Top 6 Windows Media Player 11-zelfstudies

Inhoudsopgave:

Top 6 Windows Media Player 11-zelfstudies
Top 6 Windows Media Player 11-zelfstudies
Anonim

Het wordt nu misschien een beetje oud, maar Microsoft's populaire Windows Media Player (vaak afgekort tot WMP), is een softwareprogramma dat heel wat te bieden heeft als het gaat om het organiseren van digitale media.

Het is niet alleen een volwaardige jukebox op zich, maar kan ook worden gebruikt voor:

  • Overzetten (rippen) van audio-cd's naar een digitaal audioformaat.
  • Luisteren naar duizenden internetradiostations.
  • Branden van op maat gemaakte cd's.
  • Mediabestanden ordenen (inclusief films en afbeeldingen).
  • Veel andere taken.

Stream duizenden internetradiostations gratis

Image
Image

Je denkt misschien dat Microsoft Windows Media Player alleen heeft gemaakt om lokaal opgeslagen bestanden te verwerken om naar muziek te luisteren of zelfs video's te bekijken. Maar wist je dat het ook audio kan streamen?

Er is een optie ingebouwd waarmee je kunt afstemmen op duizenden internetradiostations. Het heet Media Guide en is een geweldig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om je muzikale horizon te verbreden.

Om te beginnen met luisteren naar gratis streaming muziek 24/7, lees deze korte tutorial om te zien hoe gemakkelijk het is om radiostations te vinden en af te spelen die op het web streamen.

Hoe audio-cd's te rippen

Image
Image

Als je in het verleden muziek-cd's hebt gekocht, is een van de snelste manieren om een digitale muziekbibliotheek op te bouwen, ze te rippen naar een digitaal audioformaat.

Deze Windows Media Player 11-zelfstudie laat u zien hoe u uw cd-verzameling kunt rippen naar MP3- of WMA-audiobestanden. Door digitale muziekbestanden te maken, kunt u de muziek die op de cd stond overzetten naar uw draagbare computer. U kunt uw originele muziek-cd's dan op een veilige plaats bewaren.

Muziekmappen toevoegen aan de Windows Media Player

Image
Image

Voordat je Windows Media Player kunt gebruiken om je gedownloade muziekcollectie te ordenen, moet je hem vertellen waar hij moet zoeken om de bibliotheek te vullen.

Deze tutorial is gericht op het toevoegen van muziekbestanden in mappen, maar je kunt het ook gebruiken om mappen toe te voegen die ook foto's en video's bevatten.

Aangepaste afspeellijsten maken

Image
Image

Als u leert hoe u afspeellijsten kunt maken in Windows Media Player 11, kunt u uw muziekbibliotheek beter beheren. U kunt audio-/MP3-muziek-cd's maken, samen met het plezier van het maken van aangepaste muziekcompilaties en alles synchroniseren met uw draagbare apparaat.

Deze Windows Media Player-zelfstudie laat je zien hoe je snel een afspeellijst kunt maken en aanpassen.

Intelligente lijsten die automatisch worden bijgewerkt

Image
Image

Als je regelmatig muziek aan je bibliotheek toevoegt en normale afspeellijsten hebt gemaakt, worden deze niet bijgewerkt, tenzij je dit handmatig doet.

Automatische afspeellijsten werken zichzelf intelligent bij als uw muziekbibliotheek verandert. Dit kan veel tijd besparen bij het afspelen, branden en synchroniseren van uw muziekbibliotheek met uw draagbare apparaat.

Ontdek in deze tutorial hoe u automatische afspeellijsten kunt maken die zijn gebaseerd op bepaalde criteria, zoals bijvoorbeeld genre of artiest.

Muziekbestanden branden op audio-cd

Image
Image

Voor oudere audioapparatuur die geen digitale muziek draadloos of via flash-media (inclusief USB-drive) kan afspelen, is het branden van een audio-cd misschien de enige optie.

In deze stapsgewijze zelfstudie leer je hoe je een aangepaste audio-cd maakt met al je favoriete nummers erop. Dit type schijf kan dan worden afgespeeld op vrijwel elk apparaat dat is uitgerust met een cd- of dvd-station.

Aanbevolen: