LG en Nvidia werken samen om cloud-pc-gaming op tv's te leveren

LG en Nvidia werken samen om cloud-pc-gaming op tv's te leveren
LG en Nvidia werken samen om cloud-pc-gaming op tv's te leveren
Anonim

Google's on-demand gaming-service, Stadia, verlicht misschien niet de hitlijsten, maar cloud-gaming komt eraan, hoe dan ook, en nu heeft GPU-gigant Nvidia een nieuwe grote stap gezet.

Het bedrijf werkt samen met televisiefabrikant LG om een bètaversie van GeForce Now, een cloud-gamestreamingservice, uit te brengen voor sommige moderne televisies, volgens een persbericht van LG.

Image
Image

Nvidia's GeForce Now is al beschikbaar op pc's, Macs, smartphones en tablets, maar deze samenwerking met LG zal de service leveren aan een groot aantal televisies, waaronder "select 2021 LG 4K OLED, QNED Mini LED en NanoCell TV-modellen."

De service stelt spelers ook in staat om een game op hun LG-televisie te starten en naar een ander apparaat te gaan zonder hun plaats te verliezen.

De app rolt deze week uit naar de eerder genoemde LG-modellen en is te downloaden via de LG Content Store. Er zijn meer dan 35 gratis games beschikbaar, waaronder Rocket League en Destiny 2, en je kunt nog vele andere games kopen. Je hebt geen extra hardware nodig om te spelen, maar je hebt wel een compatibele controller nodig.

"De zelfverlichte pixels van LG OLED zorgen voor de meest levendige kleuren en diepste zwarttinten om in-game-omgevingen en personages realistischer dan ooit te maken", schreef het bedrijf. "LG-tv's leveren ook een ultrasnelle responstijd van 1 milliseconde en een superlage invoervertraging voor vloeiendere beelden, betere controle en een belangrijk voordeel ten opzichte van de concurrentie."

Wat betreft aanvullende specificaties, games maximaal bij 60 fps en 1080p resolutie, hoewel Nvidia zegt dat het van plan is om de app voortdurend te verbeteren door updates uit te brengen in samenwerking met LG tot 2022.

Aanbevolen: