Virtualisatie van Leopard/Snow Leopard - VMware Fusion

Inhoudsopgave:

Virtualisatie van Leopard/Snow Leopard - VMware Fusion
Virtualisatie van Leopard/Snow Leopard - VMware Fusion
Anonim

Toen Apple OS X Lion uitbracht, veranderde het de licentieovereenkomst zodat klanten zowel de client- als de serverversie van Lion in een virtuele omgeving konden draaien. Het enige voorbehoud was dat de virtualisatietoepassing op een Mac moest draaien.

Dat was goed nieuws voor sommigen, vooral ontwikkelaars en degenen in de IT-industrie die serveromgevingen moeten draaien. Voor de rest van ons leek het niet zo'n groot probleem, althans niet totdat VMware, een van de toonaangevende ontwikkelaars van virtualisatiesoftware, een nieuwe versie van Fusion uitbracht. Fusion 4.1 kan Leopard- en Snow Leopard-clients draaien in een virtuele omgeving op de Mac.

Waarom is dit belangrijk? Een van de grootste problemen die veel Mac-gebruikers hebben met Lion is het onvermogen om oudere programma's uit te voeren die zijn geschreven voor PowerPC-processors. Dit gebrek aan ondersteuning voor pre-Intel-apps zorgde ervoor dat heel wat Mac-gebruikers afzagen van upgraden naar Lion.

Nu het mogelijk is om Leopard of Snow Leopard te virtualiseren in VMware Fusion 4.1 of hoger, is er geen reden om niet te upgraden naar OS X Lion. Je kunt nog steeds je favoriete oudere apps draaien in de virtuele omgeving van Fusion.

VMware Fusion-update

Kort nadat VMware Fusion versie 4.1 uitbracht, kwamen ze erachter dat de Apple-licentiewijzigingen geen invloed hadden op OS X Leopard of Snow Leopard en alleen virtualisatie van OS X Lion-clientsoftware en later toestond. VMware heeft wijzigingen aangebracht in volgende versies van de Fusion-app die virtualisatie van elke clientversie van OS X die ouder is dan OS X Lion, voorkomt.

Als je de originele 4.1-versie van Fusion hebt, werken deze instructies nog steeds. Anders, als u Leopard of Snow Leopard in een virtuele omgeving moet uitvoeren, kunt u dit doen met de serverversie van het besturingssysteem die in een virtuele omgeving mag draaien.

Fusion 4.1 Snow Leopard installeren als een virtuele omgeving

In deze stapsgewijze handleiding laten we u zien hoe u een nieuw exemplaar van Snow Leopard installeert op een VMware Fusion 4.1 of latere virtuele machine. Als je Leopard in plaats daarvan wilt installeren, lijken de stappen erg op elkaar en deze gids zou je door het proces moeten leiden.

Nog een laatste opmerking voordat we beginnen. Er is een kleine mogelijkheid dat VMware deze mogelijkheid in de nabije toekomst zou kunnen verwijderen als Apple luid genoeg protesteert. Als u Leopard of Snow Leopard wilt virtualiseren, raden we u aan VMware Fusion 4.1 zo snel mogelijk aan te schaffen.

Wat je nodig hebt

  • Een geïnstalleerd exemplaar van VMware Fusion 4.1 of hoger.
  • Een installatie-dvd van Snow Leopard.
  • Minstens 15 GB vrije ruimte voor de installatie van Snow Leopard.
  • Ongeveer een uur van je tijd.

Installeer Snow Leopard op een virtuele VMware Fusion-machine

Image
Image

VMware Fusion maakt het gemakkelijk om een nieuwe virtuele machine te maken, maar sommige dingen zijn niet helemaal eenvoudig, vooral niet voor het toevoegen van Leopard- of Snow Leopard-clientbesturingssystemen.

Virtualisatie Benchmarks

De Snow Leopard virtuele machine maken

  1. Open uw dvd-station en insert de Snow Leopard-installatie DVD.
  2. Wacht tot de Snow Leopard-dvd op het bureaublad wordt geactiveerd.
  3. Start VMware Fusion vanuit uw /Applications-map of vanuit de Dock.
  4. Maak een nieuwe virtuele machine door klikken de Nieuwe knop maken in het Virtual Machine Library-venster, of door Bestand, Nieuw . te selecteren
  5. De nieuwe virtuele machine-assistent wordt geopend. Klik op de Doorgaan-knop.
  6. Selecteer Gebruiker-installatieschijf of afbeelding als het installatiemediatype.
  7. Klik op de Doorgaan knop.
  8. Gebruik het Besturingssysteem vervolgkeuzemenu om Apple Mac OS X te selecteren.
  9. Gebruik het Versie vervolgkeuzemenu om Mac OS X 10.6 64-bit. te selecteren
  10. Klik op de Doorgaan knop.
  11. Er verschijnt een vervolgkeuzelijst waarin u wordt gevraagd de licentie te verifiëren. Er wordt niet om serienummers gevraagd; u wordt alleen gevraagd om te bevestigen dat het besturingssysteem op een virtuele machine mag draaien. Klik op Doorgaan.
  12. Er verschijnt een configuratieoverzicht, waarin u kunt zien hoe de virtuele machine wordt ingesteld. Je kunt de standaardvoorwaarden later wijzigen, dus ga je gang en klik op Voltooien.
  13. Je krijgt een Finder-blad te zien dat je kunt gebruiken om de locatie op te geven voor het opslaan van de Snow Leopard VM. Navigeer naar waar u het wilt opslaan en klik vervolgens op Opslaan.

VMware Fusion start de virtuele machine. OS X Snow Leopard zal het installatieproces automatisch starten, net alsof je hebt opgestart vanaf de installatie-dvd op je Mac.

Snow Leopard-installatiestappen voor Fusion VM

Image
Image

Nu we de Fusion VM hebben ingesteld, start het Snow Leopard-installatieproces automatisch. U doorloopt het standaard installatieproces van OS X Snow Leopard, te beginnen met het selecteren van de installatietaal.

  1. Maak uw keuze en klik op de pijl naar rechts.
  2. Het venster Mac OS X installeren verschijnt. Gebruik het menu bovenaan het venster om Hulpprogramma's, Schijfhulpprogramma. te selecteren
  3. Selecteer het Macintosh HD-station uit de lijst met apparaten aan de rechterkant van het venster Schijfhulpprogramma.
  4. In het rechterdeelvenster van het venster Schijfhulpprogramma select de Erase tab.
  5. Laat het vervolgkeuzemenu Indeling ingesteld op Mac OS X Uitgebreid (journaled) en de naam ingesteld op Macintosh HD. Klik de Wissen knop.
  6. U wordt gevraagd om te bevestigen dat u de schijf wilt wissen. Klik op Wissen.
  7. Uw Macintosh HD-schijf wordt gewist. Zodra dit proces is voltooid, gebruikt u het menu om Schijfhulpprogramma te selecteren, Schijfhulpprogramma afsluiten.
  8. Het venster Mac OS X installeren zal opnieuw verschijnen. Klik op de Doorgaan-knop.
  9. Er verschijnt een vervolgkeuzelijst waarin u wordt gevraagd akkoord te gaan met de licentievoorwaarden voor OS X. Klik op de knop Akkoord.
  10. Selecteer het station waarop u OS X wilt installeren. Er zal slechts één enkele schijf worden vermeld, genaamd Macintosh HD. Dit is de virtuele harde schijf die Fusion heeft gemaakt. Selecteer het station door erop te klikken en vervolgens click op de Customize knop.
  11. U kunt alle gewenste wijzigingen aanbrengen in de lijst met softwarepakketten die worden geïnstalleerd, maar de enige wijziging die u moet aanbrengen, is het plaatsen van een vinkje in deRosetta-doos Rosetta is het software-emulatiesysteem waarmee oudere PowerPC-software op Intel-gebaseerde Macs kan worden uitgevoerd. Breng eventueel andere gewenste wijzigingen aan en klik OK
  12. Klik op Installeren.

Vanaf hier is het installatieproces vrij eenvoudig. Als je de details van het installatieproces van Snow Leopard wilt bekijken, lees dan het volgende artikel:

Basis upgrade-installatie van Snow Leopard

Het installatieproces duurt tussen de 30 minuten en een uur, afhankelijk van de snelheid van de Mac die je gebruikt.

Zodra het installatieproces is voltooid, hoeft u nog één ding te doen.

Installeer VMware Tools

  1. Eject de install DVD vanuit de virtuele machine.
  2. Installeer de VMware Tools, waardoor de VM naadloos kan werken met je Mac. Ze laten je ook de weergavegrootte wijzigen, wat we aanbevelen te doen. De VMware Tools worden geactiveerd op het VM-bureaublad. Dubbelklik op het VMware Tools-installatieprogramma om het installatieproces te starten en volg de instructies op het scherm.
  3. Mogelijk ziet u een waarschuwingsbericht waarin staat dat het cd/dvd-station al in gebruik is en dat de schijfkopie van VMware Tools niet kan worden gemount. Dit kan gebeuren omdat we het optische station hebben gebruikt tijdens het installatieproces van Snow Leopard, en soms geeft een Mac de controle over het station niet vrij. U kunt dit probleem omzeilen door ervoor te zorgen dat de installatie-dvd van Snow Leopard is uitgeworpen en vervolgens de virtuele machine van Snow Leopard opnieuw te starten.

Aanbevolen: