Motorola MG7700 Review: Betrouwbare snelheid

Inhoudsopgave:

Motorola MG7700 Review: Betrouwbare snelheid
Motorola MG7700 Review: Betrouwbare snelheid
Anonim

Bottom Line

De Motorola MG7700 modem/router-combinatie levert razendsnelle upload- en downloadsnelheden (het streamen van films en muziek wordt een fluitje van een cent), terwijl het bovengemiddelde bereik van 2.000 voet en gebruiksvriendelijke software het mogelijk maakt geschikt voor de meeste huishoudens.

Motorola MG7700 kabelmodem en router

Image
Image

We hebben de Motorola MG7700 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Jarenlang hebben internetproviders (ISP's) internettoegang tot je huis geleid via een modem en router die ze leveren, instellen en onderhouden. Het nadeel van deze regeling is dat ze u meestal een maandelijkse huurprijs voor apparatuur in rekening brengen die op papier misschien klein lijkt, maar in de loop van de tijd oploopt. De Motorola MG7700 is een modem- en routercombinatie die de eenheid van je ISP te schande kan maken met vier gigabit-compatibele LAN-poorten, dual-band wifi en gebruiksvriendelijke installatie.

We hebben onlangs de MG7700 getest om te onderzoeken hoe goed hij zou presteren in een gemiddelde thuisomgeving door het ontwerp, het installatiegemak, de netwerksnelheden en de softwarefuncties te evalueren.

Ontwerp: Eenvoudig en functioneel

De Motorola MG7700 is redelijk compact op 9,1 x 2,6 x 2,6 inch met een grijze afwerking en een zwarte standaard. Aan de voorkant van het apparaat vindt u verschillende indicatielampjes die aangeven of het is ingeschakeld, of er verkeer door uw netwerk stroomt en of er mensen zijn verbonden met uw draadloze netwerk. De lichtindicatoren zijn gemakkelijk te zien en te begrijpen - iets wat u normaal gesproken niet aantreft in een modem van uw kabelbedrijf.

De MG7700 heeft een voedingspoort aan de achterkant, evenals een coaxiale poort om de kabel van uw serviceprovider op het apparaat aan te sluiten. Er zijn ook vier LAN-poorten (Local Area Network) als u uw computers en andere apparaten rechtstreeks op de modem wilt aansluiten met een Ethernet-kabel.

Image
Image

Vreemd genoeg is er een zwart gebied tussen de voedingspoort en de bovenste LAN-poort waar niets in zit, alsof er LAN-poorten ontbreken. Met meer apparaten zoals smart home hubs waarvoor je moet aansluiten met Ethernet, zou het leuk geweest zijn om een paar LAN-poorten aan de achterkant te zien.

Eén ding moet je in gedachten houden dat de standaard van de modem de 9-inch box het meest geschikt maakt voor verticale plaatsing. Je kunt het nog steeds op de zijkant plaatsen, maar het ziet er nogal slordig uit.

Instelproces: locatie, locatie, locatie

Omdat de Motorola MG7700 een gecombineerde kabelmodem en router is, moet je hem aansluiten op de coaxkabel van je ISP om internet naar je huis te leiden. Dit kan uw plaatsingslocaties een beetje beperken, aangezien coaxkabels vaak door uw provider worden geïnstalleerd op minder dan ideale locaties, vooral als u in een flatgebouw woont.

De router bood een sterk wifi-signaal op zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band op beide verdiepingen van ons huis.

Als je de keuze krijgt waar het wordt geïnstalleerd, wil je meestal dat de coaxkabel vanuit een onopvallende hoek binnenkomt en niet op een lelijke manier uit het midden van de woonkamer komt. Helaas is dat slecht voor routers die het beste werken op een centrale locatie in uw huis of appartement, zodat het signaal overal dekt waar u maar wilt. Als u geen goede plek kunt vinden uit de buurt van andere draadloze apparaten, metaal, muren en andere barrières die het signaal kunnen belemmeren, wilt u misschien investeren in een coaxkabelverlenging.

Image
Image

Een laatste maar essentieel ding om te weten: Motorola's branding voor het apparaat maakt duidelijk dat het is ontworpen voor Comcast Xfinity, Cox en Spectrum. Als je geen van die ISP-providers gebruikt, werkt je modem niet op het netwerk.

Informatie over goedgekeurde apparatuur van derden is meestal te vinden op de website van uw kabelaanbieder. Als dat niet het geval is, kunt u het beste bellen en vragen voordat u koopt. We hebben het zonder problemen op Spectrum kunnen instellen.

Connectiviteit: de nieuwste normen

De Motorola MG7700 is een 24x8 DOCSIS 3.0-modem die ook dienst doet als draadloze router. Het heeft 24 downstream-kanalen (dit zijn rijstroken die netwerkverkeer afhandelen, dus hoe meer, hoe beter), waardoor het mogelijk een downloadsnelheid van 1 Gbps kan halen. Er zijn acht upstream-kanalen voor een maximale upload van 246 Mbps. Dit is een vrij standaard set verbindingsprotocollen waardoor het een stuk sneller is dan 16x4-modems, maar langzamer dan 32x8-modems.

En hoewel de werkelijke snelheden sterk afhangen van wat uw kabelaanbieder aanbiedt, hebben we de modem getest op het 100 Mbps-abonnement van Spectrum, dus hoewel er wordt geadverteerd dat de MG7700 in staat is tot 1 Gbps-download, hebben we het nooit echt gehaald. Motorola waarschuwt zelfs dat het apparaat realistisch wordt aanbevolen voor een daadwerkelijke downstream-service van 650 Mbps. Maar aangezien relatief weinig mensen tegenwoordig profiteren van gigabit-internet (tenzij je aan het gamen bent, waarschijnlijk), zou de 24x8 prima moeten werken voor de overgrote meerderheid van de gebruikers.

We ontdekten dat het uitstekende snelheden leverde, waardoor ons 100Mbps Spectrum-abonnement maximaal was wanneer het bedraad was via de LAN-poorten.

Wat betreft de router, het is AC1900. De "AC" betekent dat het dual-band ondersteuning heeft, waardoor het draadloze signalen over twee frequenties kan uitstralen: 2,4 GHz en 5 GHz. De 2,4 GHz-band is langzamer maar heeft een groter bereik, terwijl de 5 GHz-band sneller is en minder gevoelig is voor interferentie van andere draadloze apparaten in vergelijking met de 2,4 GHz-band, maar dit gaat ten koste van een kleiner bereik. Tegenwoordig ondersteunen de meeste apparaten dual-band wifi en kun je selecteren met welke band je verbinding wilt maken.

Enig advies: het is vaak het beste om dingen zoals slimme schakelaars en slimme lampen aan te sluiten op de 2,4 GHz-band, omdat ze de neiging hebben om verspreid over het huis te zijn en de 5 GHz-band te reserveren voor apparaten die meer bandbreedte nodig hebben, zoals streaming-sticks, gameconsoles en tv's.

De "1900" vertegenwoordigt de maximale theoretische bandbreedte waartoe de router in staat is. In dit geval zou de MG7700 1.900 Mbps kunnen halen, maar nogmaals, dit is alleen als uw kabelprovider dit ondersteunt, om nog maar te zwijgen van andere factoren zoals draadloze interferentie als gevolg van overbelaste banden en beperking van uw provider.

Netwerkprestaties: hoge snelheden met een waarschuwing

Toen we de modem eenmaal in gebruik hadden genomen, leverde deze uitstekende snelheden, waardoor ons 100 Mbps Spectrum-abonnement betrouwbaar werd benut toen we bekabeld waren via de LAN-poorten.

Toen we draadloos gingen werken, varieerden de prestaties enorm. Zoals eerder vermeld, wilt u proberen de modem in een gebied te plaatsen waar u het grootste aantal apparaten in uw huis kunt bereiken. Maar als u, net als wij, genoodzaakt was om de router in een gebied te plaatsen dat niet ideaal is vanwege coaxkabelbeperkingen, zal uw draadloze signaal niet zo ver gaan als u zou willen.

Over het algemeen, als je in een groot appartement of een bescheiden huis woont, zul je niet teleurgesteld zijn door de prestaties van de MG7700.

We hebben de Motorola MG7700 getest in ons huis van 4500 vierkante meter terwijl we verbonden waren met een paar dozijn apparaten (tablets, gameconsoles, computers, smartphones, enz.). De router bood een sterk wifi-signaal op zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band op beide verdiepingen van ons huis. Alles, van surfen op het web tot het streamen van video, was solide binnen een straal van ongeveer 2.000 vierkante meter. In de kelder en verder weg van het huis was het signaal zwak, maar dat is te verwachten.

Image
Image

Als je een groot huis hebt zoals wij en sterkere, betrouwbaardere snelheden nodig hebt voor tal van apparaten, worden sommige routers geleverd met tri-band in plaats van de dual-band-technologie die je in de MG7700 vindt. Deze routers hebben een extra 5GHz-band, wat zich verta alt in hogere snelheden, meer bandbreedte en de mogelijkheid om meer apparaten tegelijkertijd aan te sluiten. Je kunt ook een wifi-extender kopen, zodat je signaal zich kan uitbreiden en alle dode gebieden kan bereiken, maar die zijn soms lastig in te stellen.

Over het algemeen, als je in een groot appartement of een bescheiden huis woont, zul je niet teleurgesteld zijn door de prestaties van de MG7700.

Bottom Line

De ingebouwde software van de MG7700 kan ook worden aangepast. Zodra uw router is ingesteld, kunt u naar een opgegeven IP-adres gaan (de instructies vertellen u welke) in uw webbrowser om instellingen te wijzigen, inclusief de naam van het standaardnetwerk, wachtwoordbeveiliging in te schakelen, de kanalen om te schakelen die uw router zal gebruiken communiceren, en meer. Er is ook een geavanceerde pagina waarmee u een firewall kunt instellen of ouderlijk toezicht kunt inschakelen. Over het algemeen zijn de instellingen goed ingedeeld, gemakkelijk te begrijpen en eenvoudig te wijzigen.

Prijs: goede waarde voor de snelheid

Voor $ 189,99 (adviesprijs) is de MG7700 niet zo goedkoop als stand-alone modems, die slechts $ 30 kunnen kosten, maar door zowel een modem als een router in één apparaat op te nemen, is de prijs aantrekkelijker.

Over het algemeen, als je in een groot appartement of een bescheiden huis woont, zul je niet teleurgesteld zijn door de prestaties van de MG7700.

Rekening houdend met het feit dat de huurprijzen van uw serviceproviders kunnen oplopen tot $ 10 tot $ 12 per maand, zou de MG7700 zichzelf in iets meer dan het jaar kunnen terugbetalen. En de prijs is niet ongebruikelijk voor de markt, andere bestverkochte modem- en routereenheden zoals de $ 199,99 TP-Link Archer CR1900 zullen je ongeveer hetzelfde kosten voor een vergelijkbare reeks mogelijkheden.

Motorola MG7700 vs. TP-Link Archer CR1900

De Motorola MG7700 heeft enige concurrentie, waarvan de belangrijkste de TP-Link Archer CR1900 modem/router is. Het ondersteunt op dezelfde manier 24x8 DOCSIS 3.0, AC1900 en heeft vier gigabit-compatibele LAN-poorten, waardoor het zaken als online gaming en 4K-streaming op tal van apparaten aankan.

Het enige kleine voordeel van de TP-Link Archer CR1900 is dat deze wordt geleverd met de Tether-app op Android en iOS, zodat u de modem en router vanaf uw mobiele apparaat kunt beheren in plaats van beperkt te zijn tot slechts een webportaal. Het is aan jou om te beslissen of dat de extra $ 10 waard is.

Bekijk onze andere topkeuzes voor de beste kabelmodems en de beste combinaties van kabelmodem/router die vandaag beschikbaar zijn.

Snel en gemakkelijk te gebruiken, deze modem/router-combinatie is een must-buy

De Motorola MG 7700 beschikt over vier gigabit-ready LAN-poorten, leverde in onze tests razendsnelle 100Mbps-snelheden via dual-band wifi en heeft uitstekende gebruikersbedieningen die voor iedereen gemakkelijk te gebruiken. Het doet het het beste in huizen van 2000 vierkante meter en kan een tiental apparaten of meer aan. Dat gezegd hebbende, als je iemand bent met een groter huis of hogere bandbreedtevereisten voor een groot aantal apparaten, ben je misschien beter bediend door een tri-band router.

Specs

  • Productnaam MG7700 kabelmodem en router
  • Product Merk Motorola
  • SKU 6298663
  • Prijs $189,99
  • Releasedatum maart 2018
  • Gewicht 1,5 lbs.
  • Productafmetingen 2,6 x 9,1 x 2,6 inch.
  • Kleur Grijs
  • Snelheid 24x8 DOCSIS 3.0 AC1900
  • Garantie 2 jaar
  • Compatibiliteit Xfinity, Cox, Charter, Spectrum
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • Aantal antenne 3 intern
  • Aantal banden Dual (2,4GHz & 5GHz)
  • Aantal bedrade poorten 4
  • Chipset Broadcomm
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: