WD 1TB My Passport Review: instapmodel harde schijf voor goedkope opslag

Inhoudsopgave:

WD 1TB My Passport Review: instapmodel harde schijf voor goedkope opslag
WD 1TB My Passport Review: instapmodel harde schijf voor goedkope opslag
Anonim

Bottom Line

Western Digital's My Passport-schijf van 1 TB is een goedkope externe harde schijf voor diegenen wiens opslagbehoeften niet al te veeleisend zijn.

Western Digital 1TB My Passport

Image
Image

We hebben de WD 1TB My Passport gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je een draagbare opslagschijf overweegt, is de grootte van belang. Western Digital staat erom bekend u veel waar voor uw geld te geven, qua capaciteit. We hebben de My Passport van 1 TB getest om erachter te komen of dit nog steeds het beste opslagkoopje is dat beschikbaar is met zijn vele functies en een aantrekkelijk prijskaartje, of dat de markt verder is geëvolueerd.

Image
Image

Ontwerp: gemakkelijk op te bergen in rugzakken, niet voor zakken

De WD My Passport weegt slechts 6 gram en meet 4,33 bij 3,21 inch (HW), wat betekent dat je hem gemakkelijk in een kleine rugzakzak kunt opbergen, maar hij past natuurlijk niet in je spijkerbroek. Het is nog steeds een klein apparaat volgens de normen van de harde schijf, vooral als je kijkt naar de terabyte opslagcapaciteit. Het is niet alleen een handig apparaat om back-ups te maken van de legioenen foto's en video's die je op je telefoon of de harde schijf van je laptop hebt staan, het is ook de perfecte aanvulling op een moderne gameconsole als je de interne opslag van een PlayStation 4 of Xbox One.

De WD My Passport weegt slechts zes gram en meet 4,33 bij 3,21 inch (HW), wat betekent dat je hem gemakkelijk in een klein rugzakzakje kunt opbergen.

My Passport ziet er ook goed uit, met een glanzend bovenwerk en een getextureerde onderkant. Het is een professioneel ontwerp dat Western Digital in zijn hele productassortiment gebruikt. Het v alt op terwijl het niet te opzichtig is. Met een beperkte garantie van drie jaar kun je redelijk liberaal zijn met hoe je deze schijf behandelt, maar hij is nog steeds niet robuust genoeg om waterschade, overmatig stof of een aanzienlijke val te overleven. De WD My Passport heeft ook vier kleine grepen aan de onderkant om hem aan je bureau of oppervlak te houden als het een statische schijf wordt in plaats van een draagbare schijf.

Poorten: beperkte opties

Er is slechts één poort aanwezig op de WD My Passport, een micro-B-poort met een USB 3.0-kabel in de doos. Helaas wordt er geen USB-C-kabel aan de zijkant geleverd, wat handig zou zijn geweest om het bereik van de connectiviteit direct uit de doos te vergroten. Het grootste probleem is dat de micro-B-poort de solo-connector is. Een USB-C-aanbod zou veel universeler zijn en toepasbaar op een breder scala aan apparaten. Aan de andere kant is er een handig knipperend lampje dat flikkert om je te laten weten wanneer bestanden worden overgezet.

Image
Image

Configuratieproces: Plug-and-play

Zodra je de My Passport hebt uitgepakt, sluit je hem gewoon aan en je bent klaar om te gaan. Optionele software is ingebouwd in het apparaat zelf, dus ga naar uw lokale bestandsverkenner en klik op het WD Discovery-pictogram. Dit staat in je taakbalk en laat je het bereik van WD-apparaten zien die je bezit, en geeft je ook de mogelijkheid om een back-up- en beveiligingssysteemtoepassing te installeren om je bestanden indien nodig te versleutelen.

De gebruikersinterface is gebruiksvriendelijk en de software is vooral handig als u van plan bent een reeks Western Digital-apparaten te bezitten. Als je een van hun cloudopslaghubs hebt, heb je er vanaf elke computer toegang toe. Het belangrijkste is dat het niet-invasief is en de rest van je taken niet in de weg staat.

Prestaties: betrouwbaar lezen en schrijven, maar geen concurrent voor SSD's

Als we nu tot zaken willen komen, moeten we praten over snelheid. Het testmodel dat we hebben getest, is een harde schijf van 1 TB, maar Western Digital heeft een aantal grotere opslagopties die handig zijn voor gebruikers met meer veeleisende behoeften. Als je een videograaf bent die graag gigantische 4K-bestanden wil vervoeren, neig je natuurlijk naar het grotere aanbod. Als je echter alleen van plan bent om een back-up van die foto's op je computer te maken, zou 1TB meer dan genoeg ruimte moeten zijn.

Bij onze tests met de CrystalDiskMark-tool ontdekten we dat de My Passport een betrouwbare leessnelheid had van 135,8 MB/s en een even solide schrijfsnelheid van 122,1 MB/s. Dit is gemiddeld voor zover draagbare harde schijven gaan, waarbij uw bestanden in een betrouwbaar tempo worden overgedragen wanneer u onderweg bent. Het is niets bijzonders, maar het zal de klus klaren.

In een andere test hebben we een map met 2 GB aan gegevens overgezet naar alle draagbare apparaten die we aan het testen waren. De WD My Passport heeft deze taak in 19 seconden geklaard, wat opnieuw een standaardresultaat is. Het blijft achter in vergelijking met Samsung's T5 Portable SSD, die dezelfde taak in 8 seconden uitvoerde.

Prijs: Goedkoop voor de markt

Western Digital's 1TB My Passport is verreweg de goedkoopste optie op de markt, vooral als je kijkt naar waar voor je geld. Zwevend rond de $ 50, het is spotgoedkoop voor een terabyte drive van een betrouwbaar merk. Qua prijs v alt er niet veel te mopperen, maar afhankelijk van uw gebruik kunt u in de verleiding komen door andere opties op de markt. SSD's zullen meer kosten, maar de afweging in snelheid kan de moeite waard zijn.

Western Digital's 1TB My Passport is verreweg de goedkoopste optie op de markt, vooral als je kijkt naar waar voor je geld.

Competitie: draaiende schijf of solid-state

De belangrijkste concurrentie van de WD My Passport is voornamelijk van grotere opslagschijven, maar dit hangt sterk af van uw gebruikssituatie. U komt misschien in de verleiding door meer opslagruimte als u van plan bent om met meerdere videoprojecten tegelijk te jongleren of als u een mediaserver of back-upgames wilt maken. In dat geval is het gemakkelijk om de incrementele upgrades van WD zelf aan te bevelen. Het verhogen van de capaciteit tot 4 TB kost je $ 129,99 (adviesprijs) aan de bovenkant, wat je zorgen over opslag zal oplossen als je 4K-video of andere grote bestanden hebt om op te slaan.

Buiten WD is er niets dat er in de buurt komt voor deze lage prijs. Je zou Samsung's T5 Portable SSD-reeks kunnen overwegen als je veel hogere lees-/schrijfsnelheden wilt bereiken, maar je zou opslagruimte opofferen, aangezien de 500 GB T5 het dubbele is van de prijs van de 1 TB My Passport. Het is een kwestie van snelheid boven opslag. Als u een gewone gebruiker bent die alleen op zoek is naar een snelle overdracht van activa in plaats van een statische back-upschijf, moet u misschien naar het solid-state aanbod gaan.

Een aantrekkelijk koopje

Western Digital's 1TB My Passport is een aantrekkelijk koopje en een geweldig toegangspunt tot de markt voor draagbare opslag. Het werkt direct uit de doos en biedt een goede capaciteit voor de prijs, vooral als u alleen een back-up van uw belangrijkste bestanden wilt maken. De overdrachtssnelheden zijn niets bijzonders, maar de gemiddelde gebruiker zal het voldoende vinden voor het maken van back-ups van foto's, games en bestanden.

Specs

  • Productnaam 1TB Mijn paspoort
  • Productmerk Western Digital
  • SKU 718037847177
  • Prijs $52.99
  • Productafmetingen 4,33 x 3,21 x 0,64 inch.
  • Opslag 1 TB
  • Garantie Drie jaar beperkt
  • Compatibiliteit USB-A/C
  • Poorten 1 x micro-B
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: