PS4 Remote Play instellen op je Vita

Inhoudsopgave:

PS4 Remote Play instellen op je Vita
PS4 Remote Play instellen op je Vita
Anonim

Dus je bent aan het jammen op je PlayStation 4 en je wordt door je familie of significante andere overstemd om de tv te gebruiken, zodat ze SpongeBob SquarePants of - hijg - "Steel Magnolias" kunnen kijken. Normaal gesproken sluip je weg met een gejammer en stop je je staart tussen je benen. Tenminste, tenzij je een PlayStation Vita hebt. Kijk, de Vita is niet alleen goed voor het spelen van games als Disgaea 3 of Persona 4 Golden. Dankzij Remote Play stream je je PS4-game rechtstreeks naar je Sony-handheld. Voor jullie fervente gamers die er zijn, betekent dit dat je je PS4-game kunt blijven spelen, zelfs als je uit de grote tv in de woonkamer wordt gegooid. Hoera voor techniek. Over technologie gesproken, de mogelijkheid om PS4-games op afstand op je pc en Mac te spelen, is ook toegevoegd sinds deze tutorial voor het eerst werd geschreven. Daarom heb ik ook een sectie toegevoegd over het inschakelen van PS4 Remote Play op een pc of Mac.

PS4 Remote Play instellen op je Vita

Image
Image

Laten we echter eerst de PlayStation Vita aanpakken. Dus hoe schakel je Remote Play in? Ten eerste heb je een paar minuten privétijd nodig met de grote tv voordat je hem overdraagt aan de binnenlandse dictator die je eruit schopt. We raden je aan om op hoog niveau te praten of - als dat niet werkt - je innerlijke Rick Astley te channelen en meteen te kruipen. Omdat Rick Astley niet te trots is om te smeken, lieve schat. Als je klaar bent met het aanrichten van onomkeerbare schade aan je trots, ga je naar de hoofdmenu's van je PlayStation 4 en PlayStation Vita. Zorg ervoor dat je de nieuwste firmware-update voor zowel de PS4 als de Vita hebt om eventuele update-prompts te voorkomen en de installatie van Remote-play soepel te laten verlopen.

Remote-play vinden op je PlayStation Vita

Image
Image

Controleer de apps op je Vita-startscherm en zoek naar degene die 'PS4 Link' heet. Tik op die sukkel en je opent een menu met twee opties, "Remote Play" en "Tweede scherm". Dit laatste is voor gebruik in games waarbij je de Vita kunt gebruiken als ondersteunend scherm voor extra bedieningsopties zoals kaarten of menu's, bijvoorbeeld (denk aan Sony's versie van de Wii U-tabletconfiguratie voor zijn PS4). Het is zeker een leuke functie, maar niet waar we het in deze tutorial over zullen hebben. Tik in plaats daarvan op 'Afspelen op afstand'. Doe Maar. Je weet dat je het wilt.

PS4-verbindingsinstellingen instellen voor Remote-play op Vita

Image
Image

De Vita zal je om een toegangscode vragen om het proces voort te zetten. "Maar toegangscodes zijn voor mietjes!" je protesteert. Nou, je kunt maar beter die sissy-broek aandoen voor een grote jongen (of meisje) als je PS4-games op je Vita wilt kunnen spelen. Trouwens, als je uit de grote tv wordt getrapt, dan was je in het begin niet zo'n stoere vent (of meid). Hoe dan ook, ga naar het startscherm van je PS4 en klik op "Instellingen" (het is het logo dat eruitziet als een koffer). Scrol vervolgens omlaag naar 'Instellingen PS Vita-verbinding'.

Een toegangscode verkrijgen om PS4 Remote Play op Vita in te stellen

Image
Image

Zodra je bij PS Vita-verbindingsinstellingen komt, zie je een ander menu met drie opties. U wilt op de derde klikken om Apparaat toevoegen Als u dit doet, wordt een ander scherm weergegeven met een willekeurige achtcijferige code. Dit is de code die je op je Vita moet invoeren. Zie je die teller onderaan? Dat is hoeveel tijd je nog hebt om de code in te voeren voordat de tikkende tijdbom Steel Magnolias ontploft. Nee! Eigenlijk is dat de tijd voordat de code verloopt. Als je om de een of andere reden echt onbenullig moest gaan of een ander ernstig noodgeval moest bijwonen en de timer afloopt, tik je gewoon opnieuw op Apparaat toevoegen om een nieuwe code te krijgen. Zo simpel is het.

Installatie voltooien voor Remote-play op PS4 en PS Vita

Image
Image

Voer de achtcijferige code in op je PS Vita en voila! Remote-play is goed om te gaan. In dit voorbeeld kun je ons de PS4-lanceringstitel Resogun zien spelen - trouwens een uitstekende game als je van old-school side-scrolling shooters houdt. Dat was zeker een stuk makkelijker dan een bepaalde film doorstaan. Nu kunnen die vervelende grote tv-hoggers Steel Magnolias tien keer bekijken op de grote tv en het zal geen enkel verschil maken voor je PS4-gaming (cue Dr. Evil lach). Dat komt omdat de enige tranen die je zult huilen, tranen van vreugde zijn.

Deze tutorial is gedaan op een PS4 met systeemsoftware 1.52 en een PS Vita met systeemsoftware 3.01.

Hoe PS4 Remote Play op pc of Mac in te stellen

Image
Image

Om PS4-titels op afstand op de pc of Mac af te spelen, moet je eerst de vereiste Remote Play-app voor beide systemen downloaden. Als dat is gebeurd, zorg er dan voor dat je de PS4 hebt geselecteerd als de primaire console in je account en dat Remote Play ook is ingeschakeld.

Schakel nu je PS4 in of zet de console in Rest Mode. Onnodig te zeggen dat Remote Play niet werkt als uw systeem volledig is uitgeschakeld. Je moet dan je PS4 Dualshock 4-controller via de USB-kabel op je pc of Mac aansluiten.

Start de PS4-app op je computer en druk op Start. Meld u aan met uw Sony Entertainment Network-account en u kunt op afstand gaan spelen. Serieus, zo makkelijk is het.

Aanbevolen: