Controleer de netwerkverbindingsstatus van draadloze apparaten

Inhoudsopgave:

Controleer de netwerkverbindingsstatus van draadloze apparaten
Controleer de netwerkverbindingsstatus van draadloze apparaten
Anonim

Elk apparaat dat verbinding maakt met internet of een ander netwerk, komt uiteindelijk in een situatie terecht waarin de verbinding wordt verbroken of nooit is verbonden. Draadloze verbindingen kunnen plotseling wegvallen en zonder waarschuwing v alt een wifi-verbinding weg. Dit kan verschillende redenen hebben, van het installeren of updaten van een stuurprogramma of ander programma tot het signaleren van storingen en technische storingen.

Wanneer moet ik de status van de draadloze netwerkverbinding controleren

Beslissen over het juiste moment om de verbinding te controleren, is net zo belangrijk als weten hoe je het moet doen. Controleer de verbinding wanneer er een foutmelding op het scherm verschijnt of om problemen op te lossen met op het netwerk aangesloten applicaties die crashen of niet meer reageren. Vooral bij roaming tijdens het gebruik van een mobiel apparaat, kan beweging ertoe leiden dat het netwerk uitv alt.

De methode voor het controleren van de status van uw netwerkverbinding is afhankelijk van het betreffende apparaat.

Image
Image

Smartphones

Smartphones tonen zowel de mobiele als de wifi-verbindingsstatus in de meldingsbalk boven aan het scherm. Zoek aan de rechterkant van de meldingsbalk naar het netwerkstatuspictogram. Als de verticale balken in dit pictogram grijs zijn, is het signaal zwak en resulteert dit in een verbinding van lage kwaliteit. Naarmate het aantal balken toeneemt, wordt het signaal sterker en resulteert dit in een verbinding van hogere kwaliteit. Android-telefoons bevatten soms knipperende pijlen in het netwerkstatuspictogram om aan te geven dat gegevens via de verbinding worden overgedragen.

De app Instellingen geeft details over de verbindingen weer en initieert het verbreken en opnieuw verbinden. Er zijn ook apps van derden die rapporteren over draadloze verbindingen en problemen.

Op iPhone en iPad, open de Settings app, ga naar de Wi-Fi of Cellularsectie, en gebruik de instellingen om de verbinding uit te schakelen, herstart deze, controleer of deze is verbonden en controleer of er een IP-adres op wifi is.

Op een Android-telefoon of -tablet opent u de app Settings en gaat u naar Network Connections om Wi-Fi, Bluetooth en andere netwerken zoals mobiel netwerk en VPN's.

Sommige nieuwere versies noemen dit Netwerk & internet. Bluetooth-apparaten bevinden zich in Verbonden apparaten.

Desktops en laptops

Windows, Linux, macOS en andere besturingssystemen bevatten ingebouwde hulpprogramma's voor verbindingsbeheer. De stappen om dit specifieke deel van de software te vinden, zijn voor elk apparaat anders. In Windows geeft het Netwerkcentrum bijvoorbeeld de status van bekabelde en draadloze netwerken weer. Om naar de lijst met netwerkverbindingen in Windows te gaan, drukt u op Windows-toets+ R om de Run te openen dialoogvenster en voer vervolgens de ncpa.cpl commando (in Windows XP, voer netsetup.cpl in).

In Windows, Linux, macOS, Google Chrome OS en andere besturingssystemen bevat de statusbalk (onder of boven aan het scherm) pictogrammen die de verbindingsstatus visueel weergeven.

Er zijn ook applicaties van derden die vergelijkbare functies bieden via alternatieve gebruikersinterfaces.

Routers

De beheerdersconsole van een netwerkrouter legt details vast van zowel de routerverbinding met de buitenwereld als de links voor alle apparaten op het LAN die ermee verbonden zijn. Log in op de router om deze informatie te zien.

Als de router toegankelijk is met een mobiele app, ga dan naar het hoofdscherm van de app om te bepalen of het hele netwerk is uitgeschakeld of dat bepaalde apparaten zijn losgekoppeld. De app kan een melding weergeven wanneer het netwerk uitv alt of opnieuw verbinding maakt met internet na een stroomstoring of een andere storing.

Een router heeft ook LED-lampjes die de verbindingsstatus aangeven voor de WAN-link en eventuele bedrade links. Sommige routers hebben een enkel lampje dat rood wordt als er een verbindingsprobleem is. Als de router zich op een plaats bevindt waar het gemakkelijk is om de lichten te zien, leer dan hoe u de kleuren en flitsen interpreteert om tijd te besparen en te voorkomen dat u zich aanmeldt bij de router om de verbindingsstatus te controleren.

Gameconsoles, printers en huishoudelijke apparaten

Een toenemend aantal consumentenapparaten beschikt over ingebouwde draadloze ondersteuning die bedoeld is voor gebruik in thuisnetwerken. Elk apparaat heeft zijn eigen methode nodig om verbindingen tot stand te brengen en de verbindingsstatus te controleren.

De Xbox, PlayStation en andere gameconsoles bieden grafische menu's voor Setup en Netwerk op het scherm. Smart TV's hebben ook vergelijkbare menu's op het scherm. Printers bieden ofwel op tekst gebaseerde menu's op het bedieningspaneel of een externe interface om de status vanaf een aparte computer te controleren.

Sommige apparaten voor huisautomatisering, zoals thermostaten, hebben mogelijk ook kleine schermweergaven, terwijl andere lampjes of knoppen hebben. Hetzelfde kleine scherm is ook beschikbaar op kleine apparaten zoals smartwatches.

Aanbevolen: