SYNAGY 10.1" draagbare dvd-speler: een fatale fout

Inhoudsopgave:

SYNAGY 10.1" draagbare dvd-speler: een fatale fout
SYNAGY 10.1" draagbare dvd-speler: een fatale fout
Anonim

Bottom Line

De SYNAGY A10 10,1-inch draagbare dvd-speler heeft een behoorlijk scherm en geluid, maar een ontbrekende menuknop maakt het een blindganger.

SYNAGY A10 10.1" draagbare dvd-speler

Image
Image

We hebben de SYNAGY 10,1-inch draagbare dvd-speler gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productbeoordeling.

Apparaten zoals de SYNAGY A10 lijken misschien op weg naar buiten. Is er, nu iedereen films kijkt op hun smartphones of tablets, nog steeds een niche voor draagbare dvd-spelers?

Voor degenen die thuis een grote verzameling dvd's hebben, of gewoon niet geïnteresseerd zijn in het kopen van een mobiel apparaat voor streaming en digitale filmdownloads, kan een draagbare dvd-speler een goede optie zijn. We hebben de SYNAGY A10 10,1-inch draagbare dvd-speler getest door urenlang dvd's te kijken - op de bank en in de auto - om te zien wat dit apparaat allemaal kan.

Image
Image

Ontwerp: Licht en draagbaar

De Black SYNAGY A10 is 7,25 inch lang, 10,25 inch breed en 1,6 inch hoog in gesloten toestand. Geopend tot 90 graden, is het 8,5 inch lang.

Met een gewicht van slechts 2,1 kilo is de SYNAGY A10 gemakkelijk in één hand vast te houden. En hoewel het kleine formaat het gemakkelijk maakt om te dragen, vind je het misschien ongemakkelijk om op je schoot te zitten als je lang bent. Het 10,1-inch scherm opent als een laptop en draait 180 graden rechtsom en 90 graden linksom. Het scherm klapt ook om, zodat u het in een auto-hoofdsteunbevestiging kunt schuiven zodat uw achterbankpassagiers kunnen kijken.

De ontbrekende menuknop betekent dat zelfs de lage prijs van dit apparaat te hoog is om te betalen

De achterkant van het scherm heeft een reflecterende zwarte afwerking met SYNAGY erop gedrukt. Binnenin heeft de rand rond het scherm een matte afwerking, terwijl de dvd-hoes bijna net zo reflecterend is als een spiegel (een vreemde keuze voor het deel dat het meest wordt aangeraakt). Het bedieningspaneel heeft een horizontaal nerfpatroon in het zwarte plastic. Het ziet er allemaal mooi uit, maar de reflecterende oppervlakken nemen snel veel vegen op.

Image
Image

Instelproces: gemakkelijk luchtig

Instellen kan niet eenvoudiger. We hebben zojuist de adapter aangesloten, geopend en aangezet. Hetzelfde geldt voor de USB-poort en MMC- of SD-geheugenkaart - u kunt gewoon uw apparaat plaatsen en op een enkele knop drukken. Als u de AV in/out-poorten wilt gebruiken, sluit u de uiteinden gewoon aan op hun respectievelijke in-/uitgangen.

Helaas waren er weinig instructies en hulp bij het oplossen van problemen in de doos - als er een probleem optreedt, moet je naar internet gaan voor antwoorden.

Prestaties: ontwerpfouten maken het moeilijk te gebruiken

Behalve een paar problemen, is de SYNAGY A10 gemakkelijk te gebruiken. De schijflade houdt de dvd stevig vast en maakt het gemakkelijk om deze te plaatsen en te verwijderen. De bedieningselementen op zowel de afstandsbediening als de basis zijn eenvoudig en intuïtief. De knoppen zijn een beetje moeilijk in te drukken, maar ze zijn zo luid dat we klachten hoorden van mensen in een andere kamer.

Er waren twee belangrijke tekortkomingen die het vermelden waard zijn. Er is geen "menu"-knop op het basisstation, wat betekent dat je de afstandsbediening nodig hebt voor deze zeer essentiële functie. Als de afstandsbediening zoekraakt, heb je pech. Naar onze mening is deze fout in de basisfunctionaliteit een dealbreaker.

Ten tweede, wanneer je het scherm omdraait, is de IR-sensor voor de afstandsbediening naar boven gericht, dus je moet je arm om het apparaat strekken om de afstandsbediening te bedienen. Het zou vooral vervelend zijn als je het in een auto-hoofdsteunbevestiging gebruikt.

Image
Image

Digitale bestanden: niet zoals geadverteerd

De SYNAGY A10 heeft een USB-poort en een geheugenkaartsleuf om onderweg digitale bestanden af te spelen. Nadat u de USB-drive hebt geplaatst, moet u met een druk op de knop overschakelen naar de USB-modus. Er verschijnt een menu en u selecteert "USB". Het apparaat geeft een erg onhandig bestandsmenu in de stijl van de jaren 90 weer, dat vrij eenvoudig te gebruiken is. Van daaruit kunt u video, audio of een diavoorstelling met foto's afspelen.

Het ondersteunt niet alle bestandstypen die het beweerde te ondersteunen. We hebben elk digitaal formaat getest en de meeste werkten prima. Toen we MP4-bestanden probeerden, speelde het alleen audio en geen video, en we konden alleen enkele AVI-bestanden krijgen om af te spelen.

We hebben ook de diavoorstelling met foto's getest en deze was extreem traag. In de slideshow duurde het zeven seconden om elke foto te laden, waardoor het langer duurde om te laden dan de foto werd weergegeven. Bovendien werd elke keer dat de diavoorstelling naar een nieuwe foto ging, een tracknummer in de linkerbovenhoek weergegeven, wat storend was.

MP3-bestanden kunnen gemakkelijk worden afgespeeld, zodat u op zijn minst naar uw muziek kunt luisteren als u dat wilt.

Image
Image

Beeldkwaliteit: goed voor de prijs

Hoewel de beeldkwaliteit goed is, is deze niet geweldig. De schermresolutie is lager dan HD, maar gewone dvd's kunnen sowieso geen HD-kwaliteit afspelen.

Uit de doos zagen de schermafbeeldingen er erg vervaagd uit. We moesten de helderheid helemaal naar beneden en het contrast helemaal naar boven draaien om de kleuren er nauwkeurig uit te laten zien.

De kijkhoeken zijn ook behoorlijk slecht - als je het scherm horizontaal draait, ziet het er in het volledige bereik geweldig uit. Naar voren of naar achteren gekanteld, was het scherm echter snel uit. En met een lichtbron op onze rug konden we de foto helemaal niet zien.

We moesten de helderheid helemaal naar beneden en het contrast helemaal naar boven draaien om de kleuren er nauwkeurig uit te laten zien.

Als het gaat om het SYNAGY-scherm, krijg je waar je voor beta alt. Dit scherm lijkt de normale gang van zaken voor het prijskaartje van dit apparaat.

De SYNAGY A10 kan ook worden aangesloten op uw tv via de AV-uitgang. We hebben het getest op een 50-inch HD LCD-tv en de beeldkwaliteit was goed genoeg dat we niet veel verschil merkten tussen de A10 en onze gebruikelijke speler. We zouden willen dat er een manier was om het scherm uit te schakelen wanneer we de grote tv gebruiken. In plaats daarvan hadden we twee schermen actief, wat een beetje storend was.

Geluidskwaliteit: redelijk zonder flexibiliteit

Je verwacht dat kleine luidsprekers, zoals de 1,25 x 0,72-inch luidsprekers van de A10, blikkerig zijn zonder veel bas, en dat waren ze ook. Toch is niemand op zoek naar een thuisbioscoopsysteem als je onderweg bent.

We waren teleurgesteld dat er geen equalizer-opties zijn om het standaardgeluid in evenwicht te brengen. Het zou leuk zijn om wat basversterking toe te voegen, gezien de focus van de kleine luidsprekers op het hoge einde van het spectrum. Maar de enige aanpasbare optie was een keuze tussen stereo en mono.

We waren teleurgesteld dat er geen equalizer-opties zijn om het standaardgeluid in evenwicht te brengen.

Toen we de SYNAGY A10 op de grote tv aansloten, hoorden we een vertraging veroorzaakt door ons geluidssysteem die net genoeg was om super irritant te zijn. Als je geluidsapparatuur voor je tv gebruikt, is de SYNAGY A10 geen goede keuze voor het afspelen van dvd's op het grote scherm.

Prijs: zelfs deze lage prijs is te veel

De SYNAGY A10 10,1-inch draagbare dvd-speler kost over het algemeen tussen $ 50 en $ 60, wat vergelijkbaar is met zijn concurrenten. De meeste mensen willen geen hoogwaardig draagbaar systeem in de auto meenemen of het aan een ongeluk geven -gevoelige of rommelige kinderen.

Voor de prijs is de SYNAGY een draagbaar apparaat met een fatsoenlijk scherm en geluid. Maar met een schare concurrenten die vergelijkbare prestaties bieden voor dezelfde prijs, betekent de ontbrekende menuknop dat zelfs deze lage prijs te veel is om te betalen.

Concurrentie: minder opties en geen menuknop

DR. J Professionele 14,1-inch draagbare dvd-speler: Er zijn maar weinig onderscheidende kenmerken tussen de verschillende goedkope draagbare dvd-spelers in het veld. Het grootste verschil tussen de DR. J Professional 14.1 draagbare dvd-speler is de grootte. Schermgrootte is een kwestie van smaak, maar we gaven de voorkeur aan het 10,1-inch scherm, aangezien de meeste mensen draagbare dvd-spelers binnen handbereik bekijken.

De DR. J Professional heeft ook een onstabiele ondergrond op harde ondergronden. Als je het aanraakt, schommelt het hele apparaat een beetje heen en weer. Het heeft een menuknop die het een enorm voordeel geeft ten opzichte van de SYNAGY A10.

NAVISKAUTO 12" draagbare dvd-speler: De NAVISKAUTO 12" draagbare dvd-speler is net iets groter dan het 10,1-inch scherm van de SYNAGY A10. Het is nog steeds een mooi formaat om van dichtbij te bekijken.

Geluidsopties geven de NAVISKAUTO een voordeel ten opzichte van zijn concurrenten. Het heeft verschillende menu-opties, waaronder een basis-equalizer met twee soorten basversterking en een hoge tonenversterking, evenals instellingen voor verschillende muziekstijlen. Er is zelfs een 3D-verwerkingsfunctie met opties zoals Hall, Concert of Cave. Het geeft een aangename diepte aan het geluid dat veel toevoegt aan de kijkervaring. Maar deze functies hebben een prijs - de NAVISKAUTO kost meestal ongeveer $ 20 meer dan de SYNAGY.

Geen menuknop maakt deze speler een no-go

Hoewel het scherm en geluid redelijk zijn, konden ze de fatale fout niet goedmaken: geen menuknop. Bovendien waren de digitale functies slecht geïmplementeerd en werkten sommige zelfs niet. De SYNAGY A10 10,1-inch draagbare dvd-speler heeft het potentieel om een geweldige betaalbare optie te zijn, maar deze gebreken maken het meer een teleurstelling dan wat dan ook.

Specs

  • Productnaam A10 10.1" draagbare dvd-speler
  • Product Merk SYNAGY
  • SKU X0014C5GIP
  • Prijs $59,99
  • Gewicht 2.1 lbs.
  • Productafmetingen 7,25 x 10,25 x 1,6 inch.
  • Kleur Zwart, Wit, Rood, Blauw, Roze, Paars
  • Schermresolutie 1024 x 800
  • Scherm 11-inch TFT LCD
  • Beeldverhouding 16:9
  • Schermrotatie 270 graden
  • Luidsprekers Ingebouwde stereoluidsprekers
  • Ingangen/uitgangen 3,5 mm AV-ingang, 3,5 mm AV-uitgang, SD/MMC-geheugenkaart, USB-poort, 3,5 mm audio-uitgang
  • Batterijlevensduur 3,8 uur speeltijd
  • Oplaadtijd 2,5 uur
  • Batterij Lithium-polymeer
  • Menu/Ondertiteling Talen Engels, Spaans, Frans
  • Schijfformaten cd, vcd, dvd, dvd-r, dvd-rw, svcd-r, cd-r
  • Video-indelingen AVI, VOB, XVID, MPEG 1, MPEG 2, MPEG 4
  • Audioformaten MP3, WMA
  • DVD Regio Regiovrij
  • Inbegrepen dvd-speler, afstandsbediening, CR2025 lithiumbatterij (voor afstandsbediening), 47-inch 3,5 mm naar AV-kabel, 50-inch autoadaptersnoer, 61-inch AC-adapter 12V 1.5A DC-uitgangssnoer

Aanbevolen: