Basis upgrade-installatie van Snow Leopard

Inhoudsopgave:

Basis upgrade-installatie van Snow Leopard
Basis upgrade-installatie van Snow Leopard
Anonim

De standaardinstallatiemethode voor Snow Leopard (OS X 10.6) is een upgrade van Leopard. Als je wilt, kun je je harde schijf wissen en opnieuw beginnen met een schone installatie, maar in deze stapsgewijze handleiding zullen we de basisupgrade-installatie uitvoeren.

Snow Leopard Basisinstallatie: wat u nodig hebt om Snow Leopard te installeren

Image
Image
Snow Leopard (OS X 10.6).

Appel

Wat je nodig hebt om Snow Leopard te installeren

  • Een Intel Mac. Snow Leopard ondersteunt alleen Intel-gebaseerde Macs; het ondersteunt geen oudere PowerPC Macs. Als je niet zeker weet welk type Mac je hebt, gebruik dan de optie Kan ik upgraden naar Snow Leopard (OS X 10.6)? Veelgestelde vragen om erachter te komen.
  • Een Mac met Leopard (OS X 10.5). De upgradeversie van Snow Leopard die voor het eerst beschikbaar werd gesteld, voert alleen upgrades en schone installaties uit op Macs die al OS X hebben 10.5 geïnstalleerd. Apple zal binnenkort een volledige installatieversie van Snow Leopard uitbrengen. Met de volledige installatieversie kun je OS X 10.6 op elke Intel Mac installeren, ongeacht het besturingssysteem dat momenteel is geïnstalleerd.
  • 1 GB RAM. Meer is beter, maar Snow Leopard werkt op een Mac met 1 GB RAM.
  • 5 GB vrije ruimte op uw opstartschijf. Snow Leopard gebruikt eigenlijk minder ruimte op de harde schijf dan oudere versies van OS X, maar u hebt 5 GB vrije ruimte nodig voor de installatie succesvol te voltooien.
  • Een dvd-station. Als u een MacBook Air hebt die geen dvd-station heeft, moet u een netwerk-dvd-station of een extern USB-dvd-station gebruiken om installeer Snow Leopard.

Verzamel alles wat je nodig hebt en laten we beginnen.

Snow Leopard Basisinstallatie: voorbereiding op de installatie

Image
Image

Voordat je de Snow Leopard-installatie-dvd in je Mac plaatst, moet je even de tijd nemen om je Mac voor te bereiden op het nieuwe besturingssysteem. Een beetje schoonmaak vooraf zorgt voor een snelle en probleemloze installatie. De huishoudelijke taken die we aanbevelen, maken het u ook gemakkelijk om terug te keren naar uw vorige besturingssysteem, mocht zich een probleem voordoen tijdens de installatie of als u een oudere versie van OS X nodig heeft om een oudere toepassing uit te voeren.

Gedetailleerde instructies zijn beschikbaar in de handleiding Bereid je Mac voor op Snow Leopard. Als je klaar bent (maak je geen zorgen; het duurt niet lang), kom hier terug en we zullen de daadwerkelijke installatie starten.

Snow Leopard Basisinstallatie: Start de Snow Leopard-installatie

Image
Image

Nu we alle saaie huishoudelijke klusjes hebben gedaan, kunnen we beginnen aan het leuke gedeelte: Snow Leopard installeren.

Installeer Snow Leopard

  1. Plaats de installatie-dvd van Snow Leopard in uw dvd-station. Het Mac OS X installatie-dvd-venster zou moeten openen. Als dit niet het geval is, dubbelklikt u op het dvd-pictogram op uw bureaublad.
  2. Dubbelklik op het pictogram 'Mac OS X installeren' in het venster Mac OS X installatie-dvd.
  3. Het Mac OS X-installatievenster wordt geopend. Klik op de knop 'Doorgaan'.
  4. Selecteer het doelstation voor Snow Leopard. Op het geselecteerde station moet OS X 10.5 al zijn geïnstalleerd.
  5. Klik op de knop 'Aanpassen' als u wijzigingen wilt aanbrengen in de pakketten die worden geïnstalleerd. De meeste gebruikers kunnen deze stap overslaan, omdat de standaardpakketten voldoende moeten zijn, maar als je specifieke installatiepakketten wilt toevoegen of verwijderen, dan is dit de plek om dat te doen. U wilt bijvoorbeeld talen die u niet nodig hebt verwijderen of wijzigingen aanbrengen in de geïnstalleerde printerstuurprogramma's. Snow Leopard gebruikt een nieuwe methode voor het installeren en gebruiken van printerstuurprogramma's. Eerdere versies van Mac OS installeerden een lange lijst met stuurprogramma's die de meesten van ons nooit gebruikten. Het installatieprogramma van Snow Leopard controleert welke printers op een Mac zijn aangesloten en welke printers zich in de buurt bevinden (verbonden via een netwerk en met behulp van het Bonjour-protocol om aan te geven dat ze zich op het netwerk bevinden). Als u alle beschikbare printerstuurprogramma's wilt installeren, vouwt u het item 'Printerondersteuning' uit en plaatst u een vinkje naast 'Alle beschikbare printers'. Klik op 'OK' als u klaar bent.

  6. Als u klaar bent om door te gaan met de standaardinstallatie, klikt u op de knop 'Installeren'.
  7. Het installatieprogramma zal vragen of u zeker weet dat u Mac OS X wilt installeren. Klik op de knop 'Installeren'.
  8. Het installatieprogramma zal om uw wachtwoord vragen. Voer uw wachtwoord in en klik op de knop 'OK'.

Met deze basisvragen uit de weg, is je Mac klaar voor de eigenlijke installatie.

Snow Leopard Basisinstallatie: Kernbestanden kopiëren en opnieuw opstarten

Image
Image

Met de voorlopige installatie uit de weg, zal het Snow Leopard-installatieprogramma beginnen met het daadwerkelijke kopiëren van bestanden. Er wordt een statusvenster weergegeven met een geschatte tijd om te voltooien en een voortgangsbalk die een visuele indicatie geeft van hoeveel werk er nog moet worden gedaan.

Kopiëren en opnieuw starten

Zodra het Snow Leopard-installatieprogramma de kernbestanden naar uw harde schijf heeft gekopieerd, wordt uw Mac opnieuw opgestart. Maak je geen zorgen als je voor een lange periode op het grijze opstartscherm blijft; dit proces kan even duren. Ik wachtte op wat minstens drie minuten leek, hoewel ik het niet echt heb gemeten. Uiteindelijk keert u terug naar het installatiescherm en verschijnt de statusbalk opnieuw.

Het installatieprogramma zal doorgaan met het kopiëren van de benodigde bestanden en het configureren van het besturingssysteem, zodat het klaar is voor gebruik. Zodra dit proces is voltooid, geeft het Snow Leopard-installatieprogramma een nieuw venster weer met de mededeling dat de installatie van Snow Leopard met succes is voltooid. U kunt op de knop 'Opnieuw opstarten' klikken en uw nieuwe besturingssysteem gaan gebruiken. Als je een koffiepauze ging nemen terwijl Snow Leopard al het werk voor je deed, zal je Mac na een minuut vanzelf opnieuw opstarten.

Snow Leopard Basisinstallatie: Welkom bij Snow Leopard

Image
Image

Nadat je Snow Leopard hebt geïnstalleerd, doorloopt je Mac de eerste herstart en brengt je vervolgens naar een inlogscherm of rechtstreeks naar je bureaublad. Zodra u het bureaublad bereikt, is er een korte wachttijd omdat Snow Leopard een paar achtergrondtaken uitvoert en vervolgens de Max OS X-configuratie-assistent start.

Configuratie-assistent

De Max OS X-configuratie-assistent zal zijn welkomstscherm weergeven en een beetje muziek afspelen. Zodra de welkomstanimatie voorbij is, heeft de Setup Assistant eigenlijk niets meer te doen, omdat je een upgrade hebt uitgevoerd van een eerdere versie van OS X en er niets meer hoeft in te stellen. U kunt op de knop Doorgaan klikken en beginnen met het verkennen van uw nieuwe installatie van Snow Leopard.

Aanbevolen: