10 (3e generatie), maar de Show 10 heeft dubbele 1-inch tweeters, een 3-inch subwoofer en een prijskaartje van $ 250.

Image
Image

Voor spraakherkenning heeft de Nest Hub 2 drie far-field-microfoons en kan de Google Assistent opdrachten horen, zelfs wanneer een nummer of programma op volle toeren wordt afgespeeld. Google Nest-apparaten hebben het altijd goed gedaan wat betreft hun spraakherkenning. Zelfs als ze minder microfoons onder de motorkap hebben dan hun Echo-concurrenten, hebben Google Nest-speakers en -schermen de neiging om commando's veel beter te horen.

Als je de Hub 2 als bedassistent gebruikt, is het alarm buitengewoon aangenaam. Het klinkt vredig, met een ingebouwde wekker voor zonsopgang om je te helpen zachtjes wakker te worden. U kunt een veeggebaar met de hand gebruiken om het alarm te snoozen, en het geeft u nog eens 10 minuten voordat het weer afgaat. Je kunt ook rustgevende ontspanningsgeluiden afspelen vanuit de hoofdinterface of met een spraakopdracht. Ontspan bij de stroming van een rivier, brekende golven op de oceaan, witte ruis of andere geluiden om je te helpen ontspannen.

Beeldkwaliteit: nog steeds geen camera

Een opvallende functie (of moet ik zeggen een tekortkoming) van de originele Nest Hub is dat er geen camera is voor videochatten. Sommigen zeggen dat het beter is voor de privacy, en dat is in sommige opzichten ook waar, maar met slimme Echo-displays kun je de camera op elk moment blokkeren met een fysieke schuifschakelaar, zodat gebruikers alleen een camera hebben als ze er een willen.

De Nest Hub 2 heeft nog steeds helemaal geen camera, wat betekent dat hij niet alleen de mogelijkheid om te videobellen kwijtraakt, maar ook niet de ingebouwde Home-monitoringfunctie heeft die je krijgt met de Nest Hub Max of de Echo Show 10 (3e generatie). Ik vond dit een grote tegenvaller. Je kunt natuurlijk wel bellen, maar dat kan ook op een smart speaker-apparaat zonder scherm.

Image
Image

De Nest Hub 2 heeft een 7-inch touchscreen met een resolutie van 1024 x 600. Het display is helder, met een goede kleurhelderheid en scherpte. De hoofdinterface is schoon en het is gemakkelijk om door het scherm te navigeren (hoewel je altijd alleen spraakopdrachten kunt gebruiken). De feeds van beveiligingscamera's en videodeurbellen komen goed door en je kunt duidelijk zien wie er voor de deur staat als iemand aanbelt op je compatibele videodeurbel.

Kenmerken: dezelfde Google Assistent

De Nest Hub 2 wordt mogelijk gemaakt door de Google Assistent en het is dezelfde Google Assistent die je krijgt bij andere slimme luidsprekers en schermen van Google Nest. De Nest Hub 2 wordt ondersteund door een quad-core 64-bits 1,9 GHz ARM-CPU en een krachtige machine learning-hardware-engine, en presenteert een Google Assistent die intuïtief en nuttig is.

De Nest Hub 2 heeft Soli Radar, dus je kunt hem bedienen met handgebaren (zonder het daadwerkelijke scherm aan te raken). Het kan ook slaapgegevens volgen.

Ik heb echter ontdekt dat de Google Assistent niet altijd even goed is in het vinden van locatiespecifieke statistieken als in het vinden van algemene statistieken of statistieken met betrekking tot een groot gebied (zoals een staat of land). Als ik bijvoorbeeld om statistieken over North Carolina vraag, kan de Google Assistent deze meestal leveren, maar als ik om statistieken vraag in kleinere gebieden zoals Wake County, NC of Apex, NC, heeft de Assistent meer problemen, zelfs als die statistieken beschikbaar zijn via Google zoeken.

Google Assistent is echter uitstekend voor een overvloed aan taken, vooral in combinatie met een slim scherm zoals de Nest Hub 2. Je kunt meekoken met recepten, en de Google Assistent leest je de stappen voor en wacht tot je klaar bent klaar om naar de volgende stap te gaan. Je kunt meelezen met songteksten, een boek lezen of ernaar luisteren, de tolkmodus gebruiken om in een andere taal te communiceren, je slimme huis bedienen vanaf het hoofdscherm of met je stem, en nog veel meer.

Zoals hierboven vermeld, heeft de Nest Hub 2 Soli Radar, dus je kunt hem bedienen met handgebaren (zonder zelfs maar het daadwerkelijke scherm aan te raken). Het kan ook slaapgegevens bijhouden en u tips geven over hoe u beter kunt slapen. Google Nest zal in de toekomst waarschijnlijk ook meer toepassingen voor Soli Radar vinden. De Nest Hub 2 heeft ook een omgevings-EQ-sensor voor lichtaanpassingen, een temperatuursensor, Bluetooth, 2,4 en 5 Ghz wifi, en Thread-functionaliteit zal later beschikbaar zijn.

Prijs: een fenomenale waarde

De Nest Hub 2 is een uitstekende prijs voor $ 100, vooral gezien de toevoeging van Soli Radar. Als je Google Assistant verkiest boven andere slimme assistenten zoals Siri en Alexa, kan dit ene apparaat dienen als een zonsopgangwekker, persoonlijke assistent, slaaptracker, smart display voor camerafeeds en mini-tv. Er is hier zoveel waarde, als het maar een camera had.

Image
Image

Google Nest Hub (2e generatie) versus Amazon Echo Show 10 (3e generatie)

De Google Nest Hub (2e generatie) van $ 100 is een kleiner apparaat dan de Echo Show 10 (3e generatie) van $ 250 en heeft geen camera. De Echo Show 10 (3e generatie) heeft een 13 MP camera voor videogesprekken en is in bijna elk gebied krachtiger dan de Nest Hub 2 - hij heeft een aanzienlijk groter luidsprekersysteem, een groter scherm en meer verwerkingskracht.

De Show 10 kan ook met je meebewegen terwijl je door de kamer beweegt, waarbij het scherm naar je gericht blijft terwijl je met Alexa communiceert, tijdens een videogesprek praat, een recept volgt of een show bekijkt. De Nest Hub 2 biedt Soli Radar, wat hem een aantal coole voordelen geeft.

De Nest Hub 2 is beter voor degenen die de voorkeur geven aan het Google Nest-ecosysteem, voor degenen die een kleiner slim scherm willen voor een keuken of gemeenschappelijke ruimte, en het is een uitstekende keuze als wekker. De Echo Show 10 is beter voor iedereen die de voorkeur geeft aan het ecosysteem van Amazon, degenen die videogesprekken willen voeren en degenen die een krachtiger apparaat willen.

Google Nest brengt weinig veranderingen aan ten opzichte van de vorige Nest Hub, maar die veranderingen zijn aanzienlijk

De toevoeging van Soli Radar opent veel mogelijkheden voor de Nest Hub 2. Combineer dat met toekomstige Thread-technologie, een betere processor en een extra microfoon, en je hebt een slim scherm dat de prijs van $ 100 meer dan waard is. Het enige dat de Hub 2 beter zou kunnen maken, is een camera, die het apparaat nog steeds mist.

Specs

  • Productnaam Nest Hub 2e generatie
  • Productmerk Google
  • UPC 193575009223
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum maart 2021
  • Gewicht 1,23 lbs.
  • Productafmetingen 4,7 x 7 x 2,7 inch.
  • Kleur krijt, houtskool, mist, zand
  • Processor Quad-core 64-bit 1,9 GHz ARM CPU, krachtige ML-hardware-engine
  • Sensoren Soli, Ambient EQ, Temp
  • Compatibiliteit Google Home-app
  • Connectiviteit 802.11b/g/n/ac (2,4 GHz/5 GHz) Wi-Fi, Bluetooth 5.0, Chromecast ingebouwd, 802.15.4 (op 2,4 GHz) Draad (functionaliteit nog niet beschikbaar)
  • Technologie Voice Match, Echografie/slaapdetectie/gebaarcontrole, vertalen
  • Voeding en poorten Externe adapter (15W), DC-voedingsaansluiting
  • Spraakassistent Google Assistent
  • Microfoons 3
  • Luidsprekers Full-range luidspreker met 1,7-inch driver
  • Beeldscherm 7-inch touchscreen (1024 x 600)
  • Inbegrepen Nest Hub, stroomadapter, snelstartgids, privacykaart, veiligheids- en garantieboekje

Aanbevolen: