Afdrukinstellingen in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Afdrukinstellingen in PowerPoint
Afdrukinstellingen in PowerPoint
Anonim

Druk uw PowerPoint-presentatie af wanneer u een kopie nodig heeft om u te helpen uw presentatie te geven of om uw publiek te helpen mee te volgen. U hebt verschillende keuzes, van het afdrukken van een hele diavoorstelling tot het afdrukken van hand-outs en notitiepagina's. Leer de verschillende manieren om PowerPoint-dia's af te drukken en selecteer de beste optie voor uw behoeften.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Mac en PowerPoint voor Microsoft 365.

Kies uw afdrukinstellingen

De afdrukopties en instellingen voor PowerPoint vindt u door File > Print. te kiezen

Image
Image

De volgende instellingen worden standaard weergegeven in het afdrukvenster. Wijzig deze instellingen indien nodig.

Kopieën afdrukken: Selecteer het aantal exemplaren dat u wilt afdrukken.

Printer: Als er meer dan één printer op uw computer of netwerk is geïnstalleerd, selecteert u de printer die u wilt gebruiken. Selecteer de Printer vervolgkeuzepijl en maak uw keuze.

Instellingen: Alle dia's afdrukken is de standaardinstelling. Selecteer de vervolgkeuzepijl om een alternatieve keuze te maken.

Full Page Slides: Selecteer de vervolgkeuzepijl om een alternatieve keuze te maken. Meer details over al deze opties volgen.

Collated: Pagina's worden gesorteerd als pagina's 1, 2, 3; 1, 2, 3; 1, 2, 3 enzovoort, tenzij u ervoor kiest om ongesorteerde pagina's af te drukken als 1, 1, 1; 2, 2, 2; 3, 3, 3 enzovoort.

Color: De standaardselectie is om in kleur af te drukken. Als de geselecteerde printer een kleurenprinter is, worden dia's in kleur afgedrukt. Op een zwart-witprinter worden de dia's in grijstinten afgedrukt. Meer details over deze afdrukselectie volgen.

Selecteer welke dia's u wilt afdrukken

In het gedeelte Instellingen is de standaardselectie om alle dia's af te drukken. Selecteer de vervolgkeuzepijl om een alternatieve keuze te maken.

Image
Image

Andere keuzes zijn:

Selectie afdrukken: Om deze optie te gebruiken, selecteert u eerst alleen de dia's die u wilt afdrukken. Selecteer deze dia's in het deelvenster Dia in de normale weergave of in de weergave Diasorteerder. Deze weergaven tonen miniatuurversies van uw dia's, zodat u gemakkelijk een groepsselectie kunt maken.

Huidige dia afdrukken: de actieve dia wordt afgedrukt.

Aangepast bereik: U kunt ervoor kiezen om slechts enkele van uw dia's af te drukken. Deze selecties kunnen worden gemaakt door de dianummers als volgt in het tekstvak in te voeren:

  • Voer specifieke dianummers in, gescheiden door komma's, zoals 2, 6, 7.
  • Voer een aaneengesloten groep dianummers in als 3-7

Verborgen dia's afdrukken: deze optie is alleen beschikbaar als u dia's in uw presentatie hebt die als verborgen zijn gemarkeerd. Verborgen dia's worden niet weergegeven tijdens een diavoorstelling, maar zijn beschikbaar om te bekijken in de bewerkingsfase.

PowerPoint-dia's inlijsten bij het afdrukken van hand-outs

Er zijn vier opties beschikbaar wanneer u afdrukken maakt van uw PowerPoint-dia's.

Image
Image

Deze opties zijn:

Frame Slides: Dit is een mooie finishing touch voor uw afgedrukte hand-outs.

Schaal om op papier te passen: Afdrukbare delen van de marges verschillen per printer. Zorg ervoor dat volledige dia's op uw hand-outs worden afgedrukt door deze optie te selecteren.

Hoge kwaliteit: selecteer deze optie alleen als u uitzonderlijk ogende afdrukken nodig hebt, zoals een brochure. Deze optie gebruikt extra toner of inkt in je printer, dus kies dit niet voor normale afdrukken.

Opmerkingen en inktmarkeringen afdrukken: deze optie is alleen beschikbaar als de presentatie is beoordeeld door een andere persoon die schriftelijke opmerkingen in het bestand heeft gemaakt.

PowerPoint-dia's afdrukken in kleur, grijswaarden of puur zwart-wit

Er zijn drie verschillende opties voor afdrukken in kleur of niet-kleuren.

Image
Image

Kies uit het volgende:

Color: Kleurenafdrukken zijn de standaardoptie. Niet alle printers beschikken echter over deze mogelijkheid. Als u de optie Kleur kiest maar geen kleurenprinter hebt, zal de afdruk vergelijkbaar zijn met, maar niet van dezelfde kwaliteit als afdrukken in grijstinten.

Grijstinten: Als u geen kleurenprinter heeft of geen kleurenafdruk nodig heeft, kiest u Grijswaarden om alle objecten op de pagina in grijstinten af te drukken. Objecten zien er scherper en schoner uit als Grijswaarden is geselecteerd voor niet-kleurenprinters in plaats van af te drukken met de standaardkleuroptie.

Puur zwart-wit: Met deze optie worden dia's in zwart-wit afgedrukt. Er zijn geen grijstinten. Als gevolg hiervan worden verschillende objecten op het ontwerpthema van de dia, zoals reliëf en slagschaduwen niet afgedrukt. Tekst wordt als zwart afgedrukt, zelfs als je grijs hebt gekozen als de originele kleur van de tekst.

Druk paginagrote dia's af in PowerPoint

  1. Ga naar Bestand.
  2. Selecteer Print.
  3. Kies het aantal exemplaren dat u wilt afdrukken als u meer dan één exemplaar wilt afdrukken.
  4. Selecteer de printer als u op een andere printer dan de standaardselectie wilt afdrukken.
  5. Standaard drukt PowerPoint alle dia's af. Selecteer indien nodig alleen de specifieke dia's om af te drukken.
  6. Selecteer desgewenst andere opties, zoals Frame Slides.
  7. Selecteer Print. Dia's van een volledige pagina worden afgedrukt, aangezien dit de standaardafdrukselectie is.

PowerPoint-notitiepagina's afdrukken voor de spreker

Sprekernotities bij elke dia afdrukken als hulpmiddel bij het geven van een PowerPoint-presentatie. Elke dia wordt in miniatuur (een miniatuur genoemd) op één pagina afgedrukt, met de sprekernotities hieronder. Deze notities verschijnen niet op het scherm tijdens de diavoorstelling.

Luidsprekernotities kunnen ook worden geëxporteerd voor gebruik in Microsoft Word-documenten. Leer hoe u PowerPoint-presentaties naar Word-documenten converteert.

  1. Ga naar Bestand.
  2. Selecteer Print.
  3. Kies de pagina's om af te drukken.
  4. Selecteer de Full Page Slides vervolgkeuzepijl en kies Notes Pages.

    Image
    Image
  5. Selecteer eventuele andere opties.
  6. Selecteer Print.

PowerPoint afdrukken in overzichtsweergave

Overzichtsweergave in PowerPoint toont alleen de tekstinhoud van de dia's. Deze weergave is handig wanneer alleen de tekst nodig is voor snelle bewerking.

  1. Select File > Print.
  2. Selecteer de Full Page Slides vervolgkeuzepijl.
  3. Kies in de Print Layout sectie Outline.

    Image
    Image
  4. Kies desgewenst andere opties.
  5. Selecteer Print.

PowerPoint-hand-outs afdrukken

Print hand-outs in PowerPoint om een take-home-pakket van de presentatie voor het publiek te maken. Kies ervoor om één dia op volledige grootte af te drukken tot negen miniatuurdia's per pagina.

  1. Select File > Print.
  2. Selecteer de Full Page Slides vervolgkeuzepijl.
  3. Selecteer in het gedeelte Handouts het aantal dia's dat op elke pagina moet worden afgedrukt.

    Image
    Image
  4. Kies eventuele andere instellingen, zoals het aantal exemplaren. Het is een leuke bijkomstigheid om de dia's op de hand-out in te kaderen en het is altijd een goed idee om te kiezen voor Schalen om op papier te passen.
  5. Selecteer Print.

PowerPoint-hand-outs afdrukken om aantekeningen te maken

Presidenten delen vaak de hand-outs uit voorafgaand aan de presentatie, zodat het publiek aantekeningen kan maken tijdens de diavoorstelling. Als dat het geval is, is er één optie voor hand-outs die drie miniatuurdia's per pagina afdrukt, samen met lijnen naast de dia's om aantekeningen te maken.

  1. Selecteren Bestand > Afdrukken.
  2. Selecteer de Full Page Slides vervolgkeuzepijl.
  3. Kies in de Handouts secties 3 Dia's.

    Image
    Image
  4. Selecteer eventuele andere opties die u wenst.
  5. Selecteer Print.

Aanbevolen: