Seagate Backup Plus 4TB Review: veel opslagruimte, gemiddelde snelheid

Inhoudsopgave:

Seagate Backup Plus 4TB Review: veel opslagruimte, gemiddelde snelheid
Seagate Backup Plus 4TB Review: veel opslagruimte, gemiddelde snelheid
Anonim

Bottom Line

De op back-up gerichte draagbare schijf van Seagate biedt meer dan genoeg ruimte voor elke gebruikssituatie, maar met zijn gemiddelde prestaties en ongeïnspireerd ontwerp wilt u misschien ergens anders zoeken naar uw draagbare opslagoplossing.

Seagate Backup Plus 4TB

Image
Image

We hebben de Seagate Backup Plus 4TB gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Seagate 4TB Backup Plus is een opslagoplossing die is bedoeld voor consumenten die een back-up willen maken van al hun bestanden in plaats van ze te transporteren. De grote opslagcapaciteit zou meer dan genoeg moeten zijn voor casual en professionele gebruikers en is compact genoeg om te worden vervoerd tussen huis en werkplek. We vonden echter dat de lees-/schrijfsnelheden tijdens het testen gemiddeld waren en dat het ontwerp ongeïnspireerd was. Lees verder om onze diepgaande gedachten over de harde schijf te horen en uiteindelijk te ontdekken of het de moeite waard is om te kopen te midden van de concurrentie.

Image
Image

Ontwerp: enkele belangrijke omissies

Met zijn 4,5 bij 3,07 inch (HW) is de Seagate Backup Plus groot volgens de normen van de harde schijf, maar niet te omvangrijk. Het is ongeveer even lang als de 1TB Western Digital My Passport you, maar het is veel dikker en heeft in vergelijking een merkbaar gewicht. Het zal een rugzak niet verzwaren, maar je zult hem niet in je zak kunnen dragen.

Het Seagate swirl-logo verschijnt in de hoek van het apparaat en op de achterkant zijn de systeemgegevens slim in het ontwerp verweven. Helaas zijn er geen handvatten aan de onderkant om hem stabiel op een tafelblad te houden. Dit voelt als een domme omissie, vooral als veel andere harde schijven dit hebben.

Het zal een rugzak niet verzwaren, maar je zult hem niet in je zak kunnen dragen.

Vreemd genoeg lijkt het er niet op dat Seagate de Backup Plus heeft ontworpen met het oog op duurzaamheid. De voorkant van de harde schijf is gemaakt van glanzend materiaal dat gemakkelijk door je vingers kan glippen als je niet voorzichtig bent. Als je hem toch laat vallen, is de harde schijf niet schokbestendig en zal hij stof ophopen of waterschade oplopen als je hem laat staan. Je zult voorzichtig moeten zijn met de Backup Plus, vooral als je hem als back-up gebruikt.

Poorten: beperkte connectiviteitsopties

Er is maar één poort op de Backup Plus, een micro-B-connector, en je krijgt een micro-B naar USB-A-kabel in de doos om hem mee te gebruiken. Dit is vrijwel standaard voor wat betreft harde schijven, maar het is jammer dat je ook geen micro-B naar USB-C-kabel krijgt.

Dit zou de connectiviteitsmogelijkheden aanzienlijk verbeteren, vooral als je bedenkt dat een van de schitterende kenmerken van de Back Plus de naadloze Mac-connectiviteit is, en dat de meeste MacBook Pro's nu een USB-C-poort hebben. De Backup Plus ondersteunt echter wel USB 3.0, wat natuurlijk geweldig is om te zien.

Image
Image

Instelproces: eenvoudig en begeleid

Na het uitpakken van de Backup Plus, sluit u hem gewoon aan op uw laptop of desktop en klikt u in uw Windows Verkenner op de applicatie met de tekst "Start Here" om naar een productregistratiepagina te gaan. Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd (als u dat wilt), kunt u de Toolkit-software van Seagate downloaden.

Deze applicatie automatiseert het back-upproces, zodat je herstelpunten kunt gebruiken en een set spiegelmappen kunt aanbieden om ervoor te zorgen dat belangrijke bestanden veilig worden bewaard in een aparte opslagoplossing. Het is heel eenvoudig en handig, waardoor het gebruiksvriendelijker is dan eenvoudige plug-and-play harde schijven. Op Mac werkt het op een vergelijkbare manier, maar je moet eerst een stuurprogramma installeren dat op het apparaat is meegeleverd (je kunt het vinden met Verkenner na de eerste verbinding).

Image
Image

Prestaties: gemiddelde snelheid, twijfelachtige betrouwbaarheid

Seagate noemt 120 MB/s als de maximale lees-/schrijfsnelheid voor de Backup Plus, wat een vrij standaardsnelheid is voor dit type architectuur. Hiermee worden uw bestanden met een redelijke snelheid van map naar bureaublad verplaatst, maar niets bijzonders. In onze tests met CrystalDiskMark zagen we een leessnelheid van 133,9 MB/s en een schrijfsnelheid van 133,7 MB/s. Je kunt zeggen dat het de verwachtingen iets overtreft, maar dit is nog steeds slechts gemiddeld voor zover draagbare harde schijven gaan.

In een andere test hebben we 2 GB aan gegevens verplaatst tussen de harde schijf en de desktop, en vice versa. Het kostte de Backup Plus 18 seconden om dit voor elkaar te krijgen, wat een vergelijkbare snelheid is als de 1TB Western Digital My Passport, die 19 seconden nodig had om dezelfde taak uit te voeren.

Seagate noemt 120 MB/s als de maximale lees-/schrijfsnelheid voor de Backup Plus, wat een vrij standaardsnelheid is voor dit type architectuur.

Al met al is er niets bijzonders dat de Backup Plus een voorsprong geeft op de concurrentie. Zelfs de garantie is niet de beste. Als het kapot gaat, ontvang je een gereviseerd product en is het maar voor twee jaar gedekt. Dit is onder de norm van drie jaar die door andere harde schijven wordt gesteld, wat jammer is. We zouden nalatig zijn als we niet zouden wijzen op talloze gebruikersrecensies waarin wordt vermeld dat de Backup Plus op hen heeft gefaald, daarbij verwijzend naar een kwetsbaar ontwerp. Hoewel we niets van dien aard hebben meegemaakt, is het toch iets om rekening mee te houden.

Echter, een van de belangrijkste factoren die de Backup Plus een voorsprong geven op de concurrentie, is het gratis abonnement van twee maanden op Adobe's Creative Cloud Photography-pakket. Dit is perfect voor de Lightroom-junkies en fotografieprofessionals die onderweg foto's willen bewerken en manipuleren. Er zijn niet echt andere harde schijven die een vergelijkbaar softwarepakket bieden, dus het springt er zeker uit als een positief punt.

Bottom Line

De Backup Plus schommelt rond de $ 100 (het is $ 109,99 MSRP op Amazon), wat een eerlijke prijs is voor deze hoeveelheid opslagruimte. Met de ingebouwde back-upsoftware en Mac-connectiviteit biedt het een solide hoeveelheid functionaliteit voor de prijs.

Concurrentie: een moeilijke markt met sterke rivalen

In vergelijking met de 1TB Western Digital My Passport die gewoonlijk rond de $50 wordt verkocht, is de Backup Plus moeilijk aan te bevelen. Het is niet zo compact of robuust, en ondanks het abonnement en de gebruiksvriendelijke naadloze interface, ondermijnt de kwetsbaarheid het in vergelijking met meer vertrouwde merken. Als je een Mac hebt, is de Backup Plus handig, maar er zijn alternatieven. De meeste harde schijven, inclusief het assortiment van Western Digital, bieden een simplistische back-upsoftware die in het apparaat is ingebouwd.

Voor ongeveer dezelfde prijs levert de Samsung T5 vier keer zoveel overdrachtssnelheden in een betere vormfactor, maar je zult opslagruimte opofferen. Draagbare solid-state opslag is nog steeds duur, met een schijf van 2 TB die meer dan $ 350 kost. In dat geval kan de Backup Plus, alleen voor opslag, zonder op snelheid te letten, een goede optie zijn.

Een beetje aantrekkelijk, maar te veel goede alternatieven

Hoewel het op het eerste gezicht misschien aantrekkelijk lijkt, is de Seagate Backup Plus 4TB moeilijk aan te bevelen in vergelijking met zijn concurrentie. Zijn grote opslagcapaciteit en gratis software-abonnementen zorgen ervoor dat het opv alt, maar het slechte fysieke ontwerp en de gemiddelde snelheden zorgen ervoor dat het geen waardevolle aankoop is.

Specs

  • Productnaam Backup Plus 4TB
  • Productmerk Seagate
  • UPC 763649072950
  • Prijs $109.99
  • Productafmetingen 4,5 x 3,07 x 0,8 inch.
  • Waterdicht Nee
  • Poorten micro-B
  • Opslag 4 TB
  • Compatibiliteit Mac & Windows
  • Garantie Twee jaar beperkt

Aanbevolen: