Audioproblemen oplossen met PowerPoint

Inhoudsopgave:

Audioproblemen oplossen met PowerPoint
Audioproblemen oplossen met PowerPoint
Anonim

Je hebt je presentatie helemaal klaar, maar om de een of andere reden speelt de muziek niet af voor de collega die hem in een e-mail heeft ontvangen. Gebrek aan muziek of audio is waarschijnlijk het meest voorkomende probleem dat zich voordoet bij PowerPoint-diavoorstellingen. Upgraden naar de nieuwste versie van PowerPoint is de meest effectieve manier om video- of audioproblemen op te lossen. Als je niet kunt upgraden, heb je compatibiliteitsproblemen. Dat is misschien niet het enige probleem waarmee u wordt geconfronteerd, dus los het probleem op om de juiste oplossing te vinden.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010 en PowerPoint voor Microsoft 365.

Media optimaliseren

De eerste en meest eenvoudige stap voor het oplossen van problemen is om ervoor te zorgen dat uw presentatie is geoptimaliseerd voor compatibiliteit voordat u deze met iemand anders deelt.

  1. Open de presentatie.
  2. Ga naar File en selecteer Info.
  3. Als de audio of video die je aan de diavoorstelling hebt toegevoegd een indeling heeft die compatibiliteitsproblemen kan hebben, verschijnt de Optimize Media Compatibility optie.

    Image
    Image
  4. Selecteer Optimize Media Compatibility en wacht terwijl PowerPoint alle media verbetert die optimalisatie vereisen.
  5. Selecteer Sluiten wanneer het proces is voltooid.

PowerPoint biedt suggesties om uw inhoud te optimaliseren, zoals het insluiten van gekoppelde video's of het upgraden van bestandsindelingen. Als u wordt gevraagd om wijzigingen aan te brengen, brengt u de wijzigingen aan en selecteert u opnieuw Mediacompatibiliteit optimaliseren.

Codecs die mediaproblemen veroorzaken

Als je nog steeds audioproblemen hebt met je PowerPoint-presentatie of een foutmelding krijgt over codecs, is de eenvoudigste verklaring dat je niet de juiste codec hebt geïnstalleerd. Er zijn een aantal manieren om dit probleem op te lossen.

  • Bepaal welke codec je nodig hebt en installeer deze om de media correct uit te voeren.
  • Download een mediadecoder en encoderfilter van derden. Microsoft stelt ffdshow of DivX voor. Met deze applicaties kun je verschillende formaten gebruiken.

Gebruik audio met de.mp4-extensie als u een presentatie in Windows maakt, maar deze op een Mac wilt afleveren.

Aanbevolen: